frka prvotno napisa
krasno, kapice!
što se tokolize tiče, stoji što Gabi25 kaže - skidaju s nje kad se prođe kritična granica i nema opasnosti za bebu. Kako je meni jedan stari dr. rekao kad su me skidali: "Vaše dijete se mora roditi živo i zdravo. I ZDRAVO!" Problem je što često "isprobavaju" je li ona još uvijek potrebna pa skidaju žene s nje u ranijim tjednima, a u velikoj većini slučajeva trudovi se vrate. Mene su 2 puta pokušali skinuti pa su me, kad su me ulovili trudovi, uvjeravali da je to normalna reakcija. Na to sam i ja "normalno reagirala" i malo se svadila :mrgreen: pa su me opet prikopčali. Naravno, svi ti silni lijekovi ne mogu biti zdravi i normalno je da ih i dr-i nastoje izbjeći, ali između izbora da me šopaju lijekovima i omoguće porod bliže terminu i rađanja bebe u npr. 31.tt, biram opciju broj 1. I ja sam čula da nema pomoći ako porod baš krene, ali mislim da tokoliza ipak sprečava trudove, a ne otvaranje. Otvaranje je posljedica trudova (osim u slučajevima kad je posljedica npr. infekcije, ali tada tokoliza ionako ne može pomoći), a tokoliza smiruje trudove u slučajevima u kojima to može. Imala sam cimericu koja je u 27. tjednu bila otvorena 3cm, ali bez trudova. Svejedno su je prikopčali na tokolizu i skinuli s 34tt. Nakon par dana je išla na pregled da vide hoće li je pustiti kući, a kad ono ona otvorena 9cm! Bez ijednog truda! Imala je ureaplasmu pa su pretpostavili da je ona razlog otvaranju (drage trudnice s ureaplasmom, nemojte paničariti - to je ipak rijetka pojava, ali zna se desiti). Ma čudesna je i zbrčkana ta trudnoća, a i naši organizmi - nema tu pravila...
Trudničice, svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bezbrižne trudnoće!