beilana ~~~~~~~~~~~~~ za pregled sutra i nek se curka zbuckala!
MalaMa, sanda1977 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobre vijesti popodne!
Ja se odlučila ipak javiti, obavili smo uzv i od danas službeno imamo jedno malo kuckajuće srčeko! 5+6 :zaljubljen:
Printable View
beilana ~~~~~~~~~~~~~ za pregled sutra i nek se curka zbuckala!
MalaMa, sanda1977 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobre vijesti popodne!
Ja se odlučila ipak javiti, obavili smo uzv i od danas službeno imamo jedno malo kuckajuće srčeko! 5+6 :zaljubljen:
muma juuupi! :-D bravo i čestitke na srčeku!
Beilana sretno onda sutra!
uh, naše vijesti na pol dobre, ali onak čaša je polu puna, a ne poluprazna: curka je ok, ima 2500g u 34+5 i protoci i plodna v. su ok. to je ono najvažnije. ali cerviks je koma, sve stanjeno, još se unutarnji drži zatvoren ali jedva. naputak: pidžama i krevet. u ponedjeljak hitno u bolnicu na kontrolu, a sve se bojim da bi i mi mogle ostati. :-( za naše šetnjice, baš smo se veselile, ali :-) za curku. važno da je s njom sve ok pa ćemo mi uskoro u duetu u šetnju, samo nek izdrži još koji tjednić!
Muma, čestitke na srčeku!
MalaMa, žao mi je što ćeš možda u bolnicu. Al što se mora, nije teško. Ja sam bila u 2 navrata, prođe i to nekako! Bit će uskoro šetnji sa malom curkom, al u dvoje, a ne u komadu.
I tvoja curka je pravo narasla od zadnjeg pregleda! Samo nek oni nama rastu i budu dobro, a mi ćemo sve izdržati!
Beilana, da kod tebe sutra bude sve u najboljem redu!
do kada ste pile estrofem u trudnoci i jeste naglo prestale ?pijem 3x1
muma cestitam ;)
MalaMa, ne vidim razloga zašto bi te s 35tt ostavljali u bolnici kad je s bebom sve ok. da se sad rodi, sve bi bilo ok - kritično je razdoblje prošlo. mene su s 34+koji dan PUSTILI kući iz bolnice nakon ohoho tjedana na tokolizi, a od 30tt sam bila otvorena, cerviks je nestao i pipala se bebina glavica. nema razloga za hospitalizaciju kad se ionako samo očekuje porod...
muma ma bravo za malo srčeko!!! :-D
MalaMa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da čim duže izdržite 2 u 1!
sanda1977 ~~~~~~~~~~~~~~~~~za lijepe vijesti!
ja danas bila u shoopingu jer nemam više kaj obuči,do sad dobila 6kg a tek sam 16tt,ali dobro pošto sam mršavica dobro mi je to došlo!
puse svima!
cestitke novim trudnicama:klap::klap::klap:
i veliki kiss svim ostalim curama
evo jednog explozivnog lijeka za zatvor. mlaki donat mg na taste uz suhe sljive i suhe smokve (bar 10ak komada ako zatvor traje duze od 2-3 dana) koje su prethodnu noc odstajale u casi vode. i tu vodu od sljiva/smokava popiti.
sto god da uzimate nakon nekog vremena prestane djelovati. valjda se crijeva naviknu. barem je tako meni bilo. jos heferol uz strogo mirovanje, dusu dalo za zacepljenje gdje ni mr muscolo ne pomaze.
od kada nisam na strogom mirovanju i prosetam svaki dan barem pola sata laganini, situacija je puno bolja i nekad je slajic dovoljan.
Muma cestitam za maleno srceko. Divne vijesti. Sad pokusaj uzivati slijedeca 34 tjedna.
Hvala vam curke na lijepim zeljama. Iako sam skepticna. Trbuh mi je jos uvijek mali da bi tu bila neka velika curka. Al ak je dobila i 50grama u 10 dana mama ju voli najvise na svijetu u veseli se njenom "debljanju"
Sad kak smo same i lezimo, puno se druzimo, i pricamo, i mazimo se...uzivam u njoj iako je u busi, al ona zna dok njoj mama prica pa se koprca i migolji...i stuca
Mala ma drzim ti fige da doma cekate porod
Meni za probavu jos uvijek super pase mlijeko. Bas sam happy da bar s tim nemam problema
Mare, kak se vi drzite?
dobro smo, hvala, nije to vise energija ko prije, al ne dam se, al aktivnost je
na minimum i laganini, cure boksaju, i svi sretni, da kucnem
cure, drzite se
ne zaboravljajte probavu, naravno da je sve teze, pika, boli, zateze kad crijeva nisu ok
beilana, cekamo novosti
Muma cestitam na srceku,zelim ti mirnu i skolsku trudnocu:)
beilana da se curka zbucka i da uzivate uskoro skupa zajedno
Mala ma da izdrzite jos koji tjedan u komadu i onda mazenje:)
Evo i mi smo danas bili na pregledu sa 31+5,mali frajer samo sisa prst i meskolji se,zatvorena sam,a malac ima 1800 gr,nije bas buco al nadam se da ce se zbucat do slijedeceg pregleda za tri tjedna..
Drage moje, trudna sam 7 tjedana, nakon inseminacije. Danas sam bila na uzv, kuca srčeko, ali... gestacijska vrećica je premala i doktorica kaže
da to nije dobro! Dodatno iznenađenje je još jedna nova gestacijska vrećica koja je tjedan dana. Stvarno sam se šokirala... Već sam dva puta imala
spontani i sad sam u užasnom strahu što će se dogoditi opet. Polažem nadu u ovu novu gestacijsku vrećicu i da će se dobro razviti.
Ne znam jel netko od vas imao takvo iskustvo..
ivana, meni je doktorica na prvom i drugom uvz-u rekla da bi gv mogla biti i veća (pa sam se bzvz izdeprimirala čitajući o idealnim omjerima embrija i gv), ali kao, bitno da srce kuca...strepila sam do 3. uvz-a u 12 tt kad to više nije ni spominjano i zasada je , da kucnem, sve ok i nadam se tako i do kraja, od srca ti želim isto.
Možda te s novom gv iznenade kakvi "duplići"...
Na tvome mjestu, ja bih tražila ii drugo mišljenje, ja sam pitala mpo-ovce za mjere u 6+2 i 8+2 tt i njima se sve činilo ok...sretno i javi novosti!
Kismet, hvala ti na odgovoru :-)
Inače idem kod mpo doktorice na uzv i ona nije optimistična što se toga svega tiče,
ali je rekla da ćemo pričekati i dati šansu da vidimo kako će se situacija razvijati.
Nova GV je oko 5 mm bez ploda, a u većoj je plod od 7mm. Na prošlom uzv je bila
samo 1 GV...
i nasa bab je pocela ko jednoplodna, ko sto kismet kaze-nema tu predvidjanja, sjmo cekanje razvoja, sretno!
ivana83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za najbolji ishod!
beilana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnji uzv!
Hvala svima na čestitkama!
Čestitke novim trudnicama i da sve prođe super i uz što manje briga.
Curkama u bolnici ~~~~~~~~~~~ da lakše podnesu što moraju ležati.
Zatvor, eh ta nevolja. Kako se kave nisam odrekla (jutarnja pol šalice turske sa mlijekom slatke - volim slatku kavu) najčešće sve profunkcionira ako ne svaki dan onda svaki drugi ali da je koma kad prišerafi, je. Naravno i kretanje je korisno dok sam ležala bilo je problema bez obzira što sam pila i jela.
Mi smo prošli tjedan na uzv imali 800 gr i sve mjere su odgovarale tjednima trudnoće.
Što se tiče vaginalnih pregleda svaki drugi put imam vaginalni i uzv naizmjence (znači cca svakih 6 tjedana je pregled i uzv).
Meni svaki put napravi UZV (ja mislim da bih ispalila da ne vidim bebu a da idem kod dr.) a pregledao me zadnja 2 puta i vaginalno jer me muči iscjedak (najvjerojatnije candida) i sad mi je uzeo bris, ali meni je drago da me pogledao i vidio usput stanje cervixa, šta ja znam šta se može desiti do kraja trudnoće, kako bi drugačije znala da se naprimjer počnem ranije otvarati
frka ljubim te. :-* i ja si tak nekak mislim. dogovorila sam pregled u ponedjeljak pa ćemo vidjet, ali to što ti kažeš kaj bu dr. "paničario" s 35+5? sigurno da ne. al nek mi izdržimo još malo. ne bih baš htjela da curka život počne u inkubatoru.
koliko ste dugo izdržale? kad se rodila mala frkica?
zubić cura je opet u sredini mjera, a ja nisam dobila ni kg zadnji mjesec :-o. al vidim da ju tvoj malac šiša u težini. neka, neka, samo nek rastu.
beilana~~~~~~~~~~~
svima hvala na vibricama.
mare kad si ti pocela osjecati svoje cure?
ja mislim da osjetim nesto ali nisam sigurna. neki nedefinirani feeling, nekakvo njezno grebuckanje. ili sam sve to umislila.
danas smo 16+4.
Cure jeste vi bile napuhane kad ste sazbale za pozitivnu betu?ja sam kao da sam u 3 mjesecu trudnoce
to ti je od utrića ANGEL_26 meni je bilo tako svaki put bez obzira na betu
danas sam obavila već peti uzv a tek je 8+5... i opet nije dobro. stari hematom je nestao i ostavio za sobom ogromnu šupljinu, a u nastavku tog hematoma se napravio novi.
na avataru se desno od bebe vidi crna šupljina i iznad bebe novi hematom.
dr. R nije ni malo optimistično izgledao, veli da se svega nagledao ali još nije imao ovakav slučaj.. totalno sam down..
BB, znači ovo srpasto iznad bebe je hematom, novi? Nije sjajno, bilo bi lijepo da je sve školski, ali to nas mpo-vke baš i neće :mrgreen:
Ok, jedan se resorbirao/iscurio, sad je na redu novi.;sve ćeš ti to odležati i istrpiti i biti će sve ok; sigurna sam u to !
BTW, hematom ima izgleda znatno manji od bebe i gv, i to je bitno, mada je nezgodno smješten; samo ti slušaj dr.R. i javljaj nam novosti iz horizontale, tvoj bebe je pravi borac i izgurati će i ovaj zločesti hematomčić :)
Puse!
Kvragu Bluebella, nikad na zelenu granu.. Nadam se da bude sve u redu, ti samo miruj..
Bubi, avatar je prekrasan :)
(naručih se i ja na detaljan 4d u 24/5 tt pa se nadam lijepim slikicama)
Bubimitka81.... :zaljubljen: avatar..... uživaj u maženju buše :-)
Bluebella, miruj i nek sve bude u najboljem redu... :fige: da se čim prije riješiš hematoma.... :-)
:-* svim trudnicama!
Hvala cure :-) Idemo kod privatnog gina koji je inače specijalist za 3D/4D pa ga uvijek malo upali nakon 2D, a mi uživamo (šta ti je tehnologija :-) )
Imamo slikice, dvd.. Prekrasno i nevjerovatno :zaljubljen:
Nego, meni stomak izgleda kao da sam trudna bar 4 mjeseca, a danas je tek puna 3. Jeste vi tako brzo "rasli"?
Blekonja molim te reci tko tebi piše uputnice za kontrolu štitnjače sad u trudnoći opća p ili ginekolog?
Čula sam da u drugoj trudnoći to bujanje krene puno ranije valjda su mišići već rastegnuti od 1. puta?
Meni je tako žao da nemamo slike s 3D/4D UZV isto nam ginić upali pred kraj ali zadnji put nije pa sam ostala malo razočarana a stalno je imao rukicu preko glave pa tko zna dal bi se jasno vidjelo, možda zato nije...skoro mi dođe da se naručim još negdje. Kismet gdje si se ti naručila?
Cure hvala na vibricama. Nisu nam pomogle. Nije se udebljala ni 1gram. Plodne vode skoro pa ni nema. A ja nist ne znam. Zakaj cekaju? Kaj cekaju? Van sebe sam
Bubimitka, stvarno prekrasan avatar :)
Bluebella, miruj samo da prođe hematom. Bome je i moja dr. bila u čudu kao i dr. R. kad je
vidjela što se kod mene svašta događa...
ivana83 kad si opet na uzv?
beilana a zašto ne pitaš to svog ginekologa, mislim da bi sve nedoumice trebalo riješiti i da se osjećaš donekle sigurno, ako ne odi kod nekog drugog po mišljenje ja stvarno ne znam koliko je to što navodiš (da si skoro bez plodne vode) opasno za dijete
Idem ponovno na uzv sljedeći ponedjeljak pa ćemo vidjeti. Nekako polažem nade u ovu novu gestacijsku vrećicu.
a beilana :( pa šta čekaju. daj ih pitaj. ako posteljica ne funkcionira više i beba se ne hrani ok valjda bi ti trebala rodit. pa dosta tjedana imate, zar ne? nadam se da će ti ubrzo reći šta je na stvari. ~~~~~~~ da uskoro držiš svoju bebolinu.
bluebella ~~~~ da se bebica dobro drži a taj hematom da polako nestane bez većih šokova.