Cure pitanjce ... Pojavio mi se herpes na usni, njega sam imala prije i najcesce kao uvertira za M.
Mislite li da je opasno za bebu, da je simptom necega? Luda sam
Printable View
Cure pitanjce ... Pojavio mi se herpes na usni, njega sam imala prije i najcesce kao uvertira za M.
Mislite li da je opasno za bebu, da je simptom necega? Luda sam
Herpes na usnama nije opasan za bebu, ja sam ga imala na pocetku trudnoce, samo pazi cime ces ga mazat, virolex se
nesmije koristiti u trudnoci
Hvala ti :* Ma imam cinkovu mast rekli mi u ljekarni da je to jedino ok u trudnoci. Ja sam sad sva zabrinuta zbog cega je dosao :(
bugaboo i Vala u našem DZ tečaj traje 4 dolazaka (4 srijede) i traje sat, sat i pol svaki put. Nije bogznašto zanimljiv...
nea herpes na usnama nije opasan, vaginalni herpes malo je. Mogao je doći zbog pada imuniteta, neke vrućice, ako si se možda iznervirala. Sve u svemu mislim da se ne trebaš brinuti puno oko toga, samo stavi kremicu koju smiješ i peri ruke svaki put kad ga diraš. Sve će bit OK.
Mi smo imali trud. tečaj u DZ dva dana, po 2h. Meni je bilo jako zanimljivo. Upoznala sam patronažne koje obilaze bebice, one su i vodile tečaj.
Hvala Sumskice ... Da jucer mi je bio jako tezak dan pun losih vijesti pa je garant od toga :(
Kod nas u DZ tečaj traje jedan dan.
Mi krečemo u 11 mj u Petrovu na tečaj.
Mojca, jesi još 2 u 1?
Mojca za sto skorije upoznavanje sa strucom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mojcina curica zasad još bi ne bi, prava vaga:-), čekamo...
Da, Petrova je jedina bolnica koja inzistira na svojem tečaju. Baš su to komentirali voditelji na našem tečaju u DZ. Kažu da je jedini razlog lova, na koncu konca žena će roditi s tečajem ili bez tečaja, :-) a tata je na porodu kao podrška mami i da prisustvuje rođenju svoga djeteta, za što mu ne treba skupi tečaj kao preduvjet.
Ma jesam... :)
jutros sam se probudila nakon što sam sanjala kako vam pišem post o sinoćnjim događanjima.
Dakle, uhvatilo me neko stezanje u trbuhu, bol u leđima, osjećaj ko pred menzes, potreba da se uvalim u krevet... i tako je to trajalo nekoliko sati... poslala sam sms doktoru, uputio me u rodilište... obavili pregled, uzv, ctg i vratli se. Kontrakcija na ctg-u nema nešto spektakularno, otvorena nisam... uzv ok.
Čekamo dalje. Nokte više nemamo, sve smo ih pogrizli. :mrgreen:
:)
Andream, ako si zacoprala ono sa škorpijom... ma ima da te nema! :angel:
I ja mislim da herpes nije opasan, samo ga tretiraj i sve će biti ok. Mene pak već nekoliko dana boli grlo, osobito ujutro, valjda neka prehladica. Pijem čajeke, šmrcam, nadam se da će uskoro proći. Sve boljke su nam strašne sada...
Mojca, sad će to. Pričaj s bebicom, reci joj da je mama i tata žele što prije zagrliti. :-) E da, kako je okrenuta, glavicom dolje? A leđa, prema tvojoj kičmi ili trbuhu?
Cure, u kojem tjednu / do kojeg tjedna je normalno da se beba okrene glavicom dolje?
Mojca, i ja se sjetim vjerovala ili ne s vremena na vrijeme hoće li biti vagica ili škorpionček... ma totalno nebitno ustvari, ne vjerujem u nikakve horoskope, ali evo dok čekaš da bar u šali kratimo vrijeme s tobom. Neka bude kako bude, samo nek je sve kako treba biti. ~~~~~~~~ za malu tvrdoglavicu ~~~~~~~~~~~~
Vala, glavica je dole, u subotu je bila na -4, leđa su prema naprijed, prema mom trbuhu, baš onako kako je u knjizi "Što očekivati u trudnoći" nacrtano. :)
Ma sve je školski...
Što se tiče okretanja, može se okrenuti u zadnji čas. Moja frenica je rodila pred goinu dana, petak je bila na pregledu, potvrđen je CR zbog zadka, mala se preko vikenda okrenula i u ponedjeljak je imala vaginalni porod (nažalost inducirani).
Andream, ma tak mi je svejedno, može bit i marsijanac u horoskopu... samo nek više krene. :)
Idem sad u duuugu šetnju do dućana na drugom kraju sela, kupit nešto hot&spicy za ručak. Kažu da takva hrana aktivira maternicu. :)
Mojca, prekrasno što je okrenuta baš ono školski! Da, naši smotuljci su puni iznenađenja, nikad ne znaš s njima. Želim ti što brži najdivniji susret!
Još Mojca školski porod i eto ga :-)
za besplatnu kremu za strije u trudnoći....
http://www.index.hr/rouge/clanak/ind...ja/578352.aspx
Hvala Klara, ja se držim moje Babylove :-)
Mojca moja draga :*
:klap:Mojca za skori susret
Zanima me kako su ti racunali termin za 15.10 dal od zadnje menstruacije ili punkcije.
mislim da sam ja sledeca za porodaj.
Hvala vam cure! :zaljubljen:
Pretorija, termin je računan po punkciji, točan je :) ... ali svi vole zaboraviti činjenicu da samo 5% trudnica rađa točno na dan termina i da trudnoća traje između 38 i 42 tjedna. Tek nakon 42 tjedna se smatra prenešenom.
:w
Ja sam još jedna MPO trudnica. Danas sam 8+2. Liječim se na SD. Danas sam od svog MPO doktora upućena da se naručim na odjel visokorizične trudnoće. Da li neka od vas ide tamo i koga mi možete preporučit?
Sretno svima
Kordica vjerujem da ce ti se javiti cure koje vise znaju, ja cu ti samo cestitati i pozeljeti srecu :)
Kordice, vjerojatno misliš na odjel patologije trudnoće? Ja od nedavno vodim trudnoću tamo kod dr. Matijevića koji je zaista veliki stručnjak, ali i prekrasan čovjek. Nazovi gore centralu, pa zamoli da te prespoje na patologiju trudnoće i naruči se. Trebaš 2 uputnice, za uzv i pregled. Držim fige da uspiješ kod njega, stvarno je doc mrak!
Hvala Tomislava :)
Ja bih ti pak preporučila dr Hafnera koji je ujedno i šef patologije trudnoće. Naručuju na UZV srijedom kako vidim, baš na samom odjelu, dakle izbjegnut ćeš trudničke ambulante u prizemlju i česta duga čekanja. O doktoru sve najbolje, uistinu nećeš pogriješiti.
Da. Patologija trudnoće. Dr. Bauman mi je rekao da se mogu odlučit za kojeg hoću doktora pa onda nazovem i naručim se. dao mi je broj 3712 223. jel to to? Ja sam mislila za dr. Hafnera ali bi čula još mišljenja. Hvala za informacije o uputnicama, nisam znala da mi trebaju dvije. :)
Kordica, dobrodošla. :)
Curke moje (u terminu Andream, Vala, Prag...sorry ako sam nekog izostavila)...jel osjećate kakve bolove u trbuhu...kao npr....upala mišića i onak lagana povremena probadanja....ne mislim na pokrete bebača...mane to cijeli dan ubija, prepone me rasturaju....
Mojca imaš još sitno da nam doneseš malu vagicu...navijam jer sam ja ta....draga sretno, pa kada god bilo :-)
dobro nam dosla Kordice! Trojkice cekas, cestitam od srca!
Draga, ja imam dana kad me zna boluckati, osobito dolje oko prepona. Kažu da je to skroz normalno, ligamenti se rastežu. To se zove Round Ligament Pains, prosurfaj malo. Imam dana kad to ne osjećam, a onda dođe dan-dva da osjetim pri skoro svakom pokretu. Kažu za bolove da ako nisu baš jaki i ako ne traju cijelo vrijeme, da je ok. Ako se ipak previše zabrineš zvrcni doca. Pusek, mazi bušu, ja sam uvjerena da je to sve ok, a opet, nije ni jednoj od nas lako osjetiti bilo kakav bol sada
Vidi ovdje o boli u preponama i to baš spada u ovo naše razdoblje trudnoće
http://www.webmd.com/baby/pregnancy-round-ligament-pain
http://www.babycenter.com/0_round-ligament-pain_205.bc
http://www.americanpregnancy.org/pre...ndligament.htm
Ja sam danas pred jutro osjetila nekakvo boluckanje, nešto slično kao kad je loša probava. Nakon što sam ispraznila mjehur još je trajalo neko vrijeme a onda je nestalo. Inače sam dosta aktivna tijekom dana, uvijek u pokretu i sve je OK. A danas kad sam ležala navečer i gledala TV na leđima, tako je malac udario da sam zajauknula, baš me lagano zaboluckalo. Ovaj put mi se čini da su udarci nešto niži nego u prvoj trudnoći. Ma bitno da je na pregledima uvijek sve OK. A inače prepone me vrlo rijetko bole, s vremena na vrijeme, ali to je stvarno brzo prolazno.
iva mia i mene zna boluckat i streckat,a u vecini slucajeva bude zastoj u probavi. Prepone se jos nisu javile...
Jutro trudnice! Ja sam taaako prehlađena, užas... Hvala bogu nema temperature, no grlo me rastura i sve me boli. Nije to opasno za bebicu, jelda? Odoh do ljekarne vidjeti imaju li što za trudnice za grlo, uf...
Vala znam kako ti je, tako je meni bilo prije mjesec dana i ta prehlada se vukla puna 2 tjedna jer ne smijemo nista koristiti od klasicnih lijekova. Kupi si Aquamaris za nos (samo te slane otopine smijes), isla moos za cuclanje za grlo (ne strepsils ili neoangin) i puno vocnog caja s medom i limunom i bit ces ko nova;) U svakom slucaju pitaj tete u ljekarni sta smijes koristiti.
Vala :love: brzo će proći, samo se utopli i poslušaj bugaboo - sve ti je napisala. I ja sam prošli tjedan mislila da me neka prehlada strefila jer sam bila sva šmrkava, srećom bilo je samo od suhog zraka i bure. Ali sam navalila na čajeve i med iz predostrožnosti i još ih koristim.
Hvala bugaboo :-)
Nos je ok, samo grlo me ubija. Dala mi je teta u ljekarni propolis, kaže jedino to je kao sigurno, pa sam uzela. Čaj, limun cijela priča apsolutno, no to je tako smiješno - ionako piškim stalno, a kad popijem čaj, onda se mogu preseliti na wc i tamo otkampirati taj dan/noć. :-)