-
Cure, :heart::heart::heart:
Ja sam pila veće doze Xanaxa od vas i hvala Bogu, curka se rodila živa i
zdrava.
Sad je već velika (najesen kreće u školu) i okupirala mi je komjuter
gledanjem crtića -zbog toga se nisam javljala.
Sad je s mojim bratom i šogoricom na moru - i ja brže-bolje na kompj.
da ne mislite da sam vas zaboravila.
Nisam, naravno!
U glavi i u srcu ste mi :heart:
-
Cao Teice,kako si ti? trebala si i ti otic i brckat se malo.
Ja onda popila jutros metvicu i doslo mi da se vratim u krevet.
Vidim da se pomalo osipaju ljudi s foruma:cry:
-
Ma ne osipaju se za stalno.
To je sad tako zato što je ljeto, godišnji odmori...
Nemoj plakati :love:
-
cao Teica ti si nam svima uzor i olicenje hrabrosti,svaka ti cast,od pocetka sam sve citala i znam kroz sta si sve prosla u trudnoci i posle nje.Meni je isto jako tesko,kako kad.Najgore su mi te fizicke tegobe,lupanje srca i sad novo ziganje glave u jednoj tocki,pa se uplasim pa eto sve iz pocetka.Teice,koliko si kroz trudnocu pila helex?meni je psih.rekla da je bolje helex od normica po potrebi,trudna sam 25+6tj.Znacilo bi mi tvoje misljenje,sta ti mislis?
-
mala paničarka, hvala ti na komplimentu ali nisam ti ja ni malo hrabrija od tebe
niti bilo koje druge cure ovdje.
Temu sam otvorila iz velikog jada jer više nisam znala kome se obratiti.
Što se Helexa/Xanaxa tiče, ne sjećam se koliko sam točno pila ali 2 mg sigurno.
Ne znam zašto tvoja psih. smatra da je bolji Helex nego Normabel.
Na mene Normabel ima samo sedativno djelovanje, a ne anksiolitičko kao Helex,
tako da mi nije bio dovoljan u trudnoći (Normabel mi je u trudnoći ordinirala ginekologica).
-
Sto sam se iznervirala,3 dana bez tablete,danas 4. bi bio ,izasla da pokupujem nesto sama i uhvati me nervoza od vrucine,jos kad sam krenula da udjem u taxi pocelo da me kao gusi,vidim da moram popit ksalol.Najgore sto znam da je neko samnom bio ne bi bilo problema.
Podmuklih li tegoba
-
Teica draga ,hvala ti,ti si mi super ja te od pocetka moje trudnoce citam i puno mi bude lakse,psih.mi je dala helex zato sto se manje zadrzi u krvi 1-2h a normic duze i bude duze u bebinoj jetri,tako mi je rekla,a i da kod panike i straha je puno efikasniji od normica. Svele moja,tako ti je i kod mene,par dana super ili jedan dan bolje pa se razocaram kad mi krenu simptomi straha,a ova vrucina je da pop....dis,jedva cekam zahladjenje,ja sam isto prekljuce morala normic popiti ,glava me rasturala,al mi je slabo pomogao i tako dan za danom,od sutra 27.tjedan,brojim dane.Cure moje ,drzite se!!!
-
A nisam znala da ksalol samo 2 sata bude u krvi,pa kako onda mogu s njim funkcionisat cijeli dan,onda po nekoj logici ni on mi ne bi trebao.
-
Teica, daj neki broj na pp
-
-
kako ste cure?sta imaa novo kod vas,malo zahladilo pa se lakse dise,ja sam onako,najgora mi je glavobolja s desne strane u jednoj tocki,pa samo probada,pa se onda tako uplasim sad sam popila normic 1,25mg nije nista a i slabo je pomoglo.uz sav taj strah jos i to probadanje pa jos gore cijelo stanje.Joj Boze,kada ce to sve nestati i da zivim kao drugi normalan svijet.
-
A da za tu glavobolju popiješ nešto od analgetila koji su dozvoljeni u trudnoći?
Što se Helexa tiče, on je shirt-term benzodijazepin i zbog toga se i zadržava u tijelu
kraće nego Normabel koji je long-term.
Ali, nije mi baš jasno kako bi mi uopće djelovao da se zadržava tako kratko (1-2 sata),
budući da meni od terapije do terapije prođe 6 ili 7 sati i to mi je OK.
Inače, nama pokretna klima procurila i digla parkete :-o
Dakle, klime nema - mora na servis ako je sami ne uspijemo osposobiti,
a parketi se moraju osušiti do kraja da bi ih parketar mogao doći složiti.
-
hvala Teica,prava si zena,danas sam citala jos od 2006-te god sto si pisala,svasta si prosla i svima hoces da pomognes,zato ce i tebi Bog da pomogne,puno znaci rijeci utjehe za nas ovakve.Al ja mislim da je taj bol od anksioznosti,vec je malo prosla,bas onako probada,joj ne znam ni sama.Vidim opet dolazi val vrucine,samo volim kad je hladno,hahaaha.Hvala jos jednom!
-
Evo me cure samo da se javim i da vam kazem da sam bila na skrinning i sve je u redu bas sam presretna.pozdravjam vas sve i nadam se da ste svi dobri.
-
samo da vas sve pozdravim i dam malo podrške! :love2:
Možete vi to žene; sve će biti u redu
Kostadinka, drago mi je da te pregled umirio :))
-
Super Kostadinka,bas mi je drago,sad ces mirno spavati,jel ti nesto pijes?koliko mg i koliko cesto?
-
Pijem kako ne ja ne mogu bez moj heleks.Pijem ga svaki dan od 0.25mg ali ponekad znam da se napijem i 2*0.25mg.verujte meni je lakse da se napijem nego da trpim i koliko sam pricala sa jedan psihijatar on kaze da nije dokazano da su stetne i da slobodne pijem.Naravno trudim se da pijem minimalnom dozu.
-
mala paničarka, i ja ne volim vrućinu, teško je podnašam što sam starija (43 godine imam).
Pročitala si i da nam se klima pokvarila a mi na 8.katu, zapadna strana...
I nemoj ništa da hvališ - tu smo jedni za druge :love:
kostadinka24, bila sam sigurna da će sve biti dobro na pregledu i to mi je taaaako draaago!
Super :heart: !
-
Hej cure moje drage,
Nisam se javljala jedno vrijeme jer sam se zabavila nekim problemima, al pratim vas redovno.
Kod mene opet sranje :-(
Završila jučer ujutro u bolnici jer sam imala jake bolove u donjem stomaku i otvorila se za jedan prst. Od same pomisli na bolnicu, još dok sam se kod kuće spremala, preznojila sam se jedno tri puta.
Stigla u bolnicu, smjestili me na odjel koji je jako fin (za razliku od prošlog puta). Sve čisto, cure super, sestre isto ok, klima radi, međutim, meni u glavi samo kako ću kući. Dan sam nekako pregurala, al noć opet probdjela ko i prošli put. Živi užas. Čim je svanulo počela sam razmišljati kako da me otpuste kući. Pošto su mi odmah dali tablete protiv otvaranja i kontrakcija, bolovi su prestali isti dan, ali mi nešto nalazi nisu bili ok (jetreni).
Došla vizita u 8, pita dr kako sam, ja kažem ništa me ne boli, ja bih kući pa ću tamo ležat i pit tablete.
Ona mi kaže kako bolnica nije zatvor, al ona bi me ostavila bar još par dana da sačekam rezultate novih nalaza.
Ja i dalje po svom i na kraju potpišem i izađem na sopstvenu odgovornost!
Muž ljut ko puška, ne može razumjeti koji mi je klinac...i svi ostali (rodbina, prijatelji) me ubjeđivali da ostanem u bolnici.
Evo me sad ležim kući i umirem od straha što će biti. Ne mogu se nikako opustiti, samo mi se negativne misli vrte po glavi.
Non-stop se preznojavam i pored klime (od muke vjerovatno) i molim Boga da me nešto ne žigne ili zaboli.
Znam da sam trebala ostati u bolnici, ali kako??? Toliko sam bila uznemirena i anksiozna, da sam imala osjećaj da ću umrijeti ako ostanem.
Šta da radim??? Kako se osloboditi ovog glupog straha??? Kako ću kad odem roditi??? Dajte me malo utješite pliiiiiiiz
Užasno mi je muka i osjećam se ko govno (da izvinete)
-
Snovolovka, što se tiče straha od bolnice, na tome ćeš raditi sa svojim terapeutom nakon što rodiš.
Sad, ako možeš, porazgovaraj s njim/njom (oprosti, molim te, zaboravila sam radi li se o muškoj ili
ženskoj osobi) na telefon ili, ako možeš zbog mirovanja, dogovori termin tako da te smiri pred porod.
Strah je strah - nema glupog straha.
To iz tebe progovara osjećaj krivnje, to znaš, jel tako?
Bila si jako uznemirena i nisi mogla tamo ostati. I točka.
Da ljudi oko tebe ne razumiju, čak ni najbliži koji te sigurno jako vole - nažalost, nije čudno.
Oni tih problema nemaju i ne mogu shvatiti - nisu psihijatri.
Kad dođe vrijeme i krenu trudovi, otići ćeš roditi - nećeš imati problema s bolnicom, vidjet ćeš!
Muž te doveze, pa onda procedura s papirima, eventualno brijanje (ako ne stignete to obaviti doma),
klistir, WC, presvlačenje u spavaćicu...
Jednostavno nemaš vremena ni snage za strah u tim okolnostima, vjeruj mi.
Ako se na tren i pojavi, začas i nestane jer stižu trudovi, tražiš si najlakši položaj itd.
Ovo "osjećam se ko govno" progovara tvoj osjećaj krivnje.
Svi ga imamo.
Pogotovo mi s ovakvom vrstom problema.
Ali, kako su meni rekli, to je bolest, isto kao i glavobolja ili prehlada, a zbog njih se nitko ne osjeća kriv,
zar ne?
Hoće muž ili netko drugi biti s tobom na porodu?
-
Cao,evo i mene,tocno to teica osjeca se krivnja i ljutnja sto nismo kao i sve druge osobe.Snovolovka,ja te potpuno razumijem,takva sam i ja,nisi ti otisla zato sto si luda ili neobzirna prema svom djetetu vec zato sto imamo taj glupi poremacaj i strah od svega i mislis ako nesto bude lose ja cu odmah do bolnice i sve ok.Nisi jedina ,meene hvata vec sada panika od poroda za poluditi,ja bi isla na CR zbog straha od poroda,jer mi je sa prvim bilo jakooooooooooo tesko i ostalo traumaticno,i sad samo CR dolazi u obzir,al se sad bojim,to mora biti ugovoren termin porodjaja,pa kad dodju ti dani pred taj termin,pa dolazak u bolnicu,mjerenje tlaka(sto najvise mrzim) i sve tako sto ide redom ,ja mislim da ce umrijeti tih dana od straha.Danas sam malo htjela odspavati,nema sanse od tahikardije,al cijelu trudnocu otkako sam vidjela 2 crte na testu ja imam ta lupanja,jutros sam popila normic jer sam isla u jedno mjesto 30km autom auto -putem a to mrzim i to sama.Ja bih sada najradije da pocnem piti neke tabletice do kraja,jer mi je bas lose od tih strahova i tj.simptoma glavobolja,srcobolja,tahikardija ma sve zivo.Al dok .se ne slaze s tim,samo helex 0.25 po potrebi a meni treba svaki dan.Jos manje od 3 mj.imam,po ko ce zivjeti sa tim pritiskom pa to je kao 3 god.Ne znam dal bi smjela piti svaki dan normic na svoju ruku pola od 5mg ili tako nesto,helppppppppppp?
-
Teica draga, hvala na podršci! Evo danas sam malo bolje psihički...naspavala sam se, smirila sam se i pokušavam razmišljati pozitivno.
Mala paničarka, i tebi hvala na utješnim riječima! Ne znam jesi čitala ovu temu od početka, al ja sam cijelo vrijeme trudnoće na svojoj terapiji (Seroxat 20mg i pola Prazepama). Normabel nisam nikad pila, ni Helex pa ti za njih ne znam ništa reći osim što sam pročitala da taj Normabel doktori propisuju stalno, pa mi se čini da onda mora biti ok.
Držim ti fige da preguraš sve i rodiš jednog super bebača:-)
-
hvala Snovolovka,pa i ja mislim da je normabel ok al opet kad mi dok. nije dao,jos sam je i pitala ona kaze ne.Ijos mi je rekla kako iz iskustva ,muski dok. daju zenama cesce tablete nego zenski dok. mislim u trudnoci.Kao nemaju taj osjecaj majcinstva a ona je u trudnoci se patila od isjasa i nije htjela ni jednu jedinu tabletu,eto,i sta ja imam od nje da trazim,pomoc?Meni silno treba ta tabletica,ona kaze,izdrzala si 6mj.izdrzaces jos 3mj.ma ne znam sta da vam kazem.drago mi je da si se opustila i smirila,al tako je i kod mene,jedan dan bolje a sutradan opet sve ispocetka.
-
Tako ti je svima nama Mala P....ne samo jedan dan bolje, jedan gore, nego mi se zna desiti da u istom danu promjenim pet puta raspoloženje. Ne znam, ja da sam na tvom mjestu ne bih se patila (a ni bebu)...kad bih baš vidjela da mi je loše, popila bih tabletu i gotovo.
Bože kako je vruće i kolko se preznojavam...ovo je više za poludit. I onda mi netko kaže - pa kako ne možeš bez tableta!?!
Hormoni divljaju, vani 40C, ja po cijele dane plivam u znoju, uz to umirem od straha hoće li me što žignut i jel beba ok...i hajde ti sve to izdrži uz anksioznost!!!
Ma ne, ovo definitivno mogu razumjeti samo oni koji prolaze kroz isto. Hvala svima koji se trude razumjeti, al to je nemoguća misija!
-
joj i meni je tako vruce i zlo za popi....dit,onaj ko to nema nista ne razume.Npr.moja sestra,muz,mama hladni kao spriceri,nikad trema nizasta.Ma kakvi pregledi kod dok.kazu samo ako mi nesto lose dok.kaze onda cu se sikirati a ne pre pregleda,uf,i ja bi tako volila al mene vec sad trema od pon. i kontrole kod ginekologa.Pa juce sam 2 normica popila,nisam mogla izdrzati,danas nijedan i tako teku dani kao u zatvoru. I ja cekam kad ce me negdje zignuti,trnuti,boliti bila u pitanju glava,srce,ruka,stomak,ma ne daj boze nikom
-
hallo,gdje ste cure?otisle na godisnji?jel neko zna kako je hope31?kako se porodila,jel sve ok?Teica kako si ti?nema te dugoooooooo
-
Evo i mene je sinoc bio jaaako loshe,kad me zegnuo u srcu nesto pa sam se sva ukocila od straha mislila sam e sad je gotovo,ovo mora da je srcani udar :( mishici su mi bile ukocene,zeludac se stegnuo,strah me nadvladao i paniku uz toga ma mislila sam da cu umrjeti :cry::cry: popila sam xanax 0,25mg i tek sam rano ujutro otspavala nekoliko saata. Sad noge su mi otsecene,tresu mi se ruke ma uzas za poludeti,plus to sad sam u PMS-u i to mi radi stvari jos gore. Poslje podne sam na posao ni ja sama neznam kak cu izdrzat. Mislim da trebat i ponovo kod kardiologa da ispitam srce ma da sam i to radila i sve je bio ok,ali ovo sinoc me prestravilo.Puno sam i smrsavila ovih par mjeseci jer od mojih 55kg pala sam na 49,i to me muci jako,ali sve na psihickoj bazi jer se nerviram i plasim se od svega i svacega.Haos mi je i u dushi i u tjelo :(
Kostadinka hteo te pitat ti si sad u 13-toj sjedmici znaci prvog tromjesecja si izgurala pa sad je lakshe,jel ti doktor rekao da smijes popiti koju tabletu za umirenje kad se osjetis uzrujano?
-
Cure ja sam uvjek tu i citam vas.Svele gdje si ti javi se jesi bila kod geneticar?snovolovka i ja ne mogu u bolnice ja imam fobija od njih isto jimam fobije od igle i krvi i neznam kako cu da napravim ispitavanja.Drugo me zanima jeste neko informirane za to koji su posledice za bebe od uzimanja heleks hanaksi dali ukoliko ima naka anomalija od nihovo uzimanje se pokaze na taj prvi skrining?
-
Bila kod geneticara,prepela me,napisala znatno povecan rizik od anomalija zbog uzimanja ksalola.Inace ja sam prestala potpuno da ga uzimam vec 10 dana.Ona mi nije htjela rec sto se moze desiti bebi zbog tableta,a dala preporuku za tripl test i detaljan ultrazvuk u 16, i 20,nedelji. Htjela sam i ja na skrining na kraju prvog trimestra al kaze da nije dovoljno detaljan.Mada bih ja isto posla,da mi bude lakse
-
Ma nemoj se nervirat vidjeces da nema nista da je sve u redu.Ja neznam jusu druge cure koji su uzimali sedative isle kod geneticar?
-
Kod nas toga nema. Ja idem redovno na UZV i kontrole, beba super napreduje i čak je i naprednija u odnosu na moje tjedne trudnoće. Sve su joj mjere super i ne vidim razloga da se brinem. Daj Bože samo da ja izdržim bar još 6-7 tjedana pa da odahnem :-)
-
cao cure moje,evo danas ja preziveh pregled kod gin.Morala sam popiti normic od 5mg al opet tlak skocio 165 sa 93 a prosli put 175 sa 105.Beba je super,isto lijepo napreduje,tjedan dana vise nego sto treba,sad sam 27+1tj i ima 1270kg i 30cm.Hvala Bogu nemam gest.dijabetes pa ne moram na dijetu.Snimali smo UZV na kasetu pa sad kuci gledam.Svele,nemoj se nervirati,ti pijes male doze,bice sve ok,pa dobro,ici ces cesce na uzv i gotovo.
-
Mala P., drago mi je da je pregled prošao ok i da beba fino raste :-)
I ja sam večeras u dr i nadam se dobrim vijestima. Javim kako je prošlo!
-
Evo da se javim i ja...bila na pregledu i malo sam otvorena pa moram miirovati. Sad sam 29+5, beba 1788g. Molim Boga da preguram bar još 6-7 tjedana pa onda veselje :-)
-
super,vec velika beba,da ne daj boze krene,bez problema bi je rodila al ipak bolje nek je jos kod tebe.
-
cao cure,opet sam danas sva nikakva,morala sa opet normabel popiti,al slabo pomaze bolji bi mi bio helex.glava me stalno ziga,srce lupa i imam jos 2,5mj do kraja i sto se kraj blizi ja sam sve nervoznija,ne znam sta da radim.ja bi najradije pila AD al ce sigurno imati nuspojave i treba mu bar 3-4tj da pocne djelovati,al mi je bas tesko,ne mogu se smiriti.Koliko vi cesto uzmete normabel?Jel svakodnevno ili jednom tjedno?Dok.mi kaze da jos malo trpim a to nije malo to je jos skoro 100 dana pa da popizdim(izvinite)ljuta sam na samu sebe i sto ne mogu jos malo da i izdrzim,stalno zamisljam bolnicu i sve ono pred porod i da puknem od muke a neda svakodnevno helex nego po potrebi a meni je potreba svaki dan.sad sam u 28tj,beba je ok. Sta vi mislite?Dal da pijem nornic pola od 5mg svaki dan?Helpppp!!!!!!!!!!!!
-
Evo i mene,presla u dr stan pa do interneta mogu samo preko telefona mm.Meni je isto tesko ,ne pijem nista 1oak dana,al kad moram sama u taxi uc odmah mi svi simptomi dodju.Kad mi je muz tu skoro nemam problema,izgleda ima neki terapeutski efekat na mene:-),al nisam samostalna ,to me izludjuje.
Geneticarka nas je pitala da sami odlucimo sto cemo,samo me uplasila,kao da ja ne znam da tbl nisu zdrave za bebu.Pa ja da znam da ce se meni anksioznost povuci,sacekala bih sa trudnocom.
Koliko ja znam m.panicarka,ti mozes dijazepam u 3.tromjesecju,kod nas ga daju protiv kontrakcija materice.Mada uvijek je lakse kad se o drugome radi ,a kad smo sami u pitanju nije lako donijeti odluku
-
hvala svele,vidjecu sta cu da radim,AD su zadnja opcija,ppopicu taj normic i tako al bas mi je kriza.Ma totalna ludaca.
-
Probaj izdrzat samo s normabelom,ako ne mozes nadji novog psihica mozda bude malo opusteniji.
Znam da ti je tesko al nije mi jasno i normabel i xanax su sedativi,pa djeluje li uopste taj normabel,jer se svi zale na njega,jel on slabiji od xanaxa
-
kazu doktori da je taj tzv.trudnicki normabel od 2mg malo jace od kamilice,tako za pacijente kao sto sam ja,koja kad je uhvati nervoza ni 10mg mg nije dovoljno,je jako slabo.Zbog strahova i tjeskobe je bolji helex al neko kaze da je stetniji od normicA.Ma ne znam,znam da je najbolje nista.Svele,ja cu probati da guram sa normicima pa kako mi bude,danas mi je malo bolje.A Teica se nije dugo javljala,mozda na godisnji otisla?A i druge cure nisu bas aktivne,samo ja ,Svele i Snovolovka,hahahhaha