Otišla bih u Prag na teret HZZO-a,koja je procedura?
Hvala
Printable View
Otišla bih u Prag na teret HZZO-a,koja je procedura?
Hvala
E cure, s obzirom da sam u 44. a da naš Zakon o med.oplodnji kaže u čl. 10, točka 4 da "pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ima žena u pravilu do navršene 42. godine života i da liječnik koji provodi postupak medicinski pomognute oplodnje, iz osobito opravdanih zdravstvenih razloga može omogućiti pravo na medicinski pomognutu oplodnju i ženi nakon navršene 42. godine života", ima li smisla uopće predavati opet Zahtjev za lječenjem u inozemstvu na HZZO?
Što mislite, da li bi moja trudnoća u 43. bila osobito opravdani razlog da mi to ipak odobre? Onako, baš me zanima vaše mišljenje...
mammasita, ukratko potrebno vam je:
zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvo (ispunjava gin spec mpo)
tvoji gin nalazi (uzv maternice, sp. hormoni, hsg)
muževi nalazi (spermiogram)
vjenčani list (ili potvrda o vanbračnoj zajednici)
vaša osobna molba (ukratko objasnite vašu situaciju i da tražite razmatranje mogućnosti liječenja o trošku hzzo-a)
Nalazi bi trebali biti friški (unutar 6mj). Kada sve prikupite, šaljete na hzzo, Margaretska 3. Rješenje se čeka oko 2mj.
Ako još kako mogu pomoći, pitaj :-) Piši i na pdf azoo statistika.
:love:
Sejla,hvala ti. Čitam razne forume i ludim. Još uvijek čekamo nalaze da bi vidjeli o kojem se tipu azoospermije radi.
mamasita :-) dođi nam na temu azoostatistika...
ako mislite u Prag na AID mislim da morate imati nalaz i od punkcije i od biopsije..možda da pitaš Rominku..ona vjerojatno zna..
a zašto već razmišljaš o tome? jel tm radio mikrodelecije y kromosoma, analizu kariotipa?
dođi nam tamo na temu.... :)
drage moje, "iskusne prazanke", molila bih za info, premda sam i ja u prvim koracima ka Pragu i donaciji j.s., pa sam nakon kontakta sa PFC, pocela sa pripremama.....sada sam na CP, a onda moram uzeti microgynon, zatim diphereline injekcije,pa estrofem....imate li iskustva s ovim injekijama? da li ih mozete same sebi davati ? pls help....vec me hvata panika, premda u 12 mjesecu, ukoliko sve bude po planu, idem za PFC....h v a l a
Bok evo mene opet danas dobila nalaz krvne slike koji mi baš nije super.Piše biokemija serum Urati 375 a max je 337 AST 40 A MAX JE 30 ALT 44 a max 36 i sedimentacija mi je 53.Eto malo sam sad zbunjena u srijedu idem dr sam pršli put kad sam vadila krvnu slku sve je bilo ok a sad nakon ovih terapija tabletama sve se pošeremetilo pa me zanima kakva je sitaucija kod vas!?Hvala
Pina, možeš se sama pikati, samo nek ti neko pokaže
valiana, sedimentacija govori za neku upalu, vidjet ćeš s dkotorom, a ne može to biti od terapije
Dragi moji, samo se kratko javljam, dugo nisam pisala ali vas pratim.Svima želim svu sreću ovog svijeta!
PinaColada, samopikanje nije tako strašno kako se čini :love2: brzo će 12.mj, samo hrabro!
valiana, ozdravi nam čim prije :love:
Ja krećem od sutra raditi....dobro, za početak dva puta tjedno po tri sata (vrtić), nadam se da će malecka to dobro podnijeti (makar vjerojatno ja teže nego ona, hehe)....dosad je znala biti odvojena od mene po sat-dva i nije bilo frke....naravno, po mom povratku navala na ciku i sve super :-)
Draga Sejla, sretno na poslu i da vam ta promjena ne padne teško ( ni mami ni curki :))
PinaColada, nisam baš skroz u toku, i mi smo za donaciju js , ali vidim da nam je protokol malo drugačiji, koja ti je dijagnoza ?
Ako mogu ikako pomoći , samo reci ...
Ja upravo završila sa Decapeptylom,nije strašno al ja nisam imala baš hrabrosti sama se pikati, al imam sreću frendica je medicinska sestra pa je imala brigu skupa samnom oko injekcija ...
tako da nisam morala zapravo sama..
P s ako netko ima u planu Prag sljedeći tjedan... bit će mi drago da se sretnemo tamo ...! ;)
pusa svima
Cure pitanje, da li u obje klinike u Pragu mogu dobiti opću anesteziju na punkciji?
I koje su to klinike u Hrvatskoj gdje vas šalju na preglede ako idete na protokole u Prag?
1977
opća anastezija se daje kod punkcije, to nije nikakav problem.
cure rade potrebne pretrage u bilo kojoj bolnici koja im odgovara.
:-) je li se ti to spremaš za postupak u Pragu?
mammasita, evo još da našu sejlicu ( :-* ) nadodam: treba vam još i potvrda o pravnom i psihološkom savjetovanju (to moramo imati svi koji idemo na bilo kakvu donaciju).
Cure pitanje jel neka od vas slala na hhzo zahtjeve za Prag u natrag 1mj?Zanima me jer ja sam zvala i rečeno mi je da čekam rješenje na kučnu adresu nekako mi je to brzo pa mke strah da me nisu odbili?
valiana, kad sam ja slala zadnji put, sve ukupno od dana kada sam ja poslala poštom do kad sam dobila novo rješenje u ruke prošlo je 20 dana. ne brini oko toga. njima najbrže idu ova obnovljena rješenja.
Evo vratila se sa FETa.
Pravno i psihološko savjetovanje ne treba, ja ga nisam imala i nitko ni nije pravio nikakav problem.
jedno pitanje,negdje sam ranije čitala ali sada ne mogu naći :da li možda netko zna šifru za bolovanje kod IVfa?
Pozdrav i sretno svima.
Meni je dr uvijek pisao N97 ! Sretnooo:-)
Ignis, držim fige za betu!
Što se tiče pravnog i psihološkog savjetovanja koliko je meni poznato treba kada se prvi put šalje zahtjev za bilo koji tip donacije. Tako piše i u zakonu o potpomognutoj.
mammasita, najbolje nazovi hzzo i pitaj njih. ne bi da ti nešto pogrešno govorim.
Zakon je promijenjen tako da je pravno i psihološko savjetovanje ostalo samo za postupke donacije, i traže ga u bolnicama kod MPO specijalista za pokriće, a HZZO izdaje rješenja bez njih
florjan, kad je test/beta?
Danas je dva tjedna ali stripiti će mo se do sljedećeg tjedna pa onda vaditi :-)
florjan :fige: , nek bude isti scenarij kao kod naše luc, kojoj je iz prve upalio AID.
Hvala hvala :bye:
poprilicno sam nova na forumu, pa ako mognes poslalji mi PP mozemo detaljnije razmjeniti info....a inace, prvi nam je puta, dijagnoza rana menopauza, mm ok, pila sma probno estrofen, pa utrogestan, sada sam na CP, zatim trebam microgynon, pa diepherline injekcije, i jso estofema i onda u 12 mj u PFC.....
kod tebe??
bmaric hvala na dopuni, zaboravih napisati, pravno i psihološko savjetovanje je potrebno samo za donacije :kiss:
florjan, svaka čast na strpljenju, (kolko čekate beta nebude stala na papir :lol:) sretno!!!!
Ignis, također sretno!!!!!
1977, presladak avatar, sjećam te se s teme mpo trudnoća prije svega :-)
makajice :kiss:
Naše odvajanje dobro prošlo, navikla je na baku i dedu pa nije bio problem, a i tako je jela dohranu da sam bila šokirana! Naravno, kad sam došla odmah veselje i nakon toga cendr za cikom jer sam ju podsjetila, hehe.
I da, konačno mi je tsh došao u normalu, s 0.004 od prošlog puta sad je idealnih 1.7! (čak bih mogla i u postupak, zezala sam muža da ak britanski par već planira a rodila je u 7mj, mi kasnimo :lol:)
Ha ha, naravno a još mi nije došao ni ciklus nakon FET-a...
Dečko hoće društvo za svađu po kući ;)
Drage moje.Mi smo jučer saznali da nosim blizance!!!:-)Eto ti iznenađenja i društva za našeg mališana.Naša mala klinika podarila nam je veeeeeliku sreću i neopisivu radost!!Želim vam svima koje se borite za svoje anđele da doživite ovaj neopisivi osjećaj.Pozdrav od nas!!!
tika, bit će vam veselo:-), čestitam!
Draga Tika, čestitke :-D:-D
Ajme koja sreća, bravooo!!
Cestitke Tika!
Cure trebala bi pomoc, danas sam dobila protokol za donaciju jajnih stanica,dijagnoza preuranjena menopauza.
Pise mi da od prve menstruacije u 11-om mjesecu krenem s kontracepcijom,jednu tbl. bez pauze do 02.01( ivf bi imali u prvom mjesecu)
Jel to znaci da uopce ne pravim pauzu,kad popijem mjesecnu dozu kontracepcije,nego da odmah krenem s sljedecom dozom?
Nadalje..
Ocekuje se da bi dobila menstruaciju oko cca 6-og
I tada 1. Dan moram krenut s injekcijama Diphereline 0.1 mg s.c7xdana
2. Dan krenut s tbl Estrofema 2 mg tbl3x1, bez prestanka do dolaska u Prag i kasnije minimalno do testa trudnoce.
I od dana aspiracije stanica kod donatorke,poceti s utrogestanom3x2 cps vaginalno.
Da li je netko imao takav protokol?
Vidim da Pina Colada ima istu dijagnozu kao ja, a drugaciji protokol?
Sta je to microgynon,i zasto to uzima/as?
Sta je Cp? I zasto se to uzima ?
Da li je pozeljno napravit probni ciklus s estofemom i ostalim?
Da li se uopce moze napravit probni ciklus pod kontracepcijom?
E da,morala bi napravit neke imunoloske pretrage...da li se to moze obavljat istodobno s probnim ciklusom?
Koliko vremena treba da svi nalazi od imunoloskih pretraga budu gotovi? A od imunoloskih pretraga moram obavit one standardne...trombofilija.i ostale...ali sad nemam popis uz sebe.
Unaprijed hvala na odgovorima!
Tika iskrene čestitke ;)
Shadow2 i ja imam isti takav protokol i radi po njemu točno kako ti piše i bez pauze sa kontarcepcijom.
Koliko sam shvatila microgynom ide za sve svježe embrije i tko želi može se i sa smrzlićima i tada se plaća 150 EUR (terapija za embrij pomoću kojeg se embrij lakše prilagođava i vezuje za tijelo žene i obrnuto, laički rečeno ) ima na stranica PFCa detaljno opisano...
http://www.pragueivf.com/sr/o-nama/n...aciju-embrija/
makajica, možda imaš lapsus-microgynon je kontracepcija, a ovo što i napisala je embryogen:-)
jel ko probao portal za pacijente? jel se to ulazi u svoje podatke ili slike ili što* da li klinika da lozinku
Mare hvala na ispravku netočnog navoda ;)))
Poštovane ,molim za pomoć
Koliko dugo u Pragu čuvaju smrzliće ,prije osam godina smo dobili dvojčeke i sad bi se vratili po ostatak
2005 godine smo bili u postupku i ne sjećam se da su spominjali vremenski rok čuvanja
ja umirem od straha da ih nisu uništili,igrom slučaja tek sad mogu ponovo u postupak,imam 32 godine sada
Vidim na netu da se ekipa tamo promijenila ,poslala sam mail gđi.Medved ,ako vi imate bilo kakav info
molim za pomoć
tnx
tika čestitke :-D pridružuješ se đurđi, uskoro ste majke troje dječice, koja sreća :zaljubljen:
Shadow2 :kiss:
Hvala Makajice na odgovoru;)