Ajme bebuskaa :-)
Printable View
Ajme bebuskaa :-)
i ja nastojim nositi što manje u bolnicu.
Meni je prvi CTG zakazan u ponedjeljak, 39 tt. Vidim da vas šalju i ranije... No, nikakvih promjena kod mene nema. Zatvorena sam totalno, maleni se stalno vrti pa mislim da će se kod nas to produžiti...
Nekako mi je vrijeme proletjelo, mada mi je mučno kroz čitavu trudnoću, pa nemam ništa protiv ako još malo ostanemo 2 u 1.
Cure, sretno!
ima li koja cura da je budna i da mi pomogne? zadnjih sat vremena me boli stomak oko pupka... imam osjecaj da je koza toliko nategnuta da me boli a uz to desno gore od pupka unutra me zapeče nesto kao da me netko upaljacem pali...to je kad se mices s boka na stomak, na leda...bilo kakav pomak mi uzrokuje ttakvu žareću bol. jel ikome od vas to bilo? ne zelim panicarit i ici na hitnu...dajte koji savjet
Ja sam budna, al nemam pojma sto bi to bilo. A da probas nazvat hitnu pitat ih je li to zabrinjavajuce, da li da dodes il je to normalno?
probala sam se namjestit malo i lezat ali nije mi bilo bolje. sad sam malo prosetala i sjedim i vise me ne boli. ajme kad sam ja takva panicarka... ma nije ugodno kad boli tako puno ne zbog boli nego se brinem sta to znaci, jel to normalno...a valjda je. hvala ti
ocito nije dobro stalno ni ležat :)
Mozda se samo pritisnio zeludac, ili jetra ili nesto.. nek je sad sve ok ;-)
Ja se bojim da imam gljivice.. mal me svrbucka dolje
kiri- bitno a se smirilio i da je ok sve.
Cure u finišu sretno vam....
Meni je jučer bio koma dan. Zatvor je najveći problem koji me muči u trudnoći. I prije sam ponekad imala problema, al ne ovako ko sad. Nisam dva dana imala stolicu i jučer ujutro doša nagon, ja na wc, a na poslu sam bila i neće pa neće, natežem se, zabolile me noge, mišići, ma katastrofa. Užasan osjećaj, ono skupilo se i nagon je tu, al neće van, ajme meni grozno mi je bilo, nikad to još nisam doživila. Zazuzela ja wc na poslu na duže, a i drugi bi na wc, bilo mi više neugodno, pa sam zvala muža da dođe po mene jer niti sam mogla vozit, sjedit, hodat jedva poako i doša on i mi kući, računam doma ću se opustit, malo donata mg i još nešto pa će krenit, al ništa. Onda na hitnu ja tila da mi klistir daju da me pročisti, znam da to daju trudn. pred porod da se očiste, računam ako sam došla do te faze nek daju, al mi rekli za čepiće da uzmem i stavim, ja se toga nisam sitila niti sam to ikad stavljala i kupio muž to i stavila jedan, nije djelovao nakon po ure, pa drugi i tek nakon sat i 45 min od drugog prodjelovalo. Al svo to vrijeme ja sam se tako namučila, stvarno težak dan.
Malo sam i ja kriva za to jer sam zadnji dana na poslu jela pizzete za marendu i valjda se sve skupilo uz ostalo, sjedenje na poslu, obaveze...Al od danas više ne radim i sada će mi neke navike biti drugačije, nema više pizzeta i tih gluposti za marendu, više ću se kretat, šetati i ranije ručat je ručamo uvijek kasno popodne kad se vratimo s posla. Pa mislim da će biti bolje. Uh, raspisah se ja.....
Oh sara i meni doslo slabo samo dok te citam. Zna me mucit zatvor toliko da sam i hemoroide dobila u 12tt, ali su se povukli na svu srecu. Nekad i ja pojedem kaj ne bi smjela i lijena sam popit donat pa muku mucim... Uf... Ali donat stvarno pomaze, nataste popijem 2-3 dcl i nemam brige. A ako bas zgrijesim s hranom, popijem ga i poslije tog teskog obroka.
Kiri jel sve u redu?
Ivana.sky ja cijelo vrijeme mučim borbu a gljivicama. Odi do dr po vaginalete i kremu. Nije to ništa opasno.
Vas muči zatvor, a mene ono drugo. Izlazi iz mene kao da sam klistrirana. Ah trudničke čari :)
Drage moje, evo da se i ja pridružim. Jučer mi je bio tako težak dan, doslovce sam ga preležala u krevetu. Mučila me glavobolja, mučnina i opća iscrpljenost. Baš sam se osjećala loše. A još je moj dragi muž
bolestan, ima temp. i kašlje, a ja sva preplašena da ne pokupim od njega. Još sam u krevetu, ali osjećam se bolje danas. Pijem neku megadozu vitamina c, samo neka djejuje.
Kiri - bebica je već velika pa je normalno da te zateže kad se prebacuješ s boka na bok. Ja ne mogu duže od minute ležati na leđima jer me sve počne bolit'. Doktor mi je rekao da je to normalno i neka malo ustanem kad mi tako dođe. Sve će biti o.k.!
Meni nocas krv iz nosa.
ja opet bolesna,grlo peče,nos zaštopan,kašalj se jop pojačao. U 12mj sam popila antibiotik radi upale gornjih dišnih puteva i sad opet. Mali isto šmrkav i ujutri sav krmeljav,kao blagi konjuktivitis. Ima li tome kraja...:(
Osim sto sam nahladjena ko konj nocas me uhvatila tahikardija, mislila sam sa cu umrijet.Inace imam urodjenu manu poremecaj pulsa i znalo bi mi par puta godisnje srce ludjacki lupat ali nikad u trudnoci... premrla sam od straha da to lupanje ne naskodi bebi... trajalo je oko uru i po i samo od sebe prestalo....uzas..slj.tjedan idem na pregled pa cu vidit sto ce mi ginekolog reci...
Cure što je s tim glavoboljama. Mene isto satire.
Sara ja sam u trudnoći pitala vitamine odnosno prenatal od solgara i spasilo me pa probaj.to mi je prijateljica preporučila i stvarno bi mi pomoglo.
I mene glava rastura.
Promjene u temperaturama i tlakovima ...najavilu su da ce meteoropati osjetiti.
A i mi smo jos trudne i eto.
pod dojmom noosti sa pregleda, dosta sam loše spavala i mozgala o svemu ovome od 23,00 do 3,40 ujutro. Mozganje je urodilo plodom - skužila sam da nismo kupili pelene za pridošlicu. Isplanirala sam sutrašnji završni shoping, nisam kupila uloške vir, nabavit ću si nove papuče za rodilište, veselim se jer ću izaći na glasanje (prvi krug sam proložala), malo prošetat s Malim br.1 i odlučila sam ići na novi pregled i ctg u utorak a ne u ponedjeljak. Onda će nam biti 36tt i 5 dana. Dobro smo dogurali s obzirom na sve što smo prošli. Od krvarenja na početku i na kraju, preporuku infektologa da pobacim radi toxo, amniocenteze, preuranjenog otvaranja. Još samo da kihnem i rodim i bit će sve savršeno. :mrgreen: U utorak naravno, ne prije.
zadarmamica, sinoć sam naletila na temu iz 2011. na kojoj se pratio tvoj porod. Baš je bilo uzbudljivo.
optimistična, nisam skužila da imaš toxoplazmozu, kako si otkrila??? i kakva je terapija? možda si već pisala na kojoj temi, ali nisam vidila
pisala sam dosta o tome, na temi baš vezanoj za toxo. Otkrila moja ginekologica koja šalje sve trudnice na početku trudnoće na taj test uz hepatitis i još nešto - više se ne sjećam. Znam da sam onda dobila i uputnicu za krvnu grupu i kompletnu krvnu sliku. Znači na samom početku, a definitivnu potvrdu sam dobila u 11 tt jer sam morala test na toxo ponovit. Kao može biti lažno pozitivan.
Terapija - evo pit ću je do poroda, 3x1g dnevno spiromicina antibiotik cijelu trudnoću. Jednu karticu sam si spremila u torbu za rodilište. Mm je baš neki dan išao u Italiju po još tri kutije, dosta za 12 dana. Inače mi je nosio po 15 kutija (sve zalihe nekoliko ljekarni u Trstu). Tako sam sretna što sam pri kraju s time.
i mene glava ubija vec danima, vrijeme je u klincu, jos dodatno hormoni bla...
btw. i mene glava rastura :-x
znači ima nas još sa noćnim mozganjima :-)
moje me pak podsjetilo da nisam spakirala u torbu - wc papir :-)
(ne znam kako je u drugim rodilištima ali za SD je on na popisu, nekad treba, nekad ne, ovisi kakvi su sa zalihama :-)
zaključila sam da se moram maknut od doma jer ću puknut stalno "osluškivat" šta se dogadja u meni, pa sam otišla van na kavu sa frendicom, ko zna kad cemo moći na miru se ispričat idući put...
i jedva cekam da mi se vrate klinci sutra od bake (išli su na 4 dana), užasno mi fale... ovako sam samo fokusirana na sebe, što mi je grozno...
Željkice, jel to misliš za probavu da te spasili ili?
Vidim da vas dosta spominje glavobolje da vas muče, ja moram reći otkad sam ostala trudna da me glava nije zabolila kao ni grlo na koje sam inače jako osjetljiva, tj. angine me zabole i oteknu, al otkad sam ostala trudna ništa od toga, kao da mi je imunitet ojačao, eto jedino se crijeva usporila, al sredit ćemo i to. Moja mama mi je isto uvijek govorila (a rodila je troje djece), da kad god bi ostala trudna imunitet bi joj odmah ojačao, ništa ne bi na nju došlo tipa viroza, prehlada i sl. pa možda jabuka ne pada daleko od stabla....
hvala vam cure, dobro sam :)
citam sta pisete o torbama za rodiliste....papuce nisam ni ja pripremila...a jel nam trebaju potkosulje i pidzame? ja sam pripremila i te mrezaste gacice iako ce vjerojatno bit carski ali eto..
nego..cula sam da kad zena spakira torbu, onda ce jako brzo zavrsit u bolnici :lol: znam curu koja je odugovlacila do zadnjeg dana skoro.. ko je sad na redu za rodit? ajmo se poredat po terminima :) meni je termin 4.2. ali ce vjerojatno koji tjedan prije bit dogovoreni cr :no: ali ja se nadam jos da ce se beba okrenit :) oce!
meni 8.2.
i ista dilema ko i tvoja - u pon. na UZV cu vidjet jel se beba okrenula, zadnji put je stajala popreko (čak ni na zadak, već poprečke, što je vrlo rijedak položaj ali gotovo sigurna indikacija za CR), no nadam se da se izvrtila kroz ovo vrijeme...
inače, u prve dvije trudnoće torba je bila spremna cca 3 tjedna prije... tako da računam da bi i ovaj put to negdje moglo krenut krajem siječnja (i oboje djece sam rodila ranije cca dva tjedna)
moj termin 14.02.
prvi put torba bila spremna isti cca 4 tjedna prije,ja prenijela 2 dana.
I u vinog.je toalet papir must have.
Tamo imaš i svoje piđame,tako da moram imati min 2 u torbi. Kao i papuče i japanke za tuširanje.
znači ista priča ko na SD
ko je prije mene?
mene sad poceli plasit da se ne vozika puno u autu (a do mojih je 1 sat voznje) jer to moze potaknit sve ranije :-o pša ja ne znam jel to ima ikakve veze.....
a posto mi je bebac zadak..i spustene su mu noge jako nisko....ja se bojim da ce skliznit skroz dolje i da ga nece moc izvadit cr nego nekako nasilno vag... jel to moguce? mislim, ako osjetim trudove prije cr i odma pozurim u bolnicu, nema razloga za taj strah..jel da? :-)
Kak znate što se treba nositi u koje rodilište, odnosno što imaju? Ja idem u Petrovu i nisam mislila na wc papir. Ne bih da me nešto iznenadi, tipa ručnici i slično.
Sara, i ja sam primijetila da mi je imunitet bolji. Par puta me lovila viroza, al sam joj utekla, a inače bih završila tjedan dana na bolovanju zbog upale grla s temperaturom i astmom. I povraćala sam kad sam se borila protiv viroze, navodno se tako organizam želi riješiti virusa. Meni se i probava popravila.
Samo kukate :) Evo ja na kotačima u povratku doma, danas bu sveukupno 400 km i poletna k'o ptičica!
:kiss: svima
Kiri, ako ti tvoj dr. nije izričito zabranio drndanje, ili te stavio na mirovanje, mislim da nemaš straha...
Sve ove priče (nemoj ovo, moras ono...) samo ti utjeruju strah u kosti a bespotrebno. Mislim, porod može potaknut bilo što... Beba će krenut kad se njoj ide. Za sve takve priče sam samo jednom pitala svoju dr. i ona mi je rekla da budem u miru, ako je panika, da ce mi ona reć kad moram mirovat.
(Ovo ti pišem jer sam radila do Nove godine, tek sad sam na porodiljnom. Moji su bili zgroženi time. I veći dio tog vremena sam se vozakala javnim prijevozom, iz Novog Zagreba u centar svaki dan i nazad. Pitala sam svoju ginićku jel smijem - rekla je da ne vidi razloga zašto ne, jer nisam otvorena ni cm, i sa bebom je sve ok. Isto tako mi je naglasila da kad ja osjetim da ne mogu više - jednostavno prestanem i odem na bolovanje.)
Što se popisa za rodilište tiče, većina toga ima po netu (netko se sprema po tim popisima, netko po priči iz iskustva friških rodilja, neki na trudničkom tečaju dobiju popis...). Konkretno za SD postoji popis na netu.
IvanaSky, svakako odi ginici po vaginalete. Tak je i meni bilo zadnji put, dobila sam ljekić i povuklo se. Sad opet imam buhe.
ivekica, znači nisam jedina grlica. Nekad mi to stvarno dosadi, al bar više nisam napuhnuta.
Ako ti je trudnoća rizična i moraš mirovati, naravno da se nećeš voziti, osim do liječnika i nazad. Ako je trudnoća normalna, sama odluči. Nije pametno da je trudnica među ljudima u sezonama prehlade i gripe, ako ne mora. Ako te vožnja umara ili stvara bolove, nećeš se voziti.
Liječnici ne preporučuju dulji put ( autom ili avionom) od 8. mjeseca trudnoće. Kraći put ne bi trebao baš ničemu smetati. No, nikad se ne zna kako će na koga utjecati drmusanje :) , različite smo. Ako ti je u autu super, vozi se. Ja sam sama vozila skoro do poroda.
Bez brige, neće beba skliznuti nikamo dolje, ne moraš se bojati. Ne ide porod tako brzo, vidjet ćeš. I sve dok vodenjak ne pukne, beba je posve zaštićena, bez obzira na trudove. Ako se bojiš, sasvim je razumno da odmah odeš u rodilište na prve znakove poroda. Ili čak i prije. Strah u trudnoći ili porodu je sasvim razumljiv, liječnici to znaju, i mogu te i zaprimiti na odjel, ako vide da ti to treba, na prve znakove bolova. I ako to želiš, naravno.
A gaćice i ulošci nakon poroda će ti trebati, bez obzira na koji način rodila. Porod nije ništa strašno, čak naprotiv, porod je poseban doživljaj. Bolan, ali čudesan.
15.01., no mislim da ćemo prevaliti termin jer se nisam otvorila ni mrvicu... ;-)
kad je ono tebi optimisticna termin da sad ne trazin unazad :)
ma malo manje od 1 sat autom nije nista ;) ja bi tako volila rodit vaginalno.............i da sve ide svojim tokom kako priroda zna...a dilema je jer je polozaj takav kakav je...niko sretniji od mene ako se okrene :sing: zbog tisicu razloga zelim tako rodit.. nzelin odma uzet bebu, nahranit, bit sposobna dignit se, dignit bebu kad place, a i ovi svi tekstovi koje sam procitala..da zene koje rode cr imaju osjecaj da nisu uspjele ono sta su trebale ( znam da jeglupo i nerealno jer bebe su najbitnije a ne nacin na koji su dosle) i da osjecaj povezanosti nije jak kao kod vaginalnog... hehehe ovaj forum mi dode kao dnevnik :) pisem svasta, ali nadam se da mi necete puno zamjerit