Nece te pitat to moras prije napomenut da zeliš
Printable View
Ja sam došla na porod s već isprintanim materijalima koje sam "skinula" na stranicama zaklade Ane Rukavine.Samo sam ih ubacila u svoju fasciklu s ostalim nalazima tako da nije bilo mjesta zaboravu.
Mozes biti poduzetna kao nina...ja nisam ni znala da se to moze isprintati ranije (al sam doznala u rodilistu). Mislim da sam stavila napomenu u plan poroda. Imala sam situaciju da mi je curkala voda pa sam provela cijelu noc u predradjaoni u ocekivanju trudova i na kraju mi je popunjavanje cijele te citabe za donaciju maticnih stanica bar malo skratilo vrijeme. Caka ti je da su mi rekli da zato moram roditi na stolu (nisam sigurna kako je sa kadom) ali smo dogovorili da ce ga smontirati tako da bar rodim sjedecki kad vec ne mogu na stolcic. Za epiduralnu se meni cini da dosta ovisi i o subjektivnoj procjeni osobe koja ti je na porodu. Recimo prvi put sam dosla 5-6 otvorena i kad su me sfrkali bas pravi trudovi sam rekla da iako nisam imala u planu, da bi ja rado epiduralnu i receno mi je da je prekasno.
Ovaj drugi put sam bila na nekih 5cm kad su mi poceli pravi trudovi i jos su mi namjeravali dodati drip. Poucena iskustvom da ce to biti bar jos 2h gadnih bolova zatrazila sam epiduralnu i bila bi je izgleda i dobila. Da li radi prostina koji su mi dali u predrađaoni, zato sto su me sibali zbilja dobri trudovi ili puke srece, za kakvih 15 minuta moj sinko je odlucio izletiti vanka. Tako da epiduralnu ostavljam za eventualni slijedeci put:mrgreen: Imam ostecenje kicme i zato nisam bas luda da se po njoj dodatno cacka ali po onome sta sam cula od zena kojima daju cijeli komplet od prostaglandina,dripa pa i rucnog otvaranja, naskakanja na trbuh i slicno, vjerujem da je sve ipak lakse izdrzati pod epiduralnom ako porod ide sporo.
MM, koliko znam, nije uvjet biti otvoren 4, 5 cm za epiduralnu. Sigurno znam da epiduralnu ne daju nakon 6 cm, rečeno je na tečaju. Ja sam epi dobila kad sam bila otvorena 5 cm, iako me dr. pokušala uvjeriti da sam lijepo otvorena pa da možda mogu i bez :) .
Tko želi u kadu, a ujedno želi donirati matične, izgon mora odraditi na stolu, znači, pred sam porod izlazi se iz kade.
Mene su pitali za donaciju još u predrađaoni, ali vjerujem da to ovisi o sestri. U svakom slučaju, butterfly, cure su ti već rekle, treba ispuniti papirologiju, tako da to trebaš obaviti dok si još sva svoja... :mrgreen:
[QUOTE=phiphy;2509454]MM, koliko znam, nije uvjet biti otvoren 4, 5 cm za epiduralnu. Sigurno znam da epiduralnu ne daju nakon 6 cm, rečeno je na tečaju. Ja sam epi dobila kad sam bila otvorena 5 cm, iako me dr. pokušala uvjeriti da sam lijepo otvorena pa da možda mogu i bez :) .
Pa to sam i rekla znači neće ti dat epi ako si 6 ili više cm otvorena jer računaju da ćeš brzo rodit a neće ti dat ni na 1 cm vjerojatno jer je još rano nego kad to malo krene
I ja sam napisala plan poroda i držali su se tog ispočetka ali na kraju je otišlo sve u drugom smjeru no ipak bi provjerili sa mnom jel se slažem s tim prije, što je OK
Meni se isto čini da se spominjala ta ulazna centrimetraža od 4. Valjda je to standard na kojem počinje šou- kako ono na tečaju kažu: "Mora boljeti da bismo mogli obezboliti".
Ja sam doduše na tih 5 već krepavala, ha ha...
ajme cure moje, hvala vam na priči iz iskustva... pomogle ste mi!
Jedva čekam taj dan, psihički mislim da sam spremna, nestrpljivost je svakim danom sve veća i veća....
Leptirice moja sretno na porodu!
U pravu si, MM. Malo sam čitala i epi se daje kad si otvorena 4 do 5 cm. Jedino mi nije jasno da li je to samo kod nas, frendica mi je rodila na Zapadu :mrgreen: dva puta i rekla je da ne zna što je trud (oba puta rađala s epi, svojom željom). E sad, da li je bila otvorena bez trudova ili vani daju epi ranije, ne znam. U svakom slučaju, vremenski prozor za epi baš i nije velik (od 4 do 6 cm) pa mi je jasnije zašto mi je moja gin. rekla da vičem odmah s ulaza da hoću blokadu ako se odlučim na to. I ja sam na 5 cm krepavala :mrgreen: . A i prije :) .
Da, mnogi se iznenade kad skuže da epiduralna pokriva samo srednji dio poroda, odnosno da ti je daju već na debele trudove i ištekavaju za finale.
U filmovima je drugačije! :mrgreen:
Mda, bezbolan porod my ass :lol:
Ne da ste totalno van teme i pdf-a nego ste nas i prestrašile!!!
Porod je bezbolan!
Ajd dok se ne stvori panika, naravno da boli. Mislim da je najgori dio onaj sto ne znas koliko ce te jos boljeti (a nase osoblje u pravilu suti ko zaliveno) jer nemas pojma ni u kojoj si fazi poroda. Sjecam se da sam poslije prvog prvo pomislila da to i nije toliko strasno, mozda je bilo 80-ak trudova sve u svemu od pocetka do kraja (kod mene je to bilo 5 i pol sati) a nakon drugog sam rekla da je dobro da nisam bila doma jer ne bi stigla do bolnice nego bi zavrsila u 24h (i jos bi muz dobio slom zivaca da sam mu uflekala nov novcijat auto). Sve u svemu, zaboravi se bol (mene recimo dan danas vise smetaju neki postupci osoblja i njihovi komentari)...i jos uvijek se vise bojim popravljanja zuba. Ako kome pomaze :mrgreen:
A sta s nama koje jos nismo niti trudne :(
Moze pitanje.. 14.11 moram vaditi betu, a utrice moram koristiti do M ili do bete.. Da li mogu prokrvariti na utricima? Dr. V je rekao da cu malo teze na njima prokrvariti..
Ajmo trudnice i netrudnice :clap:
Prvi postupak sam imala + i dok nisam prestala s utricima nisam prokrvarila, drugi je bio - i prokrvarila sam s utricima.. dok ne izvadis betu nemoj stat, ako test pokaze sutra - odi i izvadi betu ranije. Ako je 0 onda mozes prestat..al obavezno ju moras vadit
ja sam uvijek pod utričima prokrvarila, obično sam dobila 9-11dnt. Nadam se da ti nečes i da češ ih koristit i nakon bete
Hvala cure :kiss: Jejja mi je vec sve lijepo napisala i cula sam se s frendicom al htjela sam cuti od vas, ipak ste vi moje Rijecanke..
Svima drugima je cudno zasto mi tako kasno vadimo betu..eto tako :)
Hvalaaa :kiss:
ej cure sta moram javiti ishod trudnoce na humanu?
S obzirom na situaciju ne vjerujem da bi ti itko zamjerio da ne javiš, ali oni sigurno vode evidenciju zbog godišnjih izvještaja.
A i da ne vode, vjerujem da bi htjeli znati, pa čak i kad je ishod ovakav :(
Ajme, vatra, tako mi je žao :( .
Javi Vatra pa stavi se i na spisak za dalje...
Digla sam temu o kaviciiiiii!
Prilikom punkcije ako ima 6-7 većih folikula da li daju voltaren inekciju ili ima nešto jače?
Vatra jako mi je zao :( jesi zvaka Humanu? Joooj :(
Vatra86 jako mi je žao! Kada budeš spremna javi im...
Ja sam na 6 mogla dobit samo voltaren, e na preko 15 su me pitali zelim li opcu...
Kod mene isto kao i kod jejje, na 6 folikula sam dobila samo voltaren i to sam ga sama tražila, nije mi dr. predložio. Kako mi se čini da ću sada imati više folikula, u petak ću pitati za anesteziju pa ću vidjeti što kaže.
dino84 :fige: za puno jajnih stanica i bezbolnu punkciju !!
Pitao me dr. ako zelim anesteziju kad sam imala 12-13 folikula, ali to mi je bila 4. punkcija sa toliko folikula pa sam rekla ako sam prezivila prije valjda cu i sada.
Samo hrabro cure i naravno sretno, neka tulumi u labu budu za pamcenje
Prvi put 5, drugi put 4, oba puta anestezija.
Oni će uglavnom sami predložiti ako ih je puno, ali može se dobiti i za manje, samo onda treba pitati.
Takvu anesteziju daju i kod kiretaze i mogu vam reci da je to jedino pozitivno bilo u svoj onoj drami, jer sam stalno ponavljala kako mi je lijepo i kako sam se dobro naspavala, a trajala je mozda 15 min...
Ugl javila sam na humanu i samo traze da im faxiram otpusno i nalaz patologije, koji jos nisam podigla pa da ce me naruciti na konzultacije... Eto...
Cure sretnooooo!!!!
Istina, dobre su im te droge, šteta ne probat.
vatro, još sretnije!!!
Evo da vam javim cure.. 14dpo sam imala sjenu koji je i mm vidio, danas 16dpo nema sjene..minus
U glavnom ok sam, nesto se je ipak dogodilo..moram nastaviti s utricima do M ili do bete koja je 14.11 a lf mi nikad nije bila ovako duuuuga :) obicno spotting krene 8dpo, a prokrvarim 12-13 dpo
Sretna sam jer idem na GO 17.11 pa eto mogu biti mirna, a na folikulometriju mogu tek 26.11 pa cu se tako i narucit al koji ce mi to bit dc ne znam jer cekam M :)