Palčice, pa to je očekivano, znači da si zdrava ;)
Prijavi trčanje, mene malo bole potkoljenice od 12 km otprije dva dana, mislim da je problem u asfaltu.
Printable View
Do prije mjesec - dva, vježbala sam poslije posla: u16:45. L. ima svaki dan "obaveze" od 6 tako da je ovo bila jedina rupa u rasporedu. Ali sam skužila da nije to baš neko rješenje. Naime, s vratiju bi "direktno" na vježbanje - ogroman presing da stignem odraditi prije razvažanja. Djeca luda.
Pa sam (na prijedloge s topika) pokušala ujutro, prije posla. Digla bi se u 6 i iz kreveta direkt na vježbanje. Naravno, ni to nije valjalo. Vratila se na popodnevno.
Pa sam se jednom slučajno probudila u 5, ničim izazvana. Sjela, popila kavu, pročitala malo knjige i zaključila da imam dovoljno vremena i za odvježbat. Pogodak!
Nova rutina je rođena: buđenje u 5:30, pranje zubi, kava+knjiga. U 6 počinjem vježbat. Ekipu budim u 7 tako da sve stignem po komodu.
Ima dana (otkad sam prešla na ovaj ritam svega nekoliko!) kad se ne mogu dignuti. Tada kako back up koristim popodnevni termin, onaj poslije posla.
Jutros speed 1.0. Još stretch i 4. tjedan fokusa je gotov!
Kad onda ides spavati? Ja ne lijezem prije ponoc-jedan.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Maruska, super! Sto citas? :mrgreen:
Ja sam jedno vrijeme isto vjezbala prije posla kad je mm isao ranije na posao. Sad idemo skupa i nervira me kad se muva :mrgreen: i prica o mamicu i halilovicu i dezulovicu... :lool:
10 i po, jedanaest.
Ekipa legne do 9 i po. Minimalne zahvate po kući obavim u peridou od 9 do 9ipo, tako da sam slobodna kad oni legnu.
Paralelno s novim ritmom sam s gledanja televizije prešla na čitanje knjiga pa i to funkcionira.
Trenutno: Voda, paučina.
Još lani sam prema onom vašem čitalačkom topiku složila spisak za knjižnicu. Pa se na Noć muzeja ponosno upisala u gradsku knjižnicu nakon, valjda, 15 godina pauze.:oops:
Sad se hvalim kako sam od početka godine pročitala 19 knjiga. Od toga 7 Harry Pottera. :lol:Kupila Lovri prva tri za Božić i baš poželila pročitat cijeli komplet. Lovru, naravno, ne zanima nimalo.
Citala sam to, dobra je.
Dodaj si kristiana novaka na popis, ja ga sad citam i malo je scary :lool:
A sad opet pricajte o vjezbanju :D
Anci,ti si meni super women!!
Posao,kuca,vjezbanje,citanje-wooow!!
Ja ti se divim,bez zafrkancije;-)
Milasova :)
Kad djeca porastu, lakse je. A i imaj na umu da ne trosim na vjezbanje vise od 30-40 min. Citam ujutro i u javnom prijevozu i na rucku pod pauzom :D
mamice, bravo!
samo sam škicnula što je mamica napravila, kasnije čitam i ostale
mamice :klap::klap: za hlače. baš me zanima koliko si izgubila :)
upravo sam otrčala 5,6 km, pejs 5'28''
to mi je najbrže do sada :)
Nisam sve radila. Radila sam ovaj ript i piramidu. I jos nesto ali me znam sto :lool:
Piramida mi je super, super!
Kavi, bravo za pace, sad vidim!!!
Inace, gamma je izgleda vise na snagu i ima puno manje cardia.
I tezi mi je TBC iz alfe i core cardio od ova tri treninga iz game koja sam radila.
Hvala Anci :)
Mene TBC dokrajči, ali doslovno. Zato me stalno bilo frka prelaziti na betu (kamoli gammu) jer nikako da u tbc-u ulovim njihov tempo.
Ubiše me sklekovi, ali nadam se da će nakon Insanitya ići bolje :drzisifige:
kavofob bravo :klap:
meni se svidja gamma, dosta cardia ionako odradim na insanityu pa mi ne fali.
danas pure cardio i max recovery, sutra vjv rest day. a sad odo zamisit sirnice :mrgreen:
poslin toga se nadam citanju
Joooj, i ja sam knjigofil i svaki dan se trudim pročitati barem 3-4 stranice neke knjige, ako ništa prije spavanja. Održava mozak koliko toliko svježim :mrgreen:
A sada da prijavim da sam upravo došla sa skoro dvosatnog vježbanja, trener me je nemilosrdno zgazio :mrgreen:
Pijem svoj zasluženi shake sa bananom, odoh pod tuš i na spavanac, neka mišići rastu. Sutra ujutro u zoru krećem na malo planinarenja, jedva čekam cardio u prirodi :-)
Dvije stvari ljepše od uskih hlača:
1. potpuno me je prošla ovisnost o hrani i nemam niti najmanju želju pojesti pizzu ili kutiju keksa, ali zato se veselim svojoj salati i zelenom čaju
2. mislim da me hvata totalna ovisnost o vježbanju, iako tijekom treninga poželim ubiti trenera na najokrutnije moguće načine, već dok se dovučem do kuće i počnem mutiti shake, poželim još. Je li to autodestrukcija ili što? :mrgreen:
Ostajte mi zdravo, čitamo se sutra! :heart:
hehe to je ta ovisnost mamice :)
i ja na trenutke pomislim sta meni ovo triba?! ali nakon sto je gotovo mogla bi jos.
kad si vec spomenila salatu, danas sam se skoro udavila salatom za ruckom. a samo je mali bio samnom. jedva sam prodisala o.O
Mamica,odlicno!!!
ja upravo pojela punu zdjelu tjestenine sa piletinom i tikvicama i to nakon shakea od banane i wheya..
Za dorucak-4 snite kruha sa svjezim sirom i.domacim pekmezom
Rucak: papaline sa krumpir salatom.
Desert: sladoled king neki novi.okus..
Eto moj meni,tako odprilike izgleda..
Danas bas nisam zadovoljna treningom pa cu sutra u teretani sama slozit nesto
Uglavnom
1 min.veslanje
1 min.situps
1 min.walking lunges
1 min.ring row
1 min.push press
1 min.swing
1 min.sprint
I tako 2 runde..
Meni prelagano..
Zato sutra pravac teretana
Kavofob,bravo!!
,
danas brza šetnja od sat vremena i W11
Sad da se sjetim što sam sve pročitala a nisam dala svoj osvrt :-).
Vježbanje, hrana, san, ovisnost o vježbanju ...Nakon vježbanja nemam potrebe za hranom, a i mogu puno duže ostati budna. Ovisnosti o vježbanju nemam, kad odvježbam nemam želju za još :mrgreen:
Vidim da neki čitaju u javnom prijevozu, meni je baš žao što i ja ne mogu. Kad su me na poslu preselili na novu lokaciju morala sam se prebaciti na javni prijevoz i jedina mi je utjeha bila, ajde tih 40 minuta što ću biti u tramvaju barem ću iskoristi za čitanje, kad ono šipak, zaboravila sam da je meni muka i ništa od čitanja. Na kraju sam odustala i prebacile se na dio autom, a zatim 20 minuta pješice. Ili unazad dvije godine većinom biciklom osim u zimu.
laramama ni ja ne mogu citati dok se vozim, uvik sam zavidila onima koji mogu!
MB, imaš novi avatar :zaljubljen:
Što se čitanja tiče, ja sam pola od onoga što sam pročitala, pročitala u javnom prijevozu (i ginekološkim ordinacijama zadnjih deset godina). Čak sam i dobar dio ispita spremila u tramvaju :mrgreen: Nadala sam se da ću sada doma moći čitati, ali šipak, nakon nekoliko redaka mi se sklapaju oči pa ništa od toga, uopće ne znam što pročitam.
Kavofob, pejs ti je super, nadam se da nećeš zbog današnjeg trčanja biti preumorna u nedjelju. Mislim da možemo ciljati na 5:35 ako bude išlo :)
he, kuc-kuc, eto mene opet u ovom smjeru. sjetim vas se često, ali već duugo nisam posjetila. voljela bih ponovno učestalit s dolascima i prijavcima, falite mi :yes:
ja pomalo vježbam, nije onako stabilno kao prije, ali dolazim polako k sebi, onaj šok na poslu me prilično unazadio. ali ok, dala sam si vremena. sad vježbam laganije, tipa stavim si 30ds od jillian, i to prvi tjedan, i onda sam si sva fora kako sve mogu kulerski odraditi 8-)
kile i odjeću bolje da ne spominjem. ali doći će i to. valjda..
Mene je tu spašavala varijanta skinuti audiobook u mp3 formatu na mobitel, slušalice u uši i uživancija. ubrzo sam slušala knjige i za vrijeme kuhanja, slaganja veša, šetanja pasa,.. nije lako naći besplatne knjige za download, ali ima ih :mrgreen: (na engleskom)
acqua, samo se ti nama vrati na redovna javljanja :love2:
kavi, iha koji pejs!!! :klap:
larmama, meni se želudac okreće čim spustim glavu ili sjedim iza u autu i okrenem na sec glavu. Odmah. Odvratno nešto...
MB, odličan avatar!!
Milasova, pretpostavljam da je to bio onaj King s višnjama.....probala sam ga onaj dan kad sam tugovala jer smo malu odveli nonićima na more :roll: odličan! Obožavam spoj kiselo-slatko. Kako je tebi sjeo? Btw. ostatak prehrane je skroz ok. Ženo, same pohvale: za trening, silne sate u šetnji uz dojenje i neprospavane noći :klap:
ja se sad obučem i krećem na long bike. Valjda me neće kiša oprat, al ionako kad krenem, ako me i opere.....
Ja se izvagala i mal nisam u nesvijest pala. 79.5!! Kilo i pol više!!
Brže sam dograbila metar i rezultati su slijedeći:
Bokovi -3 cm
Struk -6 cm (!!!)
Prsa -2 cm
Vrat :mrgreen: -1 cm
BF 32% (healthy range)
Barem nešto :mrgreen:
Zaboga danci, subotom treniras u 5 i po :drama:
No, potpisujem te za sve receno za milusovu, ja sam stvarno impresionirana.
Aqua, welcome back! A sad malo predji na level 2 :mrgreen:
I meni je muka ako citam dok vozim, cak ako uopce koristim mibitel u tramvaju. No zato sam procitala po 52 knjige na porodiljnima a citala sam iskljucivo dojeci :) trenutno 1000 zarkih sunaca a nakon toga me ceka meni draga martina mlinarevic sopta i Neprocjenjivo
Idem odcupkat cardio a mozda dodam i ab intervals (obozavam taj trening!) pa onda na posao :(
Ali ipak meni tu nešto ne štima, konkretno bojim se da je u trbuhu problem. Čini mi se da nešto radim krivo, a ne znam što. I nemojte mi s onom pričom "mišići su teži od sala" jer je nemoguće da imam 80 kg mišića, hvala lijepo!
Možda vaga ne valja...
A i glavno da centimetri idu dolje, da se oblik mijenja.
Mene dočekalo'mokro' jutro. Čini se da ništa od planiranog izleta.
Nakon kave - tbc.
Mamica vjeruj hlacama. Vaga je precjenjena stvar.
Aqua sto se dovodilo na poslu? Moze pp?
J
Sinoc W 7, danas W8, sutra C 2, a onda na treci mjesec BR. Jupiiii jeeee.
Nemojte mi odavati sta me ceka. Ok znam za most.
Ja sam prije gutala knjige, al od kako imam djecu zbilja me sram napisati broj knjiga koje procitam godisnje. Ne mogu se skoncentrirati, a ipak kad uhvatim knjigu ne pustam.
ja sam jučer rasturila. i sad sam tak lijepo usporena i gladna, ma ono milina osjećaj. ko god što hoće od mene može dobiti samo da me ostavi usporenu.
jučer:
- odlopatala zemlju u vrteku pri kući (MM se malo zeznuo u mjerama)
- ipak odlučila otić na raniji termin treninga i kako sam kretala nešto kasnije, pedalirala ko blesava U .... vjetar
- na treningu testni dan i popravila svoj rezultat od prije nekih mjesec i sitno. no lako za brojku, ja bila zadovoljna što sam cijelo vrijeme držala ritam (7 minuta: burpee, box jump 40cm)
- vratila se doma bicom živa i sa većim djelom puta vjetrom u leđa. e bome sam ga zaslužila :-)
danas nema vježbanja. 5 dana treninga i 180km biciklom je čist ok da danas mogu zujat. i sutra više manje. planiram zaletit se na jedan krug po šumi (6,5km) gdje ili samo hodam ili kombiniram hodanje/trčanje/neki trening. sutra bi samo malo trčala da vidim jesu li potkoljenice došle sebi. i prošetala se. i onda na 'veliki' vrt što već treba :-)
i sljedeći tjedan ispočetka, u planu 2x bicikl umjesto 3
koja se dotakla ovisnosti o vježbanju :mrgreen:
mamice, ti si se krenula navlačit, jel'da?
ja bi valjda mogla slobodno započet sa 'dobar dan. moje ime je ines(ica) i ovisnica sam o vježbanju već neko vrijeme i ne želim se izlječit'
ok, ja imam dva elementa o kojima sam ovisna. 3 zapravo:
- jako volim pokret, odnosno tijelo u pokretu. volim osjetit kad koji mišić radi, kad ne odradi kako treba pa ić popraviti. 100% uživam u onim krajnjim točkama kod vježbi, pokreta. recimo, kad trčiš pa prođeš cilj, burpee onaj skok kad se izduži tijelo, naskok na nešto pa kad amortiziraš i zaustaviš se, bilo kakvo podizanje nečega kad završiš pokret i stabiliziraš tijelo.... eto, to su mi gušti. i preduvijet za njih je dobra forma izvođenja vježbi i zato ja znam neki put drvit po njoj :mrgreen:
- jako volim osjećaj u vježbanju kad dođeš do točke da ti tijelo daje signale za otkazivanje ali ti ga i dalje možeš gurat. i guraš. uf, toga nema puno i često ali je odlično. ne smije niti biti često jer to nisu zone koje su za svaki dan. pregoriš ako je prečesto.
- jako volim osjećaj nakon vježbanja. ovo danas u jutro recimo. i moji doma isto vole taj moj osjećaj. inače ludim po kući. volim kad me pokret uništi više nego pi.darije koje nam se gomilaju kroz život. neki put mi se čini kako time zeznem i sve te gluposti, brige. moja kontrola! ako me nešto treba uništiti onda ću ja odabrati što će to biti.
cure sa malom djecom. to je jedna skroz druga dimenzija. konstantno žongliranje vremenom i mogućnostima. znam. ja ne vježbam od sad. kad sam krenula, najmlađa mi je bila mala. sad više nije i mogu skoro što hoću. sve tri su dovoljno velike da mogu svašta iskemijat. školarkama se škola posložila u isti turnus, aktivnosti su u našem malom gradu i to bitno olakšava cijelu priču. i ovo razdoblje mi traje negdje do jeseni. onda će biti možda malo drugačije ali se i dalje nadam kako ću uspjet kemijat još jednu godinu. e onda, ne znam što me čeka. ali sad kad imam priliku, koristim je maksimalno. najbedastiji osjećaj je kad skužiš propuštenu priliku. e pa, ovo sad ne puštam kud god da vodi. tako da, djeca rastu, životne obaveze se mjenjaju, samo treba iskoristit priliku za ono što nam je važno. OK, neki put treba i malo promjenit tok i vodu natjerat na svoj mlin. za što god da nam je bitno.
Joj, sto je meni bilo tesko citati tu knjigu :(
Ali jako je dobra.
Ja cu danas vjerojatno odmarati jer sam vjezbala svaki dan. Pa bih sutra nastavila.
Radovala sam se trcanju, a kisi se nadala tek poslijepodne. Kad eto, pada!
Milasova, sve je odlicno, vise ne znam jesam li napisala! Ja sam zadivljena tvojim treninzima!
Mamica, kaj te briga, cm idu u minus? Jesi u pms-u, ja budem teza kilu prije nego dobijem menstruaciju.
kako misliš da radiš krivo?
inače, ja znam da mišići jesu teži od sala ali ruku na srce, a i ovdje smo već zaključili, mišićna masa ne dobija se samo tako.
meni su ovdje bolji pokazatelj centimetri.
no, o kojem vremeskom periodu usporedbe se radi?
jesi pisala negdje pa mi promaklo? ako je mjesec dana, zapravo i nije to tolko puno jer u jednom mjesecu mi izmjenjamo naše neke cikluse. i onda ovisno kad kako mjeriš
Mamica, da stignem, sad bih trazila svoje postove na ovoj temi... Uvjerena sam da sam imala manje kila. Mozda cak 56. Jedno vrijeme sam imala i 54 kad sam isprobalavala paleo.
Sad imam 58 :lool: i osjecam se super! Malo su mi noge ojacale od trcanja, ali u trbuhu, struku sam definitivno uza. A jaca :kul:
i joj, sad su opet meni brojke na tapeti :mrgreen:
i zašto ja volim trenirat tu gdje idem? pa eto, uopće ne postoje 'instrumenti' koji mjere ikoju takvu brojku. postoje satovi (štoperice) i vlastito znanje brojanja do nekog broja. i samo nas se nastoji 'navuć' da budemo redoviti i vježbamo po ps-u
Imam pauzu izmedju cardia i absa pa da napisem, ja imam vise kg nego prije godinu dana a manje cm u struku.
Idem dalje :sizif: