Sretno!
Printable View
BTW, iako sam napokon sretna kaj smo krenuli u postupak, već se dobrih mjesec-dva bavim mišlju kako je sve što radim premalo. Ne zbog MM i mene, nego zbog svih nas koje prolazimo kroz postupke MPO. Rodin forum osobno mi je izuzetno puno pomogao oko informacija o postupku, druženje sa svima vama olakšalo mi je dušu (makar uglavnom čitam iskustva drugih žena i malo sudjelujem u raspravama) i zajedno sa svima veselim se svakoj novoj trudnici. Ali fali mi, jako mi fali AKCIJA. Jednako tako naišla sam na puno žena koje nemaju potpune informacije ili rame za plakanje.
Pa sam danas zvala Rodu, sutra zovem Županiju i OCVŽ, a uskoro vas sve, a posebno one iz sjeverozapadne Hrvatske (Međimurje, Varaždin, Ludbreg...), vjerujem, zovem na prvi sastanak Grupe za potporu neplodnim parovima. Cilj grupe je baš to: biti izvor informacija i podrška neplodnim parovima u SZ HR.
Gdje, kako i kada, nadam se da ću vam moći javiti kroz par dana.
Do onda, svim trudilicama, pikalicama, čekalicama, MPO trudnicama i MPO mamama VELIKI AKTIVNI pozdrav.
hvala mia i centaurea.
i centaurea, svaka čast.:klap:
ja idem dati si prvu pikicu.:-)
evo dala sam si prvu injekciju, malo je bolilo, ali se nadam da ću sutra to već bolje odraditi.
beba.2, divim ti se. ja sam prevelika kukavica. idem k svojoj doktorici da mi spraši iglu (no dobro, ne dr. nego sestra). A meni je slabo sam dok vidim iglu.
Imam konzultacije 13.07 kod dr.Baumana.....nisam pitala sestru preko telefona dali moram doči s MM ili mogu sama.I MM mi nema friški spermiogram (kod njega sve ok) več od prije dvije godine. E sada me zanima dali na toj prvoj konzultaciji odmah MM-u rade spermiogram???
centaurea, moja dr radi jedan dan ujutro drugi popodne pa ne mogu k njoj ići, a kad sam išla na hitnu da mi daju štopericu, jedna sestra je razmišljala di da mi da. stisla sam zube i gotovo.
corina, na konzultacijama će on pogledati vaše nalaze, razgovarati, a tražit će svakako da tm napravi spermiogram na sd-u, imate vremena, pa neka napravi sgram do 13.07. nalazi budu gotovi za tjedan dana. tako ćete imate gotove sve nalaze i prije ćete sa svime krenuti
Dali mi muž može u sklopu konzultacija napraviti spermiogram kod njih jer mi nismo iz Zagreba? I dali da odmah pitam svog ginekologa uputnicu za spermiogram pa da ga napravi gore u S:Duhu ili tko več daje uputnice za spermiogram. Mi smo bili sada u 5mj.u Ljubljani na IVf-u ali dr.Reš radi na licu mjesta spermiogram i ne daje nikakav nalaz za njega-kod MM sve super......
e to ne znam, bilo bi najbolje da nazoveš i pitaš ili će doći koja cura koja je išla iz daljega na sd. mi smo uvijek radili u bolnici prije svih konzultacija.
13.7 si na konzultacijama, povedi muza nek uzme uputnicu kod dr. opce praxe i taj dan ce on napraviti spermiogram gore, ne brini tako sam i ja, i onda ti nalaz posalju postom za 10-tak dana. ( meni je cak dr. dok sam bila na razgovoru isao kod biologice pogledat odmah spemiogram ) samo uzmi uputnicu za spermiogram i ti za sebe za uzv i pregled.......u koliko sati vas je narucila? jer oni na SD zele svoj nalaz spermiograma.....sve rijesis isti dan ..i ja sam 370km od zg i tako sam isto....pozz
jedino ako nisi toliko daleko od Zg pa odes rijesit spermiogram i prije 13.7......
i moja dr. radi jedan dan ujutro - do 14, jedan popodne od 13, tak da ja upadnem u 13.20 i uvijek u isto vrijeme. nismo svi hrabri :nope::nope:
ja sam sama i smućkala zadnji put jednu inekciju i moram priznat da sam bolje i bezbolnije nego sestra na hitnoj.
stvarno male inekcije ne bole, nekad ni ne osjetim da sam se ubola, a nekad ako vidim da ne ide, da me počinje bolit i da nemam snage zabost jače, samo promjenim mjesto uboda i ide ko po loju.
Ma što bih ja bez vas hvala vam puno:kiss:
Naručena sam u 12.45
Bravo corinaII, glavno je da ste krenuli. Poslije bude sve lakše.
Evo malo i mene... ja sam ovaj tjedan svaki dan bila na folikulometriji :mrgreen:
i u četvrtak mi je dr. rekla da je sve ok, ima nekoliko folikula, u čet su bili 16 mm
( to je ok jel da :-o )i u nedelju 20.06 mi je puncija!!! :-D
Valjda će sve biti ok...
Pikam se od 02.02. 7x decapeptyl,a od 09.06. do jučer 17.06. sam primala gonale + decapeptyle, ukupno 21 gonal i 9 decapeptyla.
Sad ćekamo nedelju ....uhhhhhh:yes:
[QUOTE=IVANA196;1649282]Evo malo i mene... ja sam ovaj tjedan svaki dan bila na folikulometriji :mrgreen:
i u četvrtak mi je dr. rekla da je sve ok, ima nekoliko folikula, u čet su bili 16 mm
( to je ok jel da :-o )i u nedelju 20.06 mi je puncija!!! :-D
Valjda će sve biti ok...
Pikam se od 02.02. 7x decapeptyl,a od 09.06. do jučer 17.06. sam primala gonale + decapeptyle, ukupno 21 gonal i 9 decapeptyla.
Sad ćekamo nedelju ....uhhhhhh:yes:[/QUO
Ivanaaaaaaaaaa ista priča kao i kod mene...samo hrabro i pozitivno :-)
To je onaj postupak u 2 mjesecu?? A šta je bilo, koliko si imala folikula, jel došlo do oplodnje??
A meni je ovo treći put, idemo pa šta bude... mozak na pašu...
Ili se samo nalazi tada podižu,joj hormoni mi udaraju u gavu više ništa neznam.....
Bozz kako si trudnice?
corina ...dođi malo ranije , reci da si iz daleka - primit ce vas. ( za spermiogram)...dođes npr. oko 11h , tm obavi to i odete popit kavicu blizu SD .do 12 45...ja sam cak imala srece pa su me i ranije primili jer nije bila guzva,....
ljubek dobro čak ni mučno mi nije tako kak je bilo.Škiljim ja svaki dan po malo tu kod vas i sralno mislim na vas.
crvenkapice to je super....probat ču onda i ja tako hvala ti
Cure moje drage, da vam javim kako je prošlo jutros.. Danas mi je bila punkcija, krenuli smo u 8.30 i trajalo jo do 9
ako ne i duže. Iskreno, tako me jako bolilo da mi je došlo da se dignem sa stola i odem. Popila sam samo normabel
i ketonal ali to ništa nije pomoglo. Dr. je reko da ih ima jako puo, i da me pikao između 15 i 20 puta. U početku sam
nekako trpila, ali kasnije, da sam imala gdje lupat glavom vjerujte mi da bi lupala...
Na kraju, imamo 8 stanica :-) ,sutra iza 9 zovem da vidimo šta se događa...
Sestra me jako pohvalila, a mužu je rekla da ima da me vodi kud god poželim, jer sam ovo izdržala bez da sam se mrdnula!!
Eto cijeli dan ležim jer jedva hodam, a boli me sve, a uz to i krvarim.. Ali ništa nije teško za naše mrvice!!!!
IVANA samo da sve na kraju bude dobro zaboravit ćeš punkciju,želim ti puno sreće:zaljubljen:
Ivana, sestra je imala pravo, to je za svaku pohvalu, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra, javi odmah...
SRETNO!!!
crvenkapice žao mi je zbog minusa na testiću, al vjeruj da će drugi put uspjet,pusa
Evo samo da vam javim, 3 su oplođene i transfer je u četvrtak!!! :-)
A 3 su zamrznuli!!!
Evo samo da vam javim, 3 su oplođene i transfer je u četvrtak!!! :-)
A 3 su zamrznuli!!!:klap:
to je super vijest bravo:-D:-D:-D
Bravoooo!!!
Super!
crvenkapice, žao mi je zbog minusa:love2:
ivana, sretno, nadam se da će biti uspješno:-)
Crvenkapice zao mi je zbog minusa, hoces ipak ici vaditi betu, nikad se ne zna?
Pozzzz, svim čekalicama, pikalicama, trudilicama...Jako ste mi supač i hrabre bravo za sve vas...nije me bilo dugo ali sam vas redovito čitala kaj se događa na SD, ja sam u fazi prikupljanja nalaza i sljedeči mj javim se gore za dogovor IVF za 9mj...( jedva čekam..) malo smo odmorili glavu i tijelo i spremni za dalje!!!:klap: Centaurea, naravno da ću se javiti ideja je super mislim da nam treba nešto takvo.. naravno uz rodu... jer i meni je roda puno pomogla kad nisam znala kako čemu pristupiti.. savjeti cura i komentari su mi uvelike pomogli... zato hvala vam puno :love2:
Help.... kao što znate u ned. mi je bila punkcija (jakoooo bolna),danas je 3 dan od punkcije
a mene i dalje sve boli. Na momente i jače, nego u nedelju. Ne mogu normalno hodati, sa
gnuti se, spavam samo na boku i to neki poseban položaj, trbuh mi je dosta tvrd, a na dodir
jako boli, uglavnom cijeli trbuh me jako boli. Šta da radim? Jel to normalno? Jel netko od vas
imao ovakve simptome?? Kad će proć??
Ivana mora te bolit tako je i meni bilo smirilo se za par dana. peti dan mi je bio transfer i već tada me nije boljelo. a ako te baš strh odi kod ginek.