Meni leukociti 5-10 ( granica referentne 0-1), urin mutan, zut, ketoni 2... ali sve ok.. kazu to tak normalno u trudnoci :?:
Printable View
Meni leukociti 5-10 ( granica referentne 0-1), urin mutan, zut, ketoni 2... ali sve ok.. kazu to tak normalno u trudnoci :?:
Sadie ma strpit cu se ja za vrpoljenje. Meni je srce na mjestu kad na uzv vidim kako mase mami. MAMI :) :zaljubljen:
Sadie potpisujem svaku riječ :)
Meni je sve još tako nestvarno.
Cure hvala na podršci. Uopće ne znam koliko eritrocita i leukocita imam u urinu jer mi je sestra utvrdila preko onih trakica. Sad me gin., kao i moja dr., poslao vaditi urinokulturu, a nitko me nije poslao vaditi običan urin. Neću se više sekirati. Vidim da je aktualna ljepša tema, o trbuščićima :) Meni se nešto kao počeo malo nazirati, ali to vidim samo ja. A možda sam i samo napuhnuta :D
Jarica koliko si sad trudna?
Meni onako izgleda kao da sam se malo popunila, još se ne vidi.
Ivekica sad sam 11+3 dana. Kada se gledam u ogledalu iz profila čini mi se kao da mi trbuščić dobija trudničku liniju. Ali kad se pogledam od ispred, izgledam samo kao da sam se ugojila, a dobila sam 1 kg. Ivekica u kojem si ti tjednu?
Cure, jeste li se počele mazati kremom protiv strija i ako da, kojom?
Kupila sam u apoteci bademovo ulje koje oni prave.
Ali sam lina mazat se :)
U prvoj trudnoci sam koristila elancyl...mislim da se tako zvala.i tamo di sam mazala nema strija.di nisam...uzas su pukle.
Jarica mi smo identično trudne :)
Tako je i meni. Od naprijed izgledam ko da sam nabacila masu prije zimskog sna, a sa strane se lagano vidi, ali još ništa značajno. Kad obučem košulju ni ne kuži se.
Kad si bila na uzv i kad ideš ponovno?
Zadarmamica kad se to treba počet mazati. Ja sam isto tako lijena za to...
Ivekica, jučer sam bila na uzv. Bebica ima već ručice i nožice :)
Zadarmamica kada da se počnemo mazati?
Pojma nemam.neki pocnu odmah da koza bude mekana i elasticna.
Tek sam neki dan dva puta namazala.ili mi se neda ili zaboravim.:)
Jarica koliko smo sad veliki?
Mi smo bili prije dva tjedna i imali 2,4
Mi smo veliki 36 mm :) Meni ovulacija nije bila 14 dan, nego 16 ili 17 tako da su mi mjere uvijek malo manje jer po tome još ni nisam 11 tjedan. Meni je danas po kalendaru 11+3, a realno sam možda kraj 10 tjedna. Kada je tebi bila zadnja M Ivekica?
Zadarmamica, ako ti kažeš da si vidjela razliku s primjenom krema, ja sutra idem kupiti kremu.
Cure, ja kaskam za vama tjedan dana i isto se svaki dan pitam da li sam napuhnuta ili je stvarno poceo rasti trbuh polako :D
u prvoj trudnoći sam se namazala možda 3 puta i nemam nijednu striju, to vam puno ovisi i o elasticitetu i masnoći kože
U prvoj trudnoci mazala sam se bademovim iz ljekarne. Odlicno je.bitno je piti puno vode i redovito sr mazati, ali kako netko kaze, ako imas predispoziciju za strije nema pomoci :( nadam se da cu se i ovaj put izvuci bez.
Ja s pregleda. 26+2. Sve je ok:) nit me salje na kakve pretrage nit sam radila one kombinirane..nadam se da bu sve ok... I uzv radi svaki drugi put.
Ja se mažem već cca 2 tj i ujutro i navečer i trbuh i cice, jednom mlijekom za tijelo od ziaje (s kozjim mlijekom), a drugi put nevenova mast iz dm-a. Koža mi je po cijelom tijelu i licu i rukama jako suha, perutava i svrbi me od zatezanja. Osim toga kaj fakat moram mastiti kožu, pijem i dosta tekućine, a za strije me baš briga (s obzirom kak sam teško došla do ove bebe nakon 2 izgubljene T!), kažu da je to baby tatoo :zaljubljen:
Aaa baby tatoo :) <3
Of kors da će sve biti ok Giussepe :) Moja dvojba leži oko toga da li vrijedi ulagati novac u skupe kreme tipa Mustela i jesu li one efikasnije od jeftinijih, manje razvikanih?!
Mustela je razvikana i puna kemije. Bitno je da je krema hidratantna. Ja koristim ulje (bademovo ili DM-ovo od kokosa) illi maslac za tijelo. Kad to potrošim, probat ću nešto drugo, čisto da mi je zanimljivo, ali i dalje ulja i maslaciće. Važno mi je da nema kemije (pegova, min. ulja, parabena i sl. gluposti).
Ja sam se počela mazati kad mi je počeo rasti trbuh (kad je počeo biti nategnut), mislim da nema potrebe zamarati se time ranije. Još se nisam navikla mazati ujutro (zaboravim), samo navečer poslije tuširanja.
Čitala sam da su 3 predostpozicije: ako ste dobile strije u tinejdžerskim danima, ako je mama dobila strije u trudnoći, debljina. Nisam pitala mamu jesam li joj ukrasila trbuh, ali sam dobila strije po bokovima kao tinejdžerica, tak da definitivno imam predispozicije.
giuseppe, kombinirani ti preporuče ak imaš predispozicije za trisomije. Kod mene su to bile godine.
Samo da vas sve pozdravim i mahnem. Nisam tu bila sto godina!
Moram pohvatati što se sve izdogađalo a sigurno je bilo puno toga. Čestitke svim novim mamicama i novim trudnicama
Evo mi točno 2,5 mjeseca stari. Mlada dama je raste, buja i preslatka nam je <3
Zbog njenog problema sa ureterom hospitalizirana je već 11-i dan života i ukupno smo provele 29 dana u bolnici i prošla je sve od uroinfekta, rote, sepse do operacije. Sad se doma oporavljamo od svega i pokušavamo uživati u svakom danu
Pusa velika od nas dvije!
ja sam otkriva mustelin gel za umorne noge...savrsen je, napetost doslovno nestaje u sekundi
super stvar, da mi je netko rekao ne bih mu vjerovala
koristim i kremu za tijelo, isto mi je super, koza je nakon nje savrsena
kupim na 40% popusa, pa je cijena prihvatljiva
Majuška mlada dama je divna :heart:
Malo off ali kako je ona to sve podnijela?
Nadam se da će odsad pa nadalje sve biti odlično.
Majuska uživaj u svojoj curici :)
Sanja, meni je već iskočio 6tt i do sad je ostao isti. Ali stvarno izgleda kao da sam se ugojila dvi kile u trbuhu. Za one koji ne znaju da sam trudna.
Koža mi je sklona strijama, morat ću pripaziti.
Jarica zm 28.9 i beba točno odgovara danima. Miš moj mali
Majuska sad uzivajte doma.tocno znam kako ti je jer sam sve to prosla sa sinom kad je napunio 1mj.od uroinfekta do sepse...svasta.pa mikcija i scintigrafija..
Napokon smo neki dan napravili zadnji uzv bubrega.sad ces stalno neke kontrole imati.
Nadam se da će malenu proći sve te bestije.
Ovo mi je prva trudnoća pa ti nažalost ne mogu udijeliti pametan savjet.
Majuška čestitke na curici i nek' sve tegobe malecke brzo prođu i još brže padnu u zaborav. Uživaj u svojem zlatu :)
I ja sam dobila strije u pubertetu po bedrima, tako da sam i ja kandidat. Ivekica kad je tebi slijedeći Uzv?
Ivekica, ja ga nisam vidjela do prije koji dan, a sad sam 10plus3. Nisam jos bas nikome rekla, osim par prijatelja i svojima, a pogotovo ne na poslu, pa ne znam koliko cu to jos moci skrivati.. Ja sam dobila strije po bedrima u osnovnoj tako da cu i ja krenuti s mazanjem :)
Pisete o strijama; onaj dan kad sam dobila trudove, dobila sam i par crtica dosta ispod pupka. Trbuh mi je fakat bio ogroman i cekala sam da se "raspucam" al eto sam taj mali dio. Mazala sam se biobazom i ponekad DM-ovim uljem. Ponekad mi se povracalo od mirisa
Majuska, curka je prava ljepotica.... Neznam jesi pročitala, stigao je i moj smotuljak, imamo 19dana :heart:
ja se oduvijek mazem poslije tusiranja, imam dost suhu kozu... pa se i sad dalje mazem s istim kremam ko i prije... nisma jos razmisljala da bi trebala uzimat nesto posebno za trudnocu...
Kazu da nekad cijelu trudnocu nebude nijedne strije i onda samo preko noći ih se pojavi.
Ja sam danas radila urinokulturu i isla na transfuziju.ogromna guzva.a kao dan za trudnice.krcato starkelja.i nikakvu prednost trudnice.a onda sam odlucila vaditi krv iduci tjedan i u labaratoriju.
Funky se nista ne javlja,jesu stigli kuci ona i bebica?
Ljubilice kako je tvoja mrvica? Budi li se po noći?
Evo i mene sa pregleda, danas smo 12+4 sve super i skolski...joj koji teret mi je pao sa srca...Apropo strija u 1.trudnoci se nisam nicim mazala i nijedne strije a u 2.sam se trackala bademovim uljem i toliko popucala pred kraj da su mi strije bile krvave...ovisi kako nosite..meni je u 2.trudnoci stomak bio ogroman...
Ajde super Bebeto, neka školski i nastavi :)