Evo da vam se javim :-(
13dpo testić osjetljivosti 10mUI negativan, prestala sam s Utrićima,
sada čekam prokletnicu...
Bilo je suzica, al dobro, idemo dalje mjesec/dva na folikulometriju + ciljane,
a na jesen konzultacije kod MPO G..
Sretno cure :-*
Printable View
Evo da vam se javim :-(
13dpo testić osjetljivosti 10mUI negativan, prestala sam s Utrićima,
sada čekam prokletnicu...
Bilo je suzica, al dobro, idemo dalje mjesec/dva na folikulometriju + ciljane,
a na jesen konzultacije kod MPO G..
Sretno cure :-*
Eh eto, na kraju ni višeplodne ni jednoplodne trudnoće :love2:
Idete na obične ciljane ili ćete ih ipak začiniti kojim klomićem?
Argente, ne, Klomifen više neću uzimati do konzultacija..
Pokušat ćemo koji ciklus samo s f-metrija + apstinencija 3/4 dana prije O :fige:..
Evo drage moje od petka opet krecemo s Klomifenima pa cu vidjet sto ce biti
Kakva su iskustva s klomifenima kod pcos-a?
I dalje samo tempirani odnos.. Što ako kojim slučajem bude više folikula-da li se onda postupak prekida?
Newbie, ja imam pcos, dva puta bila na klomifenu i oba puta dobila samo jedan folikul.
Ne znam u kojoj si klinici, ali ja sam bila u Petrovoj i tamo mi je rečeno da se sa 3-4 folikula radi inseminacija (pretpostavlja se da bude i praznih), a sve što prelazi taj broj ide se na IVF.
Bez brige, ako dobiješ i više, vjerojatno će ti raditi IVF.
Ja imam pcos i ne reagiram bas na klomifen. Iako su svi mislili da cu dobiti puno js,nije bilo tako...
Na femaru sam reagirala bolje
I ja imam pco i s klomifenom sam uvijek dobivala samo po jednu jajnu stanicu.
Mene preplašile one upute u klomifenu i mogućnost višeplodne trudnoće...
Drago mi je čuti da nije baš bilo takvih situacija..
Tnx :)
Nakon 2 neuspjela IVF u kojima sam bila stimulirana gonalima - imala najvise 2 j.st. (AMH 1.1) doktor rekao- ajmo probati s necim puno njeznijim, ponekad je to puno ucinkovitije. Uzela 3 dana 1/2 tabletice klomifena i ja danas 25+5 tt. u očekivanju curke :)
blueone čestitam! kada si pila klomifene da li ste planirali ići u postupak i ako jeste u koji? ja sam pila klomifene i dobro sam reagirala.
Da,išli smo na IVF,samo što se nisam bockala sa gonalima,nego se doktor odlučio za puno nježniju varijantu i pokazalo se da je vrlo dobro procijenio. Jer sam s gonalima koji su agresivni dobila isti broj jajnih stanica kao i sa nježnim bezazlenim klomifenima i to 1/2 najslabije tabletice.
Možda moje iskustvo pomogne nekome ovdje da malo propita, predloži svom doktoru...
Bluone slazem se s tobom sto se tice klomica. Ja sam ih pila 3/1 i dobila tri js a sa stimulacijom menopura isto tri. Mislim da je ipak bolje ici laganijim ljekovima jer su po mom misljenju malo bolji.
Klomifeni nisu baš nježni i bezazleni, ima žena koje na njima imaju nuspojave gore nego na Gonalima. Plus, pod njima je česta pojava cisti i praznih folikula i stanjuju endometrij.
Low responderima će se radije dati lakša terapija, ako je moguće, ali do te spoznaje treba doći, jer u većini slučajeva se ne može iz prve znati je li netko LR i da će bolje reagirati na Klomiće nego na Gonale. A s obzirom na to da imamo samo 4 stimulirana postupka preko HZZO-a (a tko ide privatno postupak je sam po sebi skup), neće se baš mnogi odlučiti na ovu vrstu terapije na slijepo. Htjedoh reći, standard je s razlogom standard.
bok cure... pomozite mi, jer sam luda već... ovako pila sam klomifen od 3-7 dana ciklusa. danas mi je 36 dan ciklusa a menge nema. radila sam test danas ali je negativan :( razlog izostanka M je klonifen ili nešto drugo? gin mi na godišnjem :( bi mogla imati ciste? u trbuhu ponekad osjećam nekakvo probadanje na obje strane...
marina, jel ciklus pracen uzv? Kada je bila ovulacija?
ciklus nije praćen ultrazvukom, jer mi je gin taman otišao na godišnji. i sad ne znam. rekao mi je neka se javim kada dobijem mengu prvi dan da krenem opet sa klomifenom, ali sad je opet na go i vraća se u čet. šta da do onda radim? u slučaju da mi M ne dođe?pila sam i utrogestan od 17-26 dana C
Na tvom mjestu bih vec sutra otisla na uzv.
marina moguce je da imas cistu, hoce to cesto od klomifena. pokusaj otici sto prije na uzv da vidis o cemu se radi.
nije to bas bezazlen lijek, uzimanje bi trebalo uvijek biti praceno folikulometrijama... a uz pracenje reakcije, broja i velicine folikula, znat ces i tocnije vrijeme ovulacije.
Samo sto mi ginna go. :(
kome da sad idem privatno? A i to se moram narucit kroz par dana sam na redu. Joj opet ne stima nekaj. Vjerujte mi da ponekad mi dodi misli da uopce ne budem imala djecu :(((
Nadam se da ste u međuvremenu obavili uzv...ali ja sam iza 3 klomifenska ciklusa dobila 2 ciste i menga mi je kasnila i kasnila..stigla nakon 45 dana...ja bila luda, testovi negativni, ali sam ja odmah nakon par dana kašnjenja otišla na uzv pa sam znala na čemu sam.
sladjana01, obavila sam uzv, na njemu se ne vidi ništa da je trudnoća i krv sam vadila ništa, ali na uzv se vidi jajne stanice koje se možda još i oplode. meni do sada nije nikad bilo tako, evo danas 44 dan a ništa. rekao mi je da počnem sa utrogestanima piti ih 10 dana i ako ne dođe ni onda obavezno da ga zovem... jer moj je slučaj posebno zeznut... sve je moguće... plašim se svega toga, sad čekam da prođe 10 dana pa da vidim kaj dalje...
Moze li se od klomifena produljiti ciklus?
Inace imam koma cikluse, znaju trajati po 2-3-4 mj, no sad sam na jednoj tableti dobila jedan folikul, na 13dc dobila stopericu, 36 sati poslije je folikul pukao...
Danas bi mi bio 30 dc, odnosno 15 dan nakon O. Menge jos nema, a popodne popisala jedan negativan test.. Ne znam sto da mislim...
Newbie, uzimas li utrogestan ili neki drugi progesteron?
Ne, ništa..
Al evo, riješio se misterij... Dobila jutros.. 30dc.
Zbunilo me jer je doc rekao da ocekujem 28.dc
Evo samo da se prijavim i ja- vec drugi put nakon klomifena i utrogestana mi ciklus traje 45 dana i menga nikako da dodje...uzas...prvi put mi se to desilo u 6 mjesecu i tad sam se vec bila zabrinula a sada ju samo iscekujem...iz dana u dan, a nje nema...a rado bi da dodje i prodje pa da idemo na ivf...ugl.ti klomifeni isto nisu bezazleni...bar u mom slucaju nisu...
ja sam koristila i klomifen i utrogestan i menga mi nikada nije kasnila, uvijek uredna.
To sve zavisi valjda od zene do zene...na mene ocito ti klomifeni tak djeluju...inace prije ovog svega nikad nikakvih problema, nikad kod doktora nisam toliko isla...ali sve vrijedi izgurati i izdrzati-samo da se dodje do zeljenog cilja :-)))
nakon klomifena 3x1 od 3-7dc danas 10dc uzv - folikuli jos sitni (kakvi su bili u ponedjeljak). ima netko iskustvo sa "sporijim" rastom, a da su na kraju dobivene oocite? hvala...
Tako sam ja išla s klomifenom i nisu napredovali folikuli pračeni neznam ni ja koliko dugo s nadom da će se nešto pokrenuti ali ništa. Tako smo i odustali od daljnjeg korištenja klomifena
Nova21, sjecam se toga...
Ma ja imam jedan koji je necemu, al isto nije jos pravi.
Vidjet cemo. Ipak je danas tek 10dc.
Želim ti uspješan postupak s tim jednim folikulom.
Hvala draga!
i ja sam imala samo jedan :-( i ja se i dalje nadam da je vrijedan... mozda ti narastu jos i drugi pa samo bude malo kasnija O :-) sretno!! :fige:
Cure da vas ohrabrim malo imala sa 5 inseminacija od toga 4 s klomifenom nazalost bete 0.
Odlucili smo se za ivf sa klomifenom i menopurom i BINGO beta 10nt 104,6
Bubi, nadam se da je fm prošla dobro i da ima koji vrijedan folikulić?
Ja sam na klomićima uvijek imala po jedan folikul, jedino zadnji mi je uključio deksametazon zbog sumnje na rezistetntost na klomid+3x1 klomić pa sam imala hiperestimulaciju :roll: (Pcos)
Maco,
imam 3 folikula, sutra je punkcija.
I ja sam citala za dex da se dodaje, nisam imala pojma, al mozda bih i ja s njim otisla u hiper.
Smatram da je 3 komada bas taman, i to su sva 3 na desnom jajniku, lijevi nije reagirao, iako uopce ne izgleda policisticno.
:klap:
Sretno na punkciji i da dobijete kvalitetne stanice!
Ja sam nekako zaključila da je, bar kod mene, klomifen imitirao prirodne ovulacije jer su jajnici reagirali naizmjence, uvijek po jedan folikul...
Nadam se da ti neće trebati, ali radi li VV sa letrozolom (Femara, Letrilan)?
Nisam primijetila, ali ne vidim razloga zasto ne bi probali. Imam dojam da je doktorica otvorena za razne opcije.
Po mom dr, tj. biolozima u Citu, s njim se u prosjeku dobivaju kvalitetnije stanice nego sa klomidom
:fige: