Ne sjećam se nekih posebnih bolova, ali znam da sam imala žgaravicu 6 dnt,, ali tad to nisam povezivala s trudnoćom iako ju inače jako rijetko imam, skoro pa nikad...
Printable View
Ne sjećam se nekih posebnih bolova, ali znam da sam imala žgaravicu 6 dnt,, ali tad to nisam povezivala s trudnoćom iako ju inače jako rijetko imam, skoro pa nikad...
A ja lagano prokrvarila....malo ali crveno.... sutra iščekujem smanjenje iovako premale bete..osjećam da više nema nade za mene u ovom postupku :cry:
Nemoj se prestat nadat! Šta nije par cura prošli mjesec prokrvarilo i sve ok, trudne su! Držim fige da bude sve dobro!
Curke,
trebali bi vaša iskustva kod različitih doktora/klinika.
Priča je slijedeća: Bili smo na 5 postupaka. Od toga 2 su bila polustimilirana sa klomifenima i 3 stimulirana (2 gonali, 1 Merionali). Svaki put smo došli do transfera i sama proizvodnja jajnih stanica je OK, moji plivači su OK. Na prvoj stimuliranoj je došlo do vanmaternične trudnoće. Tadmo smo ostali bez jajovoda
E to je povijet. Ono što nas muči jeste što do transfera je sve tip-top. Dobro se reagiramo na hormone, proizvede se dovoljno jajnih stanica, sve se lijepo oplodi. Zadnji put smo vratili čak 3 blastice. No, nikako da se ulovi u maternici. Da li postoji nešto, bilo šta, šta možemo napraviti ili pregledati ili utjecati da poboljšamo taj "faktor sreće" da se nešto "ulovi"?
Ima li koja klinika koja aktivno prati što se dešava nakon transfera? Kod našeg doktora dobijemo boostere i to je to. Ništa više, ništa manje. Brine nas da nešto sa maternicom nije u redu ili sa hormonima?
žbunj, mislim da nema :)
nakon što mrvice vrate u maternicu nemaju pojma kaj se događa.. a i ne znam kak bi to mogli promatrat..mogu samo nagađati.
kad bi to bilo moguće, sve bi ostale trudne :)
znam da imate milijun upitnika, i kod nas je ista stvar.
doktorica dmitrović u poliklinici betaplus je došla do nekakvog otkrića o debljini endometrija nakon transfera.
navodno se po debljini endometrija može znati je li došlo do implanacije (puno prije testa ili betahcg).
bio je negdje i članak o tome na netu ali ga sad ne mogu naći.
Ali meni recimo to nije htjela pratiti...
Žbunj kod mene ista stvar, ja sam u postupku u ST-u u Cita. Dosad 4 postupka, sve bude ok, stimulacija, br. JS-a, odlični embriji, ali T nema. Sad idem na FET u 6 mjesec i upravo iz tog razlloga će mi dr. prije transfera, odnosno malo prije mog slijedećeg menz. napraviti BIOPSIJU ENDOMETRIJA, tj. ući će s nekim instrumentom i malo kao zarezat (ozlijedit) endometrij (tako mi je to objasnio) radi prokrvavljenosti. To je nešzo novo uveo za slučajeve kad se ne prima u više postupaka, a sve ostalo je ok. Upravo sad krajem 5 mjes. idem na to, a onda transfer u 6 mjesecu. Kaže dr. šanse su 25% veće kada se to napravi, nije nešto puno, al idemo sve pokušat, a vjerujem svom dr. P!!
Hm. Znači, drži fige i ako se Mjesec poravna sa Merkurom kada je u sazviježđu blizanaca onda je to to. Nema razlike u vođenju priče nakon transfera. Drži fige i broji dane. Jesam u pravu?
žbunj...mislim da bi svi mi rado znali zakaj se naše bebice ne uhvate,i meni je sad ovo ne znam više koji postupak i imalai smo već savršene blastice pa opet niš
evo danas 8dpt,simptoma baš nema osim kao da bum svaki čas procurila,po datumu bi i trebala danas,ali tu su utrići...a bumo vidli
A jesi mjenjala doktore? Mi smo cijelo vrijeme na istome pa smo zato malo skeptični jer nakon transfera je svaki put isto. Koliko vidimo, napravi odličan posto do transfera, ali onda jedna vanmaternična i ostalo nula bodova.
Pa čisto da vidimo tuđa iskustva.
jesam,prvo smo hodali na vv,sad smo na sd...ovo nam je ak ne računam prirodne kad je stanica pobjegla,sveukupno 10 postupaka,6stimuliranih,3 prirodna i jedan fet....polako gubimo nadu
Ma vjerujem da će kad tad se nešto primit. Jedino što gubimo živce i vrijeme. Al se tješim da ima puno slučajeva kada su dijagnoze puno puno gore nego naše pa ljudi imaju djecu. Zašto ne bismo i mi? Samo hladna glava i biti tvrdoglav do se izgura do kraja pa kud puklo da puklo
Evo rezultata,18 dpt 175.1...
Kaze dr da se lijepo dupla ali je problem sto je mala a ja lagano krvarim i pocel me trbuh boljuckat. narucila me tek u sljedeci petak na ultrazvuk s tim da mi je rekla da postoji sansa da je vanmatericna pa ako jace prokrvarim ili dobim bolove hitno u bolnicu....sad se tako bojim!!
jel neko imao slicno iskustvo?
Zeljka ja sam imala dvije vanmatericne trudnoće,
1-vanmaterična: znala sam da sam trudna ali nisam stigla do uzv. U nedjelju na noć me počelo jako boliti u trbuhu, kao da imam ogromni kamen i kao da me netko s njime udara po maternici. Crnilo mi se ispred očiju, nisam se mogla ispraviti od bolova. Muž me je na rukama odnio u bolnicu. Operirali me, izvadili jedan jajovod. U trbušnoj šupljini bilo oko 3deca krvi. Kažu da sam došla u zadnji tren.
2- vanmaterična t. Radila test i bio negativan. Dobila sam menzis koji je trajao i trajao jedno 20 dana.ali me ništa nije bolilo. Nakon 20dana odem ja u bolnicu i ustanove mi opet vanmateričnu t.
Znaci dvije vanmatericne i totalno različito sve. Jedna me je užasno bolila a drugu nisam niti osjetila .
Moj Bože Corina šta si ti sve prošla. Baš mi je drago da si sada trudna!! Sretno do kraja!!!
Corina, ova druga vanmaternična. Uhvatila se na drugom jajovodu?
Mi kod nas nismo imali nikakve simptome. Jedino beta nije rasla kak treba i onda su nas poslali u bolnicu. Bili tamo par dana na "promatranju" i odlučili se na operaciju
POTPISUJEM!
Ak se racuna punkcija kao ovulacija,trudna sam tek 21 dan,beta je mala al se pravilno dupla.problem je krvarenje malo slabije nego menga ali konstatno i boljuckanje ALI ZA SAD LAGANO ali cesto,najvise na lijevoj strani gdje sam punktirana i gdje mi je stavljen plod. Bojim se da je vanmatericna i da cu doc prekasno do bolnice da sacuvam jajovode!
Je dvije vanmaterične trudnoće i ja ostala bez obadva jajovoda. I obe trudnoće bile prirodnim putem.
Hm...nije lako to kad spoznaš da nikako više prirodnim putem nećeš moći...
corina gde je obrazlozelje za UZV jesi trebala danas da ides,a svi drugi gde ste trebalo ke rezultate od bete.
Evo i ja danas prvi UZV 19 mi je dan jedana :zaljubljen:bebica ok je za sad dobro je prihvatila matka 9 mm je velika cekamo za dva tjedna srevu :heart:reakciju i daj boze sve da tece ok do 12 nedelje ,terapija ostaje utrogestane po 3 na dan i estrofem i neke vitamine ,doktorica kaze dobra ishrana proteine,vitamine i sve to po 6.7 puta po malo .pisite vase iskustvo cekam lepe vesti od sve tiffani cuvaj se bice ok sumjam
Cesna kod mene sve u redu imamo ŽV danas 5+2. :)
Slijedeči petak opet uzv i tada ćemo čuti naše malo srčeko :)
corina ovo 5+2 ti je pet nedelja +2 dana jel hoces na sestu nedelju da ides na otkucaja crceta malo su mi nejasni ovi vasi poimi a i ja se bas i nerazumem poz i srecno
Cure,kako izracunat trudnocu , npr corinino 5+2?
citala sam dosta foruma i opet sam zbunjena. punkcija bila 27.4. a transfer 29.4
citala sam da se punkciji doda14 dana +ovo sve do danas.... to mi ispada 5 tj
Željka84 mislim da je nedavno Clematis isto imala malu betu koja se pravilno duplala i trudna je! Ima nade...
Frćkice sretno sutra na prvoj fm~~~~~~~~~~~~~~~~držim ti :fige: Javi kako je prošlo!!!
[QUOTE=zeljka84;2413945]Cure,kako izracunat trudnocu , npr corinino 5+2?
citala sam dosta foruma i opet sam zbunjena. punkcija bila 27.4. a transfer 29.4
citala sam da se punkciji doda14 dana +ovo sve do danas.... to mi ispada 5 tj[/QUOT
napiši u google izračun trudnoće kod medicinsko potpomognute oplodnje i tamo ćeš sve izračunat vrlo jednostavno.
hvala,tako sam nesto i racunala
Evo i mene pridruzujem se ovoj temi, upravo su mi vratili dvije mrvice a dvije su zamrzli.
Pozdrav svima..... i čestitke--ovaj mjesec je pozitiva prevladala...
swim čekalicama bilo čega---sretno i puno strpljenja
Nego-zanima me koji ste dan radile testić i koji dan ste dobili +?
orhideja ja sam radila 12 dnt i dobila sam +,blastociste.
frćka :fige: da ovaj postupak bude dobitan!!!!!!!!!
kod mene danas 9dpt,mislim da je m na vratima,počelo je ujutro nekaj malo,sad je stalo ali poznati simptomi su tu...napravila sam i test,negativan je i znam da je rano jer su mi vraćena dva embrija 3 dan,ali s tim brljanjem,mislim da je to kraj..napravila budem još jedan sutra,čisto da vidim kaj bu pokazal,
probala budem dogovorit stimulirani na jesen na vv,jer na sd budem ljekove sigurno opet čekala godinu dana,imam pravo na još jedan prirodni,ali kak imamo doma neke radove jednostavno mi se sad neda
Prijavljujem 0 dnt jedne blastice :love: betu cekamo 07.06. :)
evo da i ovdje javim, hvala na ljepim željama, danas bio prvi pregled tek i prošao već voz, ja se ubrzala, city expres:lol: nema veze, ugl. čekam 6.mjesec m, pa idem na svoj 2.IVF prirodnjak! Valjda sam htjela sa Sarom opet švikat!:lol: Zato s mirom mogu sad svih pratit, Ruthy se bliži štoperici, samo smireno!:)
Željka 84, još ima nade, dobro Sara govori za Clematis, vidi pod vrijednosti bete, objavila je kako je bila mala par puta i naglo skočila tako da supeeeer!:-D
Jesi sigurna? Ak ne krvariš odi vadit betu!!!!! Ja bila na folikulometriji jučer i u pon opet idem, folikul imam samo jedan na desnom jajniku a na lijevo opet niš... Nadam se da u tom folikulu ima jedna krasna jajna stanica...
Žene jel se prirodni računa ak nema js????
Sretno svim čekalicama i našim novopečenim trudnicama!!!!
Uf evo i menee danas je tek 9dan feta.I:raspa: nemrem više dočekat betu!Neznam kak je ostalima ali imam osječaj sam kak bum dobila mengu ali nema je na svu sreču ali taj osječaj ubijaaaaaaaaaaa.I osječam se kao da me tenk pregazio svi mišiči me bole kao da sam trčala maraton....Strah me testa tj.neuspjeha ali neznam jel bum baš izdržala bez njega....Cure sretno:-)
Kika, bit će jajna stanica, ne brini! Inače se ne računa, jer nisu ništa ni potrošili...Negdje sam pročitala da se ne računa ni ako se primi štoperica, pa nažalost js pobjegne prije vremena!Moja pobjegla juče prije prvog pregleda uopće i ne računaju ništa!;)))
Valiana, probaj ne mislit o tome, a naravno kako je to skoro nemoguće, misli pozitivno, u svakom slučaju je bolje!;)
zeljka 84 evo da te i ja pitam ,stvarno su me zbunili ja sam isto radila punkciju samo dan pre tebe znaci 26.4 a transfer mi je bio 29.4 sta sad tu treba da se smeta jer u ivf treba smetat kad sam zadnji dan dobila ,ja znam tacan datum kada sam ostala trudna i smetam da mi je sada 3 tjedan a po ovim racunima sta ih pisete treba da sam 5 tjedan mislim nije mi nista jasno ,jesi bila na UV jesu ti merili zacetak koliki je i kada treba da se jave prve otkucaje srca ,meni su rekli za dva tjedna da idem opet na UZ .
kika,super za pridnjak,bude to super stanica
a,gle nije to još jako,pričekala bum do ponedjeljka ili utorka,pa bumo vidli
tonkica sretno do bete uzivaj
corina gde si danas pitala sam te koliki ti je bio plod na prvom UZV i kada ti je bio transfer mislim da smo ja ti i zeljka u isti dan meni bio 29.4
frcka zao mi je samo hrabro napred :-)