dobro, imaš sreće ili dovoljno koncentracije ili dovoljno dobru knjigu ili sve troje, ja svejedno neukima preporučam da odu i nek ih netko eventualno ispravi ako neke asane eventualno rade krivo.Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
Printable View
dobro, imaš sreće ili dovoljno koncentracije ili dovoljno dobru knjigu ili sve troje, ja svejedno neukima preporučam da odu i nek ih netko eventualno ispravi ako neke asane eventualno rade krivo.Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
da neukima :lol:
Zebra a sada ozbiljno. Imas zbilja neki slucaj nekog strganog, unistenog, energetski usmjernog negativca koji te navodi da ovako mislis. Osnovno pravilo joge je da ne ides dalje od tocke rastezanja u kojoj ti je ugodno. Vrlo cesto se bas na zajednickim vjezbanjima pretjeruje i zavrsava s muskl fiberima jer se ljudi sami "siluju" da bi dosli do neke pozicije. Meni se to nikada ne dogada samoj. Uvijek kad ponovno krecem s jogom, a imala sam dosta prekida i znam sto sam mogla i sto sada ne mogu i znam pratiti sebe fizicki i psihicki nakon odredenog kontinuiteta. Imam i ogledalo da se vidim i vjezbam pred njim, a prije sam vjezbala i bez njega vani...
Objasni mi malo zasto tako mislis, bas si me zaintersirala zbog toga sto sam cula jos jednu uciteljicu joge koja je rekla...bilo bi dobro da nekoga imas tko te ispravlja???Ona to ocito gleda iz svog kuta....
samaritanka, ovo sto si rekla o vjezbanju je super... no, ne forsaju svi ucitelji niti se svi sudionici forsaju na tecajevima...
nekad je super da ti neko kaze npr. opusti lice dok vjezbas, sasvim je moguce da toga na tren ne budes svjesna...
ali i da te potakne da mozes vise samo se ne usudis (to zna biti kod mene)...
za sve to sluze i prijatelji, ne?
a od ostalih dobrih aspekata vjezbanja yoge u grupi su mi: druzenje s ekipicom, to osjecam kao mali kvalitetni izlazak samo za sebe sad kad imam dijete, motivira me/podsjeti svaki put iznova (idem jednom tjedno) da nastavim vjezbati sama doma, ova uciteljica mi je bliska po godinama, isto je 'jednoroditelj' odnedavno, bira jako zanimljive vjezbe mnoge od njih nisam vidjela u knjigama tj. nisam ih dozivjela tako zanimljivim kao kad mi ih ona pokaze, ucim njemacki :mrgreen: ...
i ispravljamo se medjusobno - jer i ona uci kroz/od nas i sa nama... o yogi i ne nuzno samo o yogi...
eto, super je ako ti sve sama super radis...
bravo i opet bravo...
jos da tako i pises na ovom topicu - wow!! :heart:
jes.
a ovome što lucky kaže dodajem
1.ljudi se na grupnim yogama forsaju sami, vidi netko daj a mogu zavezat noge u čvor bez frke pa misli da mora i on. to ovisi o čovjeku. ako si tamo da bi vježbao yogu ne padaju ti na pamet takve stvari, nije yoga ni aerobik ni natjecanje, svatko i u grupi radi koliko može. naša teta yogica mora jednu tetu zaustavljat "morate si pazit na koljena" "držite tako, dobro je, maja vi se spustite i udahnite 2x duboko" ako zamišljaš da se mi ostali hihoćemo jer netko nemre :roll:
2.ono što sam rekla uglavnom je iz vlastitog iskustva, rekoh vježbala sam sama godinama. dođem na grupu i radimo neka pljuga istezanja koja stvarno odvajkada radim, nisam radila pogrešno, samo me malo korigirala i stavila rruku na doljnji dio leđa i rekla "odavde i u kukove, eto, savršeno" nakon još par takvih sitnih intervencija uvidjela sam da neke detalje oćeš-nećeš previdiš ili ne pišu u knjizi, a vjeruj mi primjetih razliku
tako sam počela svima preporučati da prvo odu na tečaj. netko nadobudniji od mene mogao bi se isforsirat puno gore nego itko na tečaju
Ja sam pak primjetila da kako napredujem u svojoj elasticnosti citaj vracam se u normalnu jogi pokretljivost uspjevam bez kontrole stranog promatraca zauzeti "ispravnu"poziciju. Primjecujem takoder asimetricnosti, nejednakosti u elasticnosti velikih zglobova lijeve i desne strane. Zauzimam neke polozaje koji me lagano vode u ispravne polozaje u fazi nedovoljne elasticnosti. to primjecujem i kod svoje kcerke (7 godina) jer odkada se gleda u ogledalo sama ima osjecaj za ispravno.
pozdravljam Jogi druzenja i kao sredstvo motivacije...medutim nisu za sve izvodiva, recimo za one non-stop na putu...ili nekog drugog nacina zivota. Onda ti je Joga sam svoj majstor pristupacnija svugdje gdje se nalazis...
Pretjerivanja kad si sam su vrlo rijetka rekla bi i zato sam to htjela i tu razjasniti...mislim vlastita pretjerivanja u vjezbanju kao mogucnost samopovrede...
kako bez stranog promatrača znaš da si zauzela pravilan položaj :?
mislim, naravno kužim da ti već znaš, ipak vježbaš već godinama. možebitno si me malo krivo shvatila. ne zagovaram ja vježbanje u grupi nasuprot vježbanju doma. sumnjam da ću nastavit godinama ići na ovu grupu. samo sam dala savijet potpunim početnicima da si rađe plate bar mjesec-dva da udare temelje, i cijelu godinu, naravno, ako im se svidi. dalje ko kak oće
samo to
Vježbam JUSŽ već 6 godina, što po grupama (u Rijeci sam na faksu počela, pa ZG, pa Pula, pa Labin-dok u Puli nije bilo) a doma kontinuirano samostalno. Sustav je cjelovit i svi aspekti mog funkcioniranja - fizički, psihički, društveni, poslovni, obiteljski, duhovni,....sve ide svakim danom sve bolje i bolje. Smatram da je čovjek cjelina pa mi je besmisleno reći da negdje nije zahvaćen duhovni aspekt, a negdje je, a da je negdje samo fizički itd...svako naše iskustvo djeluje na apsolutno sve naše aspekte.
Uglavnom, najveća prednost JUSŽ sustava vježbi mi je što su je sustavno posloženo, graduirano, i vrlo jasno su razrađeni stupnjevi vježbi. I zaista je za svakoga...npr. moj tata koji nikad prije nije vježbao je sa 69 godina počeo vježbati po ovom sustavu.
Preporučam svakome u svakom slučaju!
Može li mi tko reći ako je bio/la na JUSŽ u Rijeci na Turniću..meni bi superdobro pasalo tamo ići ali mi je ženska koja ju drži malo sumnjiva bila..ja ju zvala da se raspitam a ona mi je ko muha bez glave neke nesuvisle odgovore dala i na kraju nisam niti otišla. Sad se mislim da bi krenula ali od silne ponude ne znam niti od kud početi. Totalni sam laik po pitanju yoge pa me svo to nazivlje buni. Mislim ne bih voljela upisati yogu pa da ispadne da sam upala tamo gdje se uči kako pročistiti nos sa špagom-to bih ipak pustila za vrijeme kad ću (nadam se) uspijeti prvi put u životu dohvatiti stopala.
jel tko od vas tm-ovac? ja vježbala jogu kod jadranka mikleca. još nisam krenula ponovno jer mi je familija stalno bila nešto bolesna, pa sam ja morala biti uz bejbija. čitam vas vježbače i mislim si kako jedva čekam da počnem ponovno.
Prisutan, ali to ti je OT.
je, imaš pravo. :oops:Citiraj:
Davor prvotno napisa
ja ti preporučam JUSŽ ali kod instruktora Siniše - on ti ima negdje kod Bonavie prostor.Citiraj:
mummy_s prvotno napisa