Pa kad mi je tlak dobar. Evo bez ikakvih lijekova 110/60.
A misla sam da mi je zeljezo nisko jer mi se cijele dane i noci samo spava. I nikak se naspavat kak se spada. Al ocito je to proljetni umor. Uvijek sam u proljece za nist :*
Printable View
evo još jedne koja muku muči s zatvorom :gaah: jedva svaki treći dan uspijem... kupila danas sirup od smokva i šljiva.. javim rezultat :mrgreen:
milasova, gabi i beilana ... držite se cure :love2:
cure
a pokiselit lan u malo vode navecer - ujutro nataste popit ono ulje lana
i sirup Duphalac meni dr. dala u trudnoci
Zanima me ako je tko imao slično iskustvo!
U noći sa petka na subotu sam opet imala cjelonoćne kontrakcije. Trbuh bio tvrd cijeli jučerašnji dan. Sad su kontrakcije uobičajene, par dnevno, al me bole prepone, zdjelica i uz pritisak dolje imam pritisak i na debelo crijevo. Kao da stalno moram na wc.
Inače, danas sam 32+3. Mali je jako nisko, okrenut glavicom. Sutra idem na pregled, pa nisam htjela zvat doktora prije!
Zubić vilo neznam što bih ti rekla...Kontrakcije jesu uobičajene, ali ja bih na tvom mjestu možda ipak otišla da me pogledaju, radi ovog pritiska na debelo crijevo - naročito ako se učestalost kontrakcija poveća... Imaš li u blizini neku ginekologiju? Možda je i tvoj liječnik dežuran.
Ne mogu reci je li slicno iskustvo, ali imala sam par epizoda sa cescim BH kontrakcijama, pritiskom nisko u zdjelici i stalnom potrebom za mokrenjem. Kod mene nije bilo uzrokovano nikakvom infekcijom niti je rezultiralo nekim promjenama.
S obzirom da ti je sutra redovan pregled, vjerojatno bih na tvom mjestu popila magnezij i legla na lijevi bok do daljnjega. Ukoliko bi se bolovi (bilo koji-leda, prepone, trbuh) pojacali, dolazili i odlazili (meni dosad nikad bolovi nisu bili u intervalima, na to pazim kad sam zabrinuta), pocelo te stvarno tjerati na wc, ja bih u tom slucaju svakako do dr.
Doktor mi je sutra dežuran, zato me i naručio. Imam njegov mob, mogu ga nazvati, al mi neugodno kad je nedjelja.
Inače za kontrakcije pijem Mg direct i Nifedipin 2x na dan. Još ću malo pričekati, pa ako se pogorša, nazvat ću ga.
Slažem se s macom - lezi, odmaraj, popij nešto za i+opuštanje. I ako se nastavi - nemoj da ti bude neugodno, nazovi liječnika i traži savjet.
Neka sve bude ok :*
Kad imam te noćne kontrakcije, ona su užasne. Svakih 5 minuta! Ponekad me strah da neću razlikovati početne trudove od njih, jer me dosta bole. Osobito kad boli skroz nisko!
Ja nisam imala BH kontrakcije dok sam još bila kod kuće, ali kad u bolnici nisam bila sigurna imam li trudnove il BH, dali su mi normabel i rekli, ak ne prođu da su pravi trudovi...Bome, tak je i bilo. Prošli nisu, a ja sam završila na tokolizi.
E, dobro. Da znam razliku! :-) Popila sam i normabel prije 2 sata. Sad je trbuh dobar, iako meni u bolnici uvijek kažu da je toniziran i da ne bi trebao biti tako tvrd!
Ma, samo da izdržimo još tih par tjedana!
zubic kakvo je stanje? još malo izdržite. ~~~~~~~~ za što duži 2u1. dečku se zbilja žuri.
Dobro je! Cerviks se skratio, al nisam otvorena. U ponedjeljak opet uzv cerviksa!
Glavno da sam kod kuće, da ne moram opet u bolnicu!
drage moje ... evo i mene na strogom mirovanju :(
danas na poslu se ustala da idem sa kolegicom na gablec a niz nogu mi se slio potok krvi.... odamah dragi došao po mene i odvezao me u Vili na uvz. bebica je ok, srčeko i dalje kuca, ali nam se stvorio veliki hematom u obliku srpa koji krvari. sad sam doma u horizontali i nema mrdanja....
ajoj bluebella. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude uredu. iš,iš hematom!
Bluebella drži se i da hematom sto brže iscuri, pripremi se na krvarenje neko vrijeme. Držim velike fige~~~~~~~
bluebella citajuci tvoj post imala sam flash back svog krvarenja. dobro da je doktor vidio odmah o cemu se radi. sad samo slusaj doca i odmaraj. bitno je da je beba dobro a hematom ce se ocistiti samo ti moras mirovati. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ja sam skinuta sa strogog mirovanja. ne krvarim, bambini su super. sad sve laganini, ma zapravo nista ne radim, samo odmaram, jedem i prosetam se po uru dnevno. bas sam ljenguza. kontrola za 2 tjedna pa cu onda nadam se dobiti zeleno svjetlo za put u zgb na pregled.
legal alien, super za bebiće i uživaj!
bluebella, odmaraj i biti će sve ok, hematom će se resorbirati i/ili iscuriti, samo smireno i pomalo, glavno da je bebica na mjestu i srčeko kuca...
Bluebella,samo miruj i vibram da hematom sto prijr ode..
Ja dobila nalaz urinokulture,pise saprofiti 10 na 4.. Neam pojma sta je to,sad cu zvat da vidim
Legal,neka su tvoje bebice pobijedile zlocesti hematom,sad samo uzivaj
sad sam se malo smirila, al bilo je grdo.
imala sam suknju i hulahopke, krv se samo slila po nogama. totalna panika. jedna kolegica traži uloške, druga zove doktora, treća otišla u dućan po druge hulahopke da ne idem golih nogu doktoru... užas... mislila sam da je sve gotovo :( sjedalo od auta puno krvi, od paravana do stolice za uzv ostao trag... baš koma.
sad sam u horizontali i ne mrdam.... samo nek srčeko kuca... a i krvarenje se malo smirilo, nije tak dramatično više.
dobila sam injekciju progesterona i svaka dva dana moram ići na injekciju i piti utriće dodatno
legal alien... koliko dugo si krvarila?
Bluebella draga drži se, ma bit će to sve dobro,kako si ti meni rekla think pink!!!!!!!!!!!!!!!!!:love2:
zašto ti hematomi dolaze?
Think Pink mi je stalno u glavi :)
tebi draga čestitam na srčeku ... ne znam dali sam ti čestitala....
čitala sam objašnjenja odakle hemtami.. pa sam našla neka objašnjenja http://www.moja-dijeta.com.hr/hematom-u-trudnoci/ uglavnom... bitno je da se ne proširi...
Bluebella samo ti miruj i nadamo se da će se čim prije situacija poboljšati
Bluebella..drzim figetine!! ♥
Svima veliki mahhhh i mazite buse!!
Bluebella, veliki :love2: ne mogu si niti zamisliti koji je to strah i šok odjednom... Hvala Bogu da snažno :heart: kuca i samo neka nastavi hrabro kucati za svoju mamu! Drži se i da čim prije sve bude ok pa da možete opet opušteno uživati i ti i tvoja bebolina :zaljubljen:
Bluebella ~~~~~~~~~
samo miruj, da taj zlocesti hematom mirno ode
Znam kak ti je, imam iza sebe dvije trudnoce s krvarenjem
Samo lezi i ne mrdaj
Jel postoji mogucnost da ti netko dodje dati te injekcije?
Meni su dolazili doma (lijecnici iz uze obitelji), nisam ustajala iz kreveta
Sad te ceka igra zivaca, drz se!
I svima ostalima ~~~~~~~~~ da sto duze ostanete 2u1 i 3u1
Kakav divan dan danas, idealno za susret s Mini-Moe, preko ekrana :)
Želim vam svima mirne trudnoće i porode u terminu!
fali mi mini moe kad se ne javlja, jedva cekam izvjestaj
ko ce nam se dokoturat u subotu na trg? javite se na temu zajedno za plodnost
Hvala ti mare moja :)
Pojavim se u subotu ako se ne odvezemo nekamo na izlet van Zagreba. Prvo na Trg, a onda na Bazaar kod MSU-a.
I ja bi setala sa vama, samo da nije kilometara za odvoziti prije setnje... :-(
Moe, uzivajte u gledanju danas i mahni Mini Moe i od nas :-*
Bluebella, Beilana, Gabi25 i zubic vila ~~~~~~~~~~~~ za sto bezbolnije i uspjesno mirovanje, ipak je nagrada za sve to naaajljepsa na svijetu :zaljubljen:
Pusa svim sretnim okruglicama, ne zaboravite kolike smo sretnice sto nam je pruzena takva cast da nosimo nove zivote :-)
Maco hvala :*
Ja saznala da sljedecih 10dana nejdem doma a ni dalje najvjerojatnije. Al mi brzo dani prolaze ak nist drugo. Mrva mi se juce nest smirila. Nije vise cijele dane mami aktivna pa sam jadna :( al ok je dok mi dolazi ctg onda uzivam
Drage okruglice ja vas sve skupa još jednom pozivam da nam se pridružite ovu subotu u našoj šetnji po centru.
Evo, imamo otvoren i facebook event gdje možete vidjeti par fotki od prošle godine, čisto za inspiraciju i motivaciju!
https://www.facebook.com/#!/events/526745720701549/
Vidimo se!
A popisati se i eventualno dogovoriti za društvo možete i ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/79293-Z...ost-27-04-2013
cure jeste vi imale smeđkasti iscjedak u početku trudnoće?
Evo nas nakon pregleda. Beba je glavicom skroz nisko dolje. Sva je skvrčena, da joj je doktor jedva izmjerio trbuščić, igrala se s pupčanom vrpcom, pa je i te protoke jedva pohvatao.. :) Uglavnom sve je u redu! Sad znam šta me i s vremena na vrijeme pika pod grudima - njene pete kad se upire dugim nogama. Kako dr. kaže ima još šanse za okrenuti se drugačije, al da su puno veće šanse da će do samog kraja ostati u ovom položaju glavom prema dolje! Ja zadovoljna. Zatvorena sam, cerviks 4.3; Plodne vode dovoljno. Dok smo gledali njen mjehur kako je lijepo napunjen ona se odlučila popiškiti :D
Preporučeno mi je mirovanje na lijevom boku narednih 2 tjedna, radi tog njenog prilično niskog položaja. Onda će biti 34 tt, i nema više rizika za nju ako se i odluči roditi. Sljedeći pregled je za 4 tjedna kod istog liječnika (s 36 tjedana), a dalje onda u bolnici (tjedan dana kasnije).
Ovaj put nemam neke naročite slikice, pa vam nemam što pokazati, al vjerujte na riječ da je meni i dragom najljepša! :)
Ne mogu vjerovati da nam je ostalo tako malo dana do termina (u potpisu). Divno mi je biti trudna, ja bih da duže potraje. A istovremeno jedva čekam taj čaroban susret!
željkica ja jesam,dugo je trajao,pa krvarenja...
moe :) ne mogu vjerovat da ste curku uhvatili u nuždi :lol:
izdržite sad dva tjedna na boku, brzo će to. evo mi odbrojale u tom položaju 3 tjedna iz istog razloga. danas smo 34. puna, nekako kamen pada sa srca kako tjedni idu. jedva čekamo ponedjeljak i kontrolu s nadom da ćemo onda moći u šetnju.
uživajte u udarcima pod rebra ;-)