-
I kod nas se situacija malo promijenila od mog zadnjeg pisanja na ovu temu, ali ne drastično.
Promjena je utoliko što tv više nije ištekan iz struje i što ga tu i tamo gleda (ne svaki dan), ali i opet - ne tv-program (za koji i dalje mislim da je katastrofalan), nego crtiće na dvd-u. Nastojimo da ne gleda dulje od pola sata u komadu.
Od crtića gleda: Tonka Bonka, Boba graditelja i Krteka i to je sve zasad. Gledanje crtića uvijek kombiniramo ili s vježbanjem stopala (to nam još uvijek preporučuju, pa koristimo priliku za to) ili s inhaliranjem (u slučaju prehlade). Pritom uvijek gledamo i mi s njim, i to je dobro jer smo sve češće u situaciji da nam prepričava neki od tih crtića, pa moram i ja znati o čemu se radi inače ga nitko živ ne bi razumio :mrgreen:
Dugometražne crtiće još nismo pustili u upotrebu, iako ih imamo nekoliko u ormaru.
-
anchie76 obrisala post zbog krsenja pravila foruma
-
-
Sad smo na Pcelici Maji... :) Meni je presladak i prenjezan crtic.
Tabise smo silom prilika prevazisli, pokvario se dvd.....A i mislim da je on vec veliki za to.
Neki dan smo gledali crvenkapicu. Pa smo se malo nasekirali "Nece vuk pojede cvekapicu nece nece"... :)
Einsteine imamo sve....njih volimo jer su jako edukativni. Vec znamo desetak rijeci na engleskom. :saint:
-
Baš mi je drago da i druge mame imaju iste probleme kao i ja... :D
Naša Magdalena bih mogla čitav dan gledati crtiće da joj dopustim. Dan nam počimlje sa fiffi i medvjedića na rtl-u pa preko žutokljunca na hrt-u do crtića na dvd-u (kralj lavova, madagascar, tom i jerry, donad duck, winnie the pooh, potraga za nemom, simsala grimm itd.) Teletubbiesi su joj bili do 2. rođendana zanimljivi, ali posije toga ih je rijetko gledala a nije ni pitala za njih. Zato su sada Antoniji zanimljivi ali hvala Bogu ona je još premala da bih pitala za njih. Ako ih nekad i upalimo malo pogleda i viče "Poooo" i "Pipsi" i to je to. Ostali je ne zanimaju, ali je zato kuhinja vrlo zanima :roll:
Sa Magdalenom se unaprijed dogovorim sta se danas smije pogledati pa je to sasvim ok, da na kišoviti dan pogleda crtiće na tv-u i jedan "dulji" na dvd-u. A kad je suh dan, samo one na tv-u. Sreća nemamo još satelitsku, pa je izbor vrlo ograničen.
Jedino iznimku napravim kad je bolesna, kad ima temperaturu ili gripu pa ne smije ići van, onda smije i dva "dulja" crtića pogledati i to samo ako redovito pije sirup i nepravi scene oko uzimanja lijekova.
Inače jako voli crtati tj. šarati po bojanki ili bloku i da joj mama ili baka čitaju slikovnice ili priče. Vrlo brzo ih nauči napamet pa ih onda uzme u ruke i pravi se da čita svojoj seki.
-
Leona voli gledati crtiće ali vrlo je hirovita u tome, npr. dogodi nam se da po nekoliko dana ne upalimo televizor, uopće, jer i Miro i ja zapravo palimo čarobnu kutiju najčećše ciljano da pogledamo određenu stvar i gasimo je. To nam je super navika, baš mi je drago zbog toga :D
Ali nekad se mrvica zaljepi za ekran i odgleda u komadu "Balkanskog špijuna" ili "Glembajeve" :lol:
To sa Glembajevima me posebno zabrinjava, em se zove Leona, em se jako voli igrati škarama, ne bu dobro :lol:
-
:lol: :lol: :lol:
A ne zabrinjava te Balkanski spijun? Je li? :lol:
-
Moja cura s nešto više od 2 godinice od svega najmanje voli TV. Nema tog crtića koji bi ju zadržao pred TV-om, zadrže ju jedino glazbene emisije s puno plesa. Tako je do neba uživala u Plesu sa zvijezdama.
Sad svaku večer imamo ritual s jednim od njezinih jasličkih plesnih audio CD-ova, gdje je skinula dobar dio koraka. Plešemo obavezno u gaćama :lol: :lol: i to je njezina inicijativa jer sam ju jednom probala nagovoriti na kahlicu time što ćemo nakon toga plesati... Oki koki joj je favorit.
-
anchie76 obrisala post zbog krsenja pravila foruma
-
Postovane, razgovorima o fotokopiranju i ostalom kopiranju krsite pravila foruma. SVE postove koji insinuiraju na to cu editirati/brisati.