ma daj, virgo, to su i moji pokušali, pa su dobili kćer umjetnicu i zeta vizionara. :mrgreen:
klinci će se ionako pobuniti protiv vrijednosti koje mi proklamiramo, treba računati s tim i biti pametan na vrijeme.
Printable View
ma daj, virgo, to su i moji pokušali, pa su dobili kćer umjetnicu i zeta vizionara. :mrgreen:
klinci će se ionako pobuniti protiv vrijednosti koje mi proklamiramo, treba računati s tim i biti pametan na vrijeme.
Naravno..zato ću ih ja tjerati na muzičke, glumačke i artističke tečajeve, izlaske do zore i neodgovoran život, pa nek se zasite toga i pređu na važne stavri..npr..projketiranje luksuznih brodica ili financijsku analitiku.
8)
Mislim da ambicije same po sebi nisu loše. Pa ne bi bilo nikakvog stvaranja na svijetu kad nitko ne bi imao ambicije. Ja sam ih imala i imam ih, ali ne da nešto steknem i time se dokazujem nego da nešto budem i nešto znam i da nešto stvaram. To želim i svom sinu i poticat ću ga u tome. Sve je to dobro dok nema prisile i režiranja života djeteta.
Mislim da djetetu treba biti ponuđeno, ali stvarno ponuđeno, tako da ono zna o čemu se radi. Kad smo mi htjeli maloga upisati u glazbenu školu nismo ga pitali bi li on htio u glazbenu nego smo ga prvo vodili na koncerte na kojima su svirala djeca, poveli ga u muzičku školu u koju smo ga htjeli upisati, slušali s njim glazbu doma i onda je on sam poželio ići u muzičku. Za engleski je isto sam pitao.
Ne vidim ništa loše u tome da želim da moje dijete razvije potencijale koje ima, naprotiv, mislim da je moja i MM dužnost da mu pomognemo u tome. Samo bih rado izbjegla da izabere moju struku...