Pinky prvotno napisa
ja sam se toliko nahodočastila po ginekolozima zadnjih 8 godina da bez beda skidam gaće na sred ulice ako se netko predstavi sa : dobar dan, ja sam ginekolog.
ne kužim šta tu ima biti neugodno, a i ja sam jedna od tih koja ne može ništa na wcu obaviti ako se netko šeta ispred.
nemam sada vremena sa 2 male curice čitati sve šta ste napisali pa ću možda promašiti ceo fudbal.
samo sam htjela reći, sad kad konačno imam iskustvo poroda, da smatram prilično uvredljivim posprdno gledanje na žene koje su rodile cr u smislu da su uskraćene za neki djelić doživljaja ili majčinstva.
dapače, imala sam savršen porod - cr u spinalnoj anesteziji, čula sam prvi plač mojih beba, ljubila sam ih minutu nakon što su rođene, sat vremena poslije skoro cijeli sat su ležale na meni gole i sikile (dok se nisu pokakile po meni pa su ih odnijeli)...
ne vidim zašto bi me "vaginalne" gledale s visoka i smatrale da se meni nešto uskratilo na porodu.
uskratilo mi se NAKON poroda. dostojanstvo, zdravlje, psihičko i fizičko sa rooming inom sa blizancima nakon carskog i odnosom medicinskog osoblja prema rodiljama kakav je u st na babinjačama nakon carskog. tri dana nisam mogla mrdnuti od bolova, prištekana na infuzije i katetere sa 2 bebe do mene koje nisam mogla niti taknuti a kamo li utješiti. a sestre neće doslovno ruku da ti daju da se pokušaš ustati. i pri tom viču na tebe da si najgora nemajka na svitu. i dolaze svako malo natankat ti bebe ad mlikom, ali doslovno natankati. djeca su mi poslije siraste bljucke imale.
i svak tko kaže da je rooming in nešto divno - dala bi mu svoje iskustvo pa da vidi kako je divno. možda je divno nakon vaginalnog, ali cr sa 2 bebe i rooming in... horor.
malo sam se udaljila od zadane teme ali nadam se da ne zamjerate. nemam vremena tražiti prave teme a ovo sam negdje morala istresti.