Nije baš točno. Ja sam godinama tamo i na baš svakoj mojoj punkciji i transferu je bio. Na svakoj folikulometriji preko tjedna. Osim naravno vikendom ujutro je uzv radio dežurni.
Sada čekam zadnji stimulirani.
Printable View
Ja sam u nedjelju bila na punkciji i bio je on, kao i u srijedu na transferu, i svim curama je to radio koje ni nisu njegove pacijentice, a taj dan ih je zadesilo. Drugi put kad sam išla ga nije bilo vec na folikulom.I tad ništa nije uspjelo,bila ovulacija. Još sam ga pitala bude li on opet sve radio, rekao je da ne zna, da misli da bude. Kad ga zapravo dosta često ni nema. Ja sam 2 g tamo, i dogodilo se par puta da ga nema kad sam imala zakazani pregled.
Ah, možemo se samo nadati.
Joooj, ne mogu se sad opet nacekati do sljedećeg ciklusa
Pozdrav iz Splita!
Dakle, obzirom da nisam aktivna po forumima ispričavam se zalutam li na neki način...
Godinama smo već aktivni pokušavajući ostvariti trudnoću..preko inseminacija, spontanog do IVF-a. (PCOS, izostanak ovulacija, fragmin.... '76.godište...)
Preostao nam je još jedan plaćeni postupak, a kako je u Splitu zastoj zbog preuređenja molila bih savjet o mogućnostima u Zagrebu.
Kamo? Odakle počet s raspitivanjem, od koje klinike, koliko se gdje čeka, preporuka nekog od liječnika??? Ne bih se željela zaletit obzirom na sve...
Puno hvala!
svaka će ti reći drugačije, ovisno o iskustvima koja ima...ja sam uvijek za Petrovu, ima divnih, predivnih ljudi....najbolje bi bilo poslati mail svima ili telefonirati se i raspitati se...
Petrova - više doktora, ali se nešto duže čeka na postupak (liste čekanja)VV - jedna doktorica trenutno, velike gužve, ali nema liste čekanjaSv.Duh - znam samo da je jedna biologica (što je meni minus npr), pa kad je bolesna ili nešto, sve se stopira
ina333-imaš u neposrednoj blizini ZG (Samobor) i polikliniku Škvorc, oni su privatnici ali rade postupke potpomognute oplodnje preko HZZO-a ;)
Iskreno, nemam nikakvih iskustava s njima, osim što znam da se ne čeka na postupak - imaš temu i ovdje na forumu o njima http://forum.roda.hr/threads/83065-P...tnim-klinikama (na zadnjim stranicama ima par poz.iskustava)
Petrova ima najviše MPO doktora u HR (jako dobrog biologa što je veliki plus) ali hoćeš li pogoditi baš onog "pravog" s obzirom da ti je ovo zadnji besplatni postupak teško je reći...
Hvala vam puno! Idemo dalje s raspitivanjem...
Pozdrav svim lavicama! Evo i mene na vašem forumu,Nakon tri neuspješne inseminacije u Osijeku,,odlučila sam da je vrijeme da promijenim nešto.i eto mene prošli mjesec prvi put na dogovoru kod prof.Vrčića koji traži histeroskopiju, pa bi voljela da se javi netko tko je bio.Ja sam imala hiperprolaktemiju a suprug smanjen volumen..to je sve sada ok ali od pomaka ništa...
i ja sam upisana za 4mjesec
Barem koliko sam ja shvatila nije mu jasno zašto se nije ništa desilo sa inseminacijama,bila sam na hsg i sve je ok,pa bi valjda htio provjeriti
Želi vidjeti da nema unutar maternice nečeg što bi smetalo zatrudnjivanju/trudnoći, tipa septum ili polipi.
Ukoliko naiđe na nešto ako može uklonit će.
Uglavnom, ništa ne boli.
Prvi dan te zaprime, drugo jutro je histero, treći dan ideš doma.
Ne jedeš od podneva prvog dana do jutra trećeg. Doma se obrij, uzmi nekakve uloške, wc papir (o da!), spavaćicu.
Histero u Petrovoj rade u općoj anesteziji, ja sam sva tri puta prije opće taj prvi dan išla kod anesteziologa.
Sretno!
hvala ti puno...znači ipak si u bolnici tri dana...čujemo se..pozdrav i sretno i tebi
Cure moje, da se pojadam malo!Danas sam bila kod dr. Radakovića na konzultacijama. Uglavno, on bi svakako radio laparoskopiju zbog lošeg HSG nalaza (desni teško prohodan, lijevi neprohodan), a čak je spomenuo vađenje jajovoda, podvezivanja i svašta nešto!! Užas!! Kao, ako ne operaciji vidi da je stanje jajovoda toliko loše, bi svakako to napravio da makne rizik eventualne vanmaterične...Zgorzila sam se i sad ne znam što radim. Doktorica Jukić na VV je odmah obacila laparo kao mogućnost i rekal da idemo u postupak. Dr. Bauman koji je radio HSG također ne bi laparo, a dr. Radaković bi jer kaže nema smisla išta raditi ako su jajovodi zaista toliko loši. I, kaj sad da radim?? Košmar mi je u glavi!
Hm zanimljivo :cekam: nije mi jasno zašto te odmah ne stave u postupak IVF-a, ja nemam jedan jajovod a drugi je u jako lošem stanju zbog endometrioze i jedina opcija mi je bila samo postupak IVF.
ma ponudio mi je dr. Radaković da možemo i odmah u IVF, ja rekla može, a on na to: a ja bih ipak laparo prvo!! Mislim, neće on meni ništa raditi na što ja ne pristanem, ali svejedno sam zbunjena jako! Jedan doktor jedno, drugi drugo, treći treće! I kako se sad ja trebam odlučiti na nešto??
Bog cure, ja sam nova, vec vas citam jer cu uskoro na prvi ivf.nazalost, napunila sam 42 g., muza upoznala tek lani i tako zakasnila na postupke. Morat cu platiti, imate li neki savjet, da ostanem u Petrovoj kod dr.Kasuma ili da idem privatniku.Moji nalazi su losi- amh 2,7, aspermiogram odlican. Hvala vam puno.
Hvala Varnice, vec sam zvala dr.Lucingera i dogovorila se za konzultacije. Moji nalazi nisu bas, imam dosta godina, ali nadam se da cemo uspjeti.zelim svim curama srecu!
cure, gdje se rade testovi na trombofiliju?inače, idući mjesec krećem u postupak. danas dogovorila :) kod dr. radakovića
mislim na gen. markere? u petrovoj 3.
Poslana sam na genetsko savjetovanje i kariogram, dobili smo termin 9.3.
Zna li netko nešto o tome, zadnje informacje koje sam uspjela pročitati su iz 2010.g.
NelaR ,ovdje se pisalo o karioogramu:
http://forum.roda.hr/threads/83202-I...1ke-pretrage-2
Ukratko,ako idete na rebro,obavite kratki razgovor sa prof.,i nakon toga oboje vadite krv. Nalaz vam dođe na kućnu ad. za cca 2 mj.
Treba vam up,tebi od tvog gin. a TM od njegove op.
Ja sam od svog ginekologa dobila uputnicu s kojom sam otišla u Petrovu kod Sandre koja mi je zatim dala internu uputnicu za Rebro. Tamo sam obavila sve što je bilo na popisu iz Petrove.
Jednu stvar tamo ne rade, mislim homocistein, ali meni su napravili.
I dosta sam čekala na nalaze jer ovisi o reagensima. :(
hmm....ali meni doktor uopće nije precizirao što sve trebam. samo je napisao trombofilija.ni sestra nije bila sigurna, pa je rekla neka napravim najosnovnije... koliko sam shvatila to se radi u petrovo j3.
Hvala! To znam, več smo se narućili za 3.mj.
Zanima me šta poslije, mm je dijagnosticirana genetska bolest, tako da nisam optimistična oko kariograma.
Moja dr. kaže da se u HR ne rade analize embrija, pa se treba ići van.
Kakva je procedura? Koliki su ti troškovi? Koliko pokriva HZZO? :gaah:
pozdrav!!
proslo je nekoliko mjeseci od mog zadnjeg javljanja, no ja sam vas pratila i slala dobre vibrice!!!! :-)
nego, nakon sto mi je dr. V "sugerirao" da smrsavim prije transfera, ja sam mukotrpno radila na tome i mislim da cu do Uskrsa imati -10kg!!
Razmisljala sam da se iduci tjedan vec narucim za konzultacije kod dr.V za transfer za 1.slobodan termin nakon uskrsa..
Kako ide sam taj postupak transfera posto nemam ni menge ni ovulacije?? znam da ne postoji pravilo, ali je li 10kg manje dovoljno za smrsavit?
Provjereno, u Vinogradskoj rade sljedeće pretrage (skoro sve), nalazi se čekaju 4-6 tjedana:
1. Faktor 5
2. Faktor 2
3. LAC
4. Protein C
5. MTHFR
6. PAI 2
7. AT III
8. Antikardiolipinska antitijela
Ne treba se naručivati, svako jutro vade krv do 9 h.
Dosta toga radi i HZTM, Petrova 3 (mislim 5 od ovih 8), nalazi se čekaju, čini mi se, 2 tjedna.
Protein S ne radi nitko, koilko sam uspjela saznati, ali radi privatni laboratorij Synlab (450 kn) i poliklinika Stela (mislim da je 650 kn).
Evo popisa pretraga koje rade u HZTM:
1. Faktor 5
2. Protein C
3. MTHFR
4. PAI
5. AT III
Edit za prethodni post: PAI 1
kod kojeg doktora si bila??
ljuta sam,jadna,tužna i razočarana...trebala sam ići ovaj mjesec na histeroskopiju i jučer njim javim prvi dan ciklusa da mi daju termin kod prof.Vrčića i danas mi jave da više ne radi...sad više neznam ni kuda ni gdje,nikod koga,,,plače mi se
Žuška ja sam prije 3 godine išla kod dr. Streleca na histerskopiju, nisam njegov pacijent nego su mi sami u Petrovoj predložili da me on operira. Dalje sam nastavila postupke kod svoje doktorice.
ne radi vise dr. Vrcic?
i ja sm djevojke tako reagirala..ništa mi nije jasno...prije dva tjedna bila kod njega,niti rječi o odlasku
žuška ,meni je rečeno da u Petrovoj histero rade dr Vrčić i dr Strelec...pa probaj dogovoriti sa njim ako nije kasno da ne propustiš mjesec.
Reci da imaš dogovoreno i da nije tvoja krivica.
pa to sam i napravila...sad čekam ponedjeljak da mi jave šta su odlučili..baš sma bila ljuta,,,
Super,sretno onda! :fige: da sve obaviš kako treba.
I, molim te, napiši što su ti rekli! Sretno!