Beilana,sretno!!!
Printable View
Beilana,sretno!!!
Beilana sretno!!!!
Beilana, još samo dva sata i Hello Kitty je u tvom naručju! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za najljepši susret!
Beilana želim ti čim brži i što bezbolniji porod, da sve prođe odlično i da se ti i tvoja curka brzo mazite i uživate u upoznavanju!!!!!!!! Sretno!!!!!!!!!!!!!
Angel bravo za gemine!!!!!!!!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da mala srca hrabro kucaju!!!!!!!!
Ja ko marsovac upadnem svako mjesec do dva pa ponešto pohvatam. Ovaj put vidim vijest koja me jako razveselila
CRVENKAPO čestitam od srca i nek bude sto bezbrižnije. Ma bas me obradovalo
(pratim ja vas sve i kratko ću vas sve pozdraviti
jučer sam nažalost pokopala svog dragog tatu :cry::cry: pa nisam puno po forumu)
beilana draga sretno od srca i da sve prođe što manje bolno i uredno!!
ostalim trudnicama mirne trudnoće do kraja i bez stresova :* svima
dobro jutro.
blekonja moja sućut :( drži se.
nadam se da će nam se beilana uskoro javiti!
Blekonja moja sućut:-(:-(
blekonja moja iskrena sućut :love2:
blekonja iskrena sućut :love2:
blekonja moja iskrena sućut
beilana svi očekujemo prvo javljanje hajde ženo !!!!!!!!!!!!
mi smo vam sinoć odradili famozi 4D i glavno sve je ok, sve mjere kako treba, beba raste kako treba već je buca na 900g hihih al nije neka pozerica (valjda na tatu) sva se skupila čuči a glavu nekak na stranu naslonila i nikako da nam glavicu okrene...al tata je vidio obraščiće uši čelo i da MA SVA JE NA TATU HAHAH uglavnom mirnija sam sad,,,,i da malo sam poharala baby odjele :-)
ajme blekonja sva sam protrnula kad sam vidila sta cure pisu , nisam odmah znala sta je ....pomislih na jos gore ( naravno da je i ovo tuzno i tesko ) moja sucut :love2:
Blekonja, moja sućut..
Beilana, da nam se uskoro javiš sa lijepim vijestima!
Bila sam danas, samo smo radili ctg. Još tjedan dana pijem Nifedipin i mirujem, a nakon toga mogu bit pokretna! Konačno sam dočekala!
blekonja iskrena sućut! :cry:
beilana nadam se da uživaš gledajući i grleći princezu pa si zaboravila na nas znatiželjne :-)
Jel imao netko možda susret sa bakterijom beta hemolitički streptokok u trudnoći? Meni je tek sad otkrivena u 23 tt pa me zanimaju iskustva ako ste ih imali?
www.zdravljeizivot.com › ... › mr. sci. Darko Husar dr. med.
mimi, vidi ovaj linkić...
Mali Mimi moj nalaz na to treba biti gotov drugi tj. znači vadila sam ga pred kraj trudnoće. bitno je da na porodu kažeš za njega jer će ti onda dati dozu antibiotika da ne zaraziš bebicu. on inače izaziva meningitis. no nemoj se brinut. čula sam da su žene i bez antibiotika rodite i bebi nije bilo ništa. ali ipak treba reći na porodu. i to bez obzira hoće li ti ginić sad dati terapiju ili ne. tako su nama rekli na trudničkom.
zubic znam kako ti je :) još malo izdrži pa u šetnjice!
Mali Mimi napisala sam ti opširnije i na drugoj temi (betamemolitički streptokok) na kojoj si pisala, ja sam ju liječila u 36tt i sve je bilo ok.
Trudnice moje drage, čuvajte mi se i primite puno pusa od mene i moje curke :kiss: :love: (čitam vas brzinski i trudim pratiti, ali slabo vam pišem)
Ako je u urinu, onda je ima i u brisu (tako su meni bar u bolnici rekli, i tako mi je i bilo....)
ja je nikad nisam imala u urinu, ali u brisevima se vukla godinama... crvenkapice, nemoj se brinuti - sigurno si obavila briseve i ako su ok, nema brige. napravit ćeš bris međice na BHSB krajem trudnoće da se zna je li potrebno pri porodu davati antibiotik i sve će biti ok. ta bakterija zapravo predstavlja određeni rizik pri porodu, ali ako se da terapija, nema problema. a u velikoj većini slučajeva nema problema ni bez terapije. vjerujem da si u panici zbog svega što ste prošli - drži se...
Blekonja, žao mi je, draga :(
radila sam briseve krajem 1 mj. i planiram u 9tj opet,
tj. na sl.gin. pregledu
ja u biti planiram briseve radit u trudnoci 3x a UK svaki mjesec dana a i CRP od 12tj svakih mjesec dana
ali opet kontam ( strah ) sto ako bestija cuci negdje di je ne mogu naci, dođe npr. od jajovoda ili je vec u maternici i tako ja kontam i kontam :roll:
Crvenkapice shvaćam da si zabrinuta ali probaj se malo opustiti nije ti taj svakodnevni stres dobar u trudnoći, šta ti je dr. rekao za štitnjaču jel to uredu?
Ja sam radila sad te briseve iz rodnice jer imam stalno neki iscjedak i svrbuckanje i peckanje (mislila sam da je candida) ali izgleda da je nešto drugo bilo i nije mi baš svejedno čitam iskustva koja nisu baš bila pozitivna ali nadam se da će otić s terapijom, kontam bolje da sam i sad saznala nego da nisam uopće
Tsh 3.45 je dr ok
Gleda se ft4 on je bitan u trudnoći eto.....
nije isto, željkice - u trudnoći je bitnije kontrolirati fT4.
crvenkapice, ja bih potražila drugo mišljenje oko tog TSH. u trudnoći inače zdrava štitnjača ode u blagu hipertireozu, a kod tebe je i uz terapiju TSH preko 3. mislim da se sad ipak ide prema tome da se (u postupcima, a i pogotovo u trudnoći) TSH drži na oko 2, a ne samo unutar referentnih vrijednosti. možda griješim, ali koliko vidim, većina dr-a ipak razmišlja u tom smjeru...
Slažem se s frkom,ja sam svako toliko na kontroli štitnjače,prošla sam već dosta doktora i svi su mi rekli da sad prije ivf-a a pogotovo kad budem trudna da ćemo tsh držati ispod 2.
curke, beilana je rodila u 15:15 malenu tenu, čestitati joj možete ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/80165-b...71#post2409471
ništa meni više nije jasno ja već godinama kontroliram štitnjaču uglavnom tsh,sad sam vadila hormone i tsh mi je povećan pa su mi vadili i t3 i t4 koji su uredu,odmah sam išla kod endokrinologa i povećala mi je terapiju al nije ništa spominjala taj ft4??
crvenkapice ko ti je reka da ti je tsh uredu mpo dr ili endokrinolog?
sad čitam nalaze i vidim da traži ft4,ah ja!!!!!!!!
čestitke na Teni! uživajte!
3 dr mi rekla da ne treba jača doza od 25mg
Dr.p
Dr.r
I još jedan endokrinolog u bolnici koji me je nalijepio što će meni euthyrox što to pijem kad je sve ok
Dok je u granicama normale do 5 znači ne treba jača doza.eto šta ću? 3dr vele ok je dok je ft4 ok
Onda primer gabi di je isti dr r. Povisio dozu na 50mg čim je došlo do 3 .nemam pojma šta mislit više
Hm Crvenkapice ovako je meni rekao endokrinolog jučer vezano za granični FT4 da je to OK dok god je i TSH tako dobar (meni je bio 1,4) ako bi TSH počeo rasti onda bi mi digli dozu a FT4 da mora u 3 mjerenja biti ispod granice da bi digli dozu, jer ti hormoni šetaju inače svaka 2 sata može biti druga vrijednost, a on bi trebao biti duže vrijeme ispod granice da bi naštetio bebi.
Meni je ft4 15
Znači odlican
Jedino ukupni došao do granice a dr veli to raste u trudnoći i to je ok
ja sam bris na streptokok b radila u 34tt, moj mpo dr ga obavezno radi i radi se uglavnom u tim tjednima pred kraj. osim cervikalnog, bris je uzet i iz debelog crijeva jer je streptokok stanovnik crijeva.
Što se tiče TSH, ja inače nemam problema, ali mi je u trudnoći odmah nakon pozitivne bete skočio na 5. Stavili su me na euthyrox 25 mg i ta mi je doza ostala čitavu trudnoću jer je vrijednost stalno bila ispod 2,5 (dr. nije preferirao da bude veća vrijednost od te u trudnoći). ft 4 mi nisu ni kontrolirali (ne znam da li zato što inače nemam problema sa štitnjačom)
venddy a jel ti bio pozitivan ili negativan nalaz?