Tikice, evo ja poslala svoju "čitabu".
Printable View
Tikice, evo ja poslala svoju "čitabu".
cao cure,nova sam na forumu,verovatno zato sto sam tek prvi ICSI uradela i sad sam u onom ludom neizvesnom iscekivanju rezultata!! ima li neke koja je iz prve u mojim god. ato je 41,ostala u drugom stanju??
hvala.....
inace radela sam u Pragu ,kod dr.Lazarovske,same pohvale za tim,u ponedeljak je bio et,i sad je znaci ono 4 dan od et,bila su dva embriona 8-o celijska,po reakciji embriologa jako lepa i kvalitetna....ali koliko ih je takvih bilo do sada kod drugih cura pa opet nista?? sto se simptoma tice ,nista posebno,nadutost zbog hormona,grudi bolne i to je to!! nista,ostaje samo strpljenje i naravno nada!!
pozdrav svima i puno uspeha ko je u procesu a i onima koji ce uskoro!!
cmoka
sestra je MM rekla kad je išao po papire, da će me boliti malo, a ako bude jako da odem na hitnu. jel to normalno?
kad mirujem je o.k., ali kad se ustajem i na WC mi je malo teško.
M arta, samo miruj, sutra ce biti lakse ali jos ces osjetiti. Ja uglavnom nemam bolove nakon punkcije ali jednom sam par dana osjecala odvratnu bol sa savkim korakom, cijela utroba me bolila i to je trajalo mozda 5,6 dana. Ako vidis da se pogorsava onda se javi dr.
taca70, i mene baš tako svakim pokretom probada dole, a prošli put se ne sječam baš da je tako bilo.
zaboravila sam reći da sam prošli put dobila pola ovitrela nakon punkcije, a sada nisam i sestra je rekla da imam još folikula ( to je rekla MM) i dr je napisao za utrogestan i cefaleksin.
Koke, danas sam po prvi put u miru pročitala ovdašnja dešavanja zadnja dva dana, iako ste mi stalno bile u mislima.
M arta, sjajno! Držim fige! :)
Ja se još uvijek hvatam u svim ovim brojkama, uspoređujem svoje friške i stare nalaze... kad sam došla prvi put kod dr. R. donijela sam nalaze iz travnja i neke je tražio da ponovim (FSH, LH, štitnjaču...), ali ne i E2, pa se sad pitam da li on varira iz ciklusa u ciklus ili je on neka konstanta, pa je taj stari nalaz još aktualan? Radila sam ga na sv. Duhu i bio je 201,44 (ref. 98 - 592).
U travnju je FSH bio 7,65; a LH 2,43.
U kolovozu je FSH bio 12,93; a LH 5,64.
Ako sam dobro zapamtila odnos LH i FSH ne smije biti veći od 2,5... u travnju je bio 3,14; a u kolovozu 2,29... što je poboljšanje, ali upitno kakvo jer je FSH znatno porastao. Ili može biti razlika u kvaliteti analize od laba do laba... travanjski su sa sv. Duha, a kolovoški iz Breyera.
I još jedno pitanje... da li bi bilo dobro imati sve nalaze iz jednog ciklusa ili je ok da imam FSH i LH iz kolovoza a progesteron od danas?
I trebam li još nešto izvaditi? AMH imam, vadila u kolovozu kad i FSH i LH i 4,5 je. Uf, koliko pitanja za ovaj kasni sat. :)
Vibrice svima. :)
Mojca, najbitnije je da imas AMH jer ti je on najvjerniji pokazatelj zalihe js. Uz FSH je pozeljno izvaditi i E2 jer visok E2 snizava FSH pa nalaz ne bude vjerodostojan. Odnos FSH/LH isto ukazuje na zalihu ali sve to nije u rangu sa AMH.
Mene je kopkalo ovih dana pitanje kolika je vrijednost AMH prihvatljiva ovisno o starosti jer je logicno da s godinama opada i nasla sam ovo:
http://www.centerforhumanreprod.com/...H%20Update.pdf
Jutro svima. :)
Taca thx, onda ću sljedeći ciklus napraviti ponovno LH,FSH i E2. I onda još i progesteron. Pa da vidimo. :)
Goga, doobrodošla! Ima ih baš u našem klubu koje su od prve ostale T. Neke u Zg, a neke u Pragu :-) Naša Grčanka ti može ispričati svoje prekrasno iskustvo iz Praga. Jesi li išla na donaciju?
Što se tiče iščekivanja... tu ti je teško išta prognozirati... netko ima sve simptome i na kraju ne bude T. i obrnuto. Sad ti treba samo strpljenja, mira i poz.misli...
Javi nam rezultat! Kad su ti rekli da vadiš betu?
Goga, dobro nam doša.! Aurora ti je sve rekla, a ja samo mogu nadodati da ti želim strpljenja za čekanje, a koji dan ti je bio transfer nakon punkcije?
Goga dobrodošla, držimo fige. :)
Goga doboro došla!
m arta, jesi bolje?
a ovi postovi.......
mare, danas mi je bolje, jučer sam umirala od bolova, danas samo kad idem na WC.
hvala cure na dobrodoslici i naravno na podrsci!!! kao prvo isla sam sa mojim jc i u fazi stimulacije je to izgledalo srednje zalosno,samo dva folikula od toga jedan veci a jedan znatno manji i kada sam stigla u prag iznenadjenje je bilo tu ,kao za mene tako i za doktorku,jer se uspostavilo da imamo 4 folikula za punkciju iz kojih su dobijene 3jc...sve oplodjene a vracene dva embrija u trecem danu od punkcije....betu bih trebala da vadim 14-og dana od transfera,ali mislim da cu ja to vec ranije...ko ce izdrzati do 11 okt.
pozdrav svema i cmoka!
hvala cure na lepoj dobrodoslici i podrsci!!
m arta, kad zoveš biologa da vidiš kako napreduju buduća djeca? :-)
Goga, dobro nam dosla ali nadam se da ti nasa iskustva nece jos dugo biti interesantna. 2 8-st zametka upucuju na veliku sansu za uspjeh. Koja vam je dijagnoza i zasto ste se uputili bas u Prag?
M arta, kad ces znati sta se zbiva u labu?
Draga Taca70 hvala na lepim nadama,najsrecnija bih bila kada bi tako bilo sto bi i svaka od vas sigurno!! Dijagnoza ,zapusena oba jajovoda a u Prag sam se uputila jer je postojala jedino tamo opcija o doniranoj spermi,posto sam solo,bez partnera,ali je u medjuvremenu doslo do preokreta pa se partner ipak pojavio ali posto sam vec bila tamo na konsultacijama ,odlucila i da tamo i pokusam(nadam se uspesno)!!
goga69 :heart:
m arta~~~~~~
pošto je sutra nedjelja, nisam sigurna da bi ikog našla da mi kaže neku info na telefon. a biologica ne vjerujem da dežura.
al ako se ne jave do ponedjeljka ujutro idem tamo, jer blizu stanujem.
hm, možda sutra pošaljem MM da proba nešto saznati.
cure meni ovde nista nije jasno...poslala sam odgovor jos danas popodne a nikako da se pojavi i bude vidljiv!? jer ima neka caka kako se salje ili mislim stvarno mi nije jasno...ispada da nijednoj nisam nista odgovorila!!
sorry ali nije do mene,
pozz
drage moje, vidim da je ove plusiće nakon brojke 39 bolje ne navoditi, jer, sve ih je više, a rezulatata nema.
zato sam pobrisala drugi, jer bih morala dodati još jedan, a kako je krenulo i još jedan.....
ima li ovaj maraton kraja? nikak' do cilja.
ove godine stalno neki sh.. te zakasnili napunkciju, te godišnji odmor dr, pa naš, pa opet dr, pa jedna cista (terapija duphaston 2x1 16.-25.dc, pa druga cista (opet ista terapija), sad opet cista....nikakvi pregledi, hormone sam vadila u 8.mj. samoinicijativno (E2 106,6, LH 20.21, FSH 28.11), da krenemo spremni u rujnu, a sad, evo, cista drugi ciklus za redom.
nekako mi se čini da dugo stojimo na mjestu, bez pomaka, bez ideje za nastavak.....sad idemo na uzv 6. dan ciklusa da vidimo je li cista možda nestala....
jeste li imale iskustva sa cistama, kaj ih inicira? je li moguće da je uzrok jaaaako stresan posao, jer drugog razloga ne vidim?!
Ja se vratila!
Oduševljeni Pragom,njegovim stanovnicima i naravno samim PFC!
Transfer je bio u petak. Dva osmostanična nakon 96h u embrij 12.2. Beta 18.10.
Uzimam i dalje terapiju,ostaću ovaj tjedan doma i "štrikati" do bete!
Veliki kiss svim curama tiki_a,gričanka,mare41,mimek,ina33,sretna35,mojca ,vikki,marnie,AuroraBlu i hvala na podršci!
m arta sretno na transferu!
Ja se vratila! Ne iz SAD.....:lol:
Oduševljeni Pragom,njegovim stanovnicima i naravno samim PFC!:-D
Transfer je bio u petak. Dva osmostanična nakon 96h u embrij 12.2. Beta 18.10.
Uzimam i dalje terapiju,ostaću ovaj tjedan doma i "štrikati" 8-) do bete!
Veliki kiss svim curama tiki_a,gričanka,mare41,mimek,ina33,sretna35,mojca ,vikki,marnie,AuroraBlu i hvala na podršci!
m arta sretno na transferu!
marta7, pisalo se ovih dana o cistama, sigurno si već našla temu, a u kojoj si klinici?
glacova, skupa ćemo odbrojavati, bar jedan dio do tvoje pozitivne bete:-)
m arta, čekamo lijepe vijesti sutra.
Sutra Kolding?
glacova, sretno do 18.10. :klap:
i ja se nadam da ću vam sutra napisati lijepe vijesti. :-)
sorry,ali ja stvarno neznam zasto ne funkcionise ovo sa mojim odgovorima....ajd pokusacu jos jednom!!nisam na donaciju,ispalo je kod mene 3jc,kojima se uopste nisam nadala a ni dr,jer pre nego sto sam posla za Prag na uz se video jedan dobar folikul i jedan znatno manji al nakon skoro 40h se pojavila jos dva tako da su 4 punktirana ,od 3jc dve opstale i razvile se do 8celijskih i treci dan vracene,betu bi trebala 11.10 da vadim ako pre toga ne uradim neki testic!!
stvarno se nadam da ce ovo jednom da se pojavi sto sam napisala!!
pozz
Glacova, krasne vijesti, ~~~~~ do 18.10.
Mare41, moze Kolding samo donji dio.
M arta, sretno sutra.
Marta7, jesi ranije imala problema sa cistama?Znam kako je kad si spreman za akciju a stojis na mjestu.
Kako su nam trudnice?
Sretno i od mene Glacova ...a mozda smo se i srele u pragu ako si bila u ponedeljak 27.9 na razgovoru kod doktorice!!
pozz i jos jednom sretnooooo
Glacova, držim fige da rezultat "štrikanja" bude jako pozitivan. :)
E da... može Kolding... :) Si ju!
Goga, sretno, dobro zvuči!!!