wewa prvotno napisa
Mi tek punimo 3 godine borbe, kad citam vasa iskustva vidim da smo na pocetku. Ali ipak ovo traje dugo.
Ja opet nikad nisam mogla reci da sam sigurna da cemo uspjeti. Nekako mi je osnovni motiv da se mogu jednog dana okrenuti i reci: pokusala sam sve. Ako beba dodje, super, tim bolje. Ako ne - paaaa, recimo da me strah da mi u medjuvremenu ne prodje zivot i ne strada brak. Zapravo kako vrijeme odmice, sve se manje posvecujem bebi, a sve vise nama dvoma.
Mene najvise umara upravo to balansiranje. I ne diraju me vise toliko ni bebe ni trudnice. Mene dira nepravda - kad vidim da neko ima ono sto ja najvise zelim, a nije mu stalo do toga. Kad vidim trudnice koje puse, majke koje djecu ne vode na kontrole, ne rade s njima, majke koje dijete nasopaju adaptiranim ne zato jer nemaju mlijeka, vec zato da bi se naspavale...
Koliko god zeljela imati dijete, toliko bih voljela da sto prije zavrsimo s ovim poglavljem. Da se jednog dana ne okrenem i shvatim da mi je xy godina i da nisam postigla nista, da nemam ni djeteta niti sam sretna. Jezim se i na samu pomisao.