IV. i XVI. imaju skupinu predmeta na engleskom, ali to su jezične gimnazije, o njima se ovdje puno pisalo
Printable View
I XVIII ali ko zna kako će ona dalje
Ima i I
XVIII. nema dvojezični program na engleskom, već na njemačkom i francuskom
Ni I. nema dvojezični program.
Ali dvojezični program ima Prelog, možda bi ta škola bila interesantna (ako ste zainteresirani za X.)
nama isto fale otvoreni dani ...
a od prijemnog već imam paniku... a on polako... barem je u glavi sam posložio prva dva izbora (bila su tri dok nije potres poremetio planove)
ne znam kakva je situacija u Titušu, vjerojatno će preseliti u drugu školu, znači ništa od jednosmjenske nastave, a to je kriterij br.2
s obzirom da nije bilo natjecanja ove godine, bit će manje dodatnih bodova
ne znam jesu li se sportska natjecanja već zaključila prije cijele ove situacije (ako nisu, znači da nema za ovu generaciju dodatnih bodovi, osim 7.r.)
(nama to ide u prilog barem u školama koje imaju prijemni)
Tako je. Treba imati na umu da Prelog ima prijemni ispit, ne samo za dvojezični smjer, nego i za prirodoslovnu gimnaziju: https://www.psvprelog.hr/skola/upisi/
Ne znam kako ide ove godine, ali oni će svakako imati testiranje.
Na stranicama nekih osnovnih će biti videi nekih srednjih škola
ma i inače ti bodovi sa športskih školskih natjecanja bi se trebali ukinuti, jer nikako nisu pravedni.
nemaju svi iste mogućnosti dobiti te bodove, makar i bili izvrsni sportaši. što ako u školi nema tima
u tom sportu koji dijete trenira, makar i bio odličan sportaš...ili ih profa iz tjelesnog ne želi trenirati, kakav znam slučaj...
Mnogima je to važan kriterij. A što se sad može. I moj sin šizi što će, po svemu sudeći, sljedeću godinu imati školu u dvije smjene (iako mu je jednosmjenska nastava bila vrlo važna), Njemu je organizacija pogotovo problematična zbog glazbene. Ali što se sad može, tako je kako je, na takve odluke ne može se utjecati.
S obzirom na sve okolnosti ove godine (nastava na daljinu i vjerojatno još blaži kriteriji ocjenjivanja u 8. razredu, izostanak natjecanja i mogućih dodatnih bodova, potres koji će silom prilika izmjestiti neke škole u centru grada), bit će jako zanimljivo pratiti dinamiku upisa.
Dijete može biti nadareno za matematiku ali ako ima nezainteresiranog profesora i roditelje koji ne mogu/ ne znaju samostalno preuzeti rad sa djetetom, to dijete sigurno neće otići na natjecanje. Ne odnosi se samo na sport.
Razlika je u tome što škola mora organizirati školska natjecanja iz svih predmeta, neovisno o nastavnicima, dok je za sport to drugačije regulirano (ispravite me ako sam u krivu, ali ne znam baš da iz svake škole idu na natjecanja iz svih školskih timskih sportova).
Druga je stvar što učenici nezainteresiranih profesora obično ne pokazuju ni osobit interes za natjecanja pa je manja vjerojatnost da će se uopće prijaviti. Ali ni to ne mora biti pravilo.
Nisu ni sva djeca kompetitivna. Ne vole sd svi natjecat
Moj je s klubom osvojio prva mjesta u RH, ali to se ne računa. Škola nema ekipu i ne idu na školska...a kad se sjetim da školski ekipni badminton donosi 3boda... da ih bar profa motivira pa nek letaju za lopticom pred školom ako treba...
Inače prijedlog - prijemni oko 15.7.,upisi krajem srpnja.... svisnut ćemo do tada... izgubit će volju za pripremu...
To su definitivno datumi?
Ako jedu onda katastrofa
... jesu..
Za fakseve nema još datuma?
Nisu, to je prijedlog datuma koji je pušten u javnu raspravu. Koliko mogu vidjeti po komentarima pristiglim dosad, nitko nije oduševljen tim datumima. Ali po iskustvu s takvim i sličnim prijedlozima, nekako ne vjerujem da će se javnom raspravom išta promijeniti.
Tko želi komentirati, može ovdje: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/Ma...entityId=14180
Možda nekom olakša izbor, s obzirom na novu lokaciju:
https://www.zagreb.hr/raspored-premj...-ostece/158313
Po ovome, jednosmjenske gimnazije možemo zaboraviti sljedeće godine, a možda i dulje. Škole koje su jednosmjenske, a za koje zasad ne piše da primaju druge škole, su XI. gimnazija (koja i sama treba sanaciju) i Nadbiskupska (za koju čak nisam sigurna ni da je pod ingerencijom Grada?).
I XI je stradala,a imaju i osnovnu i faks u sklopu
Moja je jaki nesretna zbog škole popodne. Još nijad tako nije išla.
A Tituš ide u NZ. Sigurno su djeca oduševljena
Mioc 2 godine u dvije smjene...katastrofa... i prva i tituš...a to je naš popis...
Ako bude sve ok stignete dve godine biti samo ujutro
Moja zadnje dve godine školovanja, u dvije smjene. Sam jambra. Baš me zanima kako će se priviknut. Ni ja baš nisam voljela školu popodne.
A i Prelogu je očito propao početak jednosmjenske nastave.
Za MIOC si baš mislim kako će sad s ormarićima
A V.tu ne spominju? Nju će valjda sanirat.
I točno je da se zbog potresa ne vraćaju djeca u školu. Iz ovog se to lijepo vidi
Možda još ne znaju kud bi s njom
Negdje sam vidjela fotke da ju saniraju. To može biti gotovo do jeseni
Lako moguće da će to trajati i dulje, jer zna se kako kod nas ide s probijanjem rokova :| zapravo jednosmjenske srednje škole ovime nestaju na nekoliko godina, bit će zanimljivo pratiti prioritete pri upisu ove godine. Mnogi su birali određene škole i zbog jedne smjene, sad se taj kriterij gubi.
Mislim da će Tituš komotno moći odustati od prijemnog ove godine :mrgreen:
I moj jamra. Tješim ga da koliko god mu teško pao gubitak jednosmjenske nastave, barem ostaje na istoj lokaciji, ne mora prelaziti u potpuno novu zgradu na drugi kraj grada.
Za V. mislim da je obećano da će je sanirati do početka nove školske godine. Ne znam koliko je to realno, ali vidim da su zasad najavili seljenje samo škola s najvećim oštećenjima.
Moja niš ne komentira, no koliko je zainteresirana za školu vjerojatno će tek u devetom mjesecu o tome početi razmišljati.
moj dolazi tek u srednju od skolske godine 2020/2021, nije ni znao da postoji jednosmjenska :lool:
a sto se tice upisa, moja mantra je negdje cemo ga upisati, valjda :lool:
ova skolska godina ce mi ostati u sjecanju, sto zbog njegovog neucenja, sto zbog svih ostalih popratnih stvari.
mozda sljedeca bude bolja :fige:
Stvarno nije znao za jednosmjensku?
Kod moje pojam jednosmjenske je da neće moći biti u krevetu malo duže,i to je odmah odbija od takve škole
Ne, jelena, nije znao. a kako bi znao kad nikad nije istu pohadjao?
iz mojih prica? pa ni ja nisam isla u jednosmjensku.
a ni otac mu. tako da do sad mu nismo imali potrebu pricati kako u nekoj divnoj skoli na brdovitom balkanu ima jedna smjena.
a kako se cini ni tih skola u njegovoj okolini sad nece biti.
Evo vidiš, ja imam dvoje djece. Jedno definitivno nikad nije išlo popodne u školu a ni neće. Tako je trebalo i drugo, al ona će zadnja dva razreda gimnazije ići u smjenama.
Mi moji nisu išli u jednosmjensku nek dapače u trosmjensku ko i ja ,ali znaju da postoje neke čak i osnovne u jednoj smjeni a i srednje.koliko se sjećam pred neko vrijeme si ga planirala upisati baš u jednu srednju s jednom smjenom.
Pa to je OK, Nano. meni se to svidja.
ali odgovorila sam jeleni kojoj nije jasno da moje dijete ne zna za jednosmjensku nastavu.