wbm kad središ tsh možda ti neće trebati ni Petrova ni VV :fige:
Printable View
wbm kad središ tsh možda ti neće trebati ni Petrova ni VV :fige:
Mene strašno iritira ova situacija s čekanjem na androloga - gube se mjeseci, ciklusi, jer on nije u stanju, pardon my French, prepipkati par jajca, dok ovi naši dnevno obave desetke pregleda, uzv, fm, punkcija, transfera, konzultacija i to uglavnom sa smiješkom na licu. Mi smo na čudan način izbjegli to načekavanje jer se MM jednostavno ugurao njemu na pregled. Došao je obaviti spermiogram bez da se naručio (tako se to moglo pred 3 godine), blijedo su ga gledali i rekli da mora prvo na pregled i da se za to mora naručiti, ali on je inzistirao, gnjavio i na kraju bio pregledan. Ne mogu reći da je bilo "preko reda", jer reda nije ni bilo - nitko živ taj dan nije čekao na pregled.
ajvi dr. peros gore nije samo u funkciji androloga.
Svaka čast, ali svejedno na prvi (drugi, peti) pogled, djeluje relativno besposleno.
imam pitanje za cure koje su bile na fet-u. u cet bi trebao biti transfer. ja smotana jedva pohvatala terapiju. uzimam estrofem 3x1 od 3dc i utrogestan 3x1 od danas. za utrogestan znam da stavljam i na dan fet-a al sam zaboravila jel trebam popiti i estrofem. molim pomoc. :-*
Da se nadovežem na svoju misao od prije. Svaka čast doktoru, imam u obitelji i među prijateljima liječnike i znam kako i koliko rade i možda griješim dušu što ga panjkam, ali svejedno mi se čini preveliki nesrazmjer između količine pacijenata i zahtjevnosti pregleda s jedne strane i vremena potrebnog da se sam pregled dočeka s druge.
Ispravite me ako griješim, ali većina naših mužića na pregled aparature mora ići relativno rijetko, pogotovo ako je s njima sve ok pa idu samo jednom na početku cijele priče. Koliko pacijenata doktor može pregledati u sat vremena, 2, 3, 4? Dakle kad bi dnevno pregledavao samo sat vremena i još jedan sat očitavao spermiograme i pisao mišljenja, u mjesec dana bi pregledao 40 - 80 ljudi i još bi mu ostalo 6 sati dnevno za sve druge radne obaveze. Ima li mjesečno toliko kandidata za pregled?
Da vrijeme nije u ovoj našoj priči ogroman faktor, to bi sve bilo manje važno, ali mnoge od nas osjećaju sat kako otkucava i gubljenje jednog mjeseca tu, dva tamo, može činiti ogromnu razliku.
I dodatni element je što na vv za to ne priznaju nalaze izvana pa se ne može ubrzati procedura negdje drugdje.
ajvi mislim da peros samo jedan dan tjedno radi androloske, ostatak radi kao endokrinolog. nek me netko ispravi ak sam u krivu. a inace - za svaku pretragu postoji limit koliko godisnje pacijenata po doktoru smije na racun drzave. uzz dojke se na klinici za tumore ceka preko pola godine. to mi je friski primjer, nije najgori.
ne branim perosa, al ne volim kad se kritizira neduzne, a stvarne krivce se ni ne pomene (drzava, recesija).
Bubekica ti si išla na uzz dojke na Kliniku za tumore ili? Ja se trenutno kontroliram kod onkologice na Rebru, a kad su me isto tak htjeli naručiti za cca. pola godine, rekla sam da sam u postupcima i gle čuda, našlo se mjesto za manje od mjesec dana.
bubekica hvala na odgovor. trebat ce nam puno srece u cet... imamo samo jednog smrzlica. nadam se borca...
ne mogu tvrditi kako često gdje dr P radi, no ja sam na vv dosla osobno provjeriti jesu li nalazi mm gotovi jer sam tu subotu dobila m pa da ostanem u pon kod dr. a ako su gotovi nalazi... Sestra mi je provjerila da permiogram gotov, no da je dr. P upravo na izlasku iz bolnice jer je bio u dežurstvu na odjelu zadnjih, ako se ne varam, 24 h... Uglavnom, mislim da ne mogu očekivati da netko nakon toliko vremena ostaje još na poslu da bi nam napisao mišljenje... I to mi je bilo sasvim razumljivo... Ono što je meni u svemu tome ispalo super je to da mi je sestra savjetovala da pokušam otići k dr. A na pregled i bez mišljenja androloga jer i sam dr. A može vidjeti naš nalaz pa sam tako i napravila. Dr me primio, a mišljenje je samo naknadno uloženo u nas karton.
Drage moje... ja sam ovdje nova:-) krećem u potupak ivf na VV slijedeći mj. zanima me ako netko zna, obzirom da je lipanj pun praznika dali bi to magao biti problem za punkciju i transfer? Dali se nekome poklopio praznik ili nedjelja baš na dan kada je trebala biti punkcija ili tansfer?
punkcije i transferi se ne rade nedjeljom, za praznik ne znam, ali doktori tako namjeste da ne bude punkcija ili transfer u nedjelju.
dobrodosla!
draga saan dobro došla!
Nema ti veze što su praznici u lipnju, samo su nedjelje neradne a sve drugo rade. A punkcija se isplanira tak da nije nedjelja. Želim ti sreću u prvom postupku!
a kako se to punkcija isplanira da ne bude u nedjelju? tj., ako baš ispadne da bi trebala biti u nedjelju, kako to dr-i "namjeste"?
tak da stopericu daju prerano ili prekasno.
e pa onda tako ženi i treba reći - ak ti pada u nedjelju, tough luck. planirati se (donekle) može samo početak ciklusa, a reakcija na stimulaciju je individualna i ne da se namjestiti.
:-)Hvala vam na brzim odg. Baš ste zlatne...
mislim da se u stimuliranom ipak da nesto izvuci pa makar punkcija bila malo prerano ili prekasno. mozda nece bit idealno tajmirana, ali zenu s jednim postom ne namjeravam time plasit.
a šta ja znam, bubekice - ne gledam na to kao na plašenje... žena je tražila informaciju i nije mi u redu mazati joj oči ni na koji način - reći joj da bude bez brige jer se sve to da namjestiti nije točnan podatak, a i čim to pita pretpostavljam da je ipak donekle informirana iako joj je 1. post i valjda 1. postupak. već se 100 puta spominjala zatvorenost VV-a nedjeljom kao problem i ne znam zašto bismo to gurali pod tepih... mislim...i ja imam VV bebu i nije mi cilj "skakati" na kliniku, ali činjenice su činjenice - zatvorenost nedjeljom definitivno je mana klinike...
Ne vidim sto sam krivo napisala. Dan punkcije se namjesti davanjem stoperice. To sto se na taj nacin izgubi puni potencijal stimulacije je drugi problem. Ali nije da se desi - vama treba bii punkcija u nedjelju da bi dobili maksimum pa je nece biti uopce i pisi kuci propalo.
Mislim da je zatvorenost nedjeljom najveci problem za prirodnjake...
Ovo kaj je saan pitala, ne znam kak se to rješava u slučaju punkcije nedjeljom, osim ovoga kaj su cure već napisale. Moje iskustvo, što se zadnjeg transfera tiče i nedjelje. Imali smo 6 jajnih stanica. Do 2.dana ostale su nažalost samo 2, pa je tada bio i transfer, ali mi je biologica rekla i da nisu ove 4 u međuvremenu propale, da bi opet transfer bio 2.dan, s obzirom da je 5.dan padao u nedjelju.
jel zna netko kako će se raditi preko ljeta (kad su na GO)
Pozdrav svima!
Kjara, nisam sigurna, mislim da se pisalo o tome na prethodnim stranicama -čini mi se da su 8 mjesec na go.
Nego, ja se spremam na FET, oko sredine mjeseca; da li će biti kakva terapija, kako to ide?
Sretna sam što imam smrzliće, što ne trebam ponovno prolaziti punkciju:-o
Svima u postupcima, čekalicama i kojima treba ~~~~
kjara meni je dr.a. rekao da zovem iza 15.8. jer da se tad vracaju, ali meni se sve nekako cini da ove godine nece biti kolektivnog godisnjeg.
saan osobno ne znam, al znam da su cure pisale, valjda ce se netko javiti.
Prozerpina za FET se javljas 1.dc, gore si 3dc. i kreces s estrofemom, za cca 10 dana si na kontroli, ako je endometrij spreman, uvodi se utrogestan i 5 dana kasnije je FET.
13 dana od FET-a se vadi beta :-) evo i malo rime!
ajd da probam 10
evo ga 10-i
Draga!!
evo ti moj mail...saan.saann@gmail.com
Oprostite moram se nadovezati na ovo ja se ne bih složila da je problem samo što se tiče prirodnjaka mislim da je problem i za sve one koje slabo reagiraju na terapiju, npr. imaš li par folikula onda nije baš svejedno ako ti zakasne ili urane s punkcijom, kod mene je to uvijek bio problem - mali broj dobivenih j.s. i ovako a kamoli još da je tajming pogrešan.
Nije problem kad imaš minimalno 10, 15 folikula i onda naravno da će uhvatiti neke zrele
Pa ni nisam napisala da je problem samo sto se tice prirodnjaka, nego da je najveci za prirodnjake, logika stvari nalaze da je za low respondere onda takodjer veliki problem. Da se razumijemo, zatvorenost klinike nedjeljom je veliki problem sam po sebi za sve pacijente, samo sam htjela naglasiti tko najvise gubi ako mu se dani krivo poklope.
bubek nemoj misliti da te prozivam ili nešto samo sam se nadovezala pa nek ljudi budu informirani ako ih zanima...i low responderi gube i svi oni sa slabo pogođenom terapijom, pa i cure s endometriozom (ja recimo nisam low responder ali imam endo.)