Jeeej!!! I mama je sad mirna :klap:
Printable View
Jeeej!!! I mama je sad mirna :klap:
Adrianovamamica čestitam na malom dečkiću.
Stork, drago mi je da sve ide po planu.
Bebeto, to ti je normalno. Pojačan iscjedak +sperma
Nema nikakvog straha, ništa bebici neće biti od toga.
Evo mene, beba cca 3600 gr (37+1), ja i dalje prohodna samo 1 prst, tlak ok, plodna voda ok, CTG nisu radili (hm)...kontrola opet za tj. dana, a ako se prije ništa ne pokrene, tek iza NG konkretniji dogovor...čini mi se bit ću trudna 15 mjeseci, kao slonica, i rodit ću malog velokog slona :mrgreen:! E da, ima neka nova mjera BFP 8/8, što je to????
Bravo Mury ajme koliko si već dogurala :-) Kao što si i napisala u potpisu, idemo do kraja.
i btw ne mora ti beba biti velika, tako su meni govorili da ću rodit veću bebu jer sam nah eparinu bla bla ...a ono na kraju 3.300 gr, prosjek kao po knjigama.
Sretno svim curama, uživajte u ovim blagdanima a iduće ćete imati svoje male bebice u rukama !!!
evo i mene, 10.5cm čiste gimnastike u maminom trbuhu, skakalo ko ludo :uteg:
nema hematoma, nema ničeg za vidit, rekao mi da izvadim krv i crp da nije slučajno neka upala i vratio mi utrogestan 7 dana i naravno što više odmaranja
Tetagogolina eto i tebi je sad srce na mjestu (bar neko vrijeme). Cuvaj skakaca ;)
Mury, prekrasan veliki dječak! :klap:
BFP, kaže Google, je biofizički profil.
BFP, tj. biofizikalni profil, sadržava više kliničkih
opažanja i predstavlja sveobuhvatnu procjenu stanja fetusa.
Središnji živčani sustav potiče i regulira fetalnu biofizikalnu
aktivnost. Podražaj iz specijaliziranih zona fetalnog mozga
putem perifernih živaca stiže u ciljne organe. Fetalni pokreti,
tonus i disanje zapravo su prenositelji iz središnjeg izvora
signala – mozga, pa je biofizikalni profil pokazatelj njegove
funkcije. Kad se tome pridoda i nalaz CTG zapisa, odnosno
undulacija i reaktivnost čije bodovanje također ulazi u
vrijednost biofizikalnog profila, trebali bi imati pod kontrolom
dva ključna organa koja šalju signale našim uređajima:
mozak i srce. Moždano i srčano tkivo su osobito osjetljivi
na nedostatak kisika, pa se sistemska hipoksija stoga očituje
patološkim biofizikalnim profilom. Ipak valja znati da je
tkivo mozga osjetljivije na nedostatak kisika od mišićnog, pa
se redukcija fetalnih pokreta javlja prije negoli poremećaji
kardiotokografskog nalaza. Zbog toga je BFP pouzdaniji test
kao pokazatelj dobrog stanja fetusa.
Ovo je stručno napisano. Uglavnom, BFP se određuje u slučaju kada se želi ili treba izazvati porod prije termina. BFP tvoje bebe je idealan i to pokazuje da je bebi za sada još uvijek bolje kod tebe, nego da se rodi :) :love2:
Beti3,hvala na opseznom obrazlozenju,sad sam ful mirna :-)
Maco,bit ce to velik decko,valjda cu ga nekako izgurati van,he,he
Drage moje, evo da se i ja danas konačno javim. Drago mi je da ste mi sve dobro i da bebice lijepo napreduju. Mene lovi malo jača trema jer sutra idem na kombinirani probir u Ginekos. Držite mi palčeve da sve bude dobro. Ljubim vas :*
Jarica ~~~~~~~~ :fige: bit ce to sve super...
Ja danas prvi put povracala :-( nikako mi nije sjeo svjeze iscijedjeni sok od narance...
I ne mogu vam opisat koliku srecu osjecam!! cijeli dan sam u shopingu i za rernom i stalno sam zamisljala kako jedva cekam da netko pored mene zapitkuje sta radim i pravi se da mi pomaze i da crtamo po keksima i izradjujemo ukrase.. uff :heart:
Hvala ti Ivana.sky. Kada tvoje malo zlato poraste tako će i biti :) Ja se sad dižem, uskoro krećemo za Zg. Držite palčeve...
Jarica držim palčeve!! Bit će sve u redu, nemam sumnje. Ideš gledati svoje malo zlato i divit mu se dok maše rukicama :)
Javi mi što je sve mjerila na kombiniranom da znam što me čeka sljedeći tjedan.
Ivana.sky i meni je jučer baš bilo slabo i muka. Takav neki tlak bio valjda.
Cure jesu prestale mučnine?
Jutreekooo :)
Je li koja radila fetalnu ehokardiografiju na Srebrnjaku, u kojem tt se radi i koliko se čeka?
Jarica.....držimo fige !!!! Bit će to sve super !!!
Ja sam jutros vadila krv i dala urin na analizu...nalazi u subotu tek zbog blagdana...tko će mi to dočekat. Malo me strah urina.
Meni mučnine nisu skroz prestale ali su podnošljivije...ovisi što pojedem...
Zato što sam izgubila 2 T prije ove, a odbila sve ostale pretrage, dr je predložila da bi bilo dobro pa s obzirom da jedino ova nije invazivna, pristala sam.
jutro curkice!
jarice, fige za dobar nalaz
stork draga, oprosti ali moram pitat, u kojim tjednima si izgubila ove prve 2 T? :-*
Jutro trudnice!
Stork ja idem na fetalnu ehokardiografijju ali na Rebro kod dr. Malcica, za njeg sam cula da je najbolji, kazu neki od 18 do 22 tj nabolje ici. Ja sam poslala mailom upit za narudzbu, i dobila termin tocno u roku mjesec dana.
Dali se na taj pregled ide zbog nekih obiteljskih razloga ...jer je meni bratov sin dva puta operiran u munchenu.i bio je na rebru kod malcica.imao je rascjep luka aorte tip b.
Dali se pregled placa,ide li se na to samo ako ginekologica nesto posumnja ili mogu ja zahtjevat uputnicu za pregled?
Jarice, drzim fige da sve prode odlicno, ali uopce ne sumnjam da hoce :)
Ivekica, malo su se smirile mucnine zadnja dva do tri dana kod mene i onda sam sinoc tako povracala da imam ljubicaste podljeve ispod oba oka, ocito od toliko naprezanja i vrtilo mi se u glavi poslije sat vremena.
Danas moram na neki domjenak s kolegama navecer, a tako se ne osjecam sposobno.. :S
Zadarmamica meni je ginekologinja predlozila taj pregled jer sam isto odbila amniocintezu i biopsiju, i dala mi onda uputnicu, bez uputnice se ne mozes narucit. Koliko ja znam ne placa se pregled. A ti mozes iznjet svojoj ginekologinji slucaj bratovog sina, pa ce ti valjda dati uputnicu ako zelis.
Lijep pozdrav svima! Dosad nisam pisala, ali vas citam redovito
...samo 2 retka od cijele poruke...ugl, jako ste ugodno virtualno drustvo i uz vas je puno lakse odbrojavati (makar je nama ostalo jako sitno...39tt)
za fet.eho, dr me poslala u 22tt kod dr.stanojevića na sv.duhu. Ne znam zasto, je li sumnjala na nesto, al bilo je sve ok. Mislila sam da je to standardna pretraga...
Drage moje, nalaz je suuuuuper.....jeeeeee...Hvala vam na pozitivnim vibrama, divne ste. Tako sam sretna i smirena. Danas sam prvi puta vidjela moju bebicu u krupnom planu, rastopila se dok sam gledala. Čim se sjetim osmijeh mi dolazi na lice :) Od samog početka imam filing da nosim sina. Kad sam pitala dr.Ujević da li može vidjeti spol, rekla je da je 12 tjedan pretano....no poslije je rekla da bi se kladila da je dečko :))))
Ivekica, mjerila je nuhalni nabor, dužinu nosića i još dosta toga. Dobila sam slikice i cd s klipićima. Tamo su mi izvadili krv i poslali u Brayer. Nazvali su me popodne da mi jave rezultate, a iz Breyera poslali mailom nalaz na moj mail.
Danas su mi i mučnine podnošljive...it's a beautiful day :)
Stork ja mislim da si mi ti najblize, tj.prosla si tjedne koji meni bas predstoje (ja sam 15+5). Jel sad vrijeme za rast maternice, za bockanje posvuda, stezanje...? Ja sam u panici i strahu non stop. I nije da me pikne samo ako se "naprezem", nego i kada lezim i odmaram dugo, znam nesto osjetit.
Do kraja trudnoce ja cu bit totalno luda od briga. A onda ce uslijedit nove. Mirna sam jedino na dan pregleda i eventualno dan poslije.
Kako se vi nosite s tim?
Jarica :-* <3
Čestitam na malenoj mrvici. Mazi svoj trbuščić puno puno.
Nas u ponedjeljak čeka kontrola. Ja nekako isto mislim da je dečko.
Jesi radila papu i briseve ikako? Meni je podobnik rekao isto sad izvadit
izvadit
Stork i ostale brinilice, polako. Idemo dan po dan i podržavamo jedna drugu. A pred ljeto smo sve u rađaoni :)
Ivekice,meni je moj gin. odmah na prvom pregledu uzeo papu i briseve. Danas su mi mjerili tlak, testirali urin, uzeli krv i radili uzv. Nije me vagala jer sam joj ja rekla koliko imam kila, no vidjela sam da je i to podatak koji se upisuje na obrazac s ostalim podacima.
Drage moje, da se malo hranimo s pozitivnim vijestima. Moja med.sestra kaže da je posljednjih mjeseci zatrudnjelo dosta žena koje je prethodno imalo problema ili nije moglo zatrudnjeti te da svima za sada trudnoće super napreduju. Za 2015 godinu kažu da će biti dobra godina i zato joj se unaprijed veselim kao ni jednoj do sada.
Tetagolina, zadarmamica, maybe....pokušajte ne brinuti, sve će biti dobro. Čeka nas lijepa nova godina :)
jarice, bravo za dobre nalaze
maybe, prave smo paničarke :lol:
1mandarina ti uskoro grliš svoj maleni smotuljak :zaljubljen:
Jel jos netko ima/o problema s kozom, i kad su krenuli? Ja nikad, ni u pubertetu! Domet mi bio 1cvimbica na celu prije M... a sad... ajme meni! u ogledalo pogledam i ne vjerujem.. sve neke crvene mrlje, cvimbice, lisajevi, ko neke izbocine i neravnine... koristim sto i inace a to je umivanje vodom + nivea...
Cvimbe=akne=pristevi (po naski)
Meni je koza bila i ostala losa. Bar znam da mi nisu hormoni krivac.
Danas sam razmišljala o tome kako nisam materijal za roditelja.