Sveučilišta bi mogli poistovjetiti sa školama.
Želiš reći da djeca samovoljno cirkuliraju svaki dan? I da su negatorska grupacija?
Printable View
Po meni je to strategija upitne vrijednosti i efikasnosti. Prvo cini mi se dosta tesko precizno locirati supersiritelje, potom za pretpostaviti je da jedan znacajan dio nece pristati na cijepljenje i onda nas to ostavlja sa ugrozenim skupinama opet u vecem riziku da pokupe covid nego da smo njih cijepili. I opet ce ih se na taj nacin poticati na izolaciju. Ne vidim kako je to logicnije od cijepljenja ugrozenih skupina.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Želim reći da na smijuriju od Gabrića, evo jedne druge smijurije, that's all. Mislite li vi da ima ikakve šanse da igdje (osim u Kini) ovako nešto prođe? Nema šanse. Bit će dobro ako ne bude otpora i kod ugroženih ili kod ovih koji bi trebali bit prva linija, tipa medicinari, sumnjam da će svi oduševljeno stajat u privm linijama za uzet cjevpivo, a negdje njih navode kao prve - u smislu ugroženi + zaštita sustava.
Zašto mislite da će biti obavezno cijepljenje bilo kog,pa ni za gripu nije obavezno za tu vašu ugroženiju populaciju ,bar tako kažu
Zašto ti misliš da mi to mislimo :)? Mislim da su cjepiva obavezna samo u sustavu školstva, mislim da staračko-domsku staru populaciju ne uvjetuju s cijepljenjem. Što dobrovoljnije - to veća navala (barem ako je suditi po cjepivu protiv gripe ove godine), još ako ga nema baš previše, onda će bit telefoniranja tko ima cjepivo :mrgreen:.
Bila na hitnoj (čekala samo od 16h do 1.30), imam upalu pluća, poslali me doma, nisu mi dali nikakvu posebnu terapiju.
Nije bajno
Drži se bb!!:ghug:
Hvala :kiss:.
Hvala svima koje brinete :).
Drži se BB!
Na hitnoj sam prije korone u 3 navrata čekala po 4-5 sati. Ljudi rade ali ogromna gužva. BB brz oporavak .
Klinci ,muž bb?
Klinci i mm dobro.
brz oporavak želim!
Bubilo, drži se <3
Bb čuvaj se draga!
Meni je fakat jako čudno, moram to napisat, da ti nisu dali nikakvu terapiju. Svi moji iako doma su na terapiji ili antb ili kortići.
Jesi ih pitala kako to da nema nikakve terapije?
Jesi li ponovo testirana?
Bb, mozda moguce da racunaju da te jos drzi taj sumamed koji si popila?
I šta bi trebala ovako bez terapije ako joj ne bude bolje nedajBože opet u čekaonu pola dana, ma stvarno svašta....ne rszumijem takve postupke al fakat.
Tako je jedn afrendica hodočastila 2x u Du pa je 3xdobila teraoiju a jedva na nogama. Nisu normalni. Kaos je.
Da, bila sam u Dubravi.
Nisu mi ništa dali, nisu ni spominjali kortiće.
Za sumamed i antibiotike su komentirali da od njih nema pomoci kod virusne upale. Rekli su da pijem puno tekućine, vitamine i snizavam temp.
Iako sam se osjecala jako loše, nisam nikako bila priorietet. Bilo je hrpa ljudi na kisiku (meni je saturacija bila 94) i stalno su dolazili novi.
Uglavnom eto, tako su zakljucili.
Frend iz kvarta je otisao isto 1 dan prije mene na hitnu, isto upala pluća, njega su zadrzali, i na kisiku je i dobiva infuziju. Valjda onda ipak nisam tako tezak slucaj.
Vidjet cu sad kako mi raste temp. preko vikenda.
A koliko imaš temp?
U Sloveniji par slučaja tuberkuloze
Očito nisi težak slučaj s takvom saturacijom. Drži se i odmaraj. Sumamed je dobar jer te pokriva od eventualne sekundarne infekcije.
Hvala Mima.
Jelena ovaj tjedan mi je stalno bila od 38 do 39.5, nisam mogla spustiti ispod 38.
Jucer 38.2, danas nemam za sad.
Bubilo :heart:
Valjda si prosla svoj vrhunac i krenut ce nabolje.
E to sirius boli, upravo to što si piknula. Kad se radi o običnim pacijentims lako ćemo, a kad su njihovi ,veze rade nadje se i krevet i bolja skrb.:/
Ne generaliziram nego znam par slučajeva iz svog okruženja. Tek kad je proradila veza, proradila je i odgovarajuća skrb. Žalosno.
BB ići će to nabolje, samo strpljivo i polako :kiss:
Antb obično daju astmatičarima i sl da se ne razvije sekundarna bakter. infekcija. Alex će znat bolje.
pa na zaraznoj ne daju dok se ne razvije sek infekcija
ja njima najviše vjerujem
antibiotik kao preventiva baš i nije neka sreća
ne pomogne
a može izazvati nuspojave
poremeti bakterijsku crijevnu floru
a govore o važnosti bakt. crijevne flore kod obrane od covida
s tim da su u praksi skoro svi na antibiotiku
pacijenti inzistiraju, a i dr. ili popuste ili i sami računaju da bar nešto daju
Ja ne znam, kod moje kćeri su uvijek, otkad je bila mala beba i završila na Srebrnjaku sa bronhiolitisom 'pokrivali' mogućnost sekundarne upale antibiotikom, i tako su mi objasnili da je veća mogućnost bakterijske upale kad je organizam što bi oni rekli 'pun sluzi'.
Kod mojih ovisi
Jednom antibiotik,drugom ventolin i povećani kortići
Ja sam cula za dosta kombinacija sumameda i dexametazona.
Alex, sve se slažem kako si navela.
A ljudi danas a i općenito podcjenjuju važnost crijevne flore i crijeva kao "organa imuniteta"
Ja recimo sada pijem samoinicijativno probiotik Biokult onaj s više sojeva i to radim 1-2x godišnje da održavam crijevnu floru (s tim da ne pijem antb kuc-kuc nisu mi trebali).
Koji su kritriji uvodjenja dexica? Vjer. satutracija, to je jeftin lijek? Bb, zelim ti brzo okretanje trenda!
Bubilo, drzim fige da je gotovo s temperaturom i da sve brzo prodje! Super da te, zapravo, nisu zadrzali.
Ne kuzim zbog cega bi dali deksametazon "samo" za upalu pluca. Ako je saturacija razumna, osoba nema direktnih problema s disanjem, cemu? Isto kao i za ostanak u bolnici. Jedini je problem to sto ce ceka uzasno dugo ako osoba opet treba pomc.
Wiki:
Dexametazon je vrsta kortikosteroidnih lijekova. Koristi se u liječenju mnogih stanja, uključujući reumatske probleme, brojne kožne bolesti, teške alergije, astmu, kroničnu opstruktivnu bolest pluća, sapi, oticanje mozga, bolove u očima nakon operacija na oku.....
Preliminarni rezultati kliničkog pokusa znanstvenika s Oxforda pokazali su da bi deksametazon mogao biti učinkovit u liječenju bolesti/stanja izazvane covidom.
A o čekanju u bolnici satima dok si sav nikakav da ne govorim.
Bubilo, držim fige da krene nabolje!
Moja svekrva je hospitalizirana sa sličnom kliničkom slikom kao ti (nije ZG), bez temperature, upala pluća. Dobila je infuziju jer danima ima mučnine, nije jela, a jako slabo je pila. Ali ona je 70+, problemi s tlakom i srcem, višak kila, pa su je zadržali u bolnici. Isto nije dobila ni deksametazon ni kisik, procijenili su da ne treba. Krenulo je danas bolje, nadamo se da će se oporaviti.
Bubilo drzi se, vibre da brzo prodje. Marija, drzim palceve da je svekrvi krenuo oporavak <3