Cure, evo i mi smo se rijesili proljeva, a izbila su nam dva kutnjaka! :D
Printable View
Cure, evo i mi smo se rijesili proljeva, a izbila su nam dva kutnjaka! :D
ja moram malo podići ovaj topik, jer sam negdje drugdje pisala da je dino imao sličnih problema, njegove stolice nisu ni sluzave ni smrdljive ali su dosta dosta mekše nego ranije, sa pet dnevno (prolife, riža i ostalo) smanjilo se na dvije-tri i regulisalo u gustoći ali već par dana ispusti vjetar i malo se pokaki, MM kaže da je evo do tri sata već tri puta kakio i da je tri puta ispustio vjetar uz pokakanu pelenu, ja fakat više ne znam šta da radim...nema temperature, jede, igra se, nije smršao, zubi ga napali sa svih strana (još dva ja mislim i imamo sve), ako ga odvedem doktoru reći će mi da sam pobudalila, a meni je već u glavi da šaljem stolicu na analizu. pomozite mi fakat me ta njegova guza pravo zabrinjava :(
pa otiđi u doktora - tvoje dijete, tvoja odluka.
ja sam nosila stolicu na analizu i mirna sam sad kad znam da nema bolesti, samo su zubi u pitanju. :love:
danas idem po boce za analizu radimo sve moguće i na parazite i neku kao bris (pa da se malo smirim) :(
Mi probleme s crvenom guzom, rješavamo s kremom "Sudocrem" odlična krema ima je u svakoj apoteci pa čak od sada mislim i u dm-u. Tinu se jučer zacrvenila guza, posljedica proljev 3. dan, tako da mi nije dao uopće skinuti pelenu i samo je vikao "pece, pece". Jako smo mazali jučer cijeli dan i onda naravno prije spavanja jako jako mazali i ujutro đenje, đenje guza više nije crvena , mjenjamo pelenu bez imalo problema.Citiraj:
tweety prvotno napisa
evo da javim da smo mi napokon ustanovili od cega je bio proiljev.
F je izgleda postao netolerantan na laktozu i proljev je bio od mlijeka.
Nisam imala pojma da se moze odjednom postati netolerantan na laktozu :oops:
Doduse jos ne znamo je li mlijeko uzrokovalo proljev ili se samo stomak nije mogao smiriti jer je pio puno mlijeka....
Do kraja sedmice bi trebali imati nalaze stolice pa cemo znati da nema kakva bajka....
Sve u svemu, F je opet veseo,m raspolozen...onaj stari
Dok se organizam malo odmori, krenut cemo sa testiranjem na mlijeko.
Ako se ponovi proljev onda je definitivno posatao alergican na mlijeko.
Mlijecni proizvodi mu ne smetaju, valjda jer imaju manje laktoze.
Bera, sta je analiza kod vas pokazala?
O kakvom mlijeku govorimo?
o kravljem mlijeku, ne ove krave koja pise nego prave plave krave :mrgreen:Citiraj:
ninet prvotno napisa
nadam se da se radilo samo o iscrpljenom malom organizmiću. :*
Sto mu dajes kravlje mlijeko?
Jesam isljednik....ali fakat sto ce mu ako doji?
on trazi da pije mlijeko, jogurt, da jede pavlaku u neogranicenim kolicinama.Citiraj:
ninet prvotno napisa
Ujutro doji a cim ja odem na posao, trazi meko, meko, meko....nekad mi se cini da je ovisnik o mlijeku.
Jogurt isto tako. Popije cijelu solju dok si rekao keks.
navece doji i sve posisa i onda kaze fino "nema" i daj mama meko
ni sama ne znam ako bude alergican sta da mu dam da pije (sojino, rizino?)
doduse mozda je to bolja opcija od kravljeg
rižino, zobeno... doduše, andreju se više ne sviđaju pa odnedavno i on pije kravlje. ali ne u nenormalnim količinama, češće nudim jogurt i sir.
Posto sam ja zestoki antimljekas....mislim da nista znacajno nece izgubiti ako je alergican, osim rizika od eventualnih bubreznih kamenaca, alergija, intolerancija, povecavanja sklonosti ka nekim bolestima...
Prema tome....sta god bude pio bolje je od kravljeg.
F pije kravlje mlijeko unazad mozda 5 mjeseci, fakat ne znam tacno ali otprilike....Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
I pored sto doji ujutro, navece i cijelu noc po barem 2-3 puta, on popije dnevno cca do pola litra mlijeka + svakodnevno casu od 2dcl jogurta + pavlake (ako pavlaku znamo i mimoici ali cim je vidi kaze "daj mama, daj")
Je li to puno?
je ;)
i ja sam se dugo dvoumila da li da mu uopste dam kravlje mlijeko....i dala sam, no i ako bude alergican na njega, pa super da znam da je alergican.Citiraj:
ninet prvotno napisa
pice sojino, rizinio ili koje bude htio....
Buduci je Leon alergican na mlijeko, dosta sam toga iscitala, pa pretpostavljam da je kod Farisa gastroenteroloski problem koji se moze pojaviti bez da je ikad postojao.
Pretpostavljam da se (po ovome sto pises) kod Farisa pojavio najvjerojatnije zbog prevelike kolicine mlijeka, koje je inace tesko probavljivo i onima koji nemaju problema s laktozom.
To nepodnosenje laktoze moze nestati vremeno, i nije nuzno da znaci da se ne smije piti nista mlijeka, vec u odredjenoj kolicini. Ako cete ici na isporbavanje, saznat cete koja mu kolicina ne steti, odnosno koju kolicinu njegov organizam moze bez problema probaviti.
Glavno da ste saznali sto je posrijedi i da je Faris OK!
:D
hm
eto naucim i ja stosta, ali na zalost preko djecijih ledja...
zvala sam sad pedijatricu i savjetovala se s njom.
Veli da sacekamo i nalaze stolice a onda da odemo na gastroenteorolosku kliniku pa cemo raditi testiranje i vidjeti da li je F alergican na proteine iz kravljeg mlijeka....
Toliko toga na forumu pise o tome a da ja tek sad skontam neke stvari. :evil:
dobili smo nalaz analize stolice
salmonela
no comment...
samo me zanima da li neko zna, ako vec ima salmonelu, kako to da mu je proljev prestao?
Tin isto ima salmonelu :(. Imao je proljev prvih 7 dana i temperaturu 1 dan-hvala Bogu. Sada je doma bez proljeva i temperature, već 2 tjedna. ali ne smije ići u jaslice. Treba mu 3 puta za redom u razmaku od po 2 tjedna nalaz biti negativan, tek onda može u jaslice. U petak idemo odnijeti kakicu, držimo fige da bude negativno :).Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Podizem malo.
Asja vec oko dvije sedmice ima rijetku stolicu, i kaki puno cesce nego ranije. Ranije bi imala jednu do dvije stolice dnevno, a sada ih ima 4 do 5, i sve su ili sasvim rijetke, ili su kasaste. Sve je pocelo, kako rekoh, prije cca 15 dana, kada su joj odejdnom nicale tri trojke i dvije cetvorke. Ali, sad su svi zubi nikli, za petice mislim da je rano, tako da to mogu iskljuciti (jer je do sada uvijek imala proljev kad bi joj nicali zubi). Jucer smo bili kod ped. i ona kaze da je viroza u pitanju i nije joj nista dala, vec da sacekamo ponedjeljak, pa ako se stanje ne promijeni, da uradimo nalaze. Ali jutros je stolica i zelena i sluzava :( Ona inace pije jako puno mlijeka (adaptiranog - 3-4 puta dnevno, po otprilike 170 ml), a ponekad i kravlje. Osim tog proljeva, ona se sasvim normalno ponasa, ima normalan apetit.