Optimistična, pliz nemoj više vježbati bosa. Jel netko na ovoj temi pisao kako se ozlijedio i onesposobio na više mjeseci zbog bosog vježbanja?
Sad su ti sniženja tena, mislim da ih ima dosta odličnih za te novce :)
Printable View
Optimistična, pliz nemoj više vježbati bosa. Jel netko na ovoj temi pisao kako se ozlijedio i onesposobio na više mjeseci zbog bosog vježbanja?
Sad su ti sniženja tena, mislim da ih ima dosta odličnih za te novce :)
Ni slučajno bose, ili u lošim (onim za šetanje, šminku) tenisicama.
Samo yogillian može barefoot :)
ha, prvo, mala jee rođena po ljeti i nikaki mi se nije sviđalo kako sam izgledala prošlo ljeto. nisam bila debela, ali sam bila nekako mlohava i sva troma. onda sam počela po sitno vježbt. prijelom se desio kad sam otišla u inozemstvo na dva mjeseca krajem veljače sa cijelom obitelji na edukaciju, bili smo u hlaaaadnooj zemlji, radila sam puno, stan u kojem smo bili bio je grozan, mi izbačeni iz ugodne zagrebacke svakodnevice. odlučila sam situaciju iskoristiti i počela sam vježbati. prvo 3o ds. pa ri30. nisam puno mislila, samo sam vježbala. i onda mi je jedno jutro muž kad sam ustajala rekao da imam strašne trbušnjake. ja se nisam do tad ni gledala u ogledalu...nisam očekivala rezulatate. kad sam skužila...bilo je gotovo. ne znam, osjećam se snažno i jako, glupo zvuči jer sam fakt tratinčica, ali stvarno me osnažilo psihofizički. dovoljno govori da sam navukla na ozbiljno vježbanje još četvero ljudi oko sebe.
inače uvijek sam bila jako fizički aktivna. bavila sam se plesom, trčla,bicikliram pod normalno. ali nikada ništa ovako redovito i predano.
Prošlo ljeto sam pisala da se bolje osjećam sad na 163cm i 60 kg, ali utegnutih nego kada sam bila na 55 i manje. Iskreno, kada gledam žene u tridesetima čak mi je draže vidjeti puniju ženu nego premršavu.
Inače moji kilogrami stoje na 60 ali u centrimetrima gubim, struk -3, guza -2,čak sam i u nogama izgubila po centimetar u zadnjih 20 dana. Cice ne mjerim :), tu se nema što mjerit. Nikako s prehranom na zelenu granu.
wooowww :moj naklon:
ja uspjela 02:45 ali sam se počela tresuckati već nakon 20ak sekundi,
baš je naporan taj plank test
ja jutros vježbala callanetics a znoj ide u potocima, užas, sparno je da sam jedva i callanetics odvježbala u kojem nema skakanja :(
nove cure, ajmo redom:
- ako ste skroz van forme, ne možete odmah početi s insanityjem ili focusom T-25 (sad će biti ful u modi, već vidim)
- krenite npr. s Jillian Michaels 30 day shred level 1, pa kad ga savladate idete na level 2 pa level 3 pa onda može nešto zahtjevnije, možete i kombinirati više programa
- vježbajte koliko god često možete uz barem 1 dan odmora tjedno
- obavezno je vježbati u dobrim tenisicama (zračni jastuci poželjni) osim ako vježbate pilates, callanetics ili yogu
- od opreme nabavite dobar sportski grudnjak, podlogu za vježbanje i bučice (može 1 kg za početak)
- poželjno je pripaziti na prehranu, smanjiti slatko i pekarske proizvode a povećati proteine
- za motivaciju je zgodno i poslikati se prije početka pa da poslije možete usporediti fotke ;)
nadopunite me ako sam nešto izostavila :)
idem iz glave sto sam zapamtila.
Willov meni je ono sitno, ja ti tamo nista ne vidim, ipak sam ja u godinama :P
zibba, za to da si natukla kile mi zvuci kao da sam ja zaronila na 50 m. super je sto ces vjezbati, jer za to kile nisu bitne, ali mi jos uvijek nevjerojatno zvuci.
sasa ti si nasa dzepna venera :alexis:
optimisticna, ja sam na pocetku isto pocela vjezbati bez tenisica, grda greska, sad imam jedne doma koje su mi samo za vjezbanje. stoje mi u garderobi iako u njoj nemam drugih cipela.
kavofob ja se ne mjerim, samo me baca u depresiju, meni su one mjere 90 60 90 uvijek bile nedostizne, nekad na cicama, nekad na bokovima. sve u svemu negdje mi fali negdje imam viska, pa sam to odbacila jos u 20-tim. vaga mi je na 58, na 170 visine. zbilja sam zadovoljna i sretna jer stanem u traperice br 26, nemam pregiba 100 kad sjednem na trbuhu.
i ja sam svu kilazu natukla u majcinstvu, nikad kao trudnica, iz rodilista se vracala uvijek s kilazom s kojom sam zatrudnila, ali ne spavanje i konstatni umor su me skroz ubili. no nikad nisam presla 65 kg, ali sam si u trenutku blizine te kilaze 64.5 izgledala kao slonica tonica. dok nisam zatrudnila prvi put imala sam uglavnom oko 54-55. dosta sam hodala, rolala se, vjezbanje mi nije bilo ni u peti. sad kad se vozim autom, jer jurim po djecu, razvozim djecu i kad imam osjecaj da sam trut (cak vise ne stojim toliko u labosu jer sam za strojem kojim se upravlja sjedeci) osjecam se zakzljalo. kad nisam mogla nozne prste dohvatiti rukama, kad me ledja konstanto bole, odlucila sam da je dosta. rado odvjezbam, sad zadnje vrijeme i nisam redovita s vjezbanjem, jer mi je iskreno vruce i razmisaljm da se prebacim ovo ljeto na yogillan. a od jeseni opet na malo intenzivnije skakutanje. ali meni je polusatni program bas nesto sto mi je OK.
Kosjenka, slažem se, meni je također ružno kako izgledaju mršavice kad su starije ali to je zato što nemaju mišiće,
sama kost i koža ;)
meni kilogrami nisu presudni, bitno je kako to sve skupa izgleda jer zavisi i od građe a uz to, naravno, mišići su teži od špekeca :)
ajme vi ste sve mršavice, ja kada bi sa 163 "spala" na ispod 55kg bi bila ko anoreksična, kost i koža...
Mislim da sam zadnji put imala 55 u prvom srednje na svojih 160 cm. Najmrsavija u odrasloj dobi sam bila sa 19 godina i 59 kg. i imala sam vidljive trbusnjake samo uz hodanje na posao svaki dan ( oko 1 sat ) .Imam krupne kosti i misicnu masu ( genetika) , meni je neka idealna težina u ovim godinama oko 62 kg ( sto bi bilo još 6 kg dolje , ali na pravim mjestima ako moze:mrgreen:) .
slažem se
netko je jednostavno mršav
super, super su mi vaše priče o vježbanju
ja sam isto počela radi toga da se učvrstim. kilograma nije nika bilo nešto viška, koja kila gore-dolje
no bila sam mekana :mrgreen: i troma
sad se, nakon x perioda konstantnog vježbanja, osjećam super iz više razloga: mogu napraviti puno više nego na početku, neke vježbe koje su mi bile nezamislive su mi sad peace of cake, mogu bez problema trčati na tramvaj i bus (ne mogu si pomoći :D) bez da se uspušem. također nije zanemarivo- mišići su mi se lijepo formirali, imam mišiće tamo gdje ih nikad nisam imala :mrgreen: i sva sam čvršća općenito. i naravno, osjećaj nakon vježbanja :prajsles:
UH= ugljikohidrati :)
30 DS imas cijeli na youtubu.
A kakav je Insanity u usporedbi sa Hip hop absima? I koliko traje?
Što se tiče vidljivosti trbušnjaka, meni se čini da je tu presudan što niži procenat telesnih masti. Imam (ne)sretni primer svoga brata koji em ne vežba, em puši, ali je baš mršav i sve mu se pločice vide, konstantno. Meni je BF (po onom kalkulatoru što je kavofob linkala) 17,7% i moram malo da stegnem stomak i da se nagnem unazad da bi se to fino videlo, a opet na core test-u mogu preko 2 min.
Ko počinje, obavezno nek nabavi patike. Kad se koriste isključivo za vežbanje onda i traju dosta dugo. Ne mora čak neke ultra skupe. Ja sam se nekoliko zadnjih prebacila na Asics i super su mi. Malo su jeftiniji od Nike i Puma, još na sniženju kad ih ulovim, super.
U proseku Insanity je oko 40min, ali imaš jedan dan kad je 33min i od kraja 2. nedelje imaš i dan kad je 55 min. Ja sam sad na 2. nedelji, nisam doduše pregledala one programe iz drugog meseca, čekam da dođem dotle.
Ne bih znala da ti uporedim jer nisam vežbala Hip Hop Abs, ali poenta je da ti daš svoj maksimum koliko god da je to i kad gledam one vežbače na snimku ima nekih koji određenu vežbu prosto pokidaju, a kroz drugu se proteturaju...
Hvala.
Probala sam nedavno te hip hop abs, uopće ih ne doživljavam, valjda radim krivo... plus, ja sam idiot za koreografiju. Jedino su mi dobri oni šestominutni. Trenutno sam na Jillian, kombiniram 30ds, 6w6p i NMTZ, ali više nisam slomljena poslije, nedostaje mi onaj osjećaj kad se bojiš kašljati zbog trbušnjaka. I povremeno uspijem odraditi cardio iz BR prije posla, to mi je zakon, podigne me za cijeli dan.
Balarosa, probaj onda nabaviti ovaj novi Focus T 25, pisali smo o njemu dosta ovih stranica :)
Vidjela sam, ali sam mislila da je teško dobavljivo budući da je tek izašlo, a i mamila me ova kavafob sa "previše sam mršavila" :OMG: . Probat ću ipak to od 25 minuta.
Ajme, cure, tko će vas poloviti sve :klap:
Balarosa :lol: javi kad probaš Insanity, ako od toga ne skidaš kilu tjedno onda nemaš ništa viška :P
Sasa :) ja sad već mogu reći da sam se zaljubila u fitness i žao mi je samo što nisam počela doma vježbati prije.
Meni je isto puno ljepše vidjeti žene s mesom, ali čvrstim mesom bez lelujavih dijelova, nego mršave.
Spajalice, slažem se s mjerenjem, svima bih savjetovala da se maknu i od metra i vage jer oni nisu važni, osim ako se važu/mjere za praćenje napretka, utjecaja prehrane i učinkovitosti pojedinih vježbi...to ja radim :mrgreen:
Willow, vježbala sam staru verziju.
Hvala žene :)
Hmm. sad si baš kontam...mislim se ozbiljno pozabaviti ovime, a za 3 tjedna idem na mjesec dana na more...to je selo bez interneta, tak da nemamo tam ni komp a biti ću mjesec dana tamo sa svoje dvije cure i sa sveki, a prostorno nemam baš ni mjesta za vježbanje, sve je nagruvano namještajem... :) Trenutno ne vidim načina kako da i tamo održavam redovito vježbanje, a stvarno ne bi htjela prekidati. Ideje?
ccc. sad se skroz spljuvale mršave.
Ekoi, pa koliko ti mjesta treba - prostirka za vježbanje i 1m ispred nje. Jedna naša vježbačica nema ni toliko prostora, vježba u prostoru između kreveta i zida :)
Lijepo si skineš workoute na papir i isprintaš, evo ti primjer http://media-cache-ak0.pinimg.com/19...09acd5905d.jpg ili http://media-cache-ak3.pinimg.com/55...a98f361196.jpg (nazive koje ne znaš upiši u google images)
Nema izgovora, uvijek se može ako stvarno želiš :)
Moze link? Bas bih probala, ne nadam se da cu dugo izdrzati, al' cisto da vidim gdje sam....
Moze link i za ovo? Trazim ga, ali nalazim sve nesto kratko pa ne znam po kojem redu si to sloziti...Citiraj:
Willow prvotno napisa
Citiraj:
nove cure, ajmo redom:
- ako ste skroz van forme, ne možete odmah početi s insanityjem ili focusom T-25 (sad će biti ful u modi, već vidim)
- krenite npr. s Jillian Michaels 30 day shred level 1, pa kad ga savladate idete na level 2 pa level 3 pa onda može nešto zahtjevnije, možete i kombinirati više programa
- vježbajte koliko god često možete uz barem 1 dan odmora tjedno
- obavezno je vježbati u dobrim tenisicama (zračni jastuci poželjni) osim ako vježbate pilates, callanetics ili yogu
- od opreme nabavite dobar sportski grudnjak, podlogu za vježbanje i bučice (može 1 kg za početak) - dodajem: dok si ne nadjete bucice koje vam odgovaraju, za prvu ruku mogu posluziti i plasticne boce vode.
- poželjno je pripaziti na prehranu, smanjiti slatko i pekarske proizvode a povećati proteine
- za motivaciju je zgodno i poslikati se prije početka pa da poslije možete usporediti fotke ;)
nadopunite me ako sam nešto izostavila :)
@ Kavofob, vidjela sam tvoje pitanje par stranica prije, nemoj misliti da te ignoriram.
Samo si me stavila u razmisljanje, par puta sam pocela vec pisati no onda se prekinula. Poslat cu ti PP cim sva ta razmisljanja uoblicim u nesto citljivo. :)
Odoh sad odvjezbati nesto sa Shaunom. :mrgreen:
meni se svidja ova punija 8-)
dajem desnu ruku ako ova punija ne trenira triput tjedno.
ma daj, nema unaprijed odustajanja! a plivanje???
sveki čuva djecu 45 min, a ti plivaš od točke a do točke b. ja sam npr. prošlo ljeto (a tako ću i ovo) plivala tako po zamišljenoj liniji za one koji znaju u splitu od zente do ovčica, nekad i do bačvica. to je tako oko 45 min, tempom koji sam mogla izdržati a da se što manje odmaram, nekih SAMO cca 2km. ne djeluje puno, ali uteže u roku od 2 tjedna, a di neće za mjesec dana! jedino je bitno da imaš ciljnu točku, i ne izađeš iz mora prije :-D
drugo, preskakanje konopa/vijače? to možeš i ispred kuće
zapravo kad razmišljam, meni nikad nije bio problem vježbati, nego smanjiti prehranu. u trudnoći sam vježbala do zadnjeg dana, u pon zadnji put zumba, u srijedu nisam išla jer me bolio želudac :lol: (to su zapravo bili trudovi, samo nisam shvatila, rodila u četvrtak ujutro)
imam dobre patike, znojnicu za glavu, volju i višak kila :-D i'm ready i mjehur mi baš ne valja :-(
matmizi je imala nekih problema s mjehurom, jer joj se u trudnoci spustio isti ili tako nesto. znam da je vjezbala neke vjezbe koje su joj rekli, a ako se na to ne obrati paznja mogu nastiti kasnjije neki problemi. idem ti iskopati link na njen topic.
http://forum.roda.hr/threads/4940-sp...tena-maternica
hvala cure na dobrodošlici.
Što se vježbi tiče, evo pregledala sam onu 30 što puno hopše i mislim da to nije za mene, imam problema sa lumbalnom kralježnicom ( skolioza, lordoza, hondroza na dva diska, te nedavno otkrivenu spinu bifidu occultu na S1 kralješku) pa moram paziti na neke stvari, na vježbama za kralježnicu mi preporučaju od vježbanja bicikl, orbi statično uz oprez ako bude problema, trbušnjaci uz potporu AB mastera mi nisu problem jer mi drži kralježnicu u nizu, plivanje je pogotovo DA, ne skakutanje nikako. Tako da još tražim vježbe koje mi odgovaraju. Vrlo brzo skužim što mi ne paše kralježnici pa to više ne radim. Moram si skinuti vježbe za L kralježnicu jer sam ih pola zaboravila, pa uz orbi, AB master i malo leg-a dodati to,. Odgledala sam i ovaj Call... što je KAVOFOB dodala i on mi se čini više OK jer nema toliko skakutanja. Također sam osposobila i bicikl, nabavila najmlađoj kacigu pa se vozamo, jučer smo bile do mojih iz Mičevca u V Mlaku i trebalo mi je samo 20 min do tamo i isto toliko nattrag ( iako mi je natrag bilo lakše jer sam tatu nažicala da mi podigne sic i volan sada kada smo kupili najstarijoj kćeri njezin bicikl).
Ma nisu toliko kile problem, sada sam na 73 kg, prije zadnje T sam bila na 67 kg i to mi je recimo idealno, 65-68 najbolje se osjećam ( imam 170 cm). Dakle imam cca 5 kg viška koje bi voljela skinuti. U zadnjoj T sam bila dobila samo 11 kg i od toga je bilo preko 3 litre plodne vode jer sam imala gadnu polihidramiju, toliko da su mi u bolnici svi od dr-a, sestara pa čak i čistačica mislili da čekam blizance ( a bila sam tamo preko mjesec dana i uvjek su sestre htjele stavljati dupli CTG da hvataju drugo srce - ha ha ha). Shodno tome ostala mi je koža na trbuhu jako mlitava i nikako s time na zelenu granu, a kile sam dobila tokom dojenja, a ne u T. Po porodu sam bila izgubila skoro sve ipak je beba bila 3770 g.Citiraj:
zibba, za to da si natukla kile mi zvuci kao da sam ja zaronila na 50 m. super je sto ces vjezbati, jer za to kile nisu bitne, ali mi jos uvijek nevjerojatno zvuci.
I meni je koma vidjeti ove štrkljaste cure. Pogotovo kada imaju noge kao štapići od ražnjića. Lijepše je vidjeti ženu da ima nešto guze, struka i prsa. Kako veli kuma, imam cice samo kada obućem grudnjak sa žicom, košaricama i posebnim umetcima, ja svoje cice svako jutro moram obući. Nije da sam sretna sa ovim mojim balonima, rado bi da su malko manje jer znaju i smetati ( pogotovo sada kod vježbanja kada skakuču na sve strane a nosim onaj ala slim n lift grudnjak i zbilja su mi super).
Dakle zaključak, kod mene je frka sa kožom na trbuhu koja se odbija vratiti u prijašnji obilk, ne očekujem da će nakon 3 T biti kao kada sam bila cura, ali da ne visi ovako bila bi sretna, te da se malko pokrenem, poboljšam cirkulaciju, smanjim smetnje s kralježnicom i na kraju skinem ovih 5 kg što sam navukla.
I ne treba više od toga, baš je prekrasna iako ima meseka svugdje.
No, meni se osim zaobljenih još više sviđaju mišići, ne baš hard bodybuilderice iako prema njima imam veliki respekt, da ne opisujem previše, ova mi je savršena
Elly, već sam stavljala link, ima na netu samo stari callanetics, probaj http://video-uroki.kz/sport/fitnes_i...766578197.html