Zvoni mi da je pisalo da se ibuprofen ne preporuča za skidanje temperature kod korone?
Printable View
Zvoni mi da je pisalo da se ibuprofen ne preporuča za skidanje temperature kod korone?
Možeš zvati i liječnika u drugoj smjeni pa nek on procijeni je l može kombinacija lijekova
Bb jesi li išla na testiranje?
Bubilo, ako budeš pila Coldrex, uzmi u obzir da u njemu isto imaš paracetamol
Ukupna dnevna doza paracetamola ne bi trebala preći 4000 mg
Obično Lekadol bude u tabletama od 500 mg, u Coldrexu je 1000 mg u jednoj vrećici (tj. provjeri na pakiranju, ali nije više od toga), imaš i Eferalgan koji je po sastavu isto paracetamol, a paracetamola imaš i u Caffetinu
sirius ti dobro kaže, odraslima je jedna tableta od 500 mg obično premalena
Ali zbrajaj kroz dan :) Drži se.
Pretpostavljam da su to rekli na Centralnom narčuivanju od KB Merkur
VV je nekad prije postojao kao zasebna Sveučilišna klinika, V. Vrhovac pa je pripojen Merkuru
Doduše, 1987. kad je osnovan, bio je dio Merkura (koji se tad zvao Ozren Novosel hahaha....)
Whatever, ja sam svog dijabetologa davno prije korone kontaktirala emailom tako kako sam ti opisala, i dan-danas mu funkcionira ta adresa
Ne znam kod koga ideš gore, ali vrijedi pokušati
Čak i kad je u e-adresi neka skraćenica-izvedenica od imena, većina tih institucionalnih adresa ima alias tako da im funkcionira i ime.prezime@firma.hr
Ovdje je firma=idb :)
Sretno.
Odgovorila :)
Dobili nakon 4,5h jahanja na telefonu: testiranje nam je u srijedu, drive-in u kvartu.
Bubilo, drzi se. :heart:
Svima sretno!
Igor Rudan je objavio jako dobar članak u Večernjem https://www.vecernji.hr/premium/kako...itanja-1444837
Nažalost vrlo precizno demantira neke tvrdnje o usporavanju epidemije, beskorisnosti lockdowna i kolektivnom imunitetu.
Ta je preporuka kasnije povucena, barem je meni tako receno za dijete.
Inace, ako ne sljaka Ibuprofen 400, mozda je doza premala. Muz (90+ kg) je morao uzimati 600 mg da bi snizio temperaturu. Treba samo paziti da se ne prekoraci dopustena dnevna doza i na razmak, naravno.
I da ne zaboravim, ovo za Ibuprofen nije lijecnicki savjet, nego smo se sami dosjetili i upalilo je.
Ni mojem sinu paracatamol ovih dana uopce ne djeluje, ni za bolove ni za temperaturu. Citave noci se previja, do tad je uzimao samo lekadol. Kad sam vidjela da uopce ne funkcionira, dala sam mu svoj neofen rapid (ibuprofen 400 mg), tek tad mu je bilo lakše. Dr nam je jucer rekla da smije. Ima 1,86 m i 68 kg.
Pa on je velik, ako nema nuspojava na ibuprofen, 400mg mu može biti malo
https://www.kbcsm.hr/klinike/klinika...etika-u-djece/
Ovdje ima za djecu, npr. dijete od 30kg može i 300mg ibuprofena uzeti
Uz predoziranje, nije dobro ni subdoziranje jer onda liječenje nema svrhu
Super mi je s koliko je strpljenja i smirenosti sve to napisao. Kao da objašanjava nekom tko nikad nije čuo za covid
ja jos od sredine devetog mantram samo da prodje Vukovar, pa ce valjda pameti doci.
MMu je bilo smijesno do sinoc.
Bome si ga ubola, spajka
S Vukovarom.
A je. Ali se nadam da ipak toliki cirkus nece biti.
Ovdje imamo i novu atrakciju Vodotoranj.
A na Advent ne znam hoce li pohrliti svi silni strani turisti. Tako da se nadam da nece biti u tom obimu. Ali moguce je i da grijesim. MMu ce biti lakse :lool:
a valjda čekamo da vidimo šta to točno znači, dosta je komentara u medijima od jučer, npr: https://slobodnadalmacija.hr/split/g...godine-1056698
Pa meni se cini da je u svim medijima, i mrezama. Evo sad imas i ovaj clanak
ono glavno da znamo ko su oni. koliko novaca imaju i da se voze biciklom.
nisam ga citala, jer zbilja nemam volje za takve clanke.
mislila sam ovdje, na forumu :mrgreen:
e i ti summer sad.
pa bi i ovaj topik pretvorila pro i konrta cijepljenja
:aparatic:
:mrgreen:
nekako, meni ova vijest donosi ipak neki optimizam
cini mi se da se puno vise koncentriramo na lose vijesti i crne scenarije
ali dobro, that's just me
Pa dobro, znamo da se razvijaju cjepiva, ima sigurno desetak kandidata u trećoj fazi, ja sam sigurna da će se razviti cjepivo, nadala sam se da će biti i prije :mrgreen:
NAkon odobravanja je jasno da će biti jako puno logističkih problema, od ambalaže do čuvanja (npr. čitala sam da se ovo Pfizerovo cjepivo čuva na -70 C).
A opet, u razvoj cjepiva je uložen neviđen novac, ja mislim da većina tih kompanija već proizvodi velike količine cjepiva.
Mislim da ima i dosta politike u toj priči oko cjepiva, recimo primijetila sam da su "američki znanstvenici" koji pišu po Twitteru donekle suzdržani, a mislim da to ima veze s njihovim odnosom prema Trumpu (koji je jako gurao registraciju cjepiva što brže). Premda, mislim da ovo cjepivo i nije bilo dio nekakvog Trumpovog rapidnog programa.
Koga zanima, ima na Twitteru stvarno ljudi koji su vrhunski stručnjaci i dosta su napisali o ovoj vijesti (recimo Florian Krammer, Natalie E. Dean)
https://twitter.com/florian_krammer/...98201665253381
Ne znam linka li se ovo dobro, ali evo i njemu ljudi prigovaraju da je previše optimističan u vezi cjepiva.
članak je prepredug... koliko će ljudi to pročitati?!
mislim da prosječan čitatelj može "upiti" malu količinu informacija (ala teksta o marihuani s drugog topica)
Mima, da, kao kod gripe (glava, misici ruku, nogu, ledja... al najviše glava). Jedino mu je neofen djelovao 5-6 sati.
Paracetamol sam mu dala odjednom 1000 mg (dva lekadola po 500). Al ko da je bombon pojeo.
Hmm obzirom na druge Rudanove plahte teksta meni je ovaj sasvim koncizan :mrgreen: