pa izvana da
ali materijal unutra se zna skrutiti (ja sad imam sušilicu, hvalim se, ali sve je mekanije :) )
Printable View
pa izvana da
ali materijal unutra se zna skrutiti (ja sad imam sušilicu, hvalim se, ali sve je mekanije :) )
ne do guze, nego unutar. tako nam nema kud mrdati ;)Citiraj:
buby prvotno napisa
cocci, imaš pravo, nije taj PUL krut, nego je čitava pelena kruta zbog flanela koji je unutra... ali mi je nekako čudnovato "šuškav" i gusto tkan... uglavnom, više mi se sviđa onaj materijal od kojega su FB, SB i neke druge pelene. kužiš?
nego... još nešto.... danas nam je disposanot procurila,.... ali onooo.... svjetski!!! :x
iako je do curenja došlo nakon izdašnog cicanja (ja se vratila doma s posla i dečko navalio ko da ga je tata čitavo jutro izgladnjivao :lol: ) , izdržala je svega sat vremena, a to pak nisam očekivala. totalna katastrofa!!! ne znam ni kuda je curilo jer je bio mokar od leđa, preko čitave guze do ispod koljena :shock: a najveći problem je bio u tome što smo bili vani i nismo imali rezervnu pelenu (sve ostale na štriku :/ `mti vlagu i onu sušilicu koja me još čeka u dućanu :evil: ) onda smo jurnuli doma i u nedostatku suhe pelene, umotala sam ga u dvije tetre + ME cover.
žemseke moje, koje je to otkriće biloooo!!! :D ma čista fantazija... u tu pelenu je i piškio i u njoj landrao naokolo, na kraju se i pokakio, a kombinacija ostala netaknuta, i što je najvažnije, totalno pouzdana :)
bumkinsice su od poliestera, skraćeno PES, a fb su od poliuretana, skraćeno PUL.Citiraj:
cocci, imaš pravo, nije taj PUL krut, nego je čitava pelena kruta zbog flanela koji je unutra... ali mi je nekako čudnovato "šuškav" i gusto tkan... uglavnom, više mi se sviđa onaj materijal od kojega su FB, SB i neke druge pelene. kužiš?
osim što su oboje umjetna vlakna, nemaju nikakve druge veze jedno s drugim.
to vam dođe kao da uspoređujete ručnik i , recimo, tapecirung za kauč.
ma ja ih (bumkins) volim i gotovo :mrgreen:
ako ima tko koje usčuvane za prodati, i još recimo grincha ili yellow fish i sl, nek se javi
evo, sramim se :oops:
dakle onda, PES je gusto tkani šuškavac a PUL nije... i PUL mi je draži od PES-a :)
:*Citiraj:
džez prvotno napisa
što mogu kada sam osjetljiva na to...
Ak se smijem ubaciti (nisam inace bas neka tipkalica), PUL i PES se razlikuju jos po tome sto PUL je prirodni materijal. To je zapravo preradjevina, ne biste vjerovali - petroleja. Biorazgradiv je za razliku od PES-a, i recimo - dise.
Obicno je PUL nanos na neki tanki poliester, dok je PES sam poliester - umjetni materijal
(... malo sam proucavala :saint: )
an sjedi 5 :klap:
jednom sam negdje pročitala da je PUL čak zabrabjen u nekim zamljama (ne sjećam da li u potpunosti ili..) zbog iznimne zapaljivosti.Citiraj:
an prvotno napisa
vjerovatno zato ne preporučuju sušenje u sušilici :mrgreen:
ja sušim bumkins u sušilici, ne plaši me :shock:
:lol: meni se nikad nije zapalio, a sušila sam i aio i covere.
moram priznati da su bumkins coveri bili jedini koje sam mogla staviti na lukasa potkraj pelenaštva, a donedavno i na bibi