U planu su mahune varivo. Nemam nikakvo meso koje paše, pa će možda biti pečena jaja uz to....
Printable View
U planu su mahune varivo. Nemam nikakvo meso koje paše, pa će možda biti pečena jaja uz to....
tortille sa svim i svacim
Štrukli "na juhu".
Pileći cordon bleu, pire krumpir, kuhane prokulice i zelena salata.
srijeda: corba od psenice i piletine, integralni rezanci u paradajz-sosu sa sirom, kefir
cetvrtak: gulas i przeni krompirici, kupus-salata
petak: tortelini sa sirom, paradajz-sos, zelena salata
Bažul je zakon. Naravno s kobasicama! 8)
Pizza 8)
Složenac od mahuna s purećim prsima.
Savijača od griza i sira, slatka.
zanima me taj složenac od mahuna.....
Evo složenac.
Zagriješ ulje, na njemu kratko popržiš na kocke narezana pureća prsa ili bilo koje drugo meso, lagano posoliš, kad je lijepo rumeno, izvadiš van. Na ostatku masnoće dalje kratko dinstaš luk narezan na kocke, dodaš mrkvu narezanu na kolutove, kad i mrkva malo omekša staviš mahune, ako nedostaje tekućine podliješ vodom ili temeljcem, staviš usitnjenog češnjaka i tako pirjaš dok mahune ne budu skoro mekane. Vratiš meso, začiniš solju, paprom, bosiljkom i peršinom, pa pri samom kraju dodaš oguljeni paradajz narezan na kocke.
To može biti i bez mesa ili kao prilog uz pečenje i sl.
To su nama dinstane mahune. :mrgreen:Citiraj:
marijanada prvotno napisa
Ali fino je u svakom slučaju. Ja dodam i papriku, ili žlicu ajvara,... što imam.
Dinstane mahune su mi ovako: Na zagrijano ulje stavim mahune, dugo, dugo dinstam, pa stavim puuuuno usitnjenog češnjaka i začinim. I to je to. Budu slatkastog okusa.
Danas se kod nas kuha pileća juha, peku svinjski kotleti u pećnici sa krumpirom i lukom i uz to će biti miješana salata od rajčice iz Plodina (lijepo piše "domaća" :lol: ), salatni krastavac iz Lidla, zelje Bogtepitajodkud i endivija iz našeg vrta.
Kak ide to pečenje sa lukom? Luk samo narežeš uz krumpir ili?
umak od junetine sa malo pancetice, mrkvice, graška, višanja, svačega, zapravo, a uz to okruglice od kruha integralne i palenta i salatica a za desert ona pita od jabuka - engleska, tu sam je kopirala :mrgreen: sa malo saftića od mixanih višanja
jedva čekam da express lonac odradi svoje i da zalegnem za stol... :oops: :mrgreen:
Eci, da. Luk samo narežem na šnitice i pomiješam sa nauljenim krumpirom, pa poslažem oko mesa i stavim peći.
Jučer sam kuhala kelj-varivo i uz to mesnu štrucu. Za desert puževi s cimetom i medena pita (bez meda) (dio smo degustirali, a dio sam odnijela frendici).
Danas je bila goveđa juha s puno povrća, smeđa riža i umak od piletine i šampinjona s bijelim vinom i vrhnjem. Zelena salata uz to, a za desert bombonijera u obliku školjkica.
Sutra bude juha, špinat, pire, jaje na oko.
jučer pileća juhica, punjeno pile s mlincima i kupus/mrkva salata
danas filovana paprika by moja baka
Juneci gulas, palenta, salata od cikle
subota: tortelini umjesto petka
nedjelja: riza s ledo djuvecom i kukuruzom, kompot od jabuka i sumskog voca
ponedjeljak: sudjukice, kupus-salata
Varivo od slanutka, ječma i prosa. Matovilac salata.
Citiraj:
Maxime prvotno napisa
ovo zvuči njamiiiii!!!!
mm kuha danas...frigane menule + blitva, a kako je toga malo napravit će i crni rižoto od liganja (naravno, sva riba i lignje iz vlastitog su ulova :mrgreen: , čak je i blitva domaća)
jedva čekam ručak 8)
sastojke imam, daj recept!
Jučer smo bili kod staraca na ručku. Papala se riblja juhica, malo kuhane ribe pa zatim pečena riba golub, blitva, kuhani krumpir, salata endivija. Štrukli za desert.
Danas sam ja kuhala- što se i vidi :lol: .
Varivo od kelja, mrkve i ječma.
juce ipak corba od ledo mjesavine za manestru s kukuruzom i zobenim pahuljicama
danas przena marinirana curetina, kupus-salata i mozda kakav prilog ili samo umak od vrhnja i sira
Sutra: vrganji dinstani na povrću pa onda na tavici s jajima (za MM-a neka kobasica i kuhana jaja). Matovilac salata.
Četvrtak: dinstani juneći šnicli i ječam s povrćem. Salata od pečenih paprika.
laumi, kaj sam ti na ignore listi?!?!
:P
daj recept za ono varivo slanuta-ječam-proso
a i za ovaj ječam s povrćem!
budući da sam do sada uvijek radila saft sa piletinom, molila bih nekog iskusnog da mi da neki receptić sa svinjetinom ili teletinom, kako da meso bude fino mekano, koliko dugo se kuha i sl.
Kod mene pali samo jedna stvar dinstaj na laganoooo i dugo, dok ne dođe do željene mekoće.
Da i nešto se pisalo o čarobnim učincima sode bikarbone, žličicu sode u gulaš...škodit neće
Žlićica sode je previše. Toliko ja stavim u vešmašinu. U jelo se stavi malo na vrh noža.
tnx...moram i ja to probat
Sorry, nisam skužila da mene pitaš. :oops:Citiraj:
ninik prvotno napisa
Znači, na ulju popržiš luk (ja stavim poriluk) i mrkvicu (može i paprike i paradajza), zatim malo podliješ vodom i prodinstaš. 200 g ječma i 100 g prosa pomiješaš, doliješ 1 l vode i sve to preliješ na dinstano povrće. Kad se ječam skuha, dodaš kuhani slanutak (oko 400 g) i kuhani kukuruz. Naliješ još vode (procijeniš sama koliko). Zgusneš sa smjesom od koncentrata paradajza (3-4 žlice), mljevene crvene paprike (pola žlice) i gustina (pola žlice). Možeš začiniti bosiljkom i mažuranom i posipati sjeckanim peršinom.
A ječam s povrćem - niš posebno - prodinstaš luk (ili poriluk), paradajz i papriku, dodaš ječmenu kašu kuhanu do pola i dinstaš sve zajedno dok ječam ne bude kuhan.
Današnji ručak je naručio deda, pa smo kuhali grah varivo sa tjesteninom, kukuruzom i domaćom kobasicom.
Punjeni patlidzani i tikvice, krumpir pire, zelena salata
Danas kelj i faširani šnicli, sutra kisela repa s grahom i kobasicama.
Zna li netko recept za granatirmaš ( mislim da se tako zove)? Jednom davno sam ga probala i sjećam se da je bio super, pa bih ga htjela napravit.
Je li ovo?Citiraj:
školica prvotno napisa
Da :D . Hvala puno!
pileća juhica sa puuno povrća
malo prepečena piletina iz juhe sa puuno češnjaka i gratinirano povrće iz juhe
zelje salata
Danas:
- piletina pečena na kiselom želju
- pire krumpir
- zelena salata
- štrukli na juhu