slatkice:love2: Žao mi je draga što se nisi pridužila ovom malom broju pozitivnih beta od smrzlica
Printable View
slatkice:love2: Žao mi je draga što se nisi pridužila ovom malom broju pozitivnih beta od smrzlica
ej žene, eto i mene idući mjesec idem prvi puta u postupak s smrzlim stanicama
ima li netko sa friskim iskustvima iz petrove sa smrznutim JS?
zanima me kako tece postupak (kad je prvi uzv, uzimaju li se kakvi ljekovi, hvataju li stanicu iz prirodnog ciklusa), znam da su sanse nikakve ali ubit cu vrijeme do sljedeceg stimuliranog postupka.
evo i ja se pridružujem ovoj temi, za mjesec dana idem na VV u postupak sa smrznutim js, imam 3 komada. ne polažem baš neke nade u to ali nikad se ne zna... :roll:
Evo ovako to odprilike ide u Petrovoj:
1.prvi uzv je 10-12 dan ciklusa (žene koje imaju prirodne cikluse ne uzimaju nikakve lijekove - ja sam za izazivanje ciklusa najprije koristila duphaston pa klomifene)
2. ne iskorištavaju se stanice iz prirodnog ciklusa već samo smrzlići
3. Kada su folikule spremne za punkciju (na koju se ne ide) taj dan se navečer prima štoperica koja se ne plaća i zbog nje se ne oduzima besplatni postupak.
4.Jedan dan slijedi pauza.
5.Dva dana od štoperice (kada bi inaće bila punkcija) suprug dolazi u pola osam ujutro na odjel gdje mu pišu uputnicu i daje svoj doprinos.
6.Sutradan se već može zvati da se vidi da li su se stanice uspješno odmrznule i oplodile ali ništa zapravo točno nećete znati do samog dana transfera.
7. Da li će transfer biti treći ili peti dan od davanja suprugovog doprinosa ovisi o samim stanicama i labu.
Eto nadam se da sam bar malo pomogla...
Sretno svima.
hvala miga! i zaboravila si nam napisati kako onda 30dnt imate betu 55192!:-D nadam se da ce biti sve vise i vise primjera kao sto je tvoj.
nekako sam skepticna prema krio postupcima ali onda opet kada vidim tvoje brojke poraste nada.
Kao što vidiš u potpisu bila sam i ja skeptična i doslovno smo išli to zbaviti čisto da imamo osjećaj da nešto ipak poduzimamo...kad ono 8-)...
Niti pratila simptome, niti se uzrujavala,dva tjedna uživala doma ko na godišnjem kad ono beta pozitiva i to od jednog jedinog eskimića... To ti je valjda fakat tak - kad najmanje očekuješ nešto te pogodi...Doduše meni se ove godine uspio golub već dva puta zaletiti u glavu (onak...jeste li ikada ćuli da se nekom to dogodilo? i to dva puta?:lol:), pa eto čudne stvari se kod mene događaju...8-)
Evo i mene, u subotu bio 10 dc i prvi uzv, folikul oko 11 mm, danas ponovno na uzv pa ćemo vidjeti kojim tempom raste.
Imam 3 zamrznute js, nadam se da će bar jedna preživjeti i ostati sa mnom.
cure kojima je ciklus svakih 25-26 dana koji dan ste bile na 1. UZV za sek, ivf ?? hitno odgovor trebam
meni dr.rekao 11dc da dođem ja mu rekla da imam mengu svakih 26 dan
( a imam nekad i 25 dan to mu nisam rekla ) dali da dođem ranije
trakice pokazivaju pozitiv 13 i 14dc
da dođem ipak 10dc ?
Ja mislim da slobodno možeš doći 10 dan. Meni je na uputama pisalo doći na ultrazvuk 10-12 dan ciklusa... Znači da se može.
jel onda dolazim svaki dan na uzv ili svaki drugi dan ko na stimul. ivf ?
, pitam zbog muzevog posla
E to ti ne mogu reći sa sigurnošću, jer to ovisi o tome kako se jajne stanice razvijaju i o odluci doktora.
ja se narucila 10dc dr. rekao 11dc a ja po svom :)
ako mi veli sto sam dosla ranije spomenut cu mu da menga dođe i 25dc , meni je ovulacija 13-14dc vidjet cemo kad ce biti sad ipak se gleda na uzv a to nisam radila duuugo ( kad sam bila na ciljanim a i tad je bila cini mi se 13dc )
najvise sam dog. 10dc zbog endometrija , ako bude pretanak da mi da nesto
kupila ja cikle kod bakica , skuhala , pokiselila , odmah se moze jesti mmmm koliko je bolja od kupovne , kupila i soka od cikle i ananasa pa cemo vidjet rezultat
Ja sam u pripremi za FET bukvalno svaki dan jela cveklu kao salatu a nakon vecere se sopala ananasom,na sam spomen mi se sad povraca koliko sam toga pojela....a sad sam trudna:-DNek ti bude kao meni;-)
alma jel ti inace endometrij bio tanak ?
Evo i ja se ubacujem, moj enometrij ovaj ciklus također tanji nego inače. Tek mi je na 7, ali ni folikul nije pre velik 13 mm iako mi je 14 dc ali ciklusi su mi inače produljeni 32-34 dana.
U prirodnom sam ciklusu a do sada sam uvijek bila sa stimulacijom pa više ne znam što je normalno i koliko, samo se nadam da ćemo doći do transfera i da će uspjeti.
Malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima.
Evo da se i ovdje javim, ništa od postupka ovaj ciklus anovulacijski.
u ned mi je uzv pa konačno krećem u prvi s smrzlićima jupi
luna, kazu da je i ananas dobar za endometrij, ali da je svjezi puno bolji od onog iz konzerve. Taj dio nisam nikad probala jer uvijek dobijem neku alergiju po ustima od svijezeg ananasa. Ali mislim da su ti cikla i sok od cikle sasvim dosta. Pusa i sretno.
dobro jel postoje dokazi da cikla i sok od cikle pomazu , ono netko ima inace tanak endic i bas mu pomogne cikla ?
meni nisu pomogli kad sam bila na aih
znam svi to jedu pa i ja trenutno, ali jel to stvarno pomaze ??
Ananas kupite i držite koji dan, da onak već bude fino smeđi izvana. Ako ga čistite dok je onako još žutozelen biti će vam jako gorak i peći nepce jer ima veliku konc. vitamina C 36mg na 100g. Probajte pocuclati onaj neki bombončić s višim C vitaminom pa će vas isto peć nepce. Kada dozori onda postane puno slađi
i da sretno sa odmrznutim/zamrznutim jajčekima
nadamo se da uskoro nećemo više to prolaziti (ja 4 puta)
mozete li napisat koliki vam je bio endometrij na 10dc , meni 4mm ,
nisam zadovoljna ....
Uh,ja na zalost neznam kolike su vrijednosti mog endometrija bile u pripremama za FET.Doduse ja sam pila i estrofem,tako da i on pomaze da endometrij odeblja.Za ananas sam procitala na vise mjesta da je dobar za endometrij jer sadrzi neke enzime koji su dobri za bujanje endometrija(neznam naziv:roll:).On je inace dobar i za zarastanje rana npr u ustima.na faxu su nam govorili da ga preporucujemo pacjentima nakon vadjenja zuba jer ubrzava zarastanje.Znaci da vjerovatno ima neki efekat na sluznice.Ja sam jela svjezi ananas,svaki dan po jedan(malo mi je i MM pomagao:mrgreen:).
cure sa pcos i anovulacijama imam par pitanja: kako vam je izgledala priprema za postupak sa smrznutim j.s.? jel se uzima Klomifen (ja na njega ne reagiram)? ili samo priprema sa Estrofemom pa onda dodaju još utriće?
koliko puta treba doći na UZV prije transfera?
jel se prima stoperica uvijek kad se ide na sek. ivf ??? miga ti si primila , meni nitko nista ne spominje ....samo da dođem sa muzem da da spermu, nista ne kuzim
i da u cita ipak nema punktiranje svj. js !!! eto meni nece biti
Crvenkapice, koliko je meni poznato u Petrovoj se daje štoperica. Zašto je ne daju u citu ne bih znala...Svaka klinika izgleda ima neka svoja pravila, a možda na kraju dana to i ne ovisi o pravilima klinike već o svakoj ženi posebno.Tko bi više mogao znati?
ja sam ipak dobila stopericu , transfer je u srijedu , drugo nista ne znam , javim sve , pusa svima , drzite mi fige da moji smrzlici uspiju :)
bilo ih je dva , koliko je oplođeno ne znam
crvenkapice, sretno sa smrzlićima!
i mene to uskoro čeka, imam ih 3... ne znam jel bi se veselila ili ... :roll:
Miga poslala sam ti p.p.
Evo i mene u sekundarnom čekamo transfer
Odgovorila sam ti. :) Sretno sutra ako samo dobro shvatila!
Crvenkapice draga disi ? Kako je danas prošlo kod tebe.
Evo ja se jučer vratila iz ZG-a u ponedjeljak mi je vračen jedan 8stanični zametak, od ukupno 6 zaleđenih janih stanica. Ja sam zadovoljna jer iskreno nisam baš nešto očekivala od ovih zaledjenih ali eto imamo jedan ali vrijedan pa sad čekamo..
Crvenkapice :-) sad čekamo zajedno ............
evo me :) od dvi js
imamo 2 mrve , 8 st. i 4 st.
corina tri dana mi bjezis :)....kako provodis dane ?
crvenkapice, to je odličan rezultat.
corina, zar su svih 6 odmrznuli odjednom? oprosti, nisam vidjela je li to već drugo odmrzavanje.
cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se sad lijepo ulove