Tetagogolina drzite se!! :-*
Printable View
Tetagogolina drzite se!! :-*
Drage cure sretan Bozic svima!
Mi smi jutros dobili najljepsi dar ispod bora, stigao je nas buco 4320g, 50cm <3
Tetagogolina drzi mi se.
Svima SRETAN BOŽIĆ....puno zdravlja,ljubavi i mira.da uzivamo sa nasim bebicama..ovim velikim i ovim u buši :)
I naravno cestitke novim mamama.:)
Kolike blagdanske bebe...
Bugaboo cestitke :ghug:
Znam da su blagdani i samo lijepe vijesti stizu, ali evo danas stala na vagu (11+4) i smrsavila sam dvije kg otkad sam se zadnji put vagala prije nekoliko tjedana. Je li to u redu? Citam da se uglavom dobije kila, dvije u prvom tromjesecju, a ja izgubila..
Drage ženice, želim sretan i blagoslovljen Božić vama i vašim obiteljima. Uz jednu zajedničku želju za sve nas buduće mamice, da druge godine u ovo vrijeme u rukama držimo zdrave i sretne bebice :)
A našim mamama Jo i Bugaboo čestitke od srca na njihovim srećicama.
Tetegogolina sad si u dobrim rukama i sve će biti dobro. Sad barem znaš što je bio uzrok krvarenju, a uz strogo mirovanje i duphaston sve će to proći.
Ne brini Sanjice, s obzirom koliko su ti bile jake mučnine to je normalno. Znam puno žena koje su u prvom tromjesečju izgubile nekoliko kila. Sve ćeš ti to brzo nadoknaditi. Meni su zadnja tri dana skroz popustile mučnine. Ovo se zove život :) Danas me jedino malo zabrinuo herpes koji mi je došao na usnici. Nije prvi puta, cijeli život imam s time problema. A sad mislim da mi je došao od stresa nakon što je popustila napetost zbog kombiniranog i kritičnih tjedana. Mažem uljem čajevca, valjda će proći brzo.
Sara10 dobro nam došla :)
Čestitke Jo i bugaboo :-D i svima Sretan Božić!
Jarica prereži češnjak i time namaži herpes!
Sanja_S normalno je i dobiti i izgubiti kile u prvom tromjesečju, pogotovo kod mučnina. Ja sam prvo dobila 3 pa izgubila 2 do 12tt, a sad ide lagano gore...
tetagogolina :fige:
Hvala vam cure na dobrodošlici i da maco, dobro si napisala, konačno sam na ovom pdfu i sretna sam zbog toga!
jo1974 i bugaboo iskrene čestitke na vašim prekrasnim blagdanskim poklonima :-D
tetagogolina žao mi je zbog krvarenja i hematoma, al bitno da je sa bebicom sve ok i da si pod kontrolom, samo miruj i bit će sve dobro. Zar ti Šparac na uzv-u nije vidio hematom? Mislim da si bila pisala da si bila na uzv radi smeđarenja...
Hvala Stork. Probat ću i to. Cijeli dan se packam s eteričnim uljem čajevca, čini mi se da su mi se već počele raditi krastice. Valjda djejuje, vidjet ćemo sutra. Laku noć drage moje, lijepo sanjajte....
Cure čestitam na bebačima!
Bugaboo čestitam na mrvici! Želim vam brz oporavak i da što prije izađete iz bolnice.
Cure koje imate iskustva, koji lijekovi se smiju piti u slučaju prehlade i gripe? Sva sam nikakva, grlo, glava, a ne znam što uzeti.
jo1974 i bugaboo moje čestitke!!!!!
Ja sam bila gadno bolesna u prvoj trudnoci i zvala ginekologicu.rekla je nista.ni caj od kadulje se nesmije.a od ljekova ako se stvarno nemoze izdrzat mora biti na biljnoj bazi.bolje ptovjeri info.
Ja sam i nedavno bila bolesna.nista osim lekadola za glavobolju.puno voca i caja i meda.to je sve.
ivekicaTemperaturu skidas ak je 37,5 i visa paracetamolom. On se smije piti u trudnoci, al nije skroz bezazlen. Ja sam svoje viroze lijecila s puno sna, tekucine i narancama, a nos sam spricala morskim kapima.
Pitaj ginicu sto smijes. Ja svoju od sada za sve zovem jer mi je specijalistica u bolnici dala lijek, ali nije znala da ga ne smijem piti prije 26tt, tak da ni lijecnici ne-ginekolozi ne znaju sve.
Ja isto imala problema: Ispiranje grla slanom vodom, caj sipak i kamilica, puno naranci, limuna, meda, bijelog luka...
pitanje... danas smo na 8+1... znaci li to da sam usla u 9tt i s time i da je zavrsio 2.mj T? ili se gleda tek kad bude 9+0 kao da je 8tt (2.mj) zavrsio
previse me zbunjuje to sve s racunajnem i dalje :?: a svuda pise nest drugacije
Ivana, sada si u 9tt. Ovo s mjesecima ti ne znam preracunati, ali 2. mjesec trudnoce bi trebao zavrsiti s cca 62 dana, znaci to bi bilo na 8+6tt. Trudnoca traje 10 lunarnih (28 dana) odnosno 9 kalendarskih (31 dan) mjeseci. Mozda sam fulala za koji dan, napamet pisem.
Ja to ne racunam tako.ako sam danas 15+1tt nemam sto spominjati 16tt.
Hvala puno na savjetima!
Grlo me tako peče, poludit ću.
Bok, zenice.citam vas vec nekoliko sati, imam vremena jer sam u bolnici vec mjesec dana.Sada sam 26+2, a dosla sam u 22 tjednu. Ucinjena mi je hitna serklaza jer se cerviks u tjedan dana smanjio sa 2,5 na 1,7 cm. Uz to sam bila otvorena za prst a unutarnje usce je bilo U oblika. Prvo dijete je rodjeno u 35 tjednu, i mislim da je serklaza bila dobra odluka. U pocetku sam bila puna straha i tuge jer sam morala ostaviti svog dvogodisnjaka doma, al kako dani,tjedni prolaze sve je lakse.uglavnom, toliko sam u bolnici jer je svako skidanje s tokolitika zavrsilo kontrakcijama , pa su me ponovo spajali na infuziju.sada sam 5 dan bez icega, iako sam i ovaj put imala ceste kontrakcije, cak svakih par min, ali odlucili su pricekati i postupno su se smanjivale. Sada ih imam par kroz dan, uglavnom kad mi je pun mjehur. Ne znam kad ce me pustiti doma, jos nisu gledali kako drzi sav, al sad me cak i strah otici iz bolnice. Buduci cu pretpostavljam lezati do termina, ukljucila sam se da mi malo brze prolaze dani...
Svim novopecenim mamicama, sve najbolje, a nama ostalima, u strahu, panici, zelim sto manje negativnih misli i zdrave terminske bebice.
njoka dobrodošla! :fige: da brzo ideš svom 2-godišnjaku kući i što duže izdržiš 2 u 1!
Hvala bubekica :-*
Zadarmamica ja ti u visku slobodnog vremena razmisljam o gluparijama, a volim one kalendare trudnoce citat da vidim sto se dogadja kada s bebom i da pratim, pa utipkam zm i izbaci sada ste u 9tt, zato me zanimalo... :mrgreen:
Njoka nek je sa srecom :heart:
Njoka žao mi je zbog problema koji su te snašli. Šaljem puno pozitivnih vibri da izdržiš mirovanje i da beba pričeka termin.
Jesu ti otkrili razlog otvaranja?
Jo1974 i Bugaboo,cestitje od srca :-D :-D!!!!!
Sara10 ,dobro dosla :-)!!!
A sada kako god pogledam,ja sam na redu :-)....zadnjih dana mi ruke i noge naticu,nadam se da je to znak da ce beba brzo van,iako jos se trbuh nije spustio niti imam BH kontrakcije,hm...
Jo1974 i Bugaboo, cestitam ! Uzivajte ❤️
Tetagogolina jel ima kakvih novosti kod tebe, jesi prestala krvarit?
Tetagogolina kako si? Ima li kakvih novosti?
Jo i bugaboo čestitke od:heart:
Mury, koliko sam shvatila, ti si sljedeća, sretno!!!!!
Cure kako ste danas nakon klopice i promenade?
Mene konačno nakon Sumameda popušta upala sinusa i ne guši kašalj. Jučer je moje zlato imao oko ponoći seriju okretanja i lupkanja cijelom svojom dužinom, baš mi je to bilo slatko :zaljubljen:
Mury još malo~~~~~~~ Kakav ti je tlak?
Mene ovih dana muči žgaravica (pitam se zašto). Idem spavati tek poslje dva, čekam da žgaravica popusti i da se dečko smiri.
Optimistična, mučila je i mene dok nisam počela piti antibiotike i zbog njih 2 šalice kefira dnevno (sama ga radim od kefirnih zrnaca) i onda skužim da od njega prođe i žgaravica, ali fakat momentalno :-D
Tetagogolina kako si? Drzim fige da je sve ok;)
Mury ti si slijedeca, neka bude brzo i bezbolno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kila više nakon samo dva dana prejedanja.Tetagogolina kako si nam ti, nadam se da si već stigla doma i da ste ti i bebica dobro :ghug:
ja zato nemam vagu doma. ne želim uopće biti u toku. dovoljno je što se šokiram jednom mjesečno kod ginića.
a mene moj udara nenormalno već dva mjeseca. sve je gore i gore. davno je prešlo granicu simpatičnog i kada se mama razniježi na prve udarce svog malog anđeleka. ovaj moj ratoborac je sav nabrijan! o spavanju nema govora,bokovi mi se zapeku. i još uz prehlađenog dvogodišnjaka lagano pucketam u glavi!
Stork,tlak je ok!
Da cure,ja dam next :-)...u ponedjeljak pregled pa cemo vidjeti kakvo je stanje.
Mury predviđam ovaj tjedan :) taman da u novu uđeš s titulom mamice.
Tetagogolina nadam se da je sve u redu.