hvala cure:-)
Printable View
hvala cure:-)
joj drage moje ne bih se ja toliko brinula zbog lupanja po cerviksu,ali sad me pocelo boljeti i iznad trtice,vise ne znam da li je od lezanja ili sto a dolje kao da me neko nozem bode
Mimi, mene je ženskica neki dan u baby dućanu pitala kad mi je termin i na to komentar Isuse pa imate tako mali trbuh, ja odmah "pala u afan", kaže joj moja mama ajme nemojte joj to govoriti i tako je isprepadana; uglavnom, mjerile smo se jučer kod dr.Kosa, imamo 800 gr i šišamo tablice za par dana, dok pomaknuo termin za 3 dana; ne brini, sve je ok, a ljude nažalost ne možeš ušutkati...barem dok ne bubnu takvu glupost pa da im objasniš...
Mimi takve praznoglave ignoriraj, očito joj fali malo soli u glavi, ne sekiraj se....
Milasova sretno!!! :-)
Ne sekiraj se zbog malog trbuha. Meni i sad kažu da je mali, a 3 sam tjedna do termina.
Kad sam bila u 6.mj. trudnoće kupovali smo kolica, a prodavačica mi rekla da je dobro malo pogledati kolica i na samom početku trudnoće.
Milasova, sretno!
hope31 sva sreća da je danas pregled! :fige: nek je sve savršeno i da izađeš van mirna i presretna!
Mali Mimi ne znam uopće kaj bi na to rekla...tooooliko ljudske gluposti...strašno!
X
Za takve i slicne komentare treba cim prije izvjezbati propuh u glavi.
Meni je od pocetka "trbuh mali", "vidi se po trbuhu da je decko" :lol:, a zadnji komentar je da se "poceo spustati" ali od zene koja me nije vidila mjesecima! Ne znam je li me uopce vidjela od kad je trbuh poceo rasti :-o! Sve sami filozofi!
Mimi, pridružujem se komentarima - meni je trbuh postao trudnički vidljiv tek s oko 23 tt i nikad nije bio prevelik, a cura komad i pol, na kraju rođena s 3630g po danu oplodnje 9 dana prije službenog termina.
bubi, cerviks ti uopće nije skraćen. i važnije je stanje unutarnjeg ušća - kakvog je oblika? ako je T oblika, to je sve za 5!
čestitke na dečku u klubu i dugonogoj ljepotici :)
ma uopće se ne treba obazirati na takve komentare... ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla pa onda valjda ne znaju što bi rekli pa bubnu neku glupost... pa sve smo mi i inače drugačije građene i naravno da i u trudnoći svatko ima drugačiji trbuh... pa bilo bi čudno kada bismo sve bile jednake...
hope~~~~~~~~ da bol prestane i da sve bude baš onako kako treba! :)
dogovoreno :)
:shykiss:
Kojeg god da je spola, sigurno će biti mamin/a i tatin/a maza!
sretno, sigurno ćeš ih oboriti s nogu!
ma sigurna sam da će sve biti u najboljem redu, i ne može biti drugačije :)
hope 31 Javi kako je prošao tvoj pregled!
Bit će to sve super! Ignoriraj sulude komentare.
beilana, divna ti je cura!
Mimi, j sam zaključila da takve komentare o malom trbuhu (a i ja sam ih dobila i dobro su me bili zabrinuli) daju one žene kojima je u trudnoći previše narastao od prevelikog broja kila koje su nabile pa nsu ljubomorne na one koje su u nekim granicama normale :) Meni je curka uvijek odgovarala tjednima. No sikirki.
Hope, ideš danas na pregled, pa ćeš vidjeti stanje
anddu još malo i beba stiže:-), ma da valjda se to kod mene i zbog visine drugačije rasporedilo
Ah komentari
I ja bi prije rekla da je to ljubomora meni je tako lijepo vidit zgodnu trudnicu.
Meni su u prošloj trudnoći di sam se do 20tj udebljala samo 3kg govorili da je to malo premalo a bebica napredovala super sa 21tj rodjena skoro sa 500gr
Nego di nam je corina?
Crvenkapo evo tu sam, virkam :)
Čekam petak i uzv.
Ah ti komentari i meni jutros na kavi nabili paranoju kao meni nije uopće muka i super se osječam, ka to nije dobro da mi treba biti muka jer ako mi nije da mi tijelo ne proizvodi dovoljno hormona.
Maco :) :)
pa i ja nemam mucnina ....na pocetku me je to brinulo a sad znam nisam jedina i to je tako
Joj ovo sa hormonima i mucninom me podsjetilo na raznorazne savjete kako popraviti s-gram. Najbolji je bio savjet da muz ode do vode i baca kamencice. Kako su svi odjedamput strucnjaci za raznorazne probleme.
ne slusajte male-velike trbuhe, mucnine ni ustavne sudove
NE MORATE IMATI MUCNINE NI POVRACATI U PRVOM TROMJESJECJU UREDNE TRUDNOCE
Daj Mimi slušaj šta ti kaže susjeda Mare, zna ona...žena samo baci iskosa pogled na trbuh i dijagnosticira IUGR, a ti iljade kuna ostavljaš specijalistima koji ništa ne vide :mrgreen:
Interesantno je kako je nivo stručnosti ovih kućnih dijagnostičara uglavnom obrnuto proporcionalan nivou njihovog obrazovanja :)
:) smiješno mi je sve to pa moram dodati kako moje dijete sigurno neće imati puno kose pri rođenju jer ja nemam žgaravicu :lol: po mami ima više šanse da bude čupka nego ne, baš da vidimo
što se tiče simptoma, mučnina i ostalog - ja nisam niti jedne sekunde imala niti najmanju mučninu ili bilo šta slično. zapravo kad si bolje razmislim nisam imala niti jedan trudnički simptom osim apetita za troje:mrgreen:
dok sam pila utriće su me cice bolile za poludit, ali kako sam prestala s 12tt i to je nestalo i od tada mi je kao da ni nisam trudna osim što mi trbuh raste iz dana u dan, ja sretna!
btw ne znam niti šta je žgaravica, nisam to u životu imala
a što se tiče komentara o "veličini" trbuha ili trudnice... :roll: meni su postali najdraži oni tipa "a pa nisi uopće tako velika kako sam mislila da ćeš bit" :roll:
mislim, imam +12kg i obzirom na twinse izgledam kao "single" trudnica u terminu (sad smo 27tt+2)... šta su mislili da ću biti ko kit zato što nosim twinse?! uostalom šta i da jesam ko 2 kita!? ljudi su stvarno .... kad će naučit da što se tiče izgleda trudnici se smije reći samo, jedino i isključivo "VAU! izgledaš super! baš blistaš!" sve druge komentare treba zadržati za sebe :oklagija:
joj kod mene uvijek nesto :roll:
juce me peckalo dok sam mokrila
jutros sam nosila urin i evo nalazi ovakvi
urin pokaziva leukociti 6-8
bakterije dosta
stanice plocastog epitela dosta
a prije tjedan dana sam imala sve negativno i cisto ko suza :/ odkud sad ovo? iz kuce ne izlazim...pazim se ko luda
nedavno je netko pisao da je isto sl. nalaz imao bakterije dosta pa me zanima jer to odmah znaci da je e. coli ili ne mora ?
sutra nosim UK
pa ja nemam mira dva dana u komadu :nope:
Crvenkapice, meni sutra stižu nalazi UK nakon što mi je urin pokazao nalaz - bakterija dosta, ali mi je gin to dao s obzirom na, citiram, moj slučaj, jer da on pretpostavlja da je to ništa s obzirom na nalaz krvi koji je bio isti dan ok. Sutra ćemo baš vidjeti je li bio u pravu. Mene ne pecka ništa, osim što sam stalno na wc-u ali tako mi je od početka i sve je dosad bilo čisto. I da, ne mora to odmah značiti najgori scenarij s ešerihijom i sličnim beštijama
crvenkapice meni je nalaz isto bio bakterije dosta i onda sma napravila UK koja bila sterilna, tako da nemora biti ništa ;)
Da li treba da se brinem sto se na 6+4 kalendarski (6+1 mjereno gestacijski) srcana aktivnost jos uvijek ne vidi? Da, bila sam danas i to je rezultat... Kad ste vi vidjele kucajuce srce, molim za info please, bas se brinem...
Hvala vam po ko zna koji put
Ipak, ima i svijetlih primjera: jutros mi susjede u prolazu dobacuju "Evo baš te ogovaramo!" Ja ??? One "Ma pričamo kako ti trudnoća baš odlično stoji i kako se vidi da si sretna!"
:klap:
:-* svim lijepim okruglicama, i onim više i manje okruglim, i onim više i manje zabrinutim, i onima što povraćaju i onima što papaju bez po muke!
MajaPOP, mislim da smo se uvjerile da rana srčana aktivnost uvelike ovisi o kvaliteti uzv aparata.
Moje je mišljenje da ne bi trebala brinuti, na 6+1 nije neobično da se kčs još ne vidi. Za tjedan dana bi trebalo kuckati ko ludo.
Kakav je ostatak uzv nalaza? Na kakvom uzv su te pregledali?
Evo primjer ja 6+3 ne vidi se srce
6+4 drugi uzv malo srce od 2,3mm
Znam kako ti je ja nisam mogla čekat tjedan dana pa sam odmah išla na bolji uzv
Sretno
Uh ja osjetim malo peckanja kad sam pri kraju mokrenja :/
Uz je od klinickog centra (BiH majka drzava)... Strpicu se, sta drugo da cinim. I da, trazi betu da uradim dan pred sljedeci ultrazvuk (za 5 dana)... Koliko uopce beta tad moze biti, zar ne staje rasti u odredjenom trenutku?? Ostalo se sve vidjelo, kao na youtube, i onaj baloncic i embrion, mada nista nije pisao/rekao. Idem preko veze, upadnem, pa onda samo brzinski se odradi. Ali dobar je doktor, ne grijesi, zato sam kod njega... Strpljen spasen, nema druge! Sta je onda relevatno-gestacijska starost ili kalendarska (od zadnje vjestice)?
maja, mozes otici negdje privatno na bolji uzv? za nas je pravilnije po meni-ako je npr fet bio 18.dan ciklusa, a star 4 dana, tada odgovara datumu zadnje m, al ako je bio 17.dan ciklusa, a star 5 dana, tad ne bi racunala zadnju m nego bi rekla da je bila dva dana prije nego sto je
Hvala vam svima od srca:-)
Uspjesno odradena obrana,jos jedna etapa zavrsena:-)
Bas sam happy!!
Komentari ljudi okolo i mene fasciniraju..pa tako znaju gdje je bebina glava a gdje su noge..
Isto govore da je trbuh mali jer malo jedem..ali ja se ne obazirem..sretna sam i uzivam:-)takvi komentari me ne mogu pokolebati..
MajaPOP-~~~~~za srceko
Crvenkapice,vjerujem da ce UK biti sterilna..
Cure na pregledima da bude sve 5..
Pusa ostalim trudnicama:-)
evo i nas s pregleda,sve ok,zatvorena sam dr kaze za te bolove u ledjima da pijem vise magnezija ,jedino su mi leukociti u krvi 16 pa mi rekla da ponovno izvadim krv..nadam se da to nije nista zabrinjavajuce.kontrola za 2 tj tad cemo bit 37 tj to mi malo daleko al samo nek malac ne zuri van.
hope, super!
maja, ma to se i tako kasnije mijenja, velicina prema tjednima, bude malo veca ili manja, samo ti radje odi na bolji uzv, tako je i crvenkapica
hope super vijesti!
MajaPoP kako kažu cure,radi mira možda bolje da odeš na neki bolji uzv!
milasova čestitke za obranu,bravo!
moe,mare,maca,crvenkapice,malama,medonija,anndu i sve ostale trudničice koje sam nenamjerno izostavila velike puse!