Ovo najbolje pokazuje koliko je moj sin vrijedan :roll: :mrgreen:
I , idemo na sladoled ? - pitam ja
Neee, onda ga moram cijelo vrijeme lizati !
Printable View
Pospremila večeras klince u krevet i nakon 10-ak minuta tišine navirim se u sobu da se uvjerim da spavaju... a Sven sjedi po turski nasred kreveta u pozi za jogu i meditira sa zatvorenim očima :shock:
Pitam ga šta radi a on: Molim se da me sutra frizer dobro ošiša :lol:
(danas je konačno pao dogovor o šišanju)
Matija ima problema sa novom obućom - treba mu od 3 do 30 dana da je prihvati. Proba u prodavnici, traži da ga izujem u roku od odmah ali da nove cipele ipak spakujemo i platimo. Onda ide, rekoh već, mnogodnevno baronisanje i moljakanje da bi ga na kraju jednog dana obuli i sneli do auta, ubacili ga u isti i dok on skonta da je u novim cipelama mi već na 5km od kuće.
Već nekoliko dana pregovaramo oko kupovine sandalica. Boris jedva čeka a Matija mu se nevoljko pridružuje. I juče definitivno krenusmo u kupovinu. Probao jedne, izjavio da su mu super, rekao teti da ih spakuje u kutiju, tati da plati a meni izjavio:''Ponesi ih kući ali ja to ne mogu još da nosim jer je kod mene još uvek zima. Nosiću ih kad stigne proleće'' - a oni u bermudana i kratkim rukavima :lol:
:lol: nisan odavno proitala ovoliko dobrih bisera na jednom mjestu :lol: :lol: :lol:
Jedan od prošlog ljeta:
Bili smo kod bake na selu, Karlo mora kakati, pa je iznio nonu van, u dvorište.
Karlo: Joj bako, što je ovdje lijepo kakati, ne moramo ni zračiti!
:mrgreen:
Filip mi pravi frizuru, na bušilicu mi uvija kosu, ključevima mi nešto doteže, popravlja malo s čekićem, pa kad je završio ponosno reče:
-Evo mama, frizura za svatove!
Već sam pisala koliko je Karlo opsjednut sa gradnjom kuća i da je bio i odustao, radi ozljede.
Jučer ponovno slaže jastučiće.
Ja: Opet zidaš?
Karlo: Ovo ti nije kuća od cigala i kamena, nego od slame.
Ja: Zašto od slame?
Karlo: Kuća od slame će brzo biti gotova, ne moram se puno truditi, pa ću se poslije moći zabavljati i uživati, a vuk mi ju neće otpuhati, jer kod nas nema vukova. Vukovi su u planinama na moru.
:lol:
Karlo :lol:
Danas jedemo ručak iz Makronove, između ostalog i neki kus-kus. AA me pita što je to. Odgovaram - kus-kus. Nakon par minuta opet. Treći put ponovi pitanje, ja opet mirno odgovorim, a on će: "Mama, nije kus-kus, misliš valjda kus-okus?"
Večeras pričamo o prijateljicama iz vrtića, a moj M. (5 i pol g.) ispali:
"Ja ću se oženiti za Mandu da pegla, Chiaru da usisava i briše prašinu i Valeriju da kuha, da ja mogu gledati seriju!" :lol: (kod nas inače nema muških i ženskih poslova, pa mali prefriganac valjda već sad planira kako da ne prođe kao tata) :lol:
Prebacujem djecu od pedijatra kod obiteljskog doktora i objašnjavam da više nećemo biti kod Oskara nego da ćemo ići kod doktora Vuka.
Mare sva u čudu :shock: Neeću ja kod vuka!!!
Skupljaju igračke sinoć i traže mi 2 vrećice da u njih spakuju igračke koje će danas poneti u vrtić. Dolaze mi iz sobe sa vrećicama krcatim životinjicama, ogradicama, pojilima... Kažem ja da ne dolazi u obzir da se toliko igračaka nosi u vrtić, da će izgubiti ili zaboraviti neku i da ću imati vikend pun kukanja jer ćemo kasno shvatiti koja nam fali.
Boris: Ali, mama, Stefan nosi puuuuno životinja!
Ja: Briga me šta nosi Stefan, vi ćete poneti po 3 i gotovo
Matija: Ali nećemo ih izgubiti
Ja: Bez rasprave! Idemo da čitamo priču a šta ćete nositi ćemo se dogovoriti sutra
(jutros) Vuku opet one vrećice. Opet ista priča kao sinoć. Ja nameštam krevet a Boris ulazi u spavaću:
Boris: Ali, mama, Stefan...
Ja: Ne zanima me!
Boris: Hoćeš li biti ljubazna da me pustiš da izgovorim šta imam?
8)Citiraj:
clumsy mom prvotno napisa
ma ovaj topic je lijek za dušu!
evo Rokovog bisera (tek napunio 4):
Gol je, pred kupanje i igra se s pišulincem
- Mama vidi kako mi se vrti. Jel se tebi kokica vrti?
- Ne, ne vrti mi se.
- Tebi je kokica zalijepljena, to ti je zato.
Boris, Roko, Karlo, ma sva djeca, genijalni su :lol:
Danas ja V oblačim pidžamu što joj je baka sašila, onako malo na volane, V nije baš taj tip
I ona njurga, da je neće obući, da joj nije lijepa, ja je ubjeđujem:
- V, ajde je obuci, to ti je baka šivala, baš ti je lijepa
a V me pogleda i kaže:
- kad ti je tako lijepa onda je ti obuci
otkrila sam ovaj topic upravo i smijem se do suza! :lol:
:lol: Što vas više čitam, biseri su sve bolji i bolji.
Tuširam se, a Filip došao do mene, naginje se dolje da bolje vidi...
Filip: Šta ti je to dolje pokidano?
Ja: Šta mi je pokidano, gdje?
Filip: Tu, među nogama. Jel ti se to pišo pokido?
:lol: Ajme, i on je počeo.
Sinoć gledam dvoboj umova na farmi između Stefi i Nene.
Karlo: Pa, oni mama ništa ne znaju.
Ja: Tako je, nemaju pojma.
Karlo: Koji seljo-beljo!
Karlo gleda na You Tube od Green Jelly "The three litlle pigs song" i sav se unio, trese glavom.
Tata: Bolji je ovaj drugi crtić (Disney).
Karlo: Meni je ovaj dobar.
Tata: Ma taj ti je bezveze.
Karlo: A ti onda začepi uši!!! 8)
Za bolje razumijevanje pogledajte i poslušajte pjesmu, ali oprez, klinci se navuku. :mrgreen:
AA ne cica od 07/2007, ali nikad nije prebolio prestanak pa je pipkanje i komentiranje mojih cica svakodnevna pojava.
Jedan dan za ručkom u restoranu, gurne ruku u moju majicu i uz kez :mrgreen: kaže: "Ovdje se okreću svi planeti!"
A jučer me iz čista mira zgrabi za cice i strastveno izjavi: "Ovo su Arpijevi lijekovi!"
Ležimo juče na velikom krevetu mm i ja a momci prave kolut napred između nas. Borisu je brzo dosadilo pa se ušuškao kod mene da ga milujem a Matija nastavio. Kako je i on već bio umoran (napravio je kolut sigurno 30 puta) počeo je da biva dezorijentisan pa je svako malo udarao u nekog od nas. Jednom je baš nezgodno lupio Borisa nogom u lice.
Mm ga zamoli da prestane ali se on pravi da ne čuje. Mm ponovi a on se i dalje prevrće. Na kraju mu podvikne:''Matija, molim te da prestaneš, udarićeš nekoga!''. Samo se negde ispod mog pazuha čulo Borisovo: ''Na primer mene!''
Boli njega ćoše što će udariti nekog od nas matorih, dasa brine samo za svoje dupence :lol:
:lol:Citiraj:
clumsy mom prvotno napisa
clumsy mum, vec dugo me tvoj dvojac oduševljava, divna su ti djeca.
jedan damski
jučer za ručkom V traži da bi jela samo pire, ja joj kažem neka uzme i malo kupusa, a ona meni:
- neću, ako jedem kupus, kad prdnem zasmrdit ću cijelu kuću :mrgreen:
moji su sinoc dobili macu, a Mia obozava mace. vuca nju kud god krene i pokusava poljubit. ja to primetim i kazem njoj "nemoj ljubiti macu" a mali uz to doda "da nemoj ljubiti macu inace postat ces i ti MACA" :lol: :klap:
Mjau mjau mačkice :lol:Citiraj:
enigma prvotno napisa
Ispričavam se što vam ulijećem na topic. . . otvorila sam pitanje vezano za dva vrtića na Trešnjevci Bajka i Potočnica, pa ako su vam djeca išla ili idu u koji od ta dva molim vas za mišljenje.
Tu je link http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=61786
Hvala!
Karla je pozvao jedan dječak iz vrtića na rođendan. U zadnje vrijeme se njih dvojica slabo druže, jer se uvijek posvađaju. Karlo je tužan jer je izgubio pozivnicu, a išao bi na rođoš jer će biti još djece iz vrtića.
Pokušavam ga utješiti: Zar nisi rekao da ti on više nije prijatelj, da je zločest i da se stalno tuče?
Karlo: Ma, baš me briga, ja ću otići kod njega na kat, on u jednu sobu, a ja u drugu!
MM i ja se nesto zezamo u kuhinji, a F je skontao da me MM "maltretira" i dotrcao da brani mater.
vidjevsi da je spreman za boks partiju, lijepo mu kazem da se mi igramo kao sto se on igra s drugovima :lol:
ali ne pali...on i dalje hoce da ide do MMa ne bi li odbranio mene
naravno ja i dalje stojim pred njim i lagano ga ubjedjujem da je sve ok
a on pogleda onako odlucno i veli "ma makni se mama, bice prasine"
:lol: :lol: :lol:
ko zna gdje samo sve to pokupe...
Bili smo pozvani na roštilj. M. se strašno veselio i danima pričao o tome kako jedva čeka da idemo, kad odjednom izvali: "A ti mama nećeš morati kuhati, tak da znaš!" :lol:
Danas se vozimo u autu i MM pretiče nekog "puža", a M. uzvikne: "Ali tata, vozi polakše, pa nismo na reliju!" :lol: :lol: :lol:
Sažalno-zabrinutim glasom, Fiona priča o nekom klincu iz vrtića:
- Mama, on ima samo ružne igračke: Spidermane i Power Rangerse.
Mala pauza, žaruljica, nastavak, mnogo optimističnijim glasom:
- Znaš šta, mama? Ja ću mu za rođendan kupiti Barbie, da i on ima nešto lijepo.
(A mama odsutnim glasom dodaje:
- Aha, sigurno će biti oduševljen Barbikinom ljepotom. :mrgreen: )
Ja: Karlo, izvadi tu majicu iz hlača, mooolim te.
Karlo: Neee, ja bi bio štreber!
Nikad ne znaš, Sanja, možda mu Fiona otvori cijeli novi svijet :lol:
- Mogu ić u bake?
- Možeš, al nemoj stati dugo nego se brzo vrati.
- Jel može recimo za 5 minuta?
- Može.
- A jel vi znate koliko je to 5 minuta.
- A znamo. A jel ti Damire znaš?
- On će odlučno: Ne!
:lol:Citiraj:
makita prvotno napisa
Jooj, Damir je kao moj Boris danas:
-Idemo kući?
-Ne još!
-Dobro, još 5 minuta i polazimo
-Mama, mooooolim te, ne 5 minuta nego tri. Moooolim te!
Juče smo skoknuli do vikendice da mm namesti svekijima ljuljašku-ležaljku. U početku se petljao sam a onda je stigla ispomoć u vidu njegovog brata. Svo troje klinaca (B, M i sestra od strica) kruže sve vreme tiho oko njih evidentno nestrpljivi. U jednom trenutku Matija izjavi:''A daj je jednom namestite pa da svi budemo srećni i zadovoljni!''
:lol: Ni moji ne kuže to sa vremenom.
Stalno brljaju s jučer, danas, sutra...
Prije par mjeseci Filip je došao iz vrtića sa preprepunom pelenom.
Ja: Pa dobro, kad je tebe teta presvukla?
Filip: Danas!
Ne bi ni ja bolje odgovorila. :mrgreen:
Nama se sve desilo jučos. To mu je valjda kratica od juče ujutru :mrgreen:
Ili će se desiti sutra ili za 5 minuta. Najbolji je Matija kad izjavi da 'dolazi za minut'. Valjda čuo od mene :mrgreen:
Kod nas je za prošlost "jutos", a za budućnost "suta". I kad je zovem da nešto obavi, a ona radi "nešto važno" onda kaže "samo kundu" ili "samo nutu"
Karlo: Znaš mama šta ću biti kad narastem? Bit ću vatrogasac, radnik, motorist, čiko koji vozi viljuškar, muž i tata!
8)
genijalan Karlo, sve uloge si je pobroja :D
spremam L. za vrtić, obučem je i sidnem neka gleda crtić dok jede i dok ja spremim sobu. ona zadivljeno bulji u crtić i zaboravi na jelo.
Ja: L. jedi to, moramo u vrtić
L: ignorira me
Ja: L. trgni se i jedi, zakasnit ćemo
L: (pogleda me u čudu) bolje ti je da ti radiš svoj posal, a ja ću svoj. i nemoj me više ometat.
:shock: :shock:
Frajer.Citiraj:
bundevica prvotno napisa
A čuj moju:
Mama, ja bih bila doktorica.
Ne, ipak bih bila mama.
A jel mogu biti i doktorica i mama?
Ako ne mogu, bit ću samo mama :heart: