Ako ces imati molim te mi napisi.13.2 sam narucena
Printable View
Ako ces imati molim te mi napisi.13.2 sam narucena
Bok cure, jel se tko sada priprema na postupak?
Cure, podnijela sam zahtjev u HZZO za MPO u Makedoniju, pa me zanima ako bude odobreno, koliko postupaka HZZO plaća? Samo jedan ili 4 kako je u samom zakonu?
Rikku,
ako nisi koristila HZZO postupke, imaš pravo na 4 postupka.
Tko ti je na kraju, iz koje klinike potpisao zahtjev?
Sretno!
Hrvoje Vrčić iz Petrove mi je ispunio zahtjev i potpisao bez problema. Napominjem, dr. Kuna iz Vinogradske me praktički otjerao rječima da žena bez partnera nema pravo na umj. oplodnju na u RH ni inozemstvu i odbio potpisati.
Sva sreća na Vrčiću :D
Dakle, ako mi odobre, imam pravo na 4 postupka (nisam dosad koristila nikakve postupke) . Pa to je odlično!!!
Pa, ustvari imaš pravo na 10 postupaka - 4 inseminacije, 2 IVF/ICSI u prirodnom ciklusu i 4 u stimuliranom.
Ali vidim da nemaš jajovode pa tu gubiš inseminacije, nitko u inozemstvo ne ide na prirodnjake jer se ne isplati, ali možda bi mogla čak i tu nešto izmajmunirati s klomifenima (naravno, uz prethodni dogovor s Makedoncima)... no, otom potom, velika je šansa da ćeš uspjeti već prije iz ovih stimuliranih.
Sretno i javljaj status!
Rikku,
ostalo nam je u pamćenju ono brutalno i diskriminirajuće odbijanje tvog prava na MPO postupke.
Ipak, veseli da se je našao liječnik koji će ispravno postupiti!
I moj zahtjev danas otišao poštom za Hzzo!! Sad čekanje.... I da ne bude puno vraćanja na ispravak
Svakako javljam status čim išta saznam. Iščekujem avanturu MPO-a, kao i vi svi ovdje. Koliko sam čitala, to je baš avantura :D
Nadam se samo pozitivnom odgovoru HZZO-a. Javim sve kad dođe rješenje :)
Bok cure,imam jedno pitanje?Ja sam iskoristila jedan stimulativni i prirodni.Zanima me onda ja imam pravo za makedoniju samo tri,jel tako?
hej....nova sam i kak mi se cini buduca makedonka....nalazi katastrofa, ponavljam ih vec 3put. pala u komu skroz
Špeci- samo polako.. Sve se moze i svi smo tu zbog slicnih dijagnoza
Dobila sam pozitivno rješenje :))
No piše da mi plaćaju samo 2 puta u MK, jednom na dogovor, drugi put postupak. Ne piše nigdje da plaćaju 4 postupka.
To znači da ako mi ne uspije od prve, moram ponovo zahtjev slati ili?
Rikku, za svaki postupak treba ti novo odobrenje.
Bok cure, imam pitanje za one koje su bile na transferu u Makedoniji. Da li ste putovale na dan transfera ili dan poslije? Sto su Vam rekli i preporucili
Vedre, hvala ti, nisam znala za to. Dakle, sve je ovo jedno veliko čekanje. No ako uspije, sve se isplatilo:)
Pozdrav,
mislim da ti u tom jednom postupku plaćaju 2 puta prijevoz do Makedonije i nazad. Prvi put na dogovor, a drugi put na transfer. Isto mislim da, ako se ne ostavi trudnoća, da se opet mora podnijeti zahtjev. Ali nisam sigurna.
Mi smo isto dobili pozitivno rješenje. Obavili smo taj prvi pregled i čekamo dalje. Ako stvari ostanu ovakve, nadamo se 4,5 mjesec da bi išli na tranfer. :)
Ja sam isla dan nakon transfera kuci avionom. Dr. L je rekao da je to ok pa sam ga i poslusala i da se normalno ponasam. Oba puta uspjelo. U prvom postupku nakon transfera sam i biciklo vozila.
Boban pak voli da se ostane koji dan duze...dva, tri i polako poslije transfera.
Kojih mjesec dana. Znam da sam se javila B. da je stiglo i on me već za par dana naručio da dođem.
LaraLana znači 2 uspješne trudnoće iz Sistine? :)
Pitanje je sada samo kada naručuju "materijal" i koliko se on čeka? Koliko ste dana bile tamo? Koji dan ciklusa ste radile uzv?
Cure koje ste bile na transferu-da li ste imale problema na aerodromu zbog injekcija? Naime, imamo samo rucnu prtljagu, a citam na forumima da injekcije ne smiju biti u rucnoj?
Pa točno mjesec dana sam čekala. Ali nekako je brzo prošlo. Sad čekam da me nazovu iz MK za dolazak na taj početni dogovor i onda čekanje cca 2 mjeseca na transfer. Zato i kažem, puuuno je to čekanja. A ako ne uspije, opet ponovo zahtjev i čekanje, čekanje... Ali ajde, ovo je više sad iščekivanje :)
Trenutno direktni avion vozi samo četvrtak i nedjelju pa se nadam da ću se s njima moći dogovoriti da me tad naruče za početni dogovor. Javim sve kad me nazovu.
Pitanje - mi same kupujemo sve ljekove, to ne pokriva HZZO?
Rikku,
ti ideš u stimulaciju? Neka naša bolnica će te pratiti do aspiracije i imaš prvo na lijekove za stimulaciju na teret HZZO-a.
Pitanjce... Za punkciju dobije se lokalna anestezija ili su vas uspavali intravenski na kratko?
LaraLana čestitam! :)
Možete curke, koje ste prošle, napisati kako ide protokol? Koji dan se ide na uzv? I sve ostalo. Totalni sam početnik u tome. Svaka info je dobrodošla.
Koji dan ste išli tamo? Dan prije punkcije, 2 dana prije?
Hvala!
Ovisi kakav ces protokol dobiti.
Ja sam prvi imala dugi protokol s jedim mjesecom kontracepcije. I Decapeptyl prije menge.
2 dc ciklusa sam krenula s bockanjem i bila sam kod njih dole u Sistini 6 dc i ostala 14 dana. Obicno se ide svaki drugi ili treci dan na uzv.
Ovaj protokol sto sam ja imala treba znati odraditi i treba pomno pratiti jer su se koristile velike doze gonala...5 gonala i 1 merional/menopur. Kasnije se doda i Cetrotide..ali pola doze. Kompliciran malo protokol.
Ja sam kod njih isla primati injekcije jer su mi davali i.m.
Drugi put sam bila u polustimuliranom i prvi uzv sam kod nas u Hr odradila a sljedeci dole kod njih.
Tako sam se dogovorila s dr. L jer mi je jednostavije bilo tako jer sam taj put isla s malenom dole.
Ne znam bas dal ce se oni sloziti.s tim da dodjes dole dan prije punkcije..odnosno kod kojeg dr ti ides dole?
Iz vrlo jednostavnog razloga. Ne zna svaki dr izmjeriti folikul i endometrij. Treba dobro utempirati kad dati stop injekciju.
Ja se ne bi usudila to sve prepustiti slucaju em sto dosta kosta em da ti propadne punkcija.
Vadi se krv prije vec dobijes stop injekciju da vide po estradiolu koliko je i lh koliki je.
LaraLana,
Meni to sve nešto isto pa sam zbunjena.
Možete napisati vaš mail da vam pošaljem nešto?
Cure, u rješenju kojeg ste dobile..piše vam da vam naši ovdje tribaju dati sve ljekove potrebne za stimulaciju.
U ponedjeljak imam termin u Skoplju, potpisivanje dokumenata itd. Smještaj ću si neki rezervirati, no zanima me je li istina da nas dočeka taksi? Jer sam se danas čula s Bobanom i nije mi to spomenuo.
Mi smo imali, ali smo ga pitali može li ga dogovoriti tako da ne bi bilo loše da mu pošaljete poruku da dogovori.
Mi smo bili u Portal hotelu jer smo samo prespavali praktički, a on je odmah uz bolnicu. Komunicirala sam s njima preko maila i rezervirala sobu s doručkom.
Je li vam rekao kada naručuju materijal?
Da, rezervirala sam i ja u Portalu sobu preko bookinga. Ok, poslat ću mu poruku za taksi, hvala na infu. Za materijal mi nije ništa rekao, kratak razgovor je bio, samo je rekao termin i da ponesem novi rodni list i pasoš te da sve košta 100 eura za taj prvi dogovor.
Pretpostavljam da idete i kod dr. L. odmah?
Da, tako je i nama. Moja preporuka, kopirajte si osobne. I neka muž ostavi osobnu u hotelu. Mi smo ostavili moju, a ona im je više trebala nego muževa. Sva sreća, pa smo imali kopije.
U bolnicu se ode na 5. kat, preko puta lifta su vrata koja otvorite i odete na šalter upisati se, sa osobnom.
Nas je taksist (Blagoja) vozio kod bilježnika i psihologa jer to nije u bolnici. Išao s nama i čekao nas i vratio nas nazad.
Novce smo promijenili u bolnici u banci. Ali Blagoja da sve što treba platiti tamo u njihovoj valuti pa smo mu na odlasku to sve vratili. On već zna koji pregled koliko košta. I on nas je vozio na aerodrom.
Rikku, Jel za tebe sad isto naručju tri doze spermatozoida iako imaš odobrenje za jedan postupak?
Pošaljite mi Blagoja broj na pp, da mu se javim. Bio je tužan sto mi nije uspilo u Sistini. Kasnije sam pogubila sve brojeve. Hvala!