:lol: :lol:
sasa, ovo zvuci mrak!
Ja dodala i desert - crnac bez jaja
Jucer smo dovrsili mileram tortu (trecu u 10 dana :škartoc: ) pa sam morala nesto
Printable View
Izgleda slično razmišljamo :mrgreen:
Danas sam opet dobra, pa ćemo ručati musaku i zelenu salatu s mladim lukom :-)
Juneća juha, uz to pire i paradajz sos.
Za desert su klinci napravili čoko naranča kekse.
Juneca juha od jucer
Peceni picek s krumpirima
Brokula na pari
Francuska pita s malinama
Juha od kelja i prosa
Riza i mljevena junetina u pecnici
Krastavci
Domace tagliatelle sa gljivama i porilukom, pohano meso i pohana punjena paprika, kupus salata.
sutra cu vjerojatno peceno pile i mlince, povrce u woku, zelena salata.
a u ponedjeljak bih mogla raviole punjene sa mesom (sto ostane od pecenog pileta), jos moram smisliti umak.
hvala Sasa, krecem u nabavku :kuhar:
danas smo imali dijetalni ručak (dio ekipe se oporavlja od viroze)
prežgana juha s malo ribane mrkvice i zlatnim kockicama kruha
pileći šnicli pečeni "na vodi" sa štapićima mrkve i palačinkice od ribane mrkve kao prilog
teleća juha s knedlama
kuhano meso, pire krumpir
paradajz sos
dinstano crveno zelje na kapuli
danas je pravi zimski/svinjski meni.
Juha od svinjskih kostiju, komad vratine sa krumpirom, lukom i pečenom paprikom pečen u pećnici, salata od crvenog kupusa i mrkve. Za desert jozefina.
Imali smo goste pa sam uz pile i mlince jos i tortilje sa mljevenim mesom. Juha je bila od bundeve.
I sva se piletina sprasila pa cu jos vidjeti hoce li sutra biti ravioli ili nesto drugo. Mozda ravioli od bundeve i ricotte.
Idem jos malo pronjuskati po netu za ideje.
Temeljac od kostiju s domacom tjesteninom
Cufte u crvenom umaku, pire od korjenastog povrca
Salata od rikule
Zhang jel bundeva svježa ili iz dubokog?
Ja sam spremila dosta hokaida i buternatice u duboki ali mi juha nikako ne valja, smrdi :/
Svjeza. Mozda da probas prvo malo ispeci bundevu? Malo pospes suhim cilijem, maslinovim i soli.
Bas steta. Ja dam ju isto bila znala staviti u duboko i bila mi je ok.
Kosjenka ja sam bas danas kuhala juhu od smrznute bundeve i super je ispala, kao i zadnjih nekoliko
Smrznute su nekuhane, a ja ih tako smrznute ubacim u lonac sa svjezom mrkvom, celerom, persinom i lukom, sa malo vode
Danas - juha od bundeve, teletina a la wild, zganci, zelena salata, kremsnite
Nemam pojma sto cu sutra
Hvala ti :-)
Meni se cesto cini da nemam inspiracije jer zbog ekipe cesto vrtim jela koja dobro prolaze. Pa onda izmisljam jos nesto sa strane.
E da, a ja voooliiim onu tvoju pitu od borovnica.
sad sam se bas sjetila da ju rugo nisam radila.....
A sto se bistre juhe tice, moji ju obozavaju. Tako da najcesce skuham loncinu za vikend, pa zamrznem u one posudice od litre od jogurta. Pa onda samo izvadim i zakuham za taj dan.
a bundevu nekako nisam radila kroz jesen, tako da mi jos tri stoje i cekaju da zavrse u loncu, tjestenini ili strudli :-)
Danas kelj varivo.
Imam doma slanutak, napravila bih ga na salatu. Molim vas udijelite mi neki provjereni i fini recept. :-)
A ja ga najvolim na salatu u kombinaciji sa zelenom salatom. Zacinim masl. uljem, acetom, soli i malo cesnjaka... I to je to..
Ljudi, što s teletinom? Kupila sam 20-ak kg domaće teletine, od svega pomalo, ima i kostiju i šnicli (i samo za njih imam ideju kako ih pripremiti), a sve ostalo me jako zbunjuje. Pokušala sam speći, pa je bilo užasno žilavo, pokušala skuhati na lešadu, pa je isto bilo žilavo a i prilično neukusno :-/
kako vi pripremate teletinu?
Prava domaca teletina je zilava i malo tvrdja. Jednostavno je takva.
Pomaze dan prije je nasoliti i snicle recimo staviti u mlijeko.
Ostale dijelove koji se peku nasoliti i dobro nauljiti da odstoji isto tako bar noc u frizideru.
A ovo sto se kuha mozda dulje kuhati?
ja teletinu (doduše ne domaću, nego kupim u mesnici) radim na tri načina:
- šnicle - na brzinu ili pohane - to je od buta, to je skupo, pa ne kupujemo tako često.
- za pečenje obično kupim plećku, vrat ili sl, onako prošarano meso, može i s kosztima - bude tako mekano da se topi u ustima, pečem ne u pećnici nego u padeli, sa kapulom. češnjakom i kaduljom, a nekih dva sata sigurno, ako je veći komad.
- teleći rižoto ili tingul, riži - biži - to isto uzmem ove jeftinije dijelove, uglavnom plećku.
u svim varijantama mi nikad nije teletina bila žilava :?:
nikad ne namačem u ništa. kupim i spremim.
da, koljenica za juhu. al to rijetko radim, više volim junetinu za juhu.
pa da, ja sam isto očekivala da će teletina biti mekano meso pa sam zato sad malo na čudu... šnicle su mi ispale super, pohala sam ih.
sljedeće sam planirala raditi rižoto, valjda ću onda morati duže dinstati meso...
Lakše je inače kupiti po komad od mesara, još mi on uvijek savjetuje koji komad za što. A sad sam sama pred hrpetinom mesa :-/ A bilo mi je žao propustiti domaće, kad imam priliku kupiti svježe, a i znam gdje je tele odraslo i što je jelo.
Vjeruj mi velika je stvar ako je tele uistinu pravo provjereno domace, slobodno trckaralo... Ovo sto kupujemo u mesnicama nije to meso.
danas juneća juha, kuhana junetina, povrće + sos od hrena i rajčice
uto-krem juha od cvjetače i mrkve, odresci u kopar sosu + njoke, turšija za salatu
sri-mahune varivo
čer ponavljamo mahune
pet pastrva s blitvom i krumpirima
Ja domacu teletinu samo kuham ili dinstam. Ne pecem jer bude zilavo. Radim ili u juhi, pa imam kuhanu teletinu uz pire ili radim na saft, nekad snicle, nekad na kockice.
Vjerujem da bi je pac omeksao, ali ja se nikad ne sjetim upacati dan ranije.
teletinu pravim često i to ili u onom kukirikuju (posuda za pečenje s poklopcem) koljenicu pečem s povrćem 3 sata na 150 stupnjeva-bude kao ispod peke, za prste polizati
ili pravim http://www.coolinarika.com/recept/ossobuco/ i to nekad s koljenicom a nekad vratom tj odrescima s kostima koje puste tu ljepljivost..ono što je bitno kod mene da teletinu nikad ispod 2,5 sata ne pripremam na lagano jer volimo da se topi u ustima
ja isto teletinu obavezno duugo obrađujem. recimo malo ju zapečem na puno luka i mrkve pa pdlijem vinom i pelatima, ubacim cimeta i češnjaka i lovora i stavim u pećnicu na 2-3 h. to se raspada u ustima. još malo kremaste palente...mljac.
juha od bundeve :lol:
pileći bataci pečeni u padeli s kapulom
rižoto s gljivama
za mene ukiseljene mahune i malo gliva solo
Pohane pileće šnicle i mahuna na salatu.
Ja teletinu obično stavljam samo u variva, jer nisam baš spretna s pečenkama, pa mi je žao upropastiti dobar komad mesa. Obično bude mekana, ali zna se desiti da mi ostane malo žilava. Ne znam do čega je, uvijek je spremam na isti način, od istog komada mesa. Čula sam od mame i susjede o pečenju teletine u ekspres loncu, ali nikada se nisam usudila. Navodno bude za prste polizati.
Svjetski je dan pizze pa u to ime- pizza, domaca :)
Jucer pohane palacinke uz ciklu na salatu
Sutra cemo sarmu
Danas- juha od mahuna i amarantha, tijesto, umak od skuse, cikla i krastavci
Ut- filana paprika
Sri- ricet
Cet- juha od bundeve, pureci batak u pecnici, tijesto, kuselo zelje
Pet- juha od brokule, neka riba sa krumpirom u pecnici
E bravo ;)
Danas juha od junetine i lesada iz juhe plus jedno od omiljenih jela moje djece- saft :mrgreen:
To je jelo na koje su ih naucile bake, a mm i ja ga uredno preskacemo :D
Na poslu sam jela (nesto bezveze u brzini, bolje da se ne hvalim :D) pa poslije samo juhu.