Mene zanima zakaj nisu pustili maturante u škole.
Printable View
Mene zanima zakaj nisu pustili maturante u škole.
Veliki potpis na Sirius, ja ću svoju drugašicu vjerojatno slati, mislim kao i Jadranka.
Ja svoju prvasicu saljem, i ne samo zato sto ne radim od doma.
Kod nas od 28-ero djece.. 3. r nitko ne ide.
Ja ne znam za naše,jedino da ih ne ide više od četiri klinaca
Mene još nitko ništa nije pitao
Ja bih ga poslala
Malu u vrtić neću, ako neće biti njene tete i njena ekipa
Moji će ići i u školu i u vrtić, mi oboje radimo.
Roditeljski imamo sljedeći tjedan online radi dogovora.
Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
Cathy, vidjela sam taj popis, nije nasa skola na njemu. Mi imamo zelenu naljepnicu, uz preporuku. Skola izgleda strasno, ja joj ne bih dala zelenu, al ja nisam ni staticar ni građevinar pa sta ja znam. Ne mogu se opterecivati time (vise - odradila sam nekoliko teskih emotivnih previranja), ako kazu da je sigurno valjda je sigurno.
Nama je ucitelj rekao da pocnemo razmisljati o tome hoce li nam djeca u skolu. Mi smo se zasad jedini javili (u grupu) da svoga planiramo slat. Mladjeg necu vrtic. I tako nije preodusevljen vrticem (ove godine je krenuo), a od jeseni ce ici u drugi vrtic. Da mu se svidja, i da mu nedostaje, poslala bi i njega.
Nisi me shvatila.
Malce salju u skolu ne zato jer smatraju da je sigurno i da se trebamo vratiti u staro normalno, nego zato da njihovi roditelji mogu krenuti na posao da bi se pokrenulo gospodarstvo.
Nema tu puno mudrosti.
Divjak je rekla da bi u ovoj situaciji poslala svoje dijete u skolu/vrtic ako ne bi imalo respiratorne bolesti ili neke druge bolesti, ako ne bi bilo ukucana koje bi dijete eventualno moglo ugroziti, ako bi roditelji oba trebali ici na posao.
Ne bas tim rijecima, ali tako otprilike.
Pametnom dosta.
No isto tako je bitno maturante vratit u školu. Za njihovo psihičko zdravlje. A i sve ostalo. To je četvrtina djece jedne srednje škole. Bez problema se može organizirat.
Ili će se ta djeca oprostit sa srednjom školom na dane pisanja mature?
Da sam ministrica skolstva rekla bih ljudima u sustsvu da ovo nije samo cuvaliste jer bojim se da je i generalna proba za jesen. Jesen ce brzo, a sto cemo onda? Ocekivati da djeca vecinu godine odradi po klasicnom programu na daljinu ? Dok roditelji rade?
Tako da bilo bi dobro da ljudi shvate da je ovonsad trenutni novo normalno. I da cemo na stari zivot malo pricekati.
Znaci da nije samo cuvaliste nego i proba. Sad je u pitanju jako mali broj djece i moze se vidjeti sto je realno i sto nije. Bez pritiska na gradivo.
Treba razmisliti kako najvise izvuci od perioda kad ce djeca biti u skoli uz najmanje rizika.
Zao mi je , ali tako nam je svima. Svi se trebamo prilagodavati na novu situaciju.
Pa isprobavamo na najmlađim?! Odlična taktika
Osim sto ih treba cuvati dok roditelji rade po svim pokazateljima su najmanje rizivna skupina, posebno uz ovako stroge preporuke. U ovom trenutku sansa da se zaraze u skoli je jako mala, a i po svim pokazateljima cak i da se zaraze minimalno su ugrozeni. Obzirom da i druge zemlje salju djecu u skolu ocito je da i oni isprobavaju.
Meni je žao maturanata.
Ne samo zbog nastave, već i zbog norijade, maturalnog plesa...
Studenti Mefa su dobili obavijest da se zbog pandemije odobrava prijenos 15 estc bodova u sljedeću akademsku godinu.
Mislim da se ovo još nikad nije dogodilo pa ni u ratno doba.
u ratno doba, 91/92 su bili ukinuti uvjeti za upis na sljedecu godinu
U svakom slucaju bilo bi pozeljno da se ministrica skocka i da skupaa s epidemiolozima izlozi statistike do sad. Koliko djece je preboljelo bolest u Hrvatskoj i da li smo imali teze bolesnih . Pa da roditelji i nastavnici prestanu panicariti i osjecati se kao da idu na robiju. I da se djecu stavlja u ogroman rizik. Jer realno situacija je mirna, neke zupanije danima nisu imale novog pozitivnog. Ljudi nisu cirkulirali i zapravo je idealan trenutak prvo olaksati obiteljima ciji clanovi moraju natrag na posao , a tada i vidjeti sto je izvedivo i moguce provesti u institucijama.
Eto, i kod mene u ponedjeljak krece eksperiment na zivim ljudima. Povecavamo broj pacijenata uz nove mjere .
I mi isprobavamo , pa nitko ne radi dramu oko toga. Ljudi trebaju obaviti stvari i to je to.
Inace , kiliko je meni poznato u Austriji isto idu u skolu i isto je ograniceno na 10 djece u grupi. Tamo idu svi , cijela osnovna skola. Podjeljeni su u grupe ( fizicki i po dolasku)i imati ce 3 sata dnevno ( samo glavne predmete, ostale na daljinu).
U svakom slucaju nasi ne otkrivaju toplu vodu. Samo su skolski sustav stavili u bolju poziciju pa se vecina ipak ne mora prebacivati i na nastavu u razredu. Ali oni imaju skolsku godinu do sredine 7. mj pa to ima smisla.
Nasi maturanti vjeruju da ce u rujnu odraditi maturalnu veceru.
Za norijadu mi nije zao. To bih zakonom zabranila.
Na dan norijade je u skoli nemoguce raditi s ostalim ucenicima jer je buka i cirkus. Skola smo koja ima ucionice u prizemlju i nemoguce je raditi dok pijani maturanti vani zvizde, lupaju po prozorima i da ne navodim dalje.
Tako da vec godinama na taj dan razrednici nizih razreda sa svojim ucenicima idu na izlet dok razrednici maturanata i svi ostali koji nemaju razrednistvo ostaju ispred skole i paze na norce skupa sa zastitarima.
I uvijek intervenira hitna i policija jer se klinci opiju van svih granica.
Klinci iz razreda mog sina jos uvijek misle da ce u 6.mj na maturalac u Spanjolsku preko Italije.:mrgreen:
Sad ono valjda imaju i manje razrede,a ne kao kod nas do 30 klinacaI jednosmjensku školu pa je lakša organizacija ,u Hrvatskoj ima masa dvosmjenskih i trosmjenskih škola,a i sad razrušenih