Ček, kaj da mu dam samu ribu prvi put, bez ičeg drugog?
Printable View
Ček, kaj da mu dam samu ribu prvi put, bez ičeg drugog?
riba i riža? Ta mi kombinacija ne bi pala na pamet, iskreno :mrgreen:
Kad može bakalar?
E posljedice mog odgoja..kod nas se ne jede riblja juha :srami se:
Al zato fis, pogotovo onaj koji radi sveki.. mmmljac (muz mi slavonac)
A u sushi se nisam zaljubila (iako frendica kaze da zna super mjesto pa nas sve mora voditi :) )
Ok isprike na offtopicu :)
Nisam se ni usudila :)
20min je uzivao,a onda mu bilo dosta
Hm...ja nisam znala za dobrobiti chia sjemenki. Smiju li to djeca i od koje dobi?
Mislim da idu od 7 mjeseci
Evo jednog trtaroša koji sve miksa (i miksat će svom djetetu do srednje škole:roll:) sa glupim pitanjem:
dati komad kuhane ili sirove jabuke?
Ako odgrize komad odmah pecati van iz usta ili šta?
Napomena: dala sam mu onaj rižin stiropor i od panike pecala odmah van ono što je jadan uspio poglodati.
Jaoooo:drama:
innu :lol:
Možeš i skuhanu a možeš i sirovu. Zapravo, bolja je sirova, jer od kuhane nikakve koristi, kuhanje uništi sve vitamine u voću.
Znači oguliš jabuku, neka bude malo tvrđa i daš djetetu da uživa. Vidim da su nam malci iste dobi, moj ima već velike sve predje zube pa još uvijek nije uspio odgristi veliki komad, nego ju gloda, a ako i odgrize veći komad onda ga žvače jer je skužio da se veliki komadi ne gutaju nego žvaču, ko što svaka beba skuži :)
Kako bebi dati jaje odnosno žumanjak? Sam ili s nečim? Znam da treba jako malo dat u početku.
kuhaš tikvicu i umiješaš žumanjak
ili u bilo koju juhu
ili skuhaš utvrdo i pomiješaš s vrhnjem ili nečim, da ne bude presuho
Ja sam dala 2 dana po četvrtinu, 2 dana pola i 5. dan cijeli, tvrdo kuhan. I nisam miješala žumanjak u hranu jer nikad nisam mogla biti sigurna da li će ponuđeno htjeti jesti, a htjela sam da napravimo kontinuitet žumanjka 5 dana. Pustila bih žumanjak sa strane i, pomalo, sa svakom žlicom kaše, dala i komadić žumanjka.
Hvala .
baš kad sam se ovdje pohvlila curka počela štrajk. ima 8 mjeseci i jedv smo došli do desetak poštenih zlogaja i sad već danima ništa. jedan dva zalogaja rukama žganaca ili žličice mesne juhe ili griz jabuke i to je to. inače je velika beba ima oko 9kg ali me brine da joj ne uzmanjka vitamina željeza defakto samo cica
Možda zubi rastu, tada se zna dogoditi da jedu manje dohrane, a više cicaju.
mojoj se napokon nesto sviđa a to je ni manje ni više nego tikvica, eto samo da podjelim svoju radost.
Ni krušku ni jabuku nece a ni buću tako da cemo sad dva mjeseca jest tikvice :lol:
Mojoj danas prvi susret s bundevom. :)
Evo me sa vaganja. Malac je dobio 200 grama u 3 mjeseca i 10 dana.
Na sisi je stalno, ima 2 kruta obroka dnevno koja dobro pojede. Nije anemican.
Sta da radim? Da uvedem treci obrok?
(Ode edit)
Ima 9 i pol mjeseci.
Pedijatrica mi kaze da mu dam cokolino na vecer i da neka cijeli dan uz sisu jede nesto drugo.
Mislim da cu mu dat treci obrok, mozda malo podebljat ostale obroke..mlijeko necu izgubit valjda, po cijelu noc cica..
(Naravno da me sad brine i dal imam dosta mlijeka :gaah: )
uvedi treći obrok
neki UH
ali da to nije čokolino
palenta s povrćem
riža s povrćem
krumpir s povrćem
i gore malo maslinova ulja
Ma jasno da to nece biti cokolino. :roll: na nju..
Ovo sto si nabrojala inace ide za rucak. Da mu premjestim na veceru? Sta da ruca onda?
Mislim smislit cu ja, samo sam malo izvan sebe sad
Moj nece vise kasice s maslinovim uljem... jucer stavila,nakon par zlicica plac, a vidim da je gladan. Danas nisam stavila nista,super je jeo. I vec je bilo prije neki dan tako, slucajno nisam stavila maslinovo, pojeo sve u casu.
Ne stavim puno,al ocito mu ne odgovara, barem za sad,mozda je neka faza. Koje bi drugo mogla stavljati, ima 8mj?
Apsu i ja sam maloj uvela treci obrok sa 9 mjeseci
Nije bio cokolino :mrgreen:
Kombinacije kao za rucak, ali bez mesa
Em je anemicna, em je zgoljava
Ne znam, ja sam procjenila da je to za nju ok i potrebno
Cica izmedju obroka kad god zatrazi, i po noci
Osim sinoc, prespavala je do 5.30 bez budjenja :-o
Razmisljam i o nesto ranijem uvodjenju jogurta, al ne znam koliko je to pametno...
Bojim se da ne dobiva dovoljno mlijecnog, tj. mlijeka
A valjda posisa dovoljno
:ina niz:
Vrci, sve moje cure su papale maslinovo od samog pocetka, tako da ne znam
Mozda stavis previse, probaj 2-3 kapi
Danas ću probati dat oko 20h jer je dosta kasno jeo ručak. Baš me zanima kakva će biti noć. Ako prespava više od 3 sata u komadu, lupat ću se po glavi jer mi je dijete očito već više od mjesec dana gladno..
Joj daj...
Gle, meni niti jedna od njih tri nije pocela bolje spavati nakon uvodjenja vecere
Ovo sinoc je slucajnost, a i nisam sinoc uvela veceru
Kad dajete večeru, oko kolko sati?
Ginger,stvarno stavim malo malo. Al ono, ni meni bas ne smeka maslinovo :prigorka prava,daleko od maslina:
18-19h ovisi kad je bio rucak
Al ona ide rano spat, izmedju 19.30-20
Znaci ok je da dam u 8..
Vrci, gledam u jednoj tablici, od 6 mjeseci idu i bucino i konopljino ulje..
hahaha!
Ajde, ajde, sad sam se oporavila od šoka pa mogu dalje normalno razmišljat, neću više postavljat pitanja ko da sam nesposobna :D
Podsjecas me na mene kad sam u panici, sto je, otkad sam rodila, dosta cesto :mrgreen:
Jel s 10 mjeseci smije kefir? Jogurtom bas nije odusevljena (a bas ni svjezim sirom) a na kefir je jutros otvarala usta, dala sam joj pa je na kraju pojela pola casice. Moze to sad par puta tjedno?
Strah me da nema dosta mlijecnog, na izdojenom je, ja vec cesto pumpam u prazno, dobije mozda 4-5 dcl mlijeka, pa bi podebljala to malo.
Da rezimiram. Malac je zaspao nakon više od mjesec i pol sam u krevetiću, u 21h.
Prvo buđenje je imao u pol 6 ujutro.. Pocicao je svoje i nastavio spavat ko top do 9h. Ja sam naravno zaspala tek u 2 jer sam ga čekala kad će se probudit :roll:
Možda nije do hrane, možda je, al ja se stvarno nadam da je ova patnja sa buđenjem i plakanjem svakih sat vremena po noći, napokon gotova!