Ak se ispostavi da sam trudna dragi nek si kupi rezervu zivaca!
Printable View
Ak se ispostavi da sam trudna dragi nek si kupi rezervu zivaca!
Dan cure :-)
Mona sretno s Klomidom, da naciljaš odmah ovaj ciklus :-D
Svakako otiđi ranije na UZV, ja bi obično išla već 11/12dc, jer uz
stimulaciju nikad ne znaš kada će O. Da li si se naručila kod endokrinologa zbog visokog TSH,
ili ostaješ bez terapije?
Ives, popij tabletu protiv bolova, nemoj trpiti bol.
Jagodice, koji bi lijep poklon bio za rođendan, stupići - ne može bolje.
Eto mene u ljubičicama, i odmah me uhvatio PMS :-x
Mrzim gaaaa... Srećom sunce sija, pa sam dobre volje, i idem malo
s prijama u đir i na kavicu. Pozdrav!!!
Mona, pa da mislim da bi mi mogao povisiti dozu, jer sam sa 2x1 50mg, imala samo taj jedan folikul. Mislim, ne bi valjalo ni da ih
je bilo previše, ali nadala sam se bar da će biti dva, ili tri. Toliko je dozvoljeno. A time su i veće šanse za začeće.
latice, popij kavicu i prošeći i za mene.. ja sam u horizontali, jer me baš grči..užas jedan! Popila sam već tri tablete od jutro i ne mogu vjerovat da nema nikakvog poboljšanja, kao da sam pojela tik tak. :gaah:
Jagodice, hahahah kao da ti nismo mi tu dosta koje te nagovaramo da pišneš ranije, još i dragi doma navljajuje hahaha
Mogle bi mi i njega dodat na odbrojavanje. :lol: vidim da mu dobro ide.
Ives ide njemu super.
Nakon M: "kad ti je O?"
Nakon O: "narasle su ti cice, imas koji stapic onaj?". Ja:"nisu mi narasle cice to govoris svaki mj i onda i mene uvjeris -.-"
Prije M : "kad trebas dobit?"
Tak da komotno moze u odbrojavanje hahaha (pod imenom bobica :lool: )
Kak bolovi?
Hehehe primamo i muške u ekipu ^^
Bolovi i dalje postojani. Lupila sam s malim nožnim prstom u stolicu i sad me manje boli trbuh.. :lol:
Latica - hvala ti :) ovaj ciklus sam na Bromergonu il kak se već zove pa ćemo vidjeti sto se događa sa tsh. Ako se ne unormali onda ćemo ga napasti nekom terapijom.
Ives - ja sam mislila da su dozvoljena max 2 folikula... Ajde super, i ja bi da su 2-3 pa onda već ima realne šanse.
Pitanje za sve: kako vaši muževi/partneri reagiraju na cijelu ovu priču? Jesu skroz u tome ili nisu uopće? Jel pitaju svaki dan oko toga ili samo tu i tamo. Jel slušaju vaše price i brige oko toga svega? Jel znaju kad trebate na kontrolu/FM/ ili nesto treće ?
Moj je tu ako bilo kaj trebam, vozi me di treba, kad pričam o tome sluša, ali uvijek je nekako ma dobro bit ce to ok. koda nije svjestan da zapravo imamo problem. Znam da ne moze u sve biti upućen ko ja, ali nekad je previše skuliran, sto ne znam jel dobro ili ne? Sluša me i kuži kada pričam ali da bi sam krenuo o tome pričati NIKADA. Mislim divan je, kad sam u depri trudi se i to... Sam je predložio da odradi sgram... Ali nekad si mislim blago njima...
Mona, mene je MM iznenadio pozitivno, kad smo krenuli u ciljane, jer su ga zanimali detalji detalja :-)
Nakon par mjeseci ciljati O, trakice, BT, folukulometrije su nam stvarale presing. Sama pomisao da stiže O i MORAMO imati keks :-/ joj bilo je užas.
Onda ga je slomio loš nalaz spermiograma. Dala sam mu dva mjeseca da se sabere i krenuli smo sakupljati nalaze i naša MPO priča je počela :-)
Ja imam iskustva samo kaj se keksanja tice i tu me prokuzio da kad dodu dani oko O ga nebudem odbila pa nekad glumi i nezainteresiranost. Ugl mu ja nikad ne govorim kad je O ak sam ne pita.
Mi smo friski ali i kod nas je bilo trzavica. Tipa kad ga odbijem mi kaze da bitno kad ja ocu da se mozemo.
I nece nista reci ali kad dobijem M vidim da se razrocara. I vidim da se nada skupa samnon ali on o tome nista ne govori.
U startu je mislio da bu to samo tak iz prve sad malo dolazi k sebi.
I kad je pisanje u pitanju tu ne uvijek hrabri i potice jer je znatizeljan.
U biti ne govori mi nis otvoreno ali i sama vidim po njemu sve.
Al ja stvarno nemam kaj puno pricati kad smo mi tek poceli s keksanjem bez vadenja magicnog stapica hahaha.
Ali sam odma shvatila da ako ne mora znat kad su plodni dani bolje da ne zna. Samo do sad je vec pohvatao
P.s. Moj dragi recimo nije odusevljen kad idem kod gina. Isto, nis ne kaze, al je cangrizav taj dan :lol:
Mona, mislim da bromergon prije piješ zbog prolaktina ne zbog tsh.
Što se folikula tiće, gin mi je rekao do tri da toleriramo. Ali već i tada bi morala biti spremna na blizančeke ako ne i trojke :) više od tog nije dozvoljeno. I nikada mi ne bi dozvolio niti bi meni palo na pamet imati tada odnose..
Krećemo opet 2x1.
I baš se veselim nekako ovim pokušajima.
Moj muž je u sve dobro upučen, i prava mi je potpora u svemu. Vrijeme mu ne dozvoljava da ide samnom kod dr., da može išao bi samnom čak i tamo :lol: puno mi znaći što kuži sve bez puno govora.
I što me sasluša kada imam potrebu izjadat se oko svega. On mi je baš pravi oslonac.
I ako nije da samo o tome razglabamo.
On započinje temu o tome večinom onda kada želi sex.. :roll: dok ja o tome svemu mislim 24h na dan.
Ipak su naši muški mislim manje opterečeni od nas. I slažem se s tobom mona. Blago njima.
Jagodica - haha joj to mi je poznato, ja oko plodnih dana samo govorim ajmo ajmo ajmo... moramo... A kada nisu plodni dani otkantam ga bez grča :lol: I meni moj to zna prigovoriti, kao sexamo se samo kad ti želiš. Možda i je tako, ali to je samo u ovom razdoblju kad sam sva u tome...
Latica - mislim da mom neće biti problem ciljani odnosi, njemu će biti problem kaj ću ja nakon ciljanih biti u sasvim drugom filmu. Kad su nas poslali na MPO ja bi njega znala vidjeti za kompom kako na youtubeu gleda sve postupke, što i kako. haha To mi je bilo slatko.
Ives- da bromergon pijem za prolaktin ali je doktor rekao da mi je možda tsh visok zbog prolaktina. Pa ako njega popravim možda se i tsh popravi. Oni su usko povezani navodno.
Ja na svom dragom vidim kad je zabrinut za mene... onda me kao tješi... ali jadan nikad ne uspije u tome :D
I on mene nekad pita nešto, tipa sad u bircu "jel ti doktor odgovorio na mail?", ostala sam šokirana... inače takve detalje ne pita. I taman kad pomislim da on uopće ne razmišlja o tome, eto pitanja :)
Ali pak s druge strane, jedno jutro me vodio na briseve i parkira se pred dom zdravlja i kaže "a kaj ono sad moraš?" :?:
cure jutro!
nikako da se javim, guzva neka, mali mi dobio vodene kozice
inace, danas mi je 7dc
totalno mi se skratio ciklus, evo sada nakon 21 dan sam dobila...i tako svaki drugi ciklus
s obzirom da jako puno dojim-dobro da i imam mengu:-P
izgleda da smo pokrivali krive dane, morat cu i ja u nabavku trakica
Da malo uletim evo vecera se pece. Zapecene makarone sa sirom ako ste za posluzite se. Ipak treba nam snage za sve to silno keksanje hehe.
Di ste cure? Što ima novog?
Mona jesi krenila s Klomidom?
Ives ti?
Kod mene potonule sve nade. Grčevi su stigli, vjerojatno i stvari budu za dan dva :-/
A glupača se ponadala da bi mogli stupići :-(
Latica, nemoj se bedirati sve se mi tako ponadamo. Ali do m nestigne jos ima nade!
Pozdrav curke, jučer neko zatišje?
Anka- jel bila fina večera? hehe
Latica - nema veze ako dođe, odmah u nove pobjede... Ali grčevi su simptomi i nečeg drugog :yes:
Ja sam upravo popila 3. tableticu Clomida, čim ju popijem osjećam se loše... koda imam temperaturu, baš teško...
Di su ostale curke?
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 18.5.2016. :sp:
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice: :-D :heart:
Narancica000 ~~~~~~~~~~64.dc
1latica~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
jagodicabobica~~~~~~~~~ 25.dc
Chiara...~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice: :ghug:
Cheerilee ~~~~~~~~~~~~~21.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
vjerujem u bolje sutra~~~~~ 8.dc
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~ 7.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~ 7.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 7.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~ 5.dc
Ives000~~~~~~~~~~~~~~~4.dc
Jagodicabobica, i Chiara, eto i vas
napokon u ljubičicama.. sretno curke!
Ja od sutra krećem s clomidima, žgaravica me žari još od prošle terapije, i sad ,
opet na novu, baš me zanima kako ću odreagirat sada. Valunzi su postojani i dalje,
a muka mi je na sve živo. Bit će veselo ovaj ciklus.
Ives - znači i tebe simptomi muče? Joj meni glava ko balon a nisam ih ni sve popila još :roll:
Mona, to samo znaći da se događa nešto.. simptomi koliko god ne prijaju, ali barem govori da se nešto budi-događa!,
Meni još drži od prošle ture, sutra krećem s novom 2x1... so help me God!!!! :naklon:
Ives - sreeetnoooooo :) Opet si na 2x1? Ajde samo da se primi...
Ma podnijeti ću sve simptome, nije problem. Samo neka nešto dobro vidi na ultrazvuku... Bar to ovaj ciklus, a idući da je dobitan :dancingfever:
Hvala Mona :*
Znam da ne polažeš nade u ovaj ciklus, ali od srca ti želim da ti još ovaj bude dobitan.
Doktor je rekao da ćemo još ovaj ciklus probati s 2x1, ako ne bude uspjelo, idemo na veću dozu.
Sve ćemo znati uskoro, bar ću nakon "O" znati imam li se čemu nadati, ako kaže da nije bilo ovulacije onda mirno čekam M. Samo ako ne dođe do ovulacije moguće da će mi opet M kasniti jelda? :/
Ives i mona sretno cure, žao mi je zbog glupih nuspojava Klomida..
Provjerite s ginekologom na folikilometriji stanje endometrija, ja držim fige
za debele stupiće :-D
Imam doma sok od cikle, jel on pomaže za deblji endometrij ili? Mislim sok je odvratan ali ako treba pit ću :uteg:
Bokic curke! Ja u pon zovem gina za dogovor oko MPO
Konacno sam se odvazila uz mali poguranac Ives. Sad cemo vidjet kam i kaj dalje
Latice, hvala :* nadam se da ćeš nam se javiti kroz koji dan s lijepim vijestima.
Endometrij mi je dobar za sada.Svaki put i njega provjerimo.
Mona, popij si sok od cikle, ja obično popijem pola flaše u danu hahahaah
i to zadnji dan kad pijme klomifene i drugi dan sprašim ostatak... rezultiralo je na 19dc endometrijem od 13mm
Doktor je bio prezadovoljan.
Nives..jedva čekam da se sve pokrene, napokon!!!! Sam nemoj biti nestrpljiva kao ja hahahah! :lol:
Mona cikla u ananas kažu da su super za endometrij, pa pokušaj.
Nives, super za MPO, to je korak bliže bebici. Ako trebaš kakvu info, pitaj :-)
Saljem pozdrav iz ljubicastog doma! Hvala na dobrodoslici!
Mona sretno, nek te iznenadi i ciklus u koji ne polazes nade! I nek bude O!
Ives drzim fige da ne bude potrebna ni veca doza ni nikakva druga nakon ovog ciklusa! Nego taj sok od cikle, kupljeni ili domaci? Cijedis kroz sokovnik? Educiraj me :lool:
Nivesa bas mi je drago to cuti da si se odvazila i da guras prema naprijed! Sve mi nesto guramo u biti (a bome i nama guraju :lol: )
Latice ja se svaki ciklus suzdrzavam da u nekoj fazi ne napisem da se osjecam trudno. Svaka od nas se ponada. Svaki mjesec.
Meni je pasica preksinoc povracala a sinoc imala proljev tako da vec dvije noci dezuram i cistim i reko mi dragi da meni beba nebu nikakav problem hahaha. Ali po tome znam da nisam T, jer da jesam dusu bi brijem izrigala uz ciscenje drekeca, i padala s nogu od neispavanosti :lool:
Ugl nisam se javljala jer sam bila u bedu al sad znam da je sve oke i vec je dobro i jos ide na bolje tako da eto!
Svima saljem puse i zagrljaje podrske u kojoj god fazi se nalazile! :ghug:
Možeš i domaći si radit u sokovniku, ili kupovni. Ja kupujem od Enciana, taj mi je najbolji ( tj. najugodniji je za popit)
možeš ju jesti i na salatu, bitno je samo da nije kuhana,jer se onda uništi njezino svojstvo.
Znala sam pojest i ananas, lijepo ga ogulim i narežem na kolutiće i stavim u frižider da bude hladan, i onda je baš pravo osvježenje.
Drago mi je da ti je pesica boje, rekla sam ti ja da ćeš biti dobra mama :)
Ives - znaci moze i ona cikla iz teglice? Salata? Ajde kupit cu ih deset odmah, to volim Haha a ovaj sok je toliko grozan da sam jedva gutljaj progutala.
Jagodic - ja cijedim u DM-u svoju ciklu hahaha ali je grozna pa je mozda ova od Ives bolja?
Mona, moram te razočarat.... tu ciklu iz teglice ni slučajno! Ona se obrađuje kuhanjem, pa neće biti učinka.
Ovaj sok od Enciana zbilja nije tako loš za popit, čak je i malo slatkast.
Sad bum si ja kupila sok i ananas i zmiksala skupa!
Mogu ja to dvoje zmiksat s malo jogurta i secera ili meda onak ko smoothie! Eto ideje!
Ma joj Ives nis me ne pitaj gledala sam TV na mute iz hodnika jer je tam na pelenu obavljala svoje i prala joj dupe svaki put jer je odlucila sama zbrisat u plocice :lol: Al samo nek je ona meni zdrava!
A u uto kad je sve pocelo ona riga a ja se placem :lol:
Hvala ti za taj kompliment btw. Right back at ya ( i ne samo reda radi nego za istac! :lool: )
Mona, jao nemoj iz teglice, prepuna jekonzervansa. Kupi si na pijaci pa je naribaj i jedi kao salatu.
Jagodice super da je pesica bolje. Hvala na bodrenju, ali kad imate dijagnozu bolje je ne nadati se previše, al svi smo mi ljudi :-)
Vani je sunčano, bicikla spremna, pozdrav svime, idem u vožnju.
Ives a di kupiš taj sok? U ljekarni ili ima negdje jos?
Onda nista od teglice... Nabavljam ananas i opet taj sok.
Joj Ives toliko sam nestrpljiva da bi spavala do pon!!
E btw sok od cikle ima uetru povoljno.
Ananas je isto navodno dobar za endometrij
U metrou sam htjela napisat
Nivesa - joj znam taj filing. Kad znaš da ce se nešto poceti događati, i možda je riješenje odmah iza ugla. Nadam se da će te napraviti dobar plan :)
Ananas volim tako da jedva čekam :)
Ma znam da se u pon nis nebu promjenilo ali bar se nesto pocelo dogadat. 31 kuca na vrata krajnje je vrijeme.
Jagodice draga.. sve znam.
Kad mi je pas bolestan ko bez glave sam. Ali hvala Bogu žilavi su ti naši dlakavci :zaljubljen:
Mona ma imš taj sok od cikle u svakoj boljoj opremljenoj trgovini. Ja kupujem u kauflandu, stoji ti tamo kod gustih sokova i sokova za pravit. Piše ti lijepo "sok od cikle" :) nemreš fulat.
Nivesa hahaha sve znam! Upravo sam i sama takva.. stalno neko iščekivanje, pa nikak.... :cupakosu: ... i onda kad se pojavi nekim čudom plus.. panika!!!!! :roll: