meni je predivno ime Tara,al mm bas i ne.pa drugo u opciji je Laura (ako uipce cekamo curicu:-)
al borit cu se za Taru koliko budem mogla:mrgreen:
Printable View
meni je predivno ime Tara,al mm bas i ne.pa drugo u opciji je Laura (ako uipce cekamo curicu:-)
al borit cu se za Taru koliko budem mogla:mrgreen:
Mis mo još nigdje...Ajme uopće više nemam ideja. MM-u se ništ ne sviđa, a ni sam enma ideja...
Uf.
Na zadnjoj kontroli smo saznali da nam stže mala princeza i biće JELENA.
meni je ljepse Laura nego Tara. a i ima puno Lara, Tara, Sara :heart: ( sunce moje malo ). Jelena mi bas lijepo, i cini mi se da u novim generacijama nema puno, a u mojim " starim " svaka druga haha.
ja bila jedina Jelena i u osnovnoj školi ( cijeloj) i u srednjoj , pa i na faksu ( dobro bio je muški faks s cca 120 cura u svim godinama)
Joj, ja sve prijedloge koje sam do sada imala MM-u se nije svidjelo...
E sada, sjetila sam se da je davno jednom rekao ( a i ja sam tada to htjela) da nam se curka jednog dana zove LORI.
Kak vam se to čini? Ima nešto o tom imenu, da je iem hrvatsko, da je rijetko, uglavnom, ono što mi je bilo najzanimljivije je da je najviše osoba s tim imenom rođeno oko 29.08. Taman.
Baš me zanima kaj bu on rekao!!??
LORI:heart:
http://www.imehrvatsko.com/apex/f?p=...:RP:P_IME:Lori
Evo, ovdje se svašta nađe...
Hm, neće mi otvarati link...
Uguglaj "žensko ime lori" i tam bu ti izbacilo ovo kaj počinje sa www.imehrvatsko... i klikneš na to i tam ti svakaj piše.
i meni se sviđa Lori, baš je lijepo
Btw, Erin mi se sviđa!
Erin je i meni baš lijepo ime! meni se Lora uvijek sviđalo, a i Lori mi je baš lijepo, drugačije je baš zato mi se i sviđa!
naša curka će se zvati Nia! mm je birao ime, i moram priznati da sam zadovoljna odabirom! :yes:
Ania i Lora
od Lole i Lote, došli smo do Vide.
mislim da će Vida (iako još ima puno vremena) biti naš konačni odgovor.
Meni su zasad favoriti Nera, Lada i Mila ali još ne znamo spol pa nekako nisam uživljena 100% u imena, a za dečka imam jedno jedino, nema dileme :yes:
ivaa, Vida mi je jako lijepo.
Erin mi je predivno ime ali MM neće ni da čuje :-(
Valjda ćemo do poroda smisliti ime
Ja sam navijala za Nevu, ali mm nije htio...pa je sporazumno Edita :heart:
Ma hrpa imena mi se sviđala, ali su ih zauzeli psi iz susjedstva :lol:
Lira npr.
Što kažete na Noel?
To je unisex ime, mm nije baš nešto ali meni je lijepo, znači Božić :heart:
Samo se nemogu odlučiti jeli mi bolje zvuči za dečka ili curicu :-|
Noel mi nekako ne paše uz Enola, preslično je.
Noel je lijepo ime, meni nekako više paše za dečka
kako zvuči Karla?
Naša cura će biti Sara!
Karla i Sara su mi oboje predivna imena!! :heart:
Mi za drugo smišljamo imena, jednom kad bude, ako bude curica biti će ili Tijana ili Tina :)
Već dugo nitko ne piše na ovoj temi, a mi smo totalno bez ideja...
Naime, ne bi baš neko moderno ime, ali ne ni ono pravo staro.
Prelistala sam sve katoličke kalendare na netu (najviše ožujak i početak travnja, jer mi je termin krajem ožujka), ali ništa zadovoljavajuće. MM se od svih iz ta dva mjeseca sviđa jedino Patricija iz razloga što bi ime bilo po njemu (Domagoj - na engleskom Patrik, a žensko Patricija), ali se meni čini predugačko i bojih se mogućih nadimaka i izvedenica...
Još jedan prijedlog MM je Rafaela (da je bio sin bio bi najvjerojatnije Rafael) ali meni nekako ne sjeda, možda prije Mihaela...
Još sam razmišljala o Andrijana ili nekoj izvedenici tog imena, a u zadnje vrijeme mi se po glavi mota i ime Glorija...
Bila sam se zapalila za Rebeka, ali nam baš ne sjeda uz prezime, koje počinje na R i završava sa ić
Dajte mi neki prijedlog pliiiiz ili komentar na ova napisana, bilo što...
Glasam za Gloriju - to je bilo jedno od naših imena koja nikad nismo iskoristili jer smo dobili dečke.
Ostala imena s liste bila su Nives (Gospa sniježna) i Karmen (pjesma)... ne sjećam se više.
Patricija je lijepo :)
Dunja
Andrea
Silvija
Mirta
Cvita
Beata
Ema
Tihana
Suzana
Karmela
Magdalena
Gabrijela
Hehe..evo ova tema.
Dakle mi smo odlučili ime dan prije poroda.
Mužu se moji prijedlozi nisu baš sviđali, a kako sam ostala u bolnici dan prije poroda (naručeni carski), kad mi je došao u posjetu rekla sam mu nek izvoli reći ime jer želim da se zna kad se bebuška rodi. A on ko iz topa ispalio ELA! A ja reko može!! Bilo mi je i to ime na popisu ali mu ga nisam rekla jer je bilo oko mene cura kojima se kćeri tako zovu pa mi kao bilo bad.
A bilo je baš ono što sam najviše htjela, kratko i lijepo..
Na mojoj listi za curku su bile Ida, Leda, Inka i Sofija.
Sofija mi je nekako prednjačila i ako ostanem trudna i bude curka bit će Sofija,možda bez j . Zapravo mi je prekrasno Sophia ali to mi nekako ne sjeda uz domaća prezimena.
I još sam naletila na forumu na jedno prekrasno ime, Anika.
Gloria je prekrasno, Patricija isto i pojma nisam imala da je Domagoj Patrik.
Andrijana mi je malo "pretvrdo", puno mi ljepše zvuči Adrijana(znam totalno drukčije ime).
Sjetila sam se nedavno ove teme... U Italiji je sud odlucio u jednom slucaju da se curica ne moze zvati Andrea, zato sto je to u Italiji musko ime.
Curica je rodjena jos 2007., i kad su je upisivali u knjigu rodjenih, objasnili su im da se po talijanskom zakonu curicama ne moze dati musko ime, i otuda je krenula procedura; sudac se pozvao na zakon, opravdanja da je ime Andrea u drugim zemljama uglavnom zensko ime nije uvazio. Slucaj je prosao nekoliko instanci, i trenutno izgleda da ce joj ime morati mijenjati tako da dobije zenske atribute (npr. Andreina), ili ce joj morati dati novo tipicno zensko ime kao prvo ime, a Andrea ostaviti kao drugo ime...
I sad se na tu temu javljaju mnogi, npr. nastavnici koji u razredu imaju nekoliko 'muskih' Andrea i jednu 'zensku' Andreu kazu da im se u takvim slucajevima obracaju prezimenom, da ne bi stvarali konfuziju...
Ja da rodim 10 curica imam imena za njih,ovaj put je decko,al nadam se da ce drugo dijete bit curica i zvat će se Emili,Viktorija.Nikol,Patricija,Paula ta sva imena su mi prekrasna