odvratni su svi redom
nemam pojma kako im itko može vjerovati
kad je njima stalo samo do svojih fotelja, do ničeg drugog
kažu da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, ako je to istina onda smo stvarno koma da veća ne možemo biti.
Printable View
odvratni su svi redom
nemam pojma kako im itko može vjerovati
kad je njima stalo samo do svojih fotelja, do ničeg drugog
kažu da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, ako je to istina onda smo stvarno koma da veća ne možemo biti.
jutros sam u jutarnjem ili večernjem ne znam točno, vidjela na jednoj cijeloj stranici u detalje objašnjeno koji su novi razredi plaćanja vrtića, uglavnom sad ide od besplatno, pa 200, pa 300, 400, 500.... malo da nam zamaže oči , poskupljenja će ići od 01.02.20011.
jooooj da sorry, od 01.05. tako je
A što je s naknadama za rođenje djece? To nitko ne spominje, a isto su najavljena drastična kresanja...
Jučer je bilo u novinama o ovome (sjećam se jedino da je za treće dujete 54 tis. kn).
Znala sam da će poskupiti :pesimist:
Mene samo jako zanima kako će utvrđivati dohodak?
Hoće li mi ući samo plaća? Ili još nešto - npr. ovaj mjesec sam dobila "povrat poreza" za 2010 uključen u ntt. A bonus? Regres?
Koji prosjek će se uzimati?
Kako će se obračunavati "dohodak" kućanstva - što je s ljudima koji nisu prijavljeni na istu adresu?
Jel ovo igdje objavljeno?
Nije. To "će se utvrditi naknadno". U tome i je najveći problem dohodovnog cenzusa.
Po nekoj logici rekla bih da povrat poreza ne bi smio ući u taj prosjek, ali bonusi i honorari da. Nažalost. Mene taman honorari bacaju u višu kategoriju i ispada da mi se uopće ne isplate, jer ću godišnje više platiti vrtić nego što dobijem honorara. Tko mi kriv kad su mi honorari uredno prijavljeni i nisu isplaćeni na crno.
:evil:
Ali zato ako imaš svoju firmu, pa si se prijavio na minimalac, vrtić će ti biti besplatan. Živjela Hrvatska! Sve puca od pravde i poštenja.
A jel i ovom prijedlogu za drugo dijete polovična cijena vrtića?
ako imaš dvije djece u vrtiću, dobro si prošao.
ali, ne smiješ dati starijem da raste, jer ako prijeđe u školu... em što gubiš popust, em što plaćaš i više cijene boravka.
hrana u boravku puskupljuje za više od 50%, a i sam boravak se počinje naplaćivati.
a ne zna se zašto, budući da učiteljice koje rade u boravku neće dobiti niti lipu višu plaću.
pa neće ni tete u vrtiću dobiti ni lipe više, zar ne?
kratko rečeno- poskupljuju tako što jednima od nas uzimaju više
da bi drugima uzeli manje.
naravno (očekivano), od sebe gradske vlasti ništa ne uzimaju
nego su galantni s tuđim (našim) novcima.
ovakoovo povećani se odnosi na prvi prijedlog, ali to je i dalje smanjenje od 50% u odnosu na sadašnje stanje :evil:Citiraj:
Do izmjene je došlo i kod novćane pomoći za novorođenu djecu te su povećani izdatci za prvo i drugo djete dok je za treče ostalo na razini iz prvog čitanja proračuna. Ukoliko jedan od roditelja ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu minimalno 10 godina za prvo dijete će dobiti 1800 kuna, a za drugo 3600. To je bitno povećanja u odnosu na prvi prijedlog gdje se za prvo djete dobivalo tek 1000 kuna, a za drugo 2000. Za treče dijete će ostati 54.000 kuna.
s tim da se uvjet prebivališta u zg povećava s 5 na 10 godina :evil:
pa ti vidi koliko će ljudi imati taj uvjet :roll:
zaboravila staviti link http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...oracuna_308647
ovo mi je super vijest http://www.zagrebancija.com/hr-sport...-dinama_308811
blago nama kad imamo takvu gradsku upravu :klap: :sick:
naravno da neće.
ali smo o tome puno više govorili, pa nisam ponavljala.
i ne samo da neće dobiti više, nego će možda dobiti manje, budući da Bandić kaže kako je revidirao cijene vrtića u korist roditelja, ali će se Grad "naplatiti" 6.000.000 kuna iz plaća zaposlenika?!
ja sam razmišljala o ovome, i došla do zaključka da će im možda prestati plaćati prekovremene, ili im neće dati regres i božićnice (jer sad više ne moraju zbog novog kolektivnog i tako- jel se taj kolektivni odnosi i na tete u vrtiću ili one ne spadaju u državne/javne službe???)
pa da, cijela poanta te njihove "reforme" tj. mazanje očiju javnosti
je da su od početka, kakti, usmjereni prema roditeljima
s nižim mjesečnim primanjima.
a što se zapravo krije iza te "humane" ideje možeš vidjeti čim
samo malo zagrebeš ispod te površne floskule.
a ako odgojitelji(ca)ma/ učitelji(ca)ma povrh svega ovoga smanje plaće ili ukinu neka dosadašnja prava,
onda možda još nekom dopre do glave da ovaj naš prosvjed
nije ni malo "elitistički", kako sam neki dan imala priliku čuti od
jednog prijatelja :-/ .
pa neće doć nikom do glave-i tete i učiteljice su elitisti-naime, nisu na minimalcu.
X
I tete u vrtićima smatraju da je prosvjed bio elitistički. Oni su svi u velikoj zabludi i svi misle da će ovim povećanjem cijena dobiti više. Pouzdano znam - razgovarala sam s jednom pripravnicom, koja se nada da će sad dobiti koju kunu umjesto da volontira, s tetama, koje se vesele što će vrtić (i one) dobiti više, i s jednom logopedicom.
Kad se uvjere u stvarno stanje stvari, možda nam se sljedećeg puta pridruže na prosvjedu. Do tad s prezirom gledaju na nas u majicama i s bedževima s prosvjeda. :-(
Kaže MM: "eto, sad ćemo se fino rastati i ti ćeš se odseliti" :mrgreen:
Jel se možemo žaliti na cijenu vrtića? Kako će to biti regularano? Npr hoće li se moći napisati žalba na cijenu vrtića i tražiti smanjenje radi, štajaznam, kredita od par tisuća kn?
Kako nas naša država potiče da budemo pošteni.
I ostanemo prijavljeni u Zgb, na punoj plaći i još da sve bonuse i honorare prijavljujemo.
Čekaj, još će i smanjiti plaće tetama? :-o
onda Bandić ima Pedra i za to - Rodu.
KOja će biti kriva što se pobunila, pa neće roditelji financirati vrtić svovoj djeci, nego tete iz svojega, ionako osiromašenoga, džepa.
bili smo krivi i kada su se grupe popunjavale preko svih kapaciteta, što ne bismo i sada?
i, da... naravno da je prosvjed elitistički, kada će oni koji su do sada imali besplatno i dalje imati besplatno.
freja, nebi se složila da sve tete misle tako.
teta mojeg starijeg djeteta je rekla da će djeca najmanje profitirati, da cijene jesu male i ima prostora povećanju, al u drugačijim vremenima i na drugačiji način, al da ona zna da ni one ni djeca neće dobiti ništa, ni opreme, ni plaće. Nisu tete lude, ne žive u Bangladešu nego u Hrvatskoj.
oni koji prosvjed nazivaju elitističkim-obično-su prijavljeni na minimalac il ne kuže kvaku.
ako smanji tetama i učiteljicama plaće-onda je zbilja, al zbilja-prešao svaku mjeru
prešao ju je on davno, al sad je Honduras milamajka za nas. Uh.
ma i ja se (gorko) smijem tome što se danas elitom smatra
prosječna obitelj koja prevrće dvaput svaku kunu
i sa stambenim kreditom za vratom kojeg će (jedva) otplaćivati xy godina :-/ ...
krumpirušo, ti imaš neku osviještenu tetu :mrgreen:
nije teta blesava, zna da su one kao i mi, bandiću i inima zadnje rupa na svirali. čude me utopisti koji još misle da je ovima stalo do djece i radnika.
a evo moj komentar na ono što smo imali priliku čitati u Jutarnjem
http://www.youtube.com/watch?v=LYjEh...eature=related
profitirat će jedino oni koji će si opet najveći dio te love strpati u džep, a nimalo djeca, tete, vrtići, grad i građani.
mi smo ruglo od države.
Pls, ispravite me ako grijesim, jer ne zivim u Hr.. Naknada za trece dijete je 60 000 kn? Ne mogu vjerovati, pa otkuda drzavi toliki novci? Ako je to istina, ljubomorna sam, jer zivim u jednoj jako bogatoj, ali izuzetno skrtoj drzavi, koja za rodjenje djeteta daje veliku nulu, porodiljni dopust je dno dna, vrtici su luksuz koji si rijetki roditelji mogu priustiti pa su zato babysitteri 5-6 puta jeftiniji od cijene vrtica... Ja sam doma s djecom jer mi se financijski ne isplati raditi.. Placu bi mi pojeli vrtici i jaslice..
Može li netko linkati detalje (kada objave) kako će se utvrđivati dohodak?
Što će sve ulaziti, koji prosjek će uzimati, hoće li potvrdu davati PU ili poslodavac..?
bandić je na čitanju prijedloga proračuna rekao da će potvrdu davati porezna uprava i da će se temeljiti na prihodima u prošloj godini, znači, sve što je išlo preko računa i što porezna uprava može vidjeti. rekao je da su pitali pu i da je to jednostavno izvedivo i jedini način.
znači, uzet će se u obzir sve što si zaradila u 2010. godini i onda dijeliti po članu kućanstva
to nema veze sa državom nego s gradom, konkretno zagrebom
za treće dijete nije 60000kn nego 54000kn, ali u 6 obroka, znači 9000kn godišnje
a tim da je prosječan broj djece u zg 1.6, pa ti vidi koliko ljudi uopće dobije toliko love :unsure:
čitam da je prošle godine podneseno oko 1000 zahtjeva za 3. i svako daljnje dijete, ne piše koliko ih je odobreno. http://www.online-zagreb.hr/moj_zagr...h-nego-umrlih/
s tim da se zagreb stalno hvali svojom populacijskom politikom, i time što je grad prijatelj djece
da, je, moš mislit :roll:
Za moderatore,
Mislim da je zbunjujuce da se ova tema stalno seljaka.
Ispravite me, ali cini mi se da je ovo vec drugi put.
Hvala.
koliko znam, premještena jednom.
prvobitno je bila na Filozofskom, ali je prigodnija za ovaj podforum.
Mislim da je drugi put sada, jer je i na prijasnjem servisnom podforumu bio znak "premijesteno". Bilo bi dobro kada bi na prijasnjem podforumu ostao neki "trag", jer je tema iznenada zamrla nakon seljenja.
Tema je, bojim se, zamrla iz onoga razloga koji je Bandić i predvidio: malo je popustio konopac i ljudima zamazao oči.
Ili ljudi misle kako se ništa više ne može napraviti :-(