Ja sam isla na informacije jedno vrijeme 2x mjesecno. Tako da mogu popraviti drzavnu statistiku :mrgreen:
Printable View
Al zaista ne vidim razloga da roditelj ide svaka 4 tjedna u školu ako je dijete superodlikaš i uzornog ponašanja.
Ovako kako si napisala općenito zvuči mi ko da bi bilo super za svako dijete/roditelja.
Ja i to kad odem jednom u polugodištu za djecu sam gotova dok si rekao keks.
Iskreno meni je to čisti gubitak vremena (kažem u mojoj situaciji) pogotovo u Zg gdje je tempo života ubrzan i nema se baš puno rupa, pa tako ići za svako dijete svaka 4tjedna u školu mi je besmisleno osim naravno ako postoje problemi bilo koje vrste.
Generalno onako za sve učenike mi ne stoji.
Govorimo o djeci u nizim razredima osnovne skole, gdje se jos ne zna tocno sto dijete voli i kako se snalazi u okolini. Ne znam zasto roditelji djece ne bi nasli vremena na nekoliko kratkih susreta u godini za razgovor s osobom koja provodi pola dana s njihovim djetetom i uci ih raznim stvarima.
Nije stvar samo u roditeljima, nego i u učiteljima.
Dok mi je dijete bilo u nižim razredima OŠ, nastojala sam redovito dolaziti na informacije (ne baš svaki mjesec, ali dvaput po polugodištu, kako je isprva bilo preporučeno), pa sam kod učiteljice primijetila neverbalnu komunikaciju koja bi se najjednostavnije mogla prevesti kao "što ste opet došli, zar nemate pametnijeg posla" :roll:
Što biste rekli na to da ja NIJEDNOM svom starijem sinu nisam otišla na informacije u srednjoj školi? :mrgreen:
Prvo je bio štrajk pa pandemija, a kasnije, kad bih srela razrednicu na ulicu (susjedi smo u kvartu) rekla bi mi: nema potrebe, nema nikakvih problema, ovo je odrađeno primanje
Baš. Ono kad izađeš prije nego uđeš. Informacije u 16, moram "raščistiti" kalendar na poslu od 15 nadalje, 3 alarma na mobitelu da ne zaboravim otići na vrijeme jer me netko zvao/zaustavio na hodniku/poslao hitan mail, dođem na vrijeme, čekam pola sata i onda se nakon doslovce 3 minute i "nema nikakvih problema" gledamo i jasno je da očekuje da odem van jer ih je još troje iza mene. Stvarno mi to ne treba 1x mjesečno i ne vidim kakve to veze ima s "važnosti obrazovanja"...
Moram još dodati da mi je prilično išla na živce i ta fraza "nema nikakvih problema", jer ja nisam dolazila u školu zato što bi bilo problema, nego sam možda htjela prevenirati moguće probleme. Ali za to baš i nije bilo interesa, pa sam dalje rješavala sama što sam smatrala da treba rješavati.
Što se tog aspekta tiče, pristup u srednjoj školi bio je bolji nego u osnovnoj, iako sam tada na informacije išla puno rjeđe. Štrajk, korona, a nije zapravo bilo ni potrebe - ali kad bih se javila, reakcija s druge strane bila je vrlo susretljiva, od strane oboje razrednika koje je imao tijekom školovanja.
Neki dan mi je sestra rekla da je mama dobila špotanciju , kaj se jednom pojavila u SREDNJOJ školi, jer nije trebala uopće doći
S druge strane meni je bilo baš zanimljivo ići najmlađem bratuna roditeljske i informacije
X
Ja sam visila valjda na informacijama ove godine. Imali smo i nekih problema, dijete je mijenjalo razred, ali i u razdoblju kad je sve bilo u redu sam išla redovno. Stvarno su pola dana tamo, volim čuti što se događa. I drugačije mi je uživo i mailom, preko maila ne mogu procijeniti jel mi učiteljica govori da je sve okej zato što je u tom trenutku bila u gužvi pa me htjela skinuti ili je stvarno tako. Uživo je uživo, pa makar na 3 minute.
Znam djecu koja bi dolazila doma i razgovarala s roditeljima da ih se maltretira dok bi razgovor u školi s razrednicom išao u smjeru: Sve je u najboljem redu, nema nikakvih problema. Ko da su ćoravi. Sve naopako.
Komunikacija roditelj - dijete je po mom mišljenju ključna postavka za krenuti dalje.
Ako dijete ima probleme u školi a o tome ne govori roditeljima, e to bi me čak više zabrinjavalo.