Inesica prvotno napisa
a ne, ne bojkotira ;-)
Smizla ti ima oko 5 mjeseci. prva i osnovna zadaća tvog mozga je hraniti smizlu i održavati mater koja treba hraniti smizlu. period sa malim djetetom (tijelu 5 mjeseci nije puno), neredoviti san, moguće i da si sa takvim ritmom i nervoznija. to su mozgu znakovi da si u 'kriznom periodu' i ono će raditi sve, baš sve da osigura da kalorije idu unutra, a ne da se troše. žudnja za slatkim jako lagano dolazi ako smo neispavani, stresirani, umorni. ako smo takvi, mozak hoće drugi dan osigurat dovoljno energije, kakve-takve, ne bi li preživio do perioda odmora. slatko (UH) je najbrži put do toga.
ja bi ti savjetovala, nemoj probat varat mozak. period sa malim djetetom nije trenutak za to. obično izgubimo. daj mu što traži. ali daj mu kvalitetno. naime, on ne traži samo energiju, on traži i ostale nutriente. makni kekse, žitarice i imaj pri ruci voće i još voća, orašaste, mrkvu narezanu na kolutiće (uvijek sam se smijala filmovima sa mrkvom, al otkrila sam da su KOLUTIĆI mrkve super. imaju šećera al ih dugo žvačeš pa ne utrpaš 3kg mrkve u sebe. 3kg jagoda mogu), nekoliko već skuhanih jaja u frižideru, jogurt. meso je isto recimo zasitno. kvalitetne masnoće (daju energiju). bolje sve to nego keksi/žitarice od čega se dobije samo energija.
od toga nećeš vjerojatno mršaviti ali će mozak manje žudit jer će dobiti i energiju i to brzu kroz voćne šećere i sporu kroz orašaste, a dobit će i hrpu drugih hranjivih tvari. definitivno ćeš biti i manje umorna.
30ds je za svaki dan. sorry al takav je. al je super, super što ti ide sve bolje. pa nastavi i sa tim tempom pa kad uspiješ ubaci na svaki dan. najteže je počet vježbat. i fakat je teško. čak i ako misliš da nemaš rezultata definitivno ćeš imat već neku formu i kad se stvari poslože (smizla malo naraste) moći ćeš jače krenut. to puno znači.
dugačke šetnje probaj ubrzat. barem neke dionice. trebao bi ti skočit hart rate na neki period da tijelo počne računat kao vježbanje. sve što preko dana radimo a da su nam normalni otkucaji srca, zapravo i nisu neko trošenje. mi se često umorimo ali tijelu je to normalno. naime mi smo napravljeni da se trošimo i da smo umorni. pa je cijelo to dnevno umaranje tijelu čak i laganica. ono hoće (i treba) malo jači tempo. napravljeno je za to da na duži period ima malo jači hart rate, pa da sa vremena na vrijeme ima ludi hart rate pa da puno vremena ima normalni hart rate. današnjim životom mi mu dajemo jako puno normalnog i to je to. mi se umorimo al ono zapravo ne.
ovo često ide u kompletu sa malom djecom. to je tako dok malo ne porastu. i nažalost, ne možemo puno promijeniti. dobro bi bilo dok god je takav period samo raditi što kvalitetnije možemo i time zaptavo napravimo puno. kvalitetne namirnice i umor se manje osjeti. time i stres, a time i glad.
a onda imamo i više želje za fizičkom aktivnošću.
ludi krug:-)