:roll: :lol:Citiraj:
šinat
Printable View
:roll: :lol:Citiraj:
šinat
O da, špinat (ledov), pire i jaje na oko - zakon!
jučer:
špagete sa škampima,
radić salata
danas:
gusta juha od povrća
lazanje s puretinom i povrćem,
radić salata
sutra:
?
Probaj svježi sa svježim (nakon blanširanja samo usitniš štapnim mikserom)- milijun puta je bolji od ledovog, onako slatkast, njam... skroz druga priča od kupljenog smrznutog, probaj.Citiraj:
lonni prvotno napisa
A ja bih dodala- ne samo zagrebačke.Citiraj:
Linda prvotno napisa
I mi smo to jeli cijelo djetinjstvo svaku subotu :)
Ja baš ne volim jaja na oko, pa mi ovo jedemo sa mesom ili nekad sa prženim tofuom. Inače smo u djetinjstvu uvijek jeli sa jajima.
xCitiraj:
Linda prvotno napisa
Ja isključivo radim sa svježim .. ali nemojte reći da ga nije teško čistiti .. ja poludim. Evo večeras me to čeka :/
Ma, kaj bi bilo teško... ja cijelu vrećicu istresem u sudoper, pustim lagano vodu, pa snopić po snopić malo pod vodu i odrežem korijen- meni je to baš gušt. Dobro, možda ja nisam mjerodavna- inače, volim čistiti grašak, orahe, peglati... sve kaj se prčka s rukama i ne zahtjeva neki umni napor, nego k'o na traci. To mi je mrak :mrgreen:
Ja dam curama da peru. Pustim vodu, dovučem im male stolice, a one sretne jer brljaju s vodom :roll:
Znam da je bolji svjezi, samo sam se sjetila ovog smrznutog iz djetinjstva.
Sad cete vjerojatno ostati u cudu kad vam kazem da otkad imam dijete skoro uopce ne jedemo spinat :oops: zbog svih onih savjeta tipa, uberite spinat i u roku od pola sata ga skuhajte da vas ne napadnu nitrati nitriti, sto li vec (karikiram). Jel vi pazite na to, vjerujete li kumici kad vam kaze da ga je to jutro ubrala ili imate svoj vrt?
Ja ne pazim, ali dosta dugo nisam davala špinat Lei. Sad ga isti dan kad ga kupimo skuham, usitnim i smrznem.
Aha, znaci odmah skuhas, smrznes, pa odmrzavas po potrebi. To bi znacilo da se spinat moze smrzavati i odmrzavati, ali ne i podgrijavati, zar ne?
A ovaj smrznuti spinat, on je isto vec skuhan, pa ga se podgrije :?
Isto i sa smrznutim njokama od krumpira, oni se odmrzavaju i kuhaju, taj je krumpir vec bio skuhan, a krumpir se ne smije podgrijavati?
jucer: nista kuhano (pol dana na rasprodaji, druga polovica na dj. rodjendanu)
danas:
juha s puno povrca i junetinom (za gripozne)
gusta juha od oslica i krumpira
za desert: sarlota od cokolade
Citiraj:
lonni prvotno napisa
Hm, ne znam, ne razmišljam o tome baš puno - cijeli život jedem špinat na mlijeku, često onaj koji je bio smrznut I ŠTA MI FALI :mrgreen: :mrgreen:
Jedino, kad kupim friški špinat na placu i sama ga pripremim okus mi je neusporediv sa Ledovim, Ledov mi je baš ružnog okusa, njega kupim jedino nekad kad ga trebam za neko drugo jelo od špinata, npr. nabijak ili lazanje.
mi danas jedemo zelenu tjesteninu s lososom
a ostalo je i voćnog kupa s piškotama
List u foliji s vinom, limunom i peršinom, blitva i krumpir s češnjakom. MM je radio sve oko ribe, a ja samo motala vrećice od folije i ovo je bilo prvi puta da sam i ja nešto radila s ribom (ne jedem niti ne podnosim miris).
Ovi moji se sad dave u tome, kažu da je prefino!
svekrva napravila pitu zeljanicu, inače nisam neki ljubitelj, ali ova joj je ispala prefiinaaa :D
Mesina od Uskrsa + riža s mrkvom i graškom + matovilac
Kako nam je ostala hrpa uhanih jaja u friđu, pravim Francuski krompir da ih iskoristim. I neka lagana juhica, za pročišćavanje, jer je obžderavanje trajalo danima. :roll:
Rižoto sa plodovima mora i naravno salata sa jajima :mrgreen:
jučer: juha od rajčice
knedle sa šljivama
danas: kelj s povrćem i pancetom
sutra: juha francaise
vikend - MM radio mesnu štrucu
pon - punjene lignje (sir i šunka), blitva (iz maminog vrta) s krumpirom, zel. salata
jučer - pileći paprikaš, zel. salata
danas? -...mislim da ću radit faširance (ili palačinke s mesom..) i rižu sa šampinjonima...razmišljam i o juhi od šampinjona (moram vidjet koliko ih imam :roll: )
Bijele sparoge, posiranu losos, kuhani nizozemski krumpir s persunom i umak bearnaise. Za desert kompot od jabuka i kruski na keksicima od badema i s kremom od Mascarpone.
Jučer sam radila ribu u foliji (za velike oslić, za mališu list) s peršinom i limunom (velikima i s malo vina), blitvu i krumpir lešo. Ja sam jela pizzu.
Za desert jagode.
Danas je bila juha iz škrinje s friško skuhanim povrćem, gavellino, mlinci, zelena salata i - bez deserta!¨ :(
Ja sam sinoć kuhala pileću supu i biće nekog mesa i riža sa povrćem, jogurt obavezno;
sutra opet supa, a šta pride, još se mislim...
ja sam danas napravila nešto jako fino i vrlo brzo gotovo;
tortille sam filala sa mješavinom ricotte, obarenog i ocijeđenog špinata i poprženih kockica pancete.
poslagala sam na lim ko palačinke, prelila kiselim vrhnjem u koje sam umiješala 1 sitno nasjeckan češnjak, i posula ribanim sirom.
zapekla u pećnici....njamiiii :mljac:
jučer: pohani patliđani i rižoto s tikvicama i brokulom, salata
danas: juha francaise
sutra: zapečena tjestenina sa sirom i vrhnjem
Danas: Flan od sparog i losos na tavi
Sutra: Mamini zapeceni makaroni, zelena salata
Petak: Tuna na grilu s coulisom od lucica i paradajza, palenta i tanke mahunice
riza i piletina skupa dinstano, mahune i polpete od soje i tikvica..mmmm...
jucer: janjetina pecena sa krumpirima, mrkvom i kapulom + prilog kuhane sparoge i jaja utvrdo
danas: jusni orzo i kajgana sa sparogama i pancetom
sutra: obicna juha, toc od junecih snicela, pire, salata od kiselog kupusa
cekan jos sparoga.... :mljac:
juha šarena,pohana pileća prsa,čujspajz od tkvica,mahuna zelenih ,krumpira i riže,zelena salata
danas su na meniju popečci od leće sa zelenom salatom i rikulom
Danas sam imala juhicu, mladi bob i hrenovčice jer mi se nije jelo nikakvo drugo meso :(
Sve u svemu, dobro ispalo i ovako
danas juha, pečenje i salata
:mrgreen:
manistra na pome i mišmaš salata
Toć od piletine s povrćem i riža kao prilog
kak se rade ti popečci?!?!Citiraj:
miafa prvotno napisa
ja ću danas zapeći ploške krumpira, tikvica i mini rajčica prelivene kiselim vrhnjem, jajetom i ribanim sirom :mljac:
anek kako to poslažeš unutra?krumpir dolje ili pomiješano sve?