Joj kad se sitim :)
Od tema o ispadanju cepa do strahova i trenutka di mi je puka vodenjak dok sam na rodi bila hahaha
Printable View
Kiri držim fige da se beba okrene i da sve ide kako si isplanirala.
Bome smo grlice :)
Od 9ipo sam u krevetu i nikako zaspati.a kreoana umorna.svaku noc oko 03sata budna.
A san mi je potreban jako uz mog malog divljaka koji ne spava popodne od svoje 2ipo god.
ovo te u potpunosti razumijem, jer smo u istoj poziciji ako se ne okrene :-(
dva puta sam rodila prirodno i znam što znači dobit bebu odmah i sve ostalo što slijedi...
iskreno, nakon CR ne znam kako to izgleda, ni kako teku stvari nakon operacije...
MEĐUTIM, ja sam si složila u glavi zadnjih dana ovako: ako je za moju bebu sigurnije da se rodi na CR radi tog nesretnog poprečnog položaja, tj. ako se ne okrene, onda je TO JEDINO što je bitno... Nikakvi moji osjećaji povezanosti, minuta ili sat kad ću je dobit na dojenje, oporavak i sl. Bitno mi je samo da s njom bude sve u redu.
Osim toga, ni to nije kraj svijeta, znam tolike žene koje su rodile na CR i normalno dojile, oporavile se i itekako se povezale sa svojim bebama.
Naravno da se nadam da će se okrenuti i to isto želim i tebi, samo si ja uvijek nekako složim sve u glavi da su i druge varijante otvorene, tako mi je lakše...
Drage moje,uhvatih malo vremena, 7.1.2015.rodio se carskim rezom Fran (4140 gr, 53 cm),privikavamo se,ucimo dojiti i danas se nadamo doma :-)
Puse svima
Danas mi je termin...pripremam se za pregled.... Naručena u 8 sati na ctg i pregled plodne vode... Bila sam u petak i doktor je procjenio do 8 dana jos, ali mi je rekao po njemu da misli da bi trebalo krenuti kroz 3-4 dana ( po plodnoj vodi )... vec sam pomak nestrpljiva... Pozdravi iz vallis auree?.
Mury ~~~~~~ vibrice da brzo budete svojoj kući. Držite se i poljubi svoj smotuljak u ime svih forunašica koje željno iščekuju svoj.
Neće ti niš bit. Ja isto čekam svoj pregled, ne da mi se ić dva puta.
Ne bih rekla da su ti utrići nešto iziritirali. Kod njih eventualno moće biti problem ak ti prstići nisu savršeno čisti. Trudnice su sklonije upalama i koječemu u cijelom tom dolje kvartu i to je normalno. Neke stano nešto imaju, a neke ne. Ja ne stavljam utriće od 9+0 pa na svakom pregledu imam neki iscjedak i svaki put dobijem vaginalete.
kiri, pusti ljude, svakakve gluposti pišu, po forumima svatarno svašta možeš pročitati. Pa ne povezuješ se s djetetom tijekom vaginalnog poroda i ak ne uspiješ propadne vam bliskost. Frendica je rodila na cr jer je morala, dojila + dohranjivala i nije se grizl ada je zakazala jer nije imala dovoljno mlijeka. Sve joj je to doživjela kao nešto normalno i nema šanse da se nije dobro povezala jer nije bebu izgurala kroz znaš već što. Kad vidiš svoje sunašce, pa makar i nakoc cr, smijat ćeš se tome.
Ja danas napokon mrdnula iz kuće i obavila kupovinu, građansku dužnost (za to mi je baš drago). Sutra moram ljekarnu, kupit octenisept i sterilne gazice za pupak, i lupocet 1000 za poslje poroda. Zadnji put me spasio ovaj lupocet, bila šivana a sjedila sam na krevetu ko fakir sa savijenim nogama i tako dojila, da ne spominjem drugi dan poslje poroda stalno hodanje i stajanje uz topli krevetić na neonatologiji. Koje droge ćete vi nosit u rodilište?
neofen :-)
to je ibuprofen
zadnji put su nam to sestre gore davale, odnosno pitale su ko ima svoj (njima je bilo ponestalo :-)
to je među prvim stvarima išlo u torbu :-))
e, da - u vezi pupka, jel treba išta osim ocenisepta i sterilnih gazica? svojedobno, sa starijim sinom, nam je patronažna tražila Bivacin prah...kasnije sa kćeri to je već bilo izbačeno... kako je sad?
bivacin više ne postoji, ali ima neki prah kupit u ljekarnama, govorila mi prija-medicinska sestra, mogu je pitat jer je octenisept tekućina pa mi nikako nije jasno kako je to dobro a pupak mora biti suh :zbunj:
Mi za pupak koristimo samo octenisept i sterilne komprese, evo danas imamo 17 dana i pupak jos nije otpao, bila debela pupcana vrpca;)
Za 1. dijete smo uz to dvoje koristili povremeno i tyrosur prasak, ali sad to navodno ne treba. Po novom kazu da treba samo pustiti da se pupak sam susi, sto manje prckati i vlaziti.
ima prah,tyrosour ili tako nešto,već sam zaboravila.
eto taman me prestigne,znala sam da nisam dobro napisala ime!
ma nemaš tu kaj. Sterilne gaze i tu i tam pošpricneš malo octeniseptom. Mi smo prašili i tim praškom pa se ipak napravio granulom.
najbolje je ničim pudrati, samo špricnuti octeniseptom, pupkovinu malko nategnuti ili lagano pomaknuti i očistiti okolonaokolo oko pupkovine uz kožu sa beby štapićem da nije mokro i prljavo. Onda omotati pupkovinu sa sterilnom gazicom i zaljepiti kraj gazice da se ne odmotava sa onom bijelom papirnatom ljepljivom trakom koja je kao selotejp (eto ni toga nemam doma, još jedna stvar na popisu za sutra). Mi smo tako njegovali pupak i otpao je kroz tjedan dan. Samo naravno treba pazit da pupak ostane van pelene, jer pupkovina inače "oživi" ako je u vlažnom.
ivana.sky ima negdje na temi o utrogestanima (a imam i vlastito iskustvo!) kako utrići znaju isušiti pa zapravo dolje pecka i svrbi od toga. meni je dr rekla da to može biti od prevelike doze i kad sam smanjila s 3x2 na 3x1 stvarno se smirilo!
Inače, počastite se, danas mi je roćkas :coffee::njam::kuhar::mama::pivo:
ja sam svoju prvu curu rodila carskim rezom zbog zatka (nekakvog cudnog)
nikad, niti jedne sekunde, se nisam osjecala da sam podbacila ili da nisam rodila svoje dijete, manje zenstveno ili sto vec
rodila sam pod spinalnom, bebu odmah pomazila i poljubila, jedino ju nisam dojila
digla sam se drugi dan i radila sve oko nje
dojila je 14 mjeseci
i ne osjecam se manje povezano s njom u odnosu na dvije mladje cure koje sam rodila vaginalno
i oporavk je bio puno laksi od prvog vabac-a (drugi vbac je bio pjesma, ko da nisam ni rodila)
eto, ima nas kojima je carski ostao u lijepom sjecanju
ne govorim ti ovo da te nagovorim na carski ili sto vec, nego da ga se ne plasis, jer nije tako strasno, stvarno
iako, svima bih pozeljela porod kakav je bio moj treci, vaginalni i predivan (mijenjala bih samo mrvicu nesto na kraju, al dobro) - ma mogla sam iz radjaone odsetati doma :-)
Stork sretan rođendan Draga!!
Želim ti puno zdravlja, ljubavi i strpljenja :) :zaljubljen:
I punu vreću novaca da se počastite!
evo mene opet...u 8 tt sam i sve je ok...beba se razvija,srce kuca...ali mene od jučer opet boli kao za mengu i imam iscjedak...nema krvi,ali je onako smećkast...izluđuje me,jer ne znam zašto se to događa...:-(
:-/ miruj i probaj sutra nazvat dr. pa vidit dal da dolazis ili ne
littlemouse, miruj, javi se doktoru i držimo fige da sve bude dobro, a bit će dobro!
Stork sretan rođendan :joggler:
tetagogolina, kako je kod tebe sada, jel još imaš iscjedak?
Little mouse sretno! Ništa ne brigaj to se sve riješi.
Ivana.sky jel prestalo dolje?
sretan ročkas!!
Drage moje, ja se jutros probudila za na posao, oprala zube, umila se kad ono osjecaj kao da cu pasti u nesvjest i slabo. Povratila sam i sva se oznojila, pa sam isla nesto pojesti jer sam mislila da je to zato jer sam gladna. Vratim se natrag u wc, opet slabo, pa sam imala proljev. Odem se obuci, a ono imam dojam da ne mogu ni stajati na nogama. Cula sam se sa starijom sestrom koja mi je rekla da ostanem doma, pa sam javila na posao da mi je lose i od tad lezim u krevetu. Osjecam se tako koma i samo si mislim hoce li mi se sutra tako ponoviti :(
Nadam se da ste mi vi bolje :)
Sanja S, to mi zvuči možda kao crijevna viroza, iste simptome sam imala i ja prije cca mjesec dana. Ujutro se isto probudila za posao, jako sam se slabo osjećala, nemoć, mučnina i onda proljev a poslije i povraćanje. To mi je tajalo jedan cijeli dan i onda se smirilo, al sam dva dana nakon toga bila jako iscrpljena. Uglavnom, ako je povraćanje uz proljev i nemoć, vjerov. je crijevna viroza. I bolje da si ostala doma, miruj i nešto dijetalno jedi radi proljeva, dvopek, čaj od šipka i sl.
Budem :) Hvala ti na savjetu Sara10.
Trbuh me boli, imam neke grceve, ali nikako nemam dojam da ima veze s bebom i trudnocom.
Littlemouse, drzim fige da sve prode u redu i javljaj novosti.
Stork - sve najbolje za rođendan!
Kako je lijepo slušati srce bebice, danas mi je bio prvi CTG. Doktorica veli da se još ništa nije pokrenulo, a termin se bliži pa mi je predložila intimu sa suprugom... A, ja se čuvam čitavu trudnoću misleći da mi je to zabranjeno zbog početnog mirovanja. :-)
evo samo da mahnem, valjda sam sad "legitimna" trudnica...danas bili na prvom uzv, kuca srčeko, sve ok, jajnici povećani naravno radi stimulacije...kontrola za tjedan dana...
mm uplašen i pita se kad ćemo znati jel bude sve u redu? ne znam kako da ga jadnička utješim...kad ćemo znati? hm...kad rodim, jedino tad...ali zato vjerujemo da će sve biti u redu i ne razmišljamo o glupostima! ja sam od početka pozitivna i vjerujem da je to puno utjecalo.
mene inače "peru" mučnine, još ne povraćam, u prvoj T sam dušu ispovraćala, negdje od 8.-9.-og tjedna mislim...