Zakaj ne tražiš goljak, ili klaićevu?
Printable View
Zakaj ne tražiš goljak, ili klaićevu?
U Klaićevoj su nas bili naručili tek za travanj, kada smo krajem siječnja tražili narudžbu.
Slažem se s Jelenom.
Ne kužim kak vas i pedica nije tam uputila.
Moj sin je krenuo na vježbe na goljak sa 6mj starosti kao beba tek rođena u motoričkom smislu.
Do 9mj je sjedio i puzao.Najvećim dijelom što je imao vježbe dvaput tjedno gdje je fizioterapeut skoro svaki put zadao nama nove vježbe
koje bi morali usvojit do sljedećeg puta što znači da nam je bilo danonoćno vježbanje.Bilo je i vrištanja i plakanja,i mog i njegovog ali vježbe smo odrađivali.
Mislim da bi trebala potražit drugo mišljenje čisto da si olakšate.
vjeruj mi znam kako je to hranit dijete s kašicom u poluležećem položaju.Suosjećam s tobom
Pa je. Uputila nas je tamo, ali kažem, naručili su nas za četvrti mjesec. Što mi onda to znači da tad prvi put bude pregled djetetu koje s osam mjeseci ne sjedi i ne puže, a do desetog možda će već sama od sebe, ili neće pa će još teže biti naučiti.
Moj savjet ti je onda do tad potražit na internetu vježbe posjedanja i do tad jako puno vježbat.
Kolko se sjećam mi smo tada jako puno na lopti vježbali ravnotežu.
To i mi radimo. Samo sam zabunom uzela neku glomaznu od 55 cm. Baš evo tražim manju.
uff ta je fakat glomazna.al koristi
ali si mogla ostaviti si termin, taman bi sad i došla do njega,
inače i na Goljaku se nekad čekalo, ja sam tad bebu od 3-4 tjedna dobila termin za par dana,jer je neko odustao.
kaj se tiče pesa me zajte, nego si rekla kaj joj daš u dnevnu posudu na pod, pa me zanimalo kak pesi nećeju do nje ili njene hrane, to mi je brr.
usput kod svakog hranjenja ti pripomeneš kak to ne jedeš, mrziš, ....a onda na silu to pred njom pojedeš, pa si tak i saft isto mogla pojesti to mi nije u rangu juhe, daš detetu da ono uzme svoju žlicu a ti barataš s dve žlice i dva tanjura., ovo je samo predlog.
Kad sam vidjela za kad su nas stavili digo mi se tlak i jednostavno nisam htjela dalje se živcirati. S tim da sam ženskoj dvaput morala napisati da nemamo povijest bolesti jer prvi put nije čitala.
Svoju žlicu baci na pod ako ne pazim. Bilo je s juhom, ne saftom. Za nju procijeđeni rezanci, mrkva i meso. Taman smo sačuvali porciju za nju. To joj pojedem i nema za nju. Osim toga, jabuke su mi pomogle žgaravici.
Da, psi su u drugoj prostoriji.
Ako mene pitas u interesu je da i profesionalac vjezba sa njom. Rezultati su sigurno bolji.
Sto se tice gubljenja zivaca...to nije bas prakticno. Zivot nosi svasta, a treba djelovati u interesu svog djeteta.
To si se preko maila naručivala?
Nemam ništa protiv toga,al je efikasnije kada dođes osobno i pojasniš problem i zatražiš raniji termin.
Rijetko ko će te odbit ili te bar uputit drugdje.
velim s Goljaka sami znaju često nazvati za raniji termi
i kod mejlanja se može pojasnit
Da, u trudnoći sam se redovito mailom naručivala u Merkur i nije bilo nikakvih problema. Ako im je teško pročitati tri rečenice onda nisu trebali ostaviti tu opciju, i to među prvima na stranici.
Goljak nam je na drugom dijelu grada, a ne idemo autom.
Tvoja pedijatrica te je mogla naruciti ( gdje zelis) centralnim narucivanjem ako ustanova ima tu mogucnost. Vecina ih ima.
Sirius, dr. nam nije rekla da trebamo, jer je isključila patologiju kao uzrok problema. Rekli smo joj da ćemo doći na vježbe još jednom da nam pokažu i složila se. Izgleda mi prilično iskusno. Ne mislim da smo pogriješili što radimo s njom samo doma.
Za to s pedicom ne znam.
Sto vasa pedijatrica misli?
Pogledala je nalaze, rekli smo da za mj dana idemo na pregled, u međuvremenu vježbamo doma, i kimnula je glavom.
D: napravila sam kajganu, sjela s njom, naizmjence jela i nudila njoj. Uspjela sam joj ubaciti jedan komadičak koji je s gađenjem izbacila. Pa sam joj dala pola banane, dok se tata trebao vratiti iz trgovine sa sirom. Kako je bila već pregladna nisam stigla raditi žgance pa sam natrgala bakinog kruha.
R: vjerojatno oslić s nekim povrćem, i vidjet ću ide li bučino uz to da dodamo na kalorijama,
V: razmišljala sam knedle sa šljivama, iz Leda, ali moram vidjeti ima li dodanog šećera.
Ne ide ti bucino sa ribom, jedino ako ubacis kuhani krumpir pa ga zacinis sa bucinim. Nece ni moja kajganu osim ako nije sa povrcem i zacinima. Nekaj joj ne pase u texturi:)
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
moji jedu bućino s svime, zaprav i muž voli si stavit preko srdela, tak da stavi sa strane , ak joj se bućino sviđa možda će htjet.
a ima neki razlog zašto ne stavit maslinovo ulje na ribu?
pitaš mene? on voli kombinirat kak mu trenutno padne u glavu, jede on i maslinovo, ali kad ima bućinog onda trusi do zadnje kapi
Pa nema, ali mi se bučino činilo kaloričnijim. Ne znam.
Kalorije su iste kolko ja znam
Jelena tvoj muz je izuzetak. Cinjenica ostaje da i najhrabriji u gastronomiji ne kombiniraju to. Kada nekaj voliš to je slicno trudnickim zeljama, pase uz sve :)
nije bitno, ali ne znači da se ne može, žuta javi jel mala htela
I moji su obožavatelji bučinog ulja, ali ga na ribu nikada nismo probali staviti. Nekako mi maslinovo više paše za to. Bučino mi bolje paše u krumpir salatu, uz tu istu ribu.
Inače, to je stvar tradicije. Ja sam Koprivničanka i do osamnaeste godine nisam valjda ni znala za maslinovo ulje, ali crno (bučino) mi je sastavni dio jelovnika iz djetinjstva. Moja djeca su ga isto rano upoznala i obožavaju od malih nogu, ali i maslinovo.
To su hladno prešana ulja i može ih se dati maloj djeci. Maslinovo na batat - to mi je klasika. Bučino osim uz krumpir paše uz rižu, HAJDINSKU KAŠU i ostale žitarice, ali mi je nezamjenjivo u salatama. Međimurci ga i koriste u zlevkama i kiflima.
Ali najbolja ideja mi je bila kad je Tomislav Špiček ljudima servirao sladoled od vanilije s bučinim uljem i kosanim sjemenkama.
Taj sladoled je cista uzivancija. Bucino ulje na burbon vaniliji i tostirane kostice. Meni jako fino i pase se.
Dobila je maslinovo, i žlicu i pol sira na to, sa batatom i graškom.
Ništa od knedli večeras. Ispadaju iz igre.
napravi knedle doma stvarno nije mudrost, a pošto si potrošila grašak iz leda napraviš više pa zamrzni
Sladoled od vanilije s acetom balsamicom od ribizla, sa svjezim bobicastim vocem. :njam:
Nisam još. Nikako da napravim to varivo.
A tijesto za knedle treba valjati, a ja nemam na čemu.
I gdje ću nać šljive?
Napravi vrtičke knedle od sira.
moji to vole
I puno je jednostavniji recept, gotove su za čaš.
Evo zuta:
500 g svježeg sira
240 g oštrog brašna
6 velikih žlica ulja (suncokretovog)
mrvicu soli (za dijete bez)
To je to! Od tog recepta možeš raditi i njoke.
Svojedobno sam u restoranu radila sladolede od crnog sezama, dumbira, zelenog caja koji je bio proglasen za najbolji sladoled u gradu. Jedini koji mi je okusom bolji od bucinog jest od crnog sezama.
Daš recept i ideju za zamjenu sezama
Ne znam kaj bi moglo zamjeniti crni sezam. Okus mu je intenzivan za razliku od bijelog. Podsjeca na ljesnjake. Ali je i skup i meni bio dostupan preko dobavljaca. Radila sam sa gotovim sladoledom od slatkog vrhnja koji smo narucivali u slasticarni. Kuhinja mi nije bila opremljena za izradu svoje baze iako nije to komplicirano ako imas aparat za sladoled.Bazom. Ili burbon vanilijom. Jednostavna stvar. Preliju se sjemenke sa vrelom vodom samo da namoci, stapnim mikserom usitne i pomjesaju sa bazom. Od dumbira:naribas dumbir, iscjedis sok i pomjesas. Zeleni matcha caj(prah) razmutis sa toplom vodom u gustu pastu i pomjesas sa bazom.
Naime, autorica teksta o najboljim sladoledima u gradu, u međuvremenu je naletjela na sladoled svog života - home made sladoled od matcha zelenog čaja. Navodno rade i sladoled od crnog sezama pa treba probati.*
Evo c/p o njemu. Tada je to bilo egzotika i in. Sada imas recepata koliko hoces. U najmanju ruku je bio hvaljen kao da ga radim od vlastitog mlijeka :)
Koliko vidim ima crnog sezama u bio&bio. I cijena mu je duplo jeftinija nego tada :)