ina33 imaš pp...
Printable View
ina33 imaš pp...
pa nije mukica smislila slogan, pobogu :roll:
Nego tko :?
čemu zavrtanje očima.
pa zar misliš da netko stvarno shvaća to što je Mukica napisala kao ozbiljan slogan za spomenutu akciju.
to što je napisala zovem sloganom, da ne koristim duži izraz - ono što je napisala pod unutar navodnika...
nadam se da ne, zato se i cudim sto su se neki ovdje toga uhvatili, nprCitiraj:
pa zar misliš da netko stvarno shvaća to što je Mukica napisala kao ozbiljan slogan za spomenutu akciju.
Citiraj:
mukicin slogan je vrlo nespretno sročen i stvarno može bit uvrjedljiv. jer ispada da je svaka nedojilica automatski i zlostavljačica vlastitog diteta.
vjerujem da mukici to nije bilo ni na kraj pameti, ali je eto vrlo nespretno i uvrjedljivo sročila.
jer di je garancija da niti jedna majka dojilica nije nikad tresnila svoje dite.
loše generaliziranje, sve u svemu.
cure, moj "slogan" je ironicna sala na cijeli topic jer sam svaki put iznova u cudu koliko mozete drviti po tome da je roda agresivna u svom djelovanju na nekim podrucjima
a tko ga zeli izvlaciti iz konteksta i radit obdukciju nad svakom rijeci neka mu... ne mogu ga ja sprijeciti
isti nije niti ce ikada biti sluzbeni slogan neke rodine aktivnosti i to je jasno svakoj rodi
to je bila sala
neki su je shvatili, a neki ne, bas ko i sve ostale sale
Točno. :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
I napokon, napokon selim ovaj topic na pdf O Udruzi. :)
moj komentar je "neki ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla" meni dosta vremena već uzima ono zlo facebook (e to je čista ovisnost) da bi još čitala tuđe maloumne gluparije po nekim indexima...otprilike je jednako kao i čitati komentare na dnevnim novinama....
glupost...radije si pročitam kaj me zanima na ovom nadasve iznadprosječnom forumu...i neke druge stranice kao npr galaksija.com,
pa onda nahranim svog virtualnog pesa kad ga već nemogu imati u stanu...
i to je to! kome se da nek čita te gluposti....
daj link za virtualnog cucka, please :)
moj komentar je "neki ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla"Citiraj:
maria71 prvotno napisa
:*
opet sz na djelu, a ?
:mrgreen:
niš ne radim, samo šefujem i dijelim zadatke :mrgreen:
a kad mi dojadi, idem na kave
... već vidim kako se prepucavate na temi "virtualni pas kaka po virtualnom dječjem igralištu" :lol:
meni osobno jedna od boljih koju sam čula u zadnje vrijeme :mrgreen: volim te sarkastičneCitiraj:
Mukica prvotno napisa
inače mogu u potpunosti potpisati ančicu, kao da je bila u mojoj glavi kad je pisala o osjećaju krivnje :)
pod "ljudi" mislila sam ta ekipa s tog foruma.....
e većih bedastoća dugo nisam vidjela...............
a link, nemam...fino se prijaviš na FB, pa pod pokey aplikacijama odabereš svog peseka i onda imaš obavezu igrati se s njim, hraniti ga i maziti ili završiš na listi neodgovornih vlasnika peseka....
mi not lajki FB, tenkju enivej
i da, skužila sam što intelignetnija skupina..to veći trn u oku prola...valjda ima narušavamo njihov unutarnji sklad tuposti, gluposti i neinformiranosti jer kako kaže Orwell "neznanje je moć"...i zato me baš živira stih jedne domaće pjesme "što manje znam to se manje živciram" baš suprotno želim znati sve...i ono što mi ne daju da saznam me najviše zanima...a tko neželi saznati svašta za svoj i boljitak svoje djece nek slobodno ide na masovne forume kao forum.hr ili index ili slično pa nek se tamo lijepo educira ili druži sa sebi sličnima....
....a za 15-20 godina će se pitati gdje su protraćili vrijeme (if so).
meni su super naslovi tema na indexu, ajmo i mi otvoriti topic s ovim naslovom:"kako prihvaćate činjenicu da nemate odveć bistro dijete"... :lol:
naši su svi pametni :) :mrgreen:
ja moram oftopičarit, emsa, jedan :lol: za potpis. jel to nakon što si lazanje pojela ili :mrgreen:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
ontopic: šta se nervirate? meni je ružan način razgovora, imala sam sličnu temu na MiB-u, ali ostalo, na jedno uho nutra, na drugo van.
emso potpis ti je crnjak :lol:
:lol: :mrgreen: :lol:Citiraj:
Anvi prvotno napisa
a kakav je to virtualni pas? di ga mozemo vidjet? :lol:
sad cu uletit sa necim stotim ali zbog onog nekog spominjanja na pocetku topica, lijecnika, dojenja i rode, imam potrebu napisat da sam danas jednoj jako dragoj osobi, koja je nedavno diplomirala medicinu, poklonila Knjigu o dojenju od H.L. i kad ju je vidila sva se rastopila i odusevljeno rekla: "ajme i roda je tu, na njihovom webu san nasla tako puno super clanaka i informacija o dojenju i rodilistima prijatelj djece kad sam spremala seminar iz obiteljske medicine, rekli su nam (valjda profesori op. a.) da tamo pogledamo" i jos smo raspredale o rodinim aktivnostima i edukaciji. jako joj se svidjela knjiga i vec je cula za nju.
ta ista osoba me odma po porodu uputila da obavezno iskljucivo dojim 6. mjeseci i govorila mi sve najbolje o dojenju, da ih je prof. iz pedijatrije s tim upilala. :heart:
eto. toliko o (mladim) lijecnicima koji "ne uce nista o dojenju, i nista ne znaju i ne zele znat".
ili ja stalno nailazim na neke pozitivne iznimke.
OT
hrabra majko...potpis ti je zakon...eto to ja zovem dobrim smislom za humor...
moj tajko je rekao ...dobro da mene nisu odveli danas na policiju..ljudi pljunuti mi je otac,,ista brada, očale i kosa...samo moj ne ferma bioenergiju ni pol posto...
:lol:Citiraj:
snjež prvotno napisa
xCitiraj:
maria71 prvotno napisa
:shock: :lol:
štoviše višedimenzionalan je.... :lol:
Dugo me neko ne nasmija kao Mukica i M.C. na ovome topicu :lol:.Citiraj:
snjež prvotno napisa
ajme što me presjeklo, sunce mu kalajsano! već sam pomislila: otkud ona zna za moje lazanje ?! :shock: :roll: našla sam topic, divno, a nedavno sam se ovdje hvalila kako nastojim moje koordinate uvijek dobro sakriti. :roll: :aparatic:Citiraj:
thalia prvotno napisa
neprijatelj nikad ne spava 8)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
:mrgreen: :lol:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
zato imamo velike podočnjake
o takovrsnim forumima da sam dodam, da sam jednom na monitor.hr naišla na temu bikini wax, gdje se nadugo raspravljalo o depilaciji bikini područja, i nemali broj forumašica izjavio je da je njima najmilje čupkati pincetom jednu po jednu dlaku! Došlo mi je da se registriram samo da pitam kad li nađu vremena za takve akcije, zar zbilja nemaju baš nikakvih obaveza (a ni interesa :roll: ) u životu???Citiraj:
snjež prvotno napisa
ja bih se vratila na ovo ne! po guzi, ako može. i ako smo još na raspravi o Udruzi.
jučer nisam mogla spavati i baš razmišljala o tome. ja, naime, imam neku formalnu naobrazbu o tome kako kažnjavanje (i fizičko i psihičko) utječu na osobu. imam i neka iskustva o tome.
i kad me sin izbaci iz takta, stvarno se jako, jako moram suzdržavat od bilo kakve loše i neželjene reakcije.
i zato podržavam ovaj ne! po guzi, ali ne znam na koji način ste to zamislile? jer će majice s natpisom opet dovesti do ovoga do čega je dovelo dojenje. jel postoji neki način da se organiziraju predavanja za roditelje? i za one koji će to postati? jer je stvarno teško biti roditelj, nešto za što nikada nismo polagali ispite, niti čuli provjerene teorije.
ozbiljno, barem je meni jako teško, a sigurna sam i mnogima drugima. ima ljudi kojima će ostati "po guzi" omiljen način odgoja, ali ima i onih koji bi vjerojatno probali nešto drugo.
eto, pitam, postoji li mogućnost takvih predavanja u kojima bi se podučavalo o djeci i odgoju i načinima rješavanja frustracija i da ljudi znaju da nisu sami u tom problemu i da će po guzi samo pogoršat stvari.
pomikaki i ovdje ti je bilo tema o goloj mici, friška si forumašica pa ti opraštamo :mrgreen:
to je bila toptema 2005 ili 2006
kako se tko čupka za ginekologa
o bože :lol:
drzite se teme ili znate sto slijedi
da, uputit cu fowericu na ovaj post da ti napise recenicu dvije o planiranim aktivnostimaCitiraj:
thalia prvotno napisa
i mene zanima, baš smo u fazi da bih rado čula nešto o tome. nadam se da će biti i van Zagreba.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
vidiš stvarno... za auto vozit ti trebaju ispiti iz teorije, prakse i prve pomoći a za imat djecu niko ništa ne pita... :?
evo ti mojeg mišljenja o udaranju, napominjem: ja sam užasno neurotična i afektivna osoba :lol: Ko me zna, zna koliko.
(evo, kolega pored mene bi ti to sad tako rado potvrdio) .
ALI: Za mene se djecu ne udara, ne udaram nikoga(osim što se pokefam s burazom koda smo djeca :* ), i jednostavno mi ama baš nikad nije kao rješenje palo na pamet potezanje ruke il nedobog nekog sredstva i udaranje djeteta. Udarana sam kao dijete i nebi rekla da je to neudaranje usađeno u mene. Sebi sam jednostavno tijekom trudnoće i Marinove raaaaane faze (novorođenče koje urla, bebica puzalica...) pokušala vizualizirat situaciju u kojoj ja udaram to dijete koje sam nosila i rodila i sve što u životu radim, radim zbog njega. I to mi je postalo toliko strašno i strano i apsolutno nezamislivo. Što ne znači da sam dobra, kul i smirena mama, naprotiv. Zato mi je jako teško duboko razmislit o programu kojim bi se smanjilo udaranje djece. Jer ne mogu zamislit situaciju koja bi me nagnala da ozlijedim svoje dijete s namjerom da ga boli.
Činjenica je da ova skupina ljudi o kojoj ti pričaš- živčani udarači, oni koji udaraju jer se nalaze u nekontroliranoj situaciji i to im je iz nje izlaz, popiiiii...de i opale....oni uvijek neminovno osjećaju grižnju savijesti i oni-uvijek i bez iznimke, znaju da su napravili nešto naopako. Problem je što s odgojem to nikakve veze nema (iz vl iskustva, dobiješ batine za prosutu sol, ne dobiješ batine za bijeg vani...npr.) i što ima veze samo sa njihovim raspoloženjem. Udaranjem djeteta izliječe dnevne frustracije, u nadi da su njemu usput obavili neku odgojnu mjeru, poslije se osjećaju ko g...o, upadnu u krug mlaćenja i grižnje savjesti.....svi skupa mogu radit samo na preusmjeravanju negativne energije na nekog snažnijeg od djeteta.Ili na meditaciju. Kako nekom utuvit u glavu ČINJENICU da ozlijeđuju dijete za kojeg žive?I da to ZAISTA mora ostavit posljedice?
Druga su skupina ljudi koji smatraju udaranje odgojnom metodom, tu se valjda može više učinit. Educirat ljude u smjeru da se udaranjem ništa odgojno nije i ne može učinit, o tome govori malo brošura ne po guzi, a na tome se zaista mora poradit. Moj je otac dugo živio u uvjerenju da nema šanse da dijete ne dira utičnicu ako ga ne opališ po rukici, nema šanse da ne ide opet tamo di en smije ako ga ne drmneš po guzi..nema šanse....
ja sam ga uvjerila da time moje dijete (koje naravno nikad nije udario, al se čudom čudio zašto to ne radimo ja i mm) omalovažava, jer se ni pse ne dozvoljava dresirati više na taj način. Uvjerila sam ga i realnim primjerom djeteta koje je poslušno, pametno i ne dira što ne treba i ne divlja, makar nikad nije udareno, omalovažavano, makar se na njega ne urla i ne vrijeđa ga se. Činjenica je da-ako nećeš dreserskom metodom-moraš se malo pomučit da ne ispadne totalna permisija. A mislim da se permisije i "današnjeg iskvarenog doba :roll: " roditelji najviše boje. Zato udaraju.