Odg na retoričko pitanje - mislim da ne bi bilo financijskih gubitaka oko otkazivanja kolone, nisam ja uopće za kolonu.
Printable View
Nije to problem, nego to što si mi se obratila tako što si mi imputirala stvari koje nisam ni mislila ni napisala. Nije fer :)
Nevezano za ovu tvoju i moju prepisku, moje mišljenje o Vukovaru i cijeloj situaciji: kolona sjećanja jest bitna, ali ove godine bolje bi bilo da se ne održi i to je jasno vladajućima (ali neće donijeti odluku jer su kukavice). Umjesto da se ljudima kojima sve skupa leži poput rane na srcu pojasni važnost tog ovogodišnjeg odricanja, da se izvuče smisao iz takve odluke, da se u svim ljudima probudi osjećaj solidarnosti s ugroženim skupinama i pojasni da je smisao svega da brinemo jedni o drugima - jer takva je situacija - ide se populistički. Jbg.
Meni su prihodi pali na nulu bilo lockdown ili ne, jer ovisim o stranim turistima.
Tako da je meni osobno amo reć svejedno, ali zbog onog dijela gospodarstva koji
još nešto privređuje sam protiv lockdowna. Posebno što mi lockdown kakav
neke zemlje uvode sa policijskim satom, propusnicama, ne napuštanjem kvarta, kontrolom broja ljudi
po privatni stanovima previše vuće na fašizam da bih ga poduprla pa da ne znam kakva ugroza vreba.
Ja se nikako ne želim vratiti na lockdown, to mi je bilo grozno. Prihodi su nam svakako pali zbog cijele situacije, ali tad su bili još gori. Sad se normalizira polako. Plus, kod nas je bio policijski sat i na to se stvarno ne želim vratiti nikad. Ako budem morala, naravno da ću poštivati mjere kao i cijelo ovo vrijeme, ali ne želim ga.
Vezano za Vukovar, ako će stvarno biti do 500 ljudi kako kažu, čini mi se da nije nikakav problem držati distancu, pa kolona je 5.5 km. I Vukovaru će to financijski značiti. Teško opstaju mali gradovi kojih se netko sjeti jednom godišnje.
Aha, budu pristojno razvukli kolonu i nakon kolone nece sjesti u kafic ili restoran, pa se onda busom vracati u sve djelove Hrvatske.
Slavonija i tako vec ima ogroman broj hospitaliziranih, sto ne bi imali jos malo. Branitelji vise nisu mladi , a niti bez kronicnih bolesti pa kako bude.
Pa skratili su radno vrijeme kafićima na taj dan koliko vidim. Naravno da može od svega ispasti potpuna katastrofa. Ali na to se trebalo misliti puno ranije. Dozvolilo se sve drugo po cijeloj Hrvatskoj, nisam uopće imala neka očekivanja da će zabraniti kolonu u Vukovaru pa nisam u šoku.
Ionako ne bi bilo koristi od zabrane, s obzirom na ostalo što se dopuštalo. Ljudi bi se vrlo vjerojatno okupili svakako. Ovo mi se čini kao najbolja opcija, barem je prijavljeno, odobreno i na vrijeme se može misliti o kontroli.
Svakako se nadam da neće doći do pogoršanja situacije zbog Vukovara i da će se provesti mjere kakve trebaju biti.
Pa situacija je i tako van kontrole.
S Vukovarom ili bez njega.
Ali oni planiraju 500 ljudi,a da ne znaju tko zapravo dolazi i koliko njih
Pa ako se tako postavi sto su sve dozvoljavali, onda se treba sve dozvoliti. Sigurno su trebali puno prije nego Vukovar zabraniti prosvjed na Trgu bez razmaka i maski. Pun grad je bio policije u nedjelju, umjesto da doma sjede s obiteljima. Ali nista od toga nisu smjeli dozvoliti. Ni pricesti, ni krizme, ni svatove.
Ja se smrznem pri pogledu na arenu.
Ne slazem se s Vukovarom.
Kao i sa hrpom nelogicnosti prije njega.
Ali tko mene pita. Ni pametnije nisu poslusali.
Mitovski kako kod vas? Bb drži se!!
Bas sam vidjela komentar kako je jucer umrla osoba 78.godiste, prekjucer 83. A novinari vise ništa ne cackaju oko tih mladih umrlih.
Moram priznati da mi to zanimljivo, prije su vristali naslovi za ljude mlade od 50
I dalje očajno. Jučer mi je temp. išla do 39.5
Dala mi je dr. Sumamed 3 dana, u slučaju da mi je krenulo na pluća. I da ju nazovem za 3 dana pa ćemo se dogovoriti trebam li na snimanje pluća.
Muči me kašalj i glavobolja, groznica, i dosadna dosadna mučnina. 23 i pol sata u danu provedem u krevetu s dekom preko glave.
Uff Bubilo drži se. Bit će bolje, sad će to Sumamed srediti. Za hidraciju ti nisu loša ona pića tipa izostara, za sportaše.
Hvala!
Bubilo kako ostali ?
Jesi li onda testirana?
Klinci su ok, nisu ni razvili simptome.
MM je čini se odradio, imao je još glavobolja zadnjih dana, ali čini mi se da može stajati na nogama i dati djeci jesti pa je valjda dobro :mrgreen:.
Uspjela sam se odvesti na testiranje, pozitivna sam.
Draga Bubilo, drži se :heart:
Jel ti dr. mjerila razinu kisika?
Ne, nisam bila kod dr. Dala mi je Sumamed preko telefona.
Bubilo, drzim palceve da sumamed olaksa stanje!
Bubi, skromno bih ti sugerirala da uzmeš neki bolji probiotik kad već uzimaš antb. Imaš u Farmaciji na akciji Biokult (s dosta sojeva) veliko pakiranje (mislim 116kn, uzimaš po 2 dnevno), može ti netko donijeti. Crijeva su glavni organ imuniteta.
Ne znam jel znate u Zaraznoj su pristupili eksperimentalnoj metodi da za teške upale pluća propisuju kortikosteroide, a ne antb. Upravo mi se prijatelj liječi tom terapijom.
Koji kortič? Dexametazon?
Bubilo drži se.. Nadam se da će Sumamed pomoći.
BB [emoji3590]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo an temu cjepiva iz dobrog izvora : https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2229413.aspx
Vijest o cjepivu je super, mene samo zanima koliko su vremena imali da ispitaju nuspojave, nekako mi se sve čini prebrzo... Možda sam preoprezna, ali ako su tako bombastično najavili, valjda je sigurno.
"Pfizer je cijepio 45 tisuća ljudi, jedan dio s cjepivom, a drugi dio je kontrolna grupa koja je dobila placebo.
I tada se čeka da se vidi koliko će ljudi biti inficirano, odnosno koliko će ih oboljeti od covida-19.
Broj ljudi koji trebaju oboljeti da bi se moglo reći da je cjepivo stvarno učinkovito je 165.
U kontrolnoj grupi je do sada oboljelo njih 94. Na temelju usporedbe ta dva broja, koliko je oboljelo u kontrolnoj,
a koliko u cijepljenoj grupi, Pfizer je zaključio da je učinkovitost oko 90%. Dakle treba još malo pričekati", poručila je."
edit: ovo je citat iz članka
Znači, zašto su oni baš sad išli sa ovom objavom, ako nije oboljelo onoliko ljudi koliko treba (165) tko li će znati, meni to zvuči politički.
Naravno, vijest je super, ali djeluje malo preuranjeno.
Što se tiče nuspojava, cijepljen je veliki broj ljudi i nuspojave se sasvim sigurno jako pažljivo prate.
Mima, miša mu šta se nisi prijavila? :mrgreen: jel nisi ti ono spominjala svojedobno da bi ti stala u red za testiranje cjepiva?
ili si možda ipak pisala da bi stala u red za već odobreno cjepivo?
Testiranje se ne radi kod nas, inače bih se vrlo rado prijavila za tako nešto, kad bih zadovoljavala kriterije.
Ja sam ostala paf. Imaju plan za to, ali nemaju nikakav pametniji plan za trenutnu situaciju
Ae moraš o nečemu pričati.
Mene oko cjepiva brine drugo - ono se testira na zdravim pojedinicima?
Kako znaju da je cjepivo dugoročno (i kratkoročno) sigurno za npr. starije, ljude s autoimunim bolestima, onkološke bolesnike.... Znam da sam čitala da kažu da cjepivo nije za mlađe od 10 godina
Ne znam. Na primjer, gledam na nhs.uk gdje se prijavljuje za sudjelovanje u istraživanju covid cjepiva pa kažu pod who can participate
Researchers often need to include people with different health conditions to see how the vaccine works.
If you have a health condition, there may be studies you can take part in.
Znači vjerojatno se rade razne studije, i sa ispitanicima koji imaju neke zsravstvene probleme.