pozz. dal bi mi koja rekla zašto se odlučila baš za ovu bolnicu. Naime, meni je cijelo vrijeme bila u glavi petrova, ne znam n sama zašto, al danas mi ginekologica savvjetovala neka svakako idem na VV. E sad sam u nedoumici. :-)
Printable View
pozz. dal bi mi koja rekla zašto se odlučila baš za ovu bolnicu. Naime, meni je cijelo vrijeme bila u glavi petrova, ne znam n sama zašto, al danas mi ginekologica savvjetovala neka svakako idem na VV. E sad sam u nedoumici. :-)
Jel zna netko kak idu na godisnji? Nest mi zvoni od lani da je bila druga polovina 7 u pitanju i prva u osmom?
Odnosno , zanima me konkretno prva polovica sedmog mjeseca :-)
I dal je netko sam trazio ivf a da je dr prijedlog bio aih? Il da to ni u ludilu ne spominjem? :-)
Arlena mislim da u 7.mj. rade, bar tu prvu polovicu, s obzirom da je Sandra 1971 naručena za postupak u 7.mj., pa ... . Ja sam sutra na VV, pa ak ne zaboravim, pitam za g.o. . Za ivf u slučaju aih-a ne znam. Nama su prvi put radili ivf, a zanimalo me zakaj ne odmah icsi, s obzirom na mm loš spermiogram. Pitala sam dr. D zakaj ne icsi, pa je rekla da će drugi put napomenut da rade icsi.
Hvala Nellie,jos mi je jedna draga forumasica potvrdila da rade tu polovicu sedmog :-) tako da onda mogu planirat
A zdrav razum mi kaze da je ok taj aih (jer zdravstvenog razloga nemam zasto bi preskocila aih) al i dalje zivim u iluziji da ako dr lijepo objasnim svoje razloge za ivf da ce mi to napraviti :-) sam se nadam da me nece izbaciti iz ordinacije i iz klinike opcenito :-) znam da ne vole 'kad se pravis pametan'
Mojoj frendici su npr. 3.puta radili aih u Petrovoj, 4.put ivf, iako su oboje idiopati i dr. je smatrao da je dovoljan aih. Ne znam kaj se desilo jedan od ta tri puta, ali druga 2 puta su ''fulali'' ovulaciju (ima ovulaciju na 9.dan). Da bi to izbjegli 4.put su radili ivf i to je bila i dobitna kombinacija.
Meni su stvarno i dr.A i dr.D ok i mislim da ak ih se nekaj normalno pita, da će bez problema ak' niš drugo objasniti svoje mišljenje.
Popsy15....odabir klinike je stvarno stvar osobnog izbora. Većina soc. ginekologa šalje žene na VV (bar u mom gradu) jer znaju da liječnici tamo rade samo MPO - ne rade ni na ginekologiji ili privatno. Obrada je najpotpunija - bar se meni tako čini! Za Petrovu ne znam ništa, no znam i cura koje su tamo imale bingo...
Uglavnom bi se trebala pripremiti sa svim nalazima bilo gdje da kreneš, da te ne šetaju još godinu dana za obavljanje nalaza....
Hvala na odgovoru. Zelimo_bebu, ma jasno mi je da bi bilo dobro prvo sve obaviti pretrage, samo je stvar da mi ona ne želi davat uputnice niti za hormone jer će mi navodno u klinici reći šta će mi trebati, a nije mi htjela niti dat uputnicu za kliniku da se naručim. Malo mi je to nelogično.
ako spermiogram nije ocajan, a pogotovo jer imate terato dio, mozda je ivf bolja opcija od icsi-a. ovoj jajne stanice privlaci one spermije koji su zreli i sposobni za oplodnju tako da vam sama jajna stanica djeluje kao svojevrsna selekcija spermija. na tom principu funkcionira picsi. kad se radi icsi, biolog na osnovu mikroskopskog pregleda odabire spermij. laicki receno - jajna stanica bolje bira spermije od oka biologa. naravno za ivf je potreban dovoljan broj pokretnih spermija.
Popsy koliko imaš godina i TD? Jesi ikada vadila spolne hormone? Vaginalni UZV kod te pametne DR??
najjednostavnije ti je naruciti se 1.dc na konzultacije na VV (brojevi su na prvoj stranici teme), dolazis 8.dc, a doktor ili doktorica (ovisi koga izaberes) ce ti reci sto dalje morate napraviti. na VV se nazalost ne moze ustedjeti puno vremena ako unaprijed napravis pretrage jer ukoliko postoji faktor muske neplodnosti, inzistiraju na adnroloskoj obradi koja se ceka skoro 2 mj. (a onda jos i nalaz mjesec dana). za to vrijeme ti i tm stignete obaviti sve ostalo sto je potrebno.
da, hehe,ja se sad samo bojim da kad mi bude 8. dan ciklusa a tek mi je danas 9 da će mi isteći ova uputnica sa 23. 5. pa će mi ginekologica reć, "eto vidite" :oops:, ali iskreno,nisam znala sistem naručivanja u VV, jer u petrovoj nije tako već se šalje sken uputnica mailo
pa lako odes promijenit datum na uputnici, ginekologici mozes rec biolokoji razlog za to. a sto se tice ginekologice, ona je tamo zbog tebe, ne ti zbog nje.
Draga moja daj ti promjeni ginekologicu ako već počinje stvarati probleme....sva se naježim od takvih usporenih filmova od DR.....
Koliko sam shvatila ,za naš prvi put,naručujem se na 1DC, a sad, jeli to za oboje ili muža moram posebno naručivati?
popsy15, uvijek se naručuješ 1 dc. Pošto idete na prvi dogovor i pregled sestre će te automatski naručiti 8 dc i na to možeš i bez partnera. Također, kada ubuduće budete dolazili k dr. naručuješ sebe i to je to... samo ćeš muža posebno naručivati ako bude morao andrologu ili na spermiogram... no to će ti već sve reći dr. na prvom pregledu. Sretno!!!!!!!!!!
Pa mi i idemo na MPO zbog mog muža , tako da mi je bitniji on da ide nego ja .I da, a što se sve radi na prvom pregledu? Ili se samo konzultiramo?
konzultacije i tebi pregled ultrazvukom, nek i muž ide s tobom, ali teoretski on ti treba samo u ono ključnom dijelu postupka :) to ti cure žele reći...
U mpo svijetu si bitnija ti, kakogod okrenes. Iduci ciklus se naruci (ovaj je kasno jer ce ti u ponedjeljak vec biti 12dc), a doktor ce ti sve reci na konzultacijama. Mozda mozes prije probati uloviti termin kod androloga, ali nisam sigurna dal ce ti to proci.
Da ,da, kužim. ma baš zbog tog androloga mi je i bitno da se njega prije naruči, pošto se čeka dosta dugo. Al dobro, ne žuri nam se baš toliko. Da bar bude u 9,10 mj ,mi sretni i zadovoljni.
Probaj u pon nazvati broj za narucivanje kod androloga, uputnicu kasnije lako nabavite. Sretno!
Meni je 34, a Mm 33. Moji ciklusi su svi uredni,nisam nikad imala s tim problema, ovulacije imam, jedino nisam nikakve hormone vadila. Suprugu je na SD dvaput dijagnozirana blaga oligoasteno , a sad kad je bio u Petrovoj , nalaz je potpuno drugačiji,skoro pa teška astenoterato.
Hvala na info!
Nažalost mm ima užasno puno statičnih spermija, a čak 99% abnormalnih, pa me bilo strah da malci ne budu sami našli put, odnosno da ne bu ni došlo do oplodnje. Zato je valjda meni u glavi odmah bio icsi. Ovaj 3.put su opet radili icsi, bez da smo mi sugerirali kaj bi htjeli. Ma...
možeš ti graktati, ali ja nisam ni napisala da je samnom sve ok nego da su mi ciklusi uredni i da imam ovulacije.
Bubekica,znam ja to,imali smo lani u 10. mj prvi aih. Prije toga smo cekali godinu dana da upce dodjemo do aih,dijagnoze nemamo,sve je ok ,plus godine ( kao mladi smo) :-)
U mom slucaju,aih sam otpisala. Znam kad ovuliram, koristim i trakice i mjerim temp. Tri godine nista od ovog (i plus jos sto drugih stvari) nije pomoglo :(
Ugl. evo ja sam cvrto odlucila svoje razloge iznijeti dr pa sta bude :-) (al tek za mjesec dana,ovaj ne mogu zbrisat s posla)
Moji ciklusi su isto uredni cijeli zivot, imam dokazane ovulacije, spolni hormoni uredni....i samo jedna prirodna trudnoca s losim zavrsetkom. Prosla ivf postupak, bez ostvarene trudnoce i tek sad nakon par godina saznam da imam hipotireozu. Nemoj me pogresno shvatiti, ne napadam te, samo ti hocu skrenuti pozornost da obavis pretrage zbog sebe, jer neki doktori te nece slati na pretrage, pa ces ispucati postupak bezveze. Ja sam tako sretna sto sam napokon otkrila sama di je problem, jer su me doktori zavlacili godinama, i dali mi dijagnozu idiopata!
Pa obavit ću naravno što će trebat. Sastavila sam popis svih hormona koje bi trebala izvadit, a ako će mi doktorica pravit problem oko pisanja kojeg na uputnicu fino ću ga obavit u obližnjoj poliklinici uz plaćanje.Glavni razlog koji ona navodi da mi trenutno ne trebaju uputnice jer mi hormoni kao vrijede 6 mj pa da mi nalazi nebi bili stari.I ja sam nekako počela u zadnje vrijeme sumnjat na hipotireozu ,zato jedva čekam da izvadim tu krv
Istina. Dok MM dođe na red kod androloga ili urologa ja stignem 6 pzuta krv izvadit i izlječit koju beštiju ak slučajno brisevi ne budu u redu. 8-)
popsy15 ako ideš na vv mislim da se ne moraš sama gnjaviti ishođenjem uputnica ili odlaskom privatniku. Meni je nakon mojih prvih konzultacija dr u povijesti bolesti napisao da sljedeći put dođem s uputnicom za FSH, LH, E2, AMH, PRL, TSH, T, SHBG, DHEAS, GUK, inzulin i to sam tamo i obavila na sljedećem pregledu.
evo, bubekica me preduhitrila
E, al briseve rijesi prije prvih konzultacija. I papu.
Ajvi :-)
Briseve sam jučer napravila, papu ću ponovit uskoro,radila sam je u 9 mj. Moram 3 tjedna čekati na rezultate briseva
To je ok, taman za konzultacije iduci ciklus. Papa ti vrijedi godinu dana, tako da ces morat ponovit prije postupka, za konzultacije je ok.
mi smo isto išli prvo zbog mm, no on taj prvi put nije mogao doći zbog posla i nije niti falio... Ja sam samo ponijela i svoje i njegove nalaze (sve što sam do tada imala), dr. je sa mnom popričao, napravio uzv da vidi aktivnost jajnika i rekao što trebamo i muž i ja dalje... Tako da ne brini ako m ne može s tobom taj dan (on je na tom prvom pregledu ionako više statist :)) Naravno, nakon našeg dogovora, androloga smo čekali 2 mjeseca...
ne znam kako je bilo prije i kako je u drugim bolnicama, kod drugih dr., no mislim da je dr. A. po tom pitanju stvarno ok... Koliko mi je bilo teško kada me "nije pustio" u postupak dok hormoni ne budu super, toliko sam zahvalna što smo ipak čekali jer ovo moje malo čudo vjerovatno ne bi sad već bilo na putu da nismo sredili štitnjaču prije ulaska u postupak...
Bas mi je drago zbog tebe. Izgleda da na VV puno ozbiljnije pristupaju postupku nego u Petrovoj. Mozda i ja predjem tamo.