Slazem se sa curama. Ja od 12js imam 2 blastice. Nitko nije ni dovodio u pitanje da ne bi isli na oplodnju svih 12.
Printable View
Slazem se sa curama. Ja od 12js imam 2 blastice. Nitko nije ni dovodio u pitanje da ne bi isli na oplodnju svih 12.
Opet ja... Da li je netko imao menga bolove i u ledima,a da je bio minus? Puno mi se tu pozitivnih javilo
Zivcana sam za popizdit, valjda jer sam se ponadala. Sve pomalo bolucka
Vrci i sve druge cure ~~~~~~
Fusa, cure su ti sve rekle - sve jajne stanice koje dobiješ neka idu na oplodnju, odnosno ako dobiješ više od 12 js, neka samo broj iznad toga ide u zamrzavanje.
Pitanje je koji je razlog da prof. S u KBC Rijeka pacijenticama sugerira oplodnju manjeg broja js od 12 maksimalno dozvoljenih? IZ kojih razloga nju brine da bi neplodan par mogao imati koji preostali zametak u kriopohrani? Je li ona svećenik ili liječnica? Je li njena dužnost propovijedati ženama u postupku o takozvanim viškovima embrija ili učiniti sve u skladu s pravilima medicnske struke da neplodan par dobije dijete?!
Ma, upravo je ovo nevjerojatno...
Uostalom, u hrvatskim bolnicama, stimulacije su prilično mršave, tako da većina parova rijetko ima pokoji zametak za zamrzavanje.
O ovoj problematici smo već prošlih godina pisale na temi "Potpomognuta u Rijeci". Pacijenticama je čak bez njihovog pristanka, oplođen samo manji broj js, daleko manje od 12 dozvoljenih, a ostale js su smrzavane. I naravno, nakon odmrzavanja većina jajnih stanica propada, oplodnja je rijetka.... A žene umjesto da imaju transfer zamrznutih embrija, moraju ponovno u stimulaciju...
Ja citam ovo o toj dr. i ne vjerujem svojim ocima :shock:
Imamo vec 4 godine temu:
http://forum.roda.hr/threads/80273-K...te-li-smrzlica
Tko ima potrebe, na vec prilicno velikom broju postupaka, može vidjeti koliko zametaka za zamrzavanje se dobije u postupcima u bolnicama.
Uglavnom, stimulirani ciklusi zavsavaju s malim brojem js i rijetko kojim zametkom za zamrzavanje...
Pa, nije kasno da se preda služenju u samostanu, a humanu reprodukciju prepusti onim liječnicima kojima je medicina i pomoc pacijentima ispred osobnih uvjerenja i svjetonazora.
Cure od ❤️ hvala! Malo mi je bed jer sam pitanje postavila tu, ali na ovoj mi se temi cini da su sve cure koje su prosle stimulaciju pa iz iskustva znaju sto je najbolje. Čekalice nemojte se ljutiti sto sam vam tako upala
Draga Vrci, ja sam dan prije no što sam napravila test (koji je bio negativan) previjala od bolova. Nešt poput jakih menstrualnih bolova ali opet puno žešćih. Čak sam se i onesvijestila u krevetu što sam mislila da je nemoguće. Nisam mogla hodati, probadalo me ko da me netko pika sa iglama u maternici i leđima. Strašno nešto! Dakle, sljedeći dan (mislim da je to bio 11 dnt) je test bio negativan a beta sljedeći tjedan pozitivna.
Nadam se da sam ulila malo nade. Sretno!
Mene plaši što mi većina bolova nestala. Rijetko sad kad nešto osjetim.
Znam da nije pravilo, ali nisam više pozitivna :(
Vrci,ja sam imala preko 30 transfera i u zadnjem uspješnom nije bilo ništa bitno drugacije nego prije.
Tamo oko 4-5dnt sam imala pms bolove koje sam znala imati i u neuspješnim postupcima,grudi ništa..
Držim fige :)
Ma znam, i ja prvi puta kad je uspjelo nisam imala baš ništa ništa od simptoma. Ali tad sam već od 6-7 dnt imala pozitivnu lh i na 12dpo pozitivan test... znala sam da je dobro
Vrci svaka trudnoca je drugacija. Od srca ti zelim da je uspjelo!
Evo da javim, danas prema punkciji 6+1, bila jutros na uzv, EO 2mm, kčs poz, sve ok izgleda :-)
Jucer sam malo smedjarila pa sam se jako prepala, ali danas se smirilo i dr ne vidi izvor.
Bravo bubekice čestitam, ne brini za smeđarenje i ja sam ga imala na početku trudnoće!
Sretno dalje!
Imam plus, sad na test od 25... 6dnt danas
U soku sam skroz na skroz i krece novi veeeliki strah
Bravo Vrci ,baš sam imala neki dobar isihećaj u vezi tebe..:)
Bubekica,čestiram na srčeku!Neka bude sve školski do kraja!
Nemam kineza [emoji38]
Beta u cetvrtak. Uf frka me da ne bude biokemijska...
I dalje povremeno pikanje u grudima i kad dulje hodam leda i trbuh
Kao i prvi puta,dobila sam herpes na usnici...i sad si ne smijem nikak olaksati. Ima neka savjet?
Vrci, cestitam!!
Drzim fige da beta potvrdi test!!
Namazi herpes sa tekucim puderom.
I tako svaki dan...nakon 2-3 dana se osusi.
Ma vrci ja sve nekako cekam da javis plus :-D super, nadam se velikoj beti! To je vracena jedna blastica?
Sto se herpesa tice - mislim da bi smjela koristiti flastere, compeed i slicno, koji su bitno blazi, a sprjecavaju sirenje herpesa. Ja osjetim cim herpes krene, stavim ih i ne dobijem cak mjehure. I osigurava da ostane cisto podrucje.
A nije ti herpes tako los znak, ocito je beta vec krenula s promjenama po tijelu :mrgreen:
Da, jedna blastica. Jos jedna je na ledu :)
Znam da ne smijem virolex i herplex i te kremice,za drugo ne znam. I prvi puta mi isto izbio, valjda pad imuniteta.
Znaci ona bol u trbuhu i ledima od petka do jucer ujutro bila implantacijska.
Sad me strah biokemijske il blighteda...uf
Vrci - čestitam!!!!! Sretno dalje i samo pozitivno, korak po korak :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
vrci cestitam na plilusu. drzim fige da beta potvrdi! samo pozitivno!
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Hvala :)
Nekako sam sad pozitivna, vjerujem u betu. Pa sto bude
Vrci: cestitam od srca!!!!!!
Vrci cestitam!!!!!
Vrci, super vijesti!
Vrci cestitam :)
:-DVrci cestitam!!!
Nekako mi je zao razbit ovo veselje i prijavit betu 0,8. Opet nista.
Vrci tebi cestitam! Budi optimisticna. Mora biti dobro! :)
Vrci cestitke, bravo! Sad samo dan po dan...
MalaMa bas mi je zao :-( vracas odmah zamrznuto ili ces malo odmoriti?
Kako kazu taj lagani pad imuniteta je navodno dobar za implementaciju. Ne znam da li ima nesto o tome po forumu, ali neke cure su mi pricale za klinike u kojima daju nekakve tablete za smanjenje imuniteta, bas zbog toga, ne znam sta bi to moglo biti...
Ja sam danas toliko smusena da sam jutros zaboravila na utrogestan. Nikad mi se to nije dogodilo. Bas sam ljuta na sebe!
MalaMa, bas mi je zao da ni tebi nije uspjelo.
Danas i sluzbeno moja beta 1.2.
Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu. Takodje u iscekivanju bete. Danas 6dnt 1 blastociste. Ovo mi je četvrta VTO. Betu iz krvi radim u cetvrtak. Danas radila test iz urina-negativan! Preplakala citav dan. Svima želim puno sreće i da Bete budu visoke.
Ovan mozda zato sto tijelo provjerava je li embrij nesto strano protiv cega se treba borit. Mozda onda pad imuniteta malo oslabi tu borbu i provjeravanje.
Odmaram jedan ciklus pa u dogovor i analizu i,nadam se,fet.
Tinca zao mi je. :(
Tinca, zao mi je jako :(
SofijaS dobrodosla! malo je prerano za test , beta je najbolji pokazatelj. strpi se do cetvrtka!
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk